I/11 obecně

Hradec Králové (D11, I/31) – Vamberk (I/14) – (I/43) – Šumperk (I/44) – Bruntál (I/45) – Opava (I/46, I/56, I/57) – Ostrava (D1, I/58, I/56, I/59) – Havířov – Český Těšín (I/48)
Odpovědět
Mike

Re: I/11 obecně

Příspěvek od Mike »

ano, protože kdo to tam zná, tak ví že pak už předjede jen když bude mít štěstí na tom kousku za Rybnou -nebo se povleče v koloně až do Helvíkovic
v opačném směru se povleče až do Vamberka - kde když nepředjede na mostě, tak až ke Kostelci
a omezením rychlosti se vytvoří krásná past, jejíž výnos bude nad všechna ostatní opatření :twisted:
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Mike

Příspěvek od Mike »

stručný popis dnešní cesty po I/11
obzvlášť jsem vytočen, když tu vidím témata o přestavbě této komunikace na moravě ve smyslu zkapacitnění, MUK apod.
takže první radostí je Žamberk, kde se opravuje mostek a nouzový přechod potoka - náhonu je takový, že bych si to nedal ani domů do vjezdu, natož na silnici I. třídy.
patrně pan hrábě nepovolil zabrat kus jeho pozemku. Semafor, kolony v obou směrech
Za častolovicemi je nesmyslené omezení na 70-50kmh, ačkoli se tam nic neděje, krom nového asfaltu a vodících tabulí okolo silnici - na krajnici. Všichni brzdí, aby zjistili, že zbytečně a zase se rozjíždějí.
další radosti je Týniště, kde ovšem proud aut odbočuje do města, pouze kamiony jedou po "obchvatu"
v centru města je provoz jak na magistrálě, ale předpokládám, že když tam radnice chtěla kruháč, tak si tohle uvědomila. Provoz přes město plynulý.
Hradec jsem jel po dlouhé době severní trasou, protože jsem zaslechl v rádiu, že D11 stojí v místě omezení, resp. před ním.
Provoz plynulý, nafta na "JETce" dokonce levnější než v Praze.
stará 11, dnes II/611, hustota provozu jak když dálnice není, asi tu výzvu slyšelo víc řidičů, jízda mezi 80-100kmh, pár kamionů a náklaďáků.
dálnici jsem pak popsal v sekci D11
kik

Příspěvek od kik »

Jeste k tomu Tynisti - cca pred 14 dny jsme tam v sobotu dopoledne projizdeli a preventivne jsem to cestou do Orl. hor vzal pres mesto. Bohuzel pro me me po obchvatu predjely vsechny a auta a kamiony, ktere jsem ja predjel pred Tynistem. Cestou zpatky jsem to vzal po obchvatu a na tech semaforech cekall cca 5 minut. Mozna jsem mel stesti, v pracovni dny bych to vzal z HK lesy pres Belecko, Albrechtice a Borohradek do Cestic.
Bobek

Příspěvek od Bobek »

Dobrá zpráva pro I/11 (řekl bych). Slováci vyhlásili soutěž na zhotovitele půlprofilu D3 Svrčinovec - Skalité.
Království a půl princezny za 511.
FlakY`

Příspěvek od FlakY` »

Už aby to stálo.
Ještě doufám, že postaví svojí rychlostku na naší I/11 v plném profilu. Jsou to jenom 3km a hraniční přechod byl vybudován v plném profilu na obou stranách. Byla by škoda toho nevyužít.
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
rumpeak
Bydliště: Ostrava (předtím Bruntál a předtím Havířov) - když se stěhuji, tak jedině někam, kudy vede I/11 :)

Příspěvek od rumpeak »

Tak ŘSD opět frézuje a mění povrch na úseku, který to vůbec nepotřebuje mezi Malými Heralticemi a Horními Životicemi. Kdyby ty peníze stejně jako loni zbytečně vyhozené u Velkých Heraltic dali na Opava - Ostrava... Ale to by se v Praze asi někdo musel zamyslet :(
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

To neřeší Praha... jedničky mají v kompetenci krajské správy ŘSD tedy v tomto případě Ostravská, a ty si určují priority ... čili opravdu zbytečné rejpání do Prahy...
harmonica

Příspěvek od harmonica »

Všude stejná lobistická pakáž. Ale pokud se člověk pak podívá, že teprve podaly v lazcích oznámení o prodloužení stavebního povolení tak někde ty peníze asi chcou utopit no :)
BMW E61 530d
Ex. Ford Mondeo 2.0 TDCI

Život je bahno a jen svině v něm umí chodit.
pp21
Autor

Příspěvek od pp21 »

harmonica píše:Všude stejná lobistická pakáž. Ale pokud se člověk pak podívá, že teprve podaly v lazcích oznámení o prodloužení stavebního povolení tak někde ty peníze asi chcou utopit no :)
A kdy by podle vás jako měli žádat o prodloužení stavebního povolení které je (pravděpodobně) platné do 21.9.2012.? :?: :?: :?:
Mike

Příspěvek od Mike »

mapman píše:To neřeší Praha... jedničky mají v kompetenci krajské správy ŘSD tedy v tomto případě Ostravská, a ty si určují priority ... čili opravdu zbytečné rejpání do Prahy...
největší průser toho pražského rozhodování je
že se furt něco staví na moravě :kladivo:
Jardaf

Příspěvek od Jardaf »

Mike píše:
mapman píše:To neřeší Praha... jedničky mají v kompetenci krajské správy ŘSD tedy v tomto případě Ostravská, a ty si určují priority ... čili opravdu zbytečné rejpání do Prahy...
největší průser toho pražského rozhodování je
že se furt něco staví na moravě :kladivo:
Mike, tahle debata tu už kdesi byla a je zbytečné to rozviřovat znovu, hlavně protože je zbytečná. Na Moravě se do D a R nějakých 15 let skoro ani nehráblo, teď se to zase mírně vyrovnává. Opravdu zbytečná debata :jidlo:
Pozn. : jsem Moravské národnosti
Houdini

Příspěvek od Houdini »

Délka dálnic v Čechách 751 km (61,6%). Zbytek 469 km (z toho Slezsko 58 km - Těšínské knížectví 30 km, Opavské vévodství 22 km a pruská exteritoriálka 6 km). Délka dálnic v Čechách odpovídá podílu obyvatel cca 62% a je mírně pod podílem rozlohy 66%.
"Při plánování dálnic se nedívám na mapu Čech, ale na mapu Evropy."
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

pp21 píše:
harmonica píše:Všude stejná lobistická pakáž. Ale pokud se člověk pak podívá, že teprve podaly v lazcích oznámení o prodloužení stavebního povolení tak někde ty peníze asi chcou utopit no :)
A kdy by podle vás jako měli žádat o prodloužení stavebního povolení které je (pravděpodobně) platné do 21.9.2012.? :?: :?: :?:
Ono tam těch dílčích SP na hlavní trasu je asi 9. ;)
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
bumbik

Příspěvek od bumbik »

Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
ada031

Příspěvek od ada031 »

Nový leták ŘSD ke stavbě I/11 Havířov-Třanovice

http://www.rsd.cz/rsd/rsdcat.nsf/0/9816 ... novice.pdf
martini
VIP

Příspěvek od martini »

Tak ta snaha obcí je schválihodná, to šílenost ŘSD v této podobě MD snad nikdy neschválí... Je to určitě poplatné době vzniku té technické studie, kdy se předpokládaly 100 mld. Kč rozpočty pro SFDI ročně...
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
FlakY`

Příspěvek od FlakY` »

Ve výhledu MSK byla tato komunikace vyznačena v polovičním profilu s výhledem na plný. Realizace plánovaná okolo roku 2020 - 2025. Samozřejmě, je tato stavba docela dost nákladná a s realizací bych počkal minimálně do doby než nebude v MSK hotová R48, R56 a jiné důležitější stavby. Nicméně v projektu bych určitě pokračoval.
kik

Příspěvek od kik »

Kdyz jsem pred cca 10 dny jel do Orl. hor vsiml jsem si na konci lesa za Vamberkem u odbocky dolu do Rybne, ze byla po obou stranach odstranena trava za krajnici. To same bylo za Rybnou ve stoupani v mistech kde je jeste stary povrch. Oba tyto useky patri k mistum s dost hluboko vyjetymi kolejemi a uz radu let se na ne nesahlo. Tak nejak to na me dela dojem, ze se chysta oprava povrchu v techto mistech. Nevite o tom nahodou nekdo neco?
Dalsi novinkou na kterou jsem dnes narazil na strankach RSD je navrh obchvatu Zamberka ktery obchazi mesto z jihu kolem nadrazi. Ma zacit pred Helvikovicemi a na stavajici silnici se ma napojit v oblasti vrchu Zakopanka. Soucasti ma byt jedna MUK se II/312 u nadrazi. Datum vystavby nebylo uvedeno. Vzhledem k tomu ze obchvat ma protinat Prirodni park Orlice (sice jen v kratkem useku), daji se s nejvetsi pravdepodobnosti ocekavat protesty zelenych muzicku...
kik

Příspěvek od kik »

Takze novy koberec ve vyse zminovanych usecich uz je a jede se tam krasne.

Ted ale novinky z okoli HK. Do 30.11. se ma opravovat mostek v Blesne (provoz rizen semafory) a do 15.11. je omezeni u Trebechovic p. O. kde se upravuje krizovatka s mistni komunikaci. Obe mista se samozrejme daji objet. Blesno ve smeru od HK pres Svinary, Belec a Krnovice s tim ze se se bude cekat pred krizovatkou s I/11. Trebechovice se pak daji projet po 'stare' silnici pres namesti (je to dokonce znacene jako objizdka pro osobni auta).
Mike

Příspěvek od Mike »

třebechovice byly v pohodě, ale blešno znamená kolonu až k Lidlu v HK
holt to inženýři pojali jako běžnou opravu kdekoli a ne na silnici I. třídy
ale to je takový český standard
povrch okolo rybné je luxusní, prvně mě v zatáčce nerozhodily koleje :ok:
kik

Příspěvek od kik »

Proto jsem taky popsal objizdnou trasu pro osobni auta:) Najezd na ni je z okruhu na MUK u stadionu.
evilcleaner

Příspěvek od evilcleaner »

dám to sem, protože I/11 je momentálně nejdiskutovanější téma v MSK
seznam infrastrukturních staveb se kterými počítájí velké územní celky v MSK:

http://verejna-sprava.kr-moravskoslezsk ... y4_oop.pdf

tady potom odkaz na mapy:
http://verejna-sprava.kr-moravskoslezsk ... ogii-3127/

přímo konkrétní mapa:
http://mapy.kr-moravskoslezsky.cz/tms/m ... =clear_sel

z hlediska silničních staveb tam najdete snad všechny vlhké sny projektantů. velmi zajímavé čtení, doplněno o ucházející mapový podklad. jak ted padlo na foru "na ostravsku by chtěli všechno ve čtyřpruhu"
mno bylo by to hezké, ale realitou to nikdy nebude. každopádně je dobře, že se tím do budoucna počítá.
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
FlakY`

Příspěvek od FlakY` »

evilcleaner píše: jak ted padlo na foru "na ostravsku by chtěli všechno ve čtyřpruhu"
mno bylo by to hezké, ale realitou to nikdy nebude. každopádně je dobře, že se tím do budoucna počítá.
Trochu si protiřečíte :) Skoro všechny významné dálkové trasy by mohly být projektovány s rezervou na 2x2. Přeci jen nevíme jak se bude vyvíjet situace za 10 nebo 20 let. A nesmí se stávat jako je tomu teď v okolí Prahy, že obchvat se zastaví a za 20 let začneme stavět další 2x2.
kik

Příspěvek od kik »

Flaky, tohle neni na hodne mistech dost dobre mozne. Konkretne na prikladu I/11 by se asi v Jesenikach ctyrpruh dost tezko budoval. A hodne podobna situace by byla napr. na I/44 mezi Jesenikem a Sumperkem a dalsich prikladu by se jiste naslo dost a dost. Spis by stacilo vyresit kriticka mista napr. vybudovanim obchvatu, stoupacich nebo odbocovacih/pripojovacich pruhu apod.
Odpovědět

Zpět na „I/11“