Čísla komunikací a jejich značení
Re: Čísla komunikací a jejich značení
Se zase ukazuje jak moc by bodlo kdyby se eRka označovala na cedulích i s prefixem jako [R6] a bylo by to jasné...
-
pavel.hrdina
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Pripadne kdyby se vetsina eRek navic stala oficialne dalnicemi a to cisilko pak bylo na cervenem podklade.mapman píše:Se zase ukazuje jak moc by bodlo kdyby se eRka označovala na cedulích i s prefixem jako [R6] a bylo by to jasné...
A nestačilo by zavést jednoduše červený čísla i pro erka? Většina značení a podmínky použití jsou beztak stejný.
Ano, to by se líbilo i mě, ale to je mnohem větší administrativní problém než jedno písmenko R. Bohužel.jonáš píše:A nestačilo by zavést jednoduše červený čísla i pro erka?
Navíc by se musel vyřešit problém D1 a R1. To už bych radši rovnou přejmenování všech R na D, pěkně všechno najednou.
vzhledem k tomu, že na obou komunikacích platěj stejný pravidla (max rychlost, zelený návěsti, nutnost platitjonáš píše:A nestačilo by zavést jednoduše červený čísla i pro erka
dd píše:přejmenování všech R na D
Však v podstatě stačí přemalovat jeden obrázek v příloze jednoho zákona, ne? A pak teda tu spoustu cedulek, to bude horší.
Klidně bych se přihlásil na brigádu a pomohl to přenýtovat 
Pokud by šlo jen o změnu barvy čísla u R, tak je to o jednom obrázku. (A o přeznačení R1jonáš píše:Však v podstatě stačí přemalovat jeden obrázek v příloze jednoho zákona, ne? A pak teda tu spoustu cedulek, to bude horší.
Ještě k té R6 versus I/6: Podle mapy by původní I/6 před Prahou měla být přeznačena na II/606. Pokud je pořád značena jako I/6, tak je to rozhodně chyba zančení.
Jinak mně by se daleko víc než písmena (Dx,Ry) daleko více líbil takový ten švýcarský/německý rámeček
Jinak mně by se daleko víc než písmena (Dx,Ry) daleko více líbil takový ten švýcarský/německý rámeček
Rámeček nebo červené číslo - to je jen věc vkusu. Ale já bych radši ta písmena - jde o to, že všude v dopravním zpravodajství se mluví o D1, R10, ale na silnici nebo v mapě je pak jen číslo. I když u těch R je to až poslední dobou - dřív o H10 mluvili tak maximálně dopravní inženýři, zatímco dnes se R dostalo do zpráv. Možná je to tím, že se to objevuje na webu dopravního zpravodajství, v mnoha případech i chybně (například R35 u Svitav). Nevím, proč nepoužívají jen I/10.Michel píše:Jinak mně by se daleko víc než písmena (Dx,Ry) daleko více líbil takový ten švýcarský/německý rámeček
Všechno pěkně D a pražskej okruh D100 jako Berlin okruh a hotovodd píše:Navíc by se musel vyřešit problém D1 a R1. To už bych radši rovnou přejmenování všech R na D, pěkně všechno najednou.
Segue 1.4 tce Grand Scenic
Kdyby jsme měli kopírovat Berlín, tak D100 bude jižní spojka včetně tunelů - tedy městský okruhseque píše:pražskej okruh D100 jako Berlin okruh a hotovo
Měl bych tu jeden dotaz: Jak to bylo kdysi se značením peáží, resp. od které doby se značí? Je jasné, že peáže tu existovaly vždy, ale při pohledu na směrové tabule mám dojem, že peáže se důsledně značí tak nějakých deset let zpátky a předtím ne. Změnil se v tomto smyslu nějaký předpis, anebo se prostě jen začalo důsledně dodržovat to, co předtím ne? Děkuji.
-
elrondecuba
Neví někdo, proč se v některých případech doprovodná komunikace k D/R ne přezanačila na II/6XX, ale jinak? Konkrétně na Moravě u D1 za Brnem to je II/430+II/367+II/432 a u R35 za Olomoucí II/437? Díky.
Protože žádný předpis určující parametry "doprovodných" komunikací neexistuje a přeznačení původních jedniček se řeší podle místních potřeb?elrondecuba píše:Neví někdo, proč se v některých případech doprovodná komunikace k D/R ne přezanačila na II/6XX, ale jinak? Konkrétně na Moravě u D1 za Brnem to je II/430+II/367+II/432 a u R35 za Olomoucí II/437? Díky.
Musítobýtčtyřpruhové všech zemí, spojte se!
To se jentak nevidí 
- Přílohy
-
- Fotka1907.jpg (82.76 KiB) Zobrazeno 7921 x
Osobně bych přečísloval MO na "0" v červeném rámečku. Významově i opticky je to nejlogičtější: 0kruh; silnice, která nikam nevede; jediný uzavřený dálniční okruh v republice (další už nikde plánovaný není).
no jestli by to nemělo být "MU" , "MC" nebo "ML"jeni013 píše:Osobně bych přečísloval MO na "0" v červeném rámečku. Významově i opticky je to nejlogičtější: 0kruh; silnice, která nikam nevede; jediný uzavřený dálniční okruh v republice (další už nikde plánovaný není).
pro Pražský okruh to platí podobně
-
Marooned17
Sakra. Omylem jsem hlasoval pro R0, ale chtěl jsem D0... 
Jelikož to tu usnulo,tak jsem si dovolil udělat mapu se stavem silnic 1.třídy před rokem 1950 sám.Některé informace jsem sice získal od "Vizi" ale nakonec jsem sehnal automapu z r.1947 a nestačil jsem se divit.Zajímavým vývojem prošly např. silnice I/13 a I/14.Posuďte sami.mapman píše:Vizi, jedna otázka přímo na těloMáš to někde zpracované na webu, tu historii číslování silnic? A pokud ne, měl bys zájem pokud bychom pro tyto věci vytvořili na stránkách přimo vlastní sekci? Stránky nutně potřebují čerstvou krev
Jinak nám budou usínat
V odkazu je zřetelnější číslování.
http://martinm2.rajce.idnes.cz/nastenka ... bbjpg2.jpg
- Přílohy
-
- číslování silnic 1947 bar bb JPG.jpg (213.23 KiB) Zobrazeno 7604 x
Vynikající práce, smekámMartinM píše:Jelikož to tu usnulo,tak jsem si dovolil udělat mapu se stavem silnic 1.třídy před rokem 1950 sám.Některé informace jsem sice získal od "Vizi" ale nakonec jsem sehnal automapu z r.1947 a nestačil jsem se divit.
O jakou mapu z roku 1947 se jedná? Jsou to jen české země nebo i Slovensko?
A jeden konkrétní dotaz - jak je na ní vedena I/18 z Makova? Na některých mapách (konkrétně patrně první mapa s číslováním silnic z podzimu 1946 a pak ještě jedna z roku 1947) je totiž vedena po trase II/487 do Čadce kde končí.
Sám vlastním mapu z roku 1963, kde mě taky udivilo spoustu věcí, ale na tohle to nemá...I/53 až k I/38, ta I/14...Zajímavá i ta I/10. Do budoucna bych to klidně částečně vrátil, jako eRko do Bílého Kostela a pak do Hrádku na hranice 
Děkuji.Vizi píše:Vynikající práce, smekám![]()
O jakou mapu z roku 1947 se jedná? Jsou to jen české země nebo i Slovensko?
A jeden konkrétní dotaz - jak je na ní vedena I/18 z Makova? Na některých mapách (konkrétně patrně první mapa s číslováním silnic z podzimu 1946 a pak ještě jedna z roku 1947) je totiž vedena po trase II/487 do Čadce kde končí.
Je to:"Přehledná silniční mapa 1:600 000 nákladem Autoklubu Republiky Československé".Jedná se o sešitové vydání.Bohužel jen české země ale malý přesah na Slovensko tam je.
Silnice I/18 vede na Slovensku,jak jsi již uvedl z Makova do Čadce.Také je červeně vyznačena silnice Svrčinovec-Skalité ale bohužel u ní není číslo.Do Žiliny vede I/11 jako dnes.Je otázka,jaké číslo měla silnice z Žiliny dále na Košíce (I/61 nebo snad I/11 ???).
Ještě jedna mapa je z roku (uvedeno)1948.Stejný vzhled co mam já ale jsou tam již odlišnosti.
http://morava.wbs.cz/DOPRAVNI-INFRASTRU ... iginal.jpg
Jojo tuhle mapu taky mám, ale jen jako skenMartinM píše:Je to:"Přehledná silniční mapa 1:600 000 nákladem Autoklubu Republiky Československé".Jedná se o sešitové vydání.Bohužel jen české země ale malý přesah na Slovensko tam je.
Podle mě původně žádné, mám podezření že Slovensko bylo "dočíslováno" dodatečně a v rámci toho se to měnilo, tipnul bych tak rok 1947, akorát že tahle mapa to ještě nezachytila.MartinM píše:Silnice I/18 vede na Slovensku,jak jsi již uvedl z Makova do Čadce.Také je červeně vyznačena silnice Svrčinovec-Skalité ale bohužel u ní není číslo.Do Žiliny vede I/11 jako dnes.Je otázka,jaké číslo měla silnice z Žiliny dále na Košíce (I/61 nebo snad I/11 ???).
Tahle není z roku 1948, ale z podzimu roku 1946, je to právě ta mnou zmiňovaná první mapa s vyznačním číslování. Původně jsem jí měl taky jen skenovanou, ale zrovna nedávno jsem si jí pořídil fyzicky. Ty odlišnosti jsou proto, že jak se snažili jí vydat co nejdříve, tak tam přesně nesouhlasí zákres některých silnic, ale jejich délka resp. přibližné staničení ano.MartinM píše:Ještě jedna mapa je z roku (uvedeno)1948.Stejný vzhled co mam já ale jsou tam již odlišnosti.
http://morava.wbs.cz/DOPRAVNI-INFRASTRU ... iginal.jpg