[D1] 0136 Říkovice – Přerov

Praha – Jihlava – Brno – Vyškov – Hulín – Přerov – Lipník nad Bečvou – Bělotín – Ostrava – Polsko
Odpovědět

Podaří se letos získat SP a zahájit stavbu?

Ano
63
38%
Ne
82
50%
Netroufám si odhadovat
20
12%

Celkem hlasů: 165

theodor less

Re: [D1] 0136 Říkovice – Přerov

Příspěvek od theodor less »

Tomáš Němec píše: Obávám se, že tam spousta řidičů nebude chtít obkroužit celou MÚK a raději to "střihnou" přes dva pruhy - ve směru zelené šipky.
Ta zelená šipka vede přes zelený ostrůvek , který je ve spádu.....
Honey72
Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.

Příspěvek od Honey72 »

Sám to často cituješ Lenny, čára není zeď :-) Předpokládám, že ta mezera tam musí zůstat kvůli záchranným složkám.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

Jednak těch aut nebude moc, která pojedou na D1. Hlavní důvod v připojení II/150 vidím ve spojení s Přerovem. Ale druhá věc je, že to ani nepůjde. Dříve se to rozdvojí na Přerov a D1 a až pak se připojuje rampa z D1 po které jedou i auta z II/150 ;) Ale popravdě mě to také na začátku hnedka napadlo, když jsem to viděl poprvé :D
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

michal píše:Z představy našich elit o tom, jak má vypadat dálniční křižovatka v 21. století, se mi chce :zvraci:
Moc tomu opravdu nerozumím. MÚK Hulín, Bohuslávky budiž, ale tohle je fakt nic moc :D Máme v ČR pár dálničních křižovatek a Sedlice strašné, polovina ramp na křižovatkách na D0 je na totální přestavbu a když už stavíme 3./3 křižovatek na celé Moravě, tak je to tohle :?
Ještě si dělám naději, že vznikne pořádný uzel na D1xD2 u Brna, ale zatím má 2 obrovské bodové nedostatky. Uvidíme :D Ovšem tam je to jiná situace kvůli prostoru.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

To je sice pravda, ale ukaž mi střelce, který to stihne na 20 m přejet a přitom se rozhlídnout, přejet přes směr OL-PR, který bude významný a do toho se zařadit do směru OL - Hulín.

Chápu, že se mnohým nelíbí toto řešení, ale jak do toho prostoru se všemi omezeními nacpat lepší?
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

Lenny píše:To je sice pravda, ale ukaž mi střelce, který to stihne na 20 m přejet a přitom se rozhlídnout, přejet přes směr OL-PR, který bude významný a do toho se zařadit do směru OL - Hulín.

Chápu, že se mnohým nelíbí toto řešení, ale jak do toho prostoru se všemi omezeními nacpat lepší?
Ono to ale naštěstí nepůjde. Nebo ne bez couvání ;) :mrgreen:
Do toho stejného prostoru bych si představoval takovou MÚK jak je teď s tím, že rampa D1>D55 bude naprosto oddělená od zbytku a stejně tak přímý směr D55-Přerov. Normálně dvoupruhovou komunikaci rovně přes MÚK s mostem přes D1.

To když do stejného prostoru. Jinak kdyby to měla být opravdu dálniční křižovatka, tak bych viděl větve D55-D1 a opačně úplně mimo křižovatku, návrhová rychlost minimálně 80 km/h, dvoupruhové s dvoupruhovým připojením na D1 směr na jih. Odpojení stačí jednopruh, protože intenzity nebudou jako na většině jiných dálničních křižovatkách v Česku. Principiálně něco jak vypadá MÚK D46xD35 před Olomoucem.
michal

Příspěvek od michal »

Lenny píše: Chápu, že se mnohým nelíbí toto řešení, ale jak do toho prostoru se všemi omezeními nacpat lepší?
Nacpat. No prave. Proc se do dalnicni krizovatky jeste musi nacpat silnice II. tridy???!!! To same muk Plotiste... Povysime R na D a zacneme do tech krizovatek cpat silnice II. tridy a posuneme jejich parametry zpatky do dalnicniho praveku???
martys

Příspěvek od martys »

michal píše: Proc se do dalnicni krizovatky jeste musi nacpat silnice II. tridy???!!!
aby si řídiči jedoucí po II třídě museli koupit dálniční známku :-)
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

michal píše:
Lenny píše: Chápu, že se mnohým nelíbí toto řešení, ale jak do toho prostoru se všemi omezeními nacpat lepší?
Nacpat. No prave. Proc se do dalnicni krizovatky jeste musi nacpat silnice II. tridy???!!! To same muk Plotiste... Povysime R na D a zacneme do tech krizovatek cpat silnice II. tridy a posuneme jejich parametry zpatky do dalnicniho praveku???
Naprostý souhlas. V celém Česku mi přijde, že chybí jakési rozdělení či spíše rozlišování na křižovatku dálnice s druhou třídou a křižovatku se 4-pruhem, jinou dálnicí či silnicí intenzivně využívanou. Jednoduše se vůbec nehledí na to, kolik cca aut bude danou křižovatku či rampy využívat. A to je ve všem, délce připojovacích a odpojovacích pruhů, počtu pruhů, počtu pruhů na samotných rampách, jejich poloměry, kolikrát také nevhodně zvolené typy křižovatek. Snad se to bude trochu zlepšovat, ovšem nutné podotknout, že když se podívám například na plány u Brna, tak to je v některých případech děs a hrůza, co tam plánují, a to se do toho celkového zkapacitnění má narvat hromadu miliard, výsledek křižovatek tomu rozhodně neodpovídá :roll: Závidím v mnohém Polákům a co jsem tak viděl pár plánů na nějaké křižovatky u Slováků, tak jsou taky o level před námi.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Před 20 lety to byla připravováno jako obyčejná křižovatka dálnice se čtyřpruhovou silnicí I. třídy. Postupem času se stala z I/55 D55. A pro původní návrh trojlístkovité křižovatky by byl přijatelnější?
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
bumbik

Příspěvek od bumbik »

tak pokrok ve výkupech, byť mírný, u parcel v k.ú. Přerov se zapisuje poznámka, zřejmě mezitimní rozhodnutí či zahájení vyvlastnění u majitelky ze Slovenska ... uvidíme, až řízení doběhne ...

a Dluhonice mají sepsat 5 priorit jako kompenzace za D1 0136, v březnu by měla být vydána změna ÚR, 8 spolků čeká na podání odvolání, tak to je ekorekord :D
http://tvprerov.cz/2019/pet-priorit-dlu ... alnici-d1/
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
kot

Příspěvek od kot »

Jestlipak se do odvolání zapojí i vodník z tetčického rybníka ?
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

Lenny píše:Před 20 lety to byla připravováno jako obyčejná křižovatka dálnice se čtyřpruhovou silnicí I. třídy. Postupem času se stala z I/55 D55. A pro původní návrh trojlístkovité křižovatky by byl přijatelnější?
No Lenny, za mě teda určitě ano, protože
1) aut Přerov-D1 směr Hulín je opravdu málo, mají křižovatku pod Přerovem, vratná větev ok.
2) to samé víceméně D1 směr sever, priorita pro Přerov je D55 směr Olomouc
3) a proto rozhodně lepší mít OL a PR spojené normálně rovně, klidně i 2 pruhy
4) větev D1 > D55 naprosto oddělená, pohodlná a taktéž klidně dvoupruhová, s jednopruhovým odbočováním z D1.

Současné řešení, uznávám, přidává některým směrům na komfortu ve smyslu vyšší možné rychlosti, ale je to pro málo vytížené směry. Umožňuje napojení II/150, v čemž vidím spíše nevýhodu (velmi malé intenzity a hlavně za mě špatné řešení vpustit do takového uzlu nějakého strejčka, který jede na dálnici párkrát za rok a nestihne sledovat tolik značek a měnit pruhy, pro ty raději klasické připojování), ale umožňuje spojit II/150 s Přerovem pomocí křižovatky a nemusí se stavět nová silnice, to vidím jako výhodu. Ale všechny výhody jsou podle mě za velkou cenu, že se musí auta často proplítat a hlavně D1 > D55 je křížena jiným směrem a to Přerov>Hulín. :(
bumbik

Příspěvek od bumbik »

Aktuální stav výkupu pozemků:

k.ú. Předmostí: vykoupeno vše
k.ú. Přerov: 7164/3 (1/3), 7164/16, 7164/21, 7166/8, 7166/16 (3/4), 7166/61 (1/2), 7166/77 (1/2) (Celkem 7 parcel)
k.ú. Dluhonice: 1291, dům č.p. 164 se zahradou (55, 1144/4, 1145/6), (sportovní areál 15/3, 1145/12, 1145/13 - připravuje se nový sportovní areál), 1145/52 (Celkem 9 parcel)
k.ú. Bochoř: 2174/19 (Celkem 1 parcela)
k.ú. Lověšice: vykoupeno vše
k.ú. Věžky: vykoupeno vše
k.ú. Horní Moštěnice: vykoupeno vše
k.ú. Přestavlky: vykoupeno vše
k.ú. Říkovice: vykoupeno vše

Chybí posledních 17 parcel

v trase dočasného záboru na parcele 6217 se zapisuje poznámka, jsem zvědavý, co z toho bude ...
na parcelách v k.ú. Přerov a na parcele v k.ú. Bochoř (2174/19) se přepisuje vlastnictví 2 zesnulých na nové dědice v rámci dodatečných dědických řízení, které vede ÚZSVM, současně se zapisuje u parcely v k.ú. Bochoř poznámka u zesnulých, se kterými bylo vedeno dodatečné dědické řízení u ÚZSVM, zřejmě se to přepíše na nové oprávněné dědice ...
stejná poznámka je teď zapisována i u další parcely v k.ú. Přerov ale u 2 již nových dědiců, tam to možná bude zahájení vyvlastnění, jelikož 3. dědic se s ŘSD dohodl a tam probíhalo donedávna přepisování vlastnictví na ŘSD, ale skončilo kvůli formální chybě (zřejmě bude podán nový návrh na vklad)
bumbik

Příspěvek od bumbik »

tak se přepisuje právo hospodařit s majetkem státu z Vojenských lesů a statků na ŘSD u parcel v k.ú. Přerov
jsem zvědavý, bude ze všech těch plomb v k.ú. Přerov :?:
bumbik

Příspěvek od bumbik »

bumbik píše:Aktuální stav výkupu pozemků:
v trase dočasného záboru na parcele 6217 se zapisuje poznámka, jsem zvědavý, co z toho bude ...
tak vložena poznámka, že začalo vyvlastnění chybějícího podílu ...
bumbik

Příspěvek od bumbik »

znovu jsem se díval na to video:

a zajímalo by mě, jaké stav. objekty by tam v Dluhonicích měly být, a podle p. Ježíka tam chybí ...? Ví někdo?
nuoleM

Příspěvek od nuoleM »

bumbik píše:znovu jsem se díval na to video:

a zajímalo by mě, jaké stav. objekty by tam v Dluhonicích měly být, a podle p. Ježíka tam chybí ...? Ví někdo?
Co se ho třeba zeptat, pak sem dejte vědět.
https://www.firmy.cz/detail/2330242-obc ... onice.html
bumbik

Příspěvek od bumbik »

tak zmizela plomba - poznámka u chybějících parcel v k.ú. Přerov - šlo o zahájení vyvlastnění ... a u parcely 7164/3 je nová plomba vkladové řízení vlastnictví, zatím nejsou známy podrobnosti, ale myslím si osobně, že jde o dokončené dědické řízení po zesnulém ze strany ÚZSVM
Pavel Ježík

Příspěvek od Pavel Ježík »

Já to vím, vědí to také dobře zaplacení a zodpovědní jedinci a hlavně je to vše ve správních spisech,... a kdopak že se to ptá nyní ???
Honey72

Příspěvek od Honey72 »

Odpověď typu "já to vím, oni to vědí a vy ostatní si to někde najděte" je psána naprosto stejným stylem jako výsměch od Frenka ohledně obchvatu ostravské Poruby. Tedy přesně řečeno, odpověď úplně k ničemu. Takže byste mohl být pane Ježíku (pokud to není jen uživatelské jméno) prosím konkrétnější.
Pavel Ježík

Příspěvek od Pavel Ježík »

Honey72 píše:Odpověď typu "já to vím, oni to vědí a vy ostatní si to někde najděte" je psána naprosto stejným stylem jako výsměch od Frenka ohledně obchvatu ostravské Poruby. Tedy přesně řečeno, odpověď úplně k ničemu. Takže byste mohl být pane Ježíku (pokud to není jen uživatelské jméno) prosím konkrétnější.
...ano, odpověď k ničemu, ale k čemu jest fórum, kde jsou diskutující uschováni do anonymity, rád věci řeším, ale musím vědět s kým, Vás Vážený pane Honey72 neznám a pokud jste skutečně z Vašeho krásného podkrkonošského města, budiž Vám přáno štěstí a stálé zdraví též a dodal bych, že jako hodně vzdálený bydlištěm od Trutnova bych si nedovolil jakýmkoli způsobem zpochybňovat Vaše snažení tam u Vás..... chcete-li se mi představit, osmělte se a napište na oskd(zavinac)dluhonice.cz
Honey72

Příspěvek od Honey72 »

Anonymita fóra je diskutabilní. My dlouholetí "kolegové" a pravidelní přispívatelé se stejným zájmem se víceméně navzájem známe, často i osobně, takže víme kdo je kdo. Bohužel občas se objeví na fóru jedinec, který je schopen až vyhrožovat za příspěvky, které se mu nelíbí. Podobný člověk je sice brzy vyloučen a zřejmě by si podobné výpady odpustil, kdyby nebyl v anonymitě, jenže ke čtení fóra ani nepotřebujete být registrován a nikdo z nás nechce čekat, až mu nějaký nevyrovnaný psychopat přinejmenším rozmlátí auto.

Ano, máte pravdu v tom, že člověk z jiné části republiky nemůže zcela pochopit problémy na druhé straně. Ovšem abychom je pochopili, potřebujeme k tomu otevřené jednání a věcné argumenty. Já osobně mám problémů kolem baráku víc než dost, silnice těsně kolem, auta mi cákají na fasádu, neodhlučněný obchvat pár desítek metrů, cikáni hned naproti. Takže se dokážu vcítit i do problémů jinde. A myslím, že je tu dost odhodlaných lidí i odborníků, kteří dokáží dohledat informace, parametry, osoby, úřady apod, které by Vám pomohly.
bumbik

Příspěvek od bumbik »

z reportáže jsem osobně nabyl dojmu, že případná kompenzační opatření (ta "správná pětka") stejně nezabrání odvolávkám prince Miroslava (Děti Země) a Krajiny Dluhonice, což je velmi nepříjemné, neboť možnost čerpat dotaci z OPD II končí 2023, takže je třeba se stavbou začít skutečně nejpozději příští rok, ale jak se zdá, bude nutné peníze realokovat na jiné projekty, neboť čerpání zde je vážně ohroženo
Likas

Příspěvek od Likas »

Pavel Ježík píše:

Já to vím, vědí to také dobře zaplacení a zodpovědní jedinci a hlavně je to vše ve správních spisech,... a kdopak že se to ptá nyní ???
Dobrý den.
Třeba mě by to hodně zajímalo.
Ing. Lukáš Růžička, Denisova, Šumperk.
Snad po mém vystoupení z anonymity budete sdílnější.
Odpovědět

Zpět na „D1“