[D1] 0136 Říkovice – Přerov

Praha – Jihlava – Brno – Vyškov – Hulín – Přerov – Lipník nad Bečvou – Bělotín – Ostrava – Polsko
Odpovědět

Podaří se letos získat SP a zahájit stavbu?

Ano
63
38%
Ne
82
50%
Netroufám si odhadovat
20
12%

Celkem hlasů: 165

Lynx

Re: [D1] 0136 Říkovice – Přerov

Příspěvek od Lynx »

theodor less píše:Pánové, sundejte fíkový list, který nazýváte spravedlnost. Přiznejte, že Vám o spravedlnost nejde. Nebo na to nemáte koule?
Kde berete jistotu, že jsou pánové tento případ ?

Vzhledem k tomu, že ŘSD ten pozemek dosud nevykoupilo od několika desítek vlastníků, z nichž řada ani není z Dluhonic, tak to vypadá spíš na nečinnost ze strany ŘSD. Než že by to byli samí NIMBYsté.
Benedikt

Příspěvek od Benedikt »

pinus píše:Existuje opravdu nějaký objektivní důvod, proč ŘSD v tomto případě nekoná? Když vykupovali D35 Opatovice-Ostrov (kde jsme byli účastníky řízení my), tak to šlo jako po másle. Návrh kupní smlouvy s průvodním dopisem od Pragoprojektu, s vysvětlením odhadu ceny pozemku krát osm, poučením, v jakých případech se můžeme odvolat a podat žádost o výjimku na ministerstvo, a vysvětlením, že pokud neuzavřeme navrhovanou smlouvu do 90 dnů, budou pokračovat podle dalších právních předpisů (vyvlastnění). Hotové to bylo hned. Na Moravě to dělá někdo méně kompetentní?
Jednotlivé stavby mají na starosti různé závody či správy ŘSD, zmiňovaný úsek D35 má na starosti tuším správa Pardubice, D1 bych tipl na Závod Brno. Nicméně ŘSD většinou nekoná, koná nějaký dodavatel, který vyhraje veřejnou zakázku, například Pragoprojekt, který poté ty dopisy pro ŘSD rozesílá.
Tomáš Němec

Příspěvek od Tomáš Němec »

Lynx píše: Myslel, jsem si, že jste seriozní novinář...
To jste si asi zřejmě spletl martyse a martase ;)
Pavel Ježík

Příspěvek od Pavel Ježík »

aktuální leták
https://mapapp.rsd.cz/Upload/Stavby/8/i ... prerov.pdf
jak jste tady někteří přiznali, že se někteří znáte napříč republikou, čili možná jste i kolegové referenti z řsd, čili přívítal bych, kdybyste mne navedli na odkazy, kde bych mohl tyto letáky na D1-0136 vyguglit od roku 2013 a srovnat si určité argumentace hlav pomazaných,
věřím, že někteří kovaní diskutéři mají tyto soubory ve svých archivech , čímž bych poprosil o poskytnutí,
děkuji předem,
oskd(zav)seznam.cz
bumbik

Příspěvek od bumbik »

p. Ježíku, mohu-li se zeptat, nabylo právní moci územní rozhodnutí na nové sportoviště v lokalitě Trávníček za tuším 40 mil. Kč jako náhrada za sportoviště, které má ustoupit dálnici ? mám za to, že tuto informaci byste mohl mít ... taktéž by mě zajímalo, jestli to nové sportoviště obsahuje i dětské hřiště o kterém se také mluví ... ? a chystá se nějaké jednání mezi občany Dluhonic ke stanovení těch 5ti prioritních kompenzací za dálnici? pokud můžete něco sdělit, moc děkuji
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Pavel Ježík

ačkoli jste pro mne též smutný anonym, stejně vám něco odpovím, účastník řízení náhradního sportoviště nejsem, tudíž netuším, zda-li územko dostalo punc nabytí prmoci, sportovní areál určitě bude mít zázemí i pro zaparkování malých dětí na nějaké prvky tohoto typu, aspoň předpokládám, že si to sokol z logických důvodů vymínil,
nicméně sportoviště je navrženo mimo obec v extravilánu a my jsme požadovali náhradu stávajícího dětského hřiště, které je v majektu obce, aby bylo umístěno logicky v intravilánu obce, místo pro realizaci existuje a neexistuje důvod , proč by nemohlo býti nahrazeno, jen reprezentace místní anosprávy prohlásila, že to není priorita, tak mám já pořád dokola marnit čas?

.... a dále, copak mají Dluhonice právo jenom na nějakých mrzkých 5 požadavků náhrad?? to se urodilo v nějaké další divné makovici, už toto prohlášení - 5 požadavků - svědčí o totální nekompetentnosti a nepochopení vážné situace, zase jen demonstrace moci a populismu

-- apropo pane bumbík, zrovna Vás jsem typoval na personu, která mi možná vyjde vstříc ohledně těch starších infoletáků..
děkuji a není zač
Likas

Příspěvek od Likas »

Likas píše:
Pavel Ježík píše:
bumbik píše:znovu jsem se díval na to video:
http://tvprerov.cz/2019/pet-priorit-dlu ... alnici-d1/

a zajímalo by mě, jaké stav. objekty by tam v Dluhonicích měly být, a podle p. Ježíka tam chybí ...? Ví někdo?
Já to vím, vědí to také dobře zaplacení a zodpovědní jedinci a hlavně je to vše ve správních spisech,... a kdopak že se to ptá nyní ???
Dobrý den.
Třeba mě by to hodně zajímalo.
Ing. Lukáš Růžička, Denisova, Šumperk.
Snad po mém vystoupení z anonymity budete sdílnější.
Jako neanonym bych se znovu rád dotázal na konkrétnější znění požadavků.
Můžete mi, prosím, říci jaké chtějí dluhoničtí splnit požadavky aby mohla být zahájena stavba? Je jich opravdu pět nebo více?
Díky.
bumbik

Příspěvek od bumbik »

děkuji, já bohužel letáky neshromažďuji, tak mě mrzí p. Ježík, že Vám je nemohu poskytnout, jinak bych je poskytl mile rád, je mi líto ...
říkáte, že existuje místo pro realizaci dětského hřiště v intravilánu, kde by to asi mělo být, jestli to můžete upřesnit? je to zcela logický požadavek, jinak je zvláštní, že reprezentace samosprávy řekne, že dětské hřiště v intravilánu není priorita, to je dost smutné!
těch 5 priorit, nevím jak k tomu kdo došel, já to psal pouze podle TV reportáže

děkuji :-)

PS: osobně bych si velmi přál, aby se podařilo najít takové kompenzace, které by byly pro celé Dluhonice dostatečné tak, aby se konečně mohl ten kousek dálnice postavit, ale je mi úplně jasné, že ta cesta ke kompromisu bude asi velmi dlouhá a trnitá ...
Pavel Ježík

jedna z logických náhrad za zničené objekty, ne kompenzací za zničenou urbanitu a životní prostředí
https://dluhonice.webnode.cz/_files/200 ... a_3(2).pdf
https://mapy.cz/zakladni?vlastni-body&x ... 11.491%22N
Pavel Ježík

pro Vás, pane inženýre, něco do začátku, ale i tak jste pro mne stále neznámý člověk,
stačí Váš telefon do mejlu či do zprávy v profilu, milerád Vám zavolám a poptám se , kterak občan šumperska chce být nám dluhonským nápomocen, či jákéžeto výhrady proti našemu konání má

https://dluhonice.webnode.cz/_files/200 ... torovi.pdf

jinak se omlovám za zmatečnost výše, mejl oskd()seznam.cz neexistuje, dluhonice.cz tam mělo bejt
Honey72
Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.

Příspěvek od Honey72 »

Nic proti pane Ježíku, ale třeba anonymní ekologické organizace či jiní aktivisté kdo ví odkud by Vám zřejmě nevadili, pokud by pro Vás dokázali stavbu dálnice oddálit či přemístit. A u lidí na tomto fóru, pro které je dopravní stavitelství, urbanizace a architektura koníčkem, mají velkou snahu Vám pomoci, u těchto lidí řešíte, že jsou z druhého konce republiky ? :-) Alespoň mi to tak z textu přišlo.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Likas

Příspěvek od Likas »

Díky.
Je to bohužel naprosto obecné a vůbec z toho nevyplývá, že by se po splnění, situace nějak odblokovala.
S tím dětským hřištěm by na parcele 297/1 souhlasilo všech 58 vlastníků?

Jsme na internetovém diskuzním fóru, nejsme na jednání kde bychom si třásli rukama.
Tato tahanice mezi Dluhonicemi, Přerovem a ŘSD se dotýká všech, kdo jezdí po dálnici. Mě by hotová dálnice dokázala ušetřit několik desítek minut týdně, takže mě logicky zajímá kde to vázne a snažím se udělat si z dostupných zdrojů názor. Nestojím na ničí straně a nehodlám vám být nápomocen ani nemám výhrady.
Likas

Příspěvek od Likas »

A opravdu nemáte k dispozici projektovou dokumentaci?
Přílohy
Bez názvu 2.jpg
Bez názvu 2.jpg (188.38 KiB) Zobrazeno 7899 x
Pavel Ježík

Vážený pane Honey72, všichni na tomto fóru vědí kdo jsem, kde bydlím, kolik má naše chalupa oken, jak vypadám v tv a v tisku, ....ale nevím, kdo jste Vy všíchni a Vy nevíte, že nejsem laik, že tato stavba není pro mne koníčkem , ale jako stavební inženýr a projektant kdysi je mi architektura a urbanismus věřte tomu bližší, než coby koníček. Smutné jsou okamžiky, kdy mi reprezentace z vyšších menedžmentů demostruje moji pomýlenost, že problematice nerozumím a pravdu mají ve věcech stavebních a projekčních oni - zpravidla vzděláním ekonomického či právního zaměření. To po těch 20-ti letech skutečně pláču, neb jsme se nikam nedobrali.
Neodmítám jakoukoli pomoc od kohokoli odkudkoli, jen se mi lépe jedná, když už jsem se s dotyčným kontaktoval blíž, než jen takto na fórech, no a ekologické organizace, které mi pomáhají, skutečně pro mne nejsou anonymní, s panem Patrikem jste mne předpokládám zaregistroval , když byl v Dluhonicích.
A k tomu koníčku stavitelství, urbanity, asi na záložce 64 byla zajímavá debata ohledně muk 5502-0136,
je to skutečně brutalita hrubého kalibru a vězte, že ani hip se k tomu moc nechtěl vyjadřovat, navrženo v souladu se zadávacími podmínkami pro přepracování,pravil,
dle mého, kdyby z původního trojlístku věc přepracovali na standartní čtyřlístek, bylo by to naprosto ok a pro všechny zcela čitelné a řidičsky geneticky zakořenělé
http://www.seitlova.cz/aktualni-zpravy/ ... erov-sever
jo, a je to jedna z věcí, kterou jsme napadli ve změně územka, byť to není přímo v Dluhonicích, ale za humny, navržený uzel, ve kterém se má v průpletech promixovat veškerá doprava, ... to by mne skutečně zajímal Váš názor, zda-li je to špičkové řešení
Pavel Ježík

for Likas
tak takovéto projekty jsem samozřejmě viděli nekolikrát, ale ty jsou v dimenzích nutné potřeby řsd a sždc, potřeby a požadavky nás dotčených občanů tam logicky nejsou , jo a není důvod se jimi zabývat, tečka. Kolikrát toto jsem slyšel.
Pavel Ježík

[quote="Likas"]Díky.
Je to bohužel naprosto obecné a vůbec z toho nevyplývá, že by se po splnění, situace nějak odblokovala.
S tím dětským hřištěm by na parcele 297/1 souhlasilo všech 58 vlastníků?

Kolik to je, 3 roky? od studie, za tu dobu mne ani nikoho dalšího nekontaktovali, to můžu vykřikovat jak chci, že se stavbou souhlasím a podíl na pozemku obci daruji, no ale když není na druhé straně stolu nikdo, kdo by věc řešil, tak kdo potom věci blokuje????
bumbik

Příspěvek od bumbik »

Napadá mě, ačkoliv podrobnosti neznám, jestli právě otázka výkupu pozemků 297/1, 297/9 a 297/10 není tím hlavním problémem, neboť Přerov tam vyvlastňovat nemůže a ŘSD toto vykoupit ani vyvlastnit mimo trvalý zábor dálnice taktéž nemůže, takže tady by skutečně museli souhlasit s výkupem všichni, nejen p. Ježík a jelikož tam probíhá dodatečné dědické řízení v gesci ÚZSVM, tak vykoupit poslední spolupodíly na těchto pozemcích půjde až za hoooodně dlouho, neboť co dělá ÚZSVM, vždy trvá tak dlouho, jak dlouhý je název organizace ... zkrátka, čistě laicky odhaduji, že se hledala lokalita, kde výkupy pozemků půjdou rychle a bez potíží, proto možná vyhrál extravilán (byť mě to samozřejmě velmi mrzí, přijde mi to nešikovné a neefektivní)

situace se sice v budoucnu zřejmě změní k lepšímu v tom, že ŘSD bude moci po nabytí účinnosti novely zákona 416 již moci vykupovat a vyvlastňovat i mimo trvalý zábor, takže v takovém případě by asi mohli zasáhnout a pomoci ... ale obecně platí, že nejdéle trvají výkupy tam, kde běží dodatečné dědické řízení ÚZSVM, znám osobně případ, kde to trvá již 5 let a stále není u konce ... toho se nejspíš "hlavy pomazané" obávaly vzhledem k možnému zdržení přípravy dálnice, na kterou všichni čekají jak na smilování a to jak v Přerově, tak i v okolí ... ale jak říkám, pouze určitá dedukce, fakt neznám podrobnosti
Pavel Ježík

bumbíčku,
na pozemku 297/1 - singulárním - jsou skoro půl století umístěny prvky DH - houpačka, kolotoč,... a nikoho to nikdy netankovalo a TS tam bez mrknutí oka sekly trávník,
na pozemku 296/2a3 se klidně mohlo stavět, neb tento je z pohledu povolovacího z opačné strany propojen pozemkem účelové komunikace s další místní komunikací, čili žádný problém, vše je realizovatelné i bez souhlasu spousty spoluvlastníků na klínku, který zasahuje do přístupové cesty , která se měla zpevnit, jenže, ...ono to představenstvo města se angažovat nechtělo, to chce jenom, postavte rychle dálnici, je nám jedno jak, dusíme se, ať se dusí v Dluhonicích,
to je to, řešení je vždy na stole i ve variantách, jenže za stolem sedí figura, co hledá jenom problémy a výmluvy
bumbik

Příspěvek od bumbik »

Pavel Ježík píše:bumbíčku,
na pozemku 297/1 - singulárním - jsou skoro půl století umístěny prvky DH - houpačka, kolotoč,... a nikoho to nikdy netankovalo a TS tam bez mrknutí oka sekly trávník,
na pozemku 296/2a3 se klidně mohlo stavět, neb tento je z pohledu povolovacího z opačné strany propojen pozemkem účelové komunikace s další místní komunikací, čili žádný problém, vše je realizovatelné i bez souhlasu spousty spoluvlastníků na klínku, který zasahuje do přístupové cesty , která se měla zpevnit, jenže, ...ono to představenstvo města se angažovat nechtělo, to chce jenom, postavte rychle dálnici, je nám jedno jak, dusíme se, ať se dusí v Dluhonicích,
to je to, řešení je vždy na stole i ve variantách, jenže za stolem sedí figura, co hledá jenom problémy a výmluvy
v pohodě, nehádám se, já mluvil o tom byrokratickém postupu, kdy je rozdíl poslat na ústní dohodu TS posekat trávník, kde není jasný vlastník definován i na základě dohody s ÚZSVM o údržbě pozemku, který je z hlediska dědického řízení v řešení ... a je poměrně velký rozdíl, když se bude projektovat NOVOSTAVBA dětského hřiště se standardním pov. řízením, v takovém případě logicky nemůže nikdo vydat stav. povolení, pokud nejsou doložena vlastnická práva ... a to, že tam jsou prvky hřiště z dob komárů je z doby, kdy všechny pozemky byly prakticky státní atd. to byla jiná doba, jiná pravidla, to holt s dnešním byrokratickým světem nelze srovnávat ... takže já pouze chtěl osvětlit, že město Přerov logicky chce co nejdříve obchvat a tak jde cestou necestou ...
Pavel Ježík

to je furt dokola, já mluvil o realizaci části stavby pouze na pozemcích v majetku obce, ty jsou,
stejným způsobem město zrealizovalo cyklostezku na Velké Dlážce, tam v trase vynechali pár metrů z důvodu cizího vlastnictví pozemku, takže když se chce, jde to,
https://prerovsky.denik.cz/zpravy_regio ... 71213.html
nicméně stále zústává otázka, proč nikdo už za ta léta občany k souhlasu se stavbou nevyzval
bumbik

Příspěvek od bumbik »

Pavel Ježík píše: nicméně stále zústává otázka, proč nikdo už za ta léta občany k souhlasu se stavbou nevyzval
dobrá otázka ... možná si někdo původně myslel, že to nebude třeba řešit, že prostě se podaří získat stav. povolení na D1 bez obtíží a nebude se muset nikdo s těmi kompenzacemi vypořádat a teď když zjistili, že to tak jednoduché nebude, tak začínají hledat cesty, tak jako tak si myslím, že dříve či později na to určitě dojde :ok:
Lynx

Příspěvek od Lynx »

Tady to je další smutný pomník toho, jak neumí státní správa takovéto konfliktní projekty vůbec řešit. Pořád přetrvává snaha protlačit věci silou, místo rozumné domluvy.
Proč ani po těch 20 letech, či jak dlouho se s Dluhonicemi (ne)jedná není z kompenzačních opatření vůbec nic fyzicky hotového ? Nové hřiště například mohlo dávno stát. Kdyby byla vůle se dohodnout. Takhle se dluhonickým těžko divit, že jsou naštvaní, když slyší jen co mají strpět, ale že by dostali nějákou kompenzaci, to je všechno jenom ve fázi "možná něco, možná někdy". Kdyby alespoň něco bylo fyzicky uděláno, věřím že by se dohadovalo mnohem lépe.
Radek M

Příspěvek od Radek M »

A co pan David Čermák ( "manažer a poradce stavby" ) angažuje se nějak reálně ohledně problematiky v Dluhonicích, nebo ho tam ještě nikdo nikdy neviděl ?
Pavel Ježík

Angažuje se, viděn byl několikráte, názorová výměna proběhla.
bumbik

Příspěvek od bumbik »

Pavel Ježík píše:Angažuje se, viděn byl několikráte, názorová výměna proběhla.
moc děkuji za skvělou zprávu, mohu mít ještě jeden dotaz ? ohledně parcely 1291 v k.ú. Dluhonice už Vás ŘSD oslovilo? jelikož odhaduji, že jde o trvalý zábor a bude nutný výkup ... :-) pokud to můžete sdělit :-)
Odpovědět

Zpět na „D1“