D11 1109 Trutnov – státní hranice ČR/Polsko
Re: D11 1109 Trutnov – státní hranice ČR/Polsko
Ať se klidně soudí nemá to už odkladný účinek. Ale 19. prosince zahájení. Sice zahájení 2024 ale kolik toho za těch 12 dní stihnou.
Pokud se nikdo neodvolá, tak 19. prosince šutrklep ... takže má pozornost se upírá k zahájení posledních 2 úseků D3 v jižních čechách ...
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Termín námitek je do 7. prosince (čtvrtek).JakubMD píše: ↑30.11.2023 20:36:38ŘSD musí provést také záchranný transfer hnízd mravenců rodu Formica ležících přímo v trase silnice na lokalitě Trutnov-Poříčí.
Vubec bych se nedivil, ze to bude delat nejaka Patrikova spriznena duse.
Do kdy bezi moznost podani namitek proti vyberu viteze? Moc se mi nechce verit, ze do toho naseho rybnicku budou chtit pustit dalsi rybu12 mld je 12 mld.
Tak snad už to doběhne v pohodě. Stejně čekám na stejný postupy DZ u části Jar-Tu. Si nedaj pokoj.HD píše: ↑1.12.2023 8:15:33Termín námitek je do 7. prosince (čtvrtek).JakubMD píše: ↑30.11.2023 20:36:38ŘSD musí provést také záchranný transfer hnízd mravenců rodu Formica ležících přímo v trase silnice na lokalitě Trutnov-Poříčí.
Vubec bych se nedivil, ze to bude delat nejaka Patrikova spriznena duse.
Do kdy bezi moznost podani namitek proti vyberu viteze? Moc se mi nechce verit, ze do toho naseho rybnicku budou chtit pustit dalsi rybu12 mld je 12 mld.
Ministr zamítl rozklad Dětí Země, stavba D11 z Trutnova do Polska může začít
Zdroj: https://www.idnes.cz/hradec-kralove/zpr ... zpravy_kvi
Zdroj: https://www.idnes.cz/hradec-kralove/zpr ... zpravy_kvi
Když teď koukám na to, jak jsou všude problémy, tak jsem zvědav na období, kdy bude sněžit tady. Tu budou mít kamiony taky velké problémy s tím stoupáním, klesáním atp.
Aktuální stav vykoupených pozemků, nově odděleny pozemky pro odpočívky Královec a Bernartice.
plné rozlišení (cca 10MB):
stav k 3.12.2023
stav k 29.12.2022
stav k 06/2022 od Honeyho
stav k 26.12.2021
stav k 7.12.2021 od Honeyho
stav k 13.12.2020
náhled:
plné rozlišení (cca 10MB):
stav k 3.12.2023
stav k 29.12.2022
stav k 06/2022 od Honeyho
stav k 26.12.2021
stav k 7.12.2021 od Honeyho
stav k 13.12.2020
náhled:
Ty nevyřešené výkupy by něly dnes dělat dlouhodobé problémy. Nabídka kompenzace - odmítnutí - vyvlastnění. Takže by se mohlo začít s přípravou stavby.
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Na 1109 jsou pokud vím jen dva nepřevedené pozemky a to od ČEZu v Debrném, kde je problém v něčem jiném, protože v Poříčí už je pozemek od ČEZu převeden dávno. Takže jediným nevykoupeným pozemkem je ten ve Zlaté Olešnici od trutnovského majitele realitky a téměř od počátku je ve fázi vyvlastnění. Zřejmě kdo chce víc, nedostane nic.
S pozemky pro odpočívky problém nevidím. Vlastní je stejní majitelé co prodali pozemky pod dálnicí.
S pozemky pro odpočívky problém nevidím. Vlastní je stejní majitelé co prodali pozemky pod dálnicí.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
takže budou sloupy i v D11
návod hledejte u Zdib
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
-
Honey72
Zrovna přes tyto nevykoupené pozemky ČEZu dráty nevedou a všechna vedení v Trutnově už byla tuším přeložena. Kvůli nepřístupným podmínkám také i vrtulníkem. Dokonce i sloup na pozemku strýce, protože si někdo špatně prověřil místní terén a zřejmě se domníval, že s těžkou technikou a novým sloupem VN jen tak někomu projedou skrz altán na zahradě 
ČEZ vlastní v Debrném mnoho pozemků, které "zdědil" po vesničanech, jejichž domy, zahrady a lesy byly zasypány popelem z elektrárny. Proč stále nejsou vykoupeny netuším. Spíš úřední šiml, protože pozemek v Poříčí, na němž stojí velká elektrorozvodna, vykoupen je.
ČEZ vlastní v Debrném mnoho pozemků, které "zdědil" po vesničanech, jejichž domy, zahrady a lesy byly zasypány popelem z elektrárny. Proč stále nejsou vykoupeny netuším. Spíš úřední šiml, protože pozemek v Poříčí, na němž stojí velká elektrorozvodna, vykoupen je.
Někdo nějaké info, zda nepřišla nějaká námitka?
Samozrejme ze prisla
jak jsem psal vyse, 12 mld je 12 mld.
- Přílohy
-
- IMG_9513.jpeg (152.47 KiB) Zobrazeno 3623 x
-
1975
že ale zrovna MI raději nedrží h.bu a krok...no, snad se to podaří vypořádat.
Takže
pod stromeček nebude ! Tak snad hned po Novém roce...
Tak alespoň, že se tím zkrátí doba stavby z pěti na čtyři roky 
Pořád jsme na východě. Když jde zdržovat tak se zdržovat bude. Vítěz tendru je znám snad 2 měsíce, ale vzpoměli si teď. Námitky samozřejmě mohou vypořádat i dřív než za 15 dní, ale jsme v čechách.
Nesmysl. Vítěz tendru byl oficiálně oznámen 22.11.2023 a od té doby běžela lhůta 15 dní na odvolání neúspěšných uchazečů...
15+15 dní ti připadá hodně ?
Mě teda rozhodně ne. Kór u takovýchto zakázek.
Kdyby ta možnost nebyla, tak bychom byli spíše na východě.
-
Honey72
Oficiální výběr vítěze sice proběhl až 22. listopadu, ale vítěz je znám již od 6. září. Takže ne dva měsíce, ale čtvrt roku Metrostav ví, že to projel.
No, na Sůra webu je odvolání MIRu docela / pro mě / překvapivě odůvodněno. Otevíral jsem to sakra dlouho, takže přeposlat to z mé současné Tramtarie jsem ani nezkoušel. Prosím hoďte to sem někdo... Díky
„Námitky jsme podali, protože firma Budimex dle našeho názoru nesplňuje požadavky stanovené zadavatelem v podmínkách soutěže zejména v oblasti výstavby tunelů. Respektujeme Budimex jako velkou stavební firmu, nemá ale potřebné zkušenosti z tunelových staveb. V zadávacím řízení se například prokazuje cizí referencí z výstavby tunelu v Kolumbii, která neodpovídá požadavkům soutěže. Dále jsme přesvědčeni, že jsou Budimexem předloženy nepravdivé údaje týkající se odborného personálu požadovaného zadavatelem pro výstavbou tunelů,“ uvedl mluvčí MI Roads Michal Jurman.
No uvidíme, ŘSD celkem dlouho trvalo, než Budimex potvrdili, tak by mě překvapilo, že by si tohoto nevšimli. Doufejme, že jim to brzy ŘSD smete a po novém roce se začne stavět.
To je sice pěkný, ale z právního hlediska asi těžko jde podat námitku k výběru zhotovitele když žádnej zhotovitel doposud vybrán nebyl. Bylo pouze zveřejněno kdo podal nejnižší nabídku, ale to rozhodně neznamená že je vítěz... Úplně klidně mohlo ŘSD Budimex vyloučit kvůli těm referencím, kdyby nebyly ok... Jo jasně, Metrostav to mohl mít připravené (myslím si že to i připravené měl) a podat hned po oficiálním oznamení, ale nebylo by to ve finále náhodou tak že by se stejně čekalo na lhůtu 15 dní, jestli nepodá námitku ještě někdo jiný a nebo jestli námitka třeba nebude stažena? a až pak by byly námitky zveřejněné a začaly se řešit?
Tak ono hlavě těžko může tady Metrostav "kontrolovat" a rozporovat nabídku někoho jiného, dokud není zveřejněna, a to je až po vyhlášení.