ZPI - Zařízení pro Provozní Informace

Příprava, výstavba, provoz, dálniční poplatky, známky, elektronické mýto, PPP, legislativa, tunely, mosty
Odpovědět
Nystrom

Re: ZPI - Zařízení pro Provozní Informace

Příspěvek od Nystrom »

Proč p. generální mluví o tmě a ne o čase a teplotě tedy nechápu. Bývaly velké ukazatele teplota vzduchu a teplota vozovky - to je někdy velký rozdíl. Argument že má každý v autě hodiny a teploměr neberu. Provozní informace nelze zaměňovat s výchovou řidičů. Předběžné info bez varovného trojúhelníku je potřebné pro volbu sjezdu, možnost výběru variant.
Naposledy upravil(a) Nystrom dne 23.1.2011 19:35:03, celkem upraveno 1 x.
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

mapman píše:30 km daleko se nepotřebuju lekat a děsit, cože se to přede mnou děje.
To si dovolím nesouhlasit - to je vzdálenost tak akorát na to, aby si člověk dokázal rozmyslet objížďku a najít si vhodný sjezd...
dd

Příspěvek od dd »

Souhlas, případně aby se dalo zastavit na pumpě a v klidu nastavit navigaci nebo se podívat do mapy.
jonáš

Příspěvek od jonáš »

No mam za to, že jste to nepochopili. 20 km předem, normální nápis. 2 km předem blikající výstražnej trojúhelník a všechny fanfáry naplno, protože kolona může stát za nejbližšim horizontem. Čili dát tý informaci i nějakou tu přidanou hodnotu.
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Přesně tak jak píše jonáš, mluvil jsem pouze o rozdílu mezi informací s výstrahou a informací bez výstrahy...
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

mapman píše:Přesně tak jak píše jonáš, mluvil jsem pouze o rozdílu mezi informací s výstrahou a informací bez výstrahy...
Tak to jóóóó
martini
VIP

Příspěvek od martini »

Čas, resp. teplota je ok, protože tento údaj je krátký a nelze ho tudíž zaměnit s informací, která mě má na něco upozornit. Na druhou stranu ukazuje, že cedule je funkční, což je značná výhoda oproti zhaslému stavu, který bych jinak preferoval.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

ekonomika.idnes.cz píše:Plzeň 35 minut, Rozvadov 85 minut. Podobné informace o předpokládané délce dojezdu do vybraných měst začne od pondělí na informační cedule podél českých dálnic vysílat Ředitelství silnic a dálnic

zkušebně na dálnici D5 mezi Prahou a Plzní a dálnici D2 z Brna na hranici se Slovenskem.
a fakt je to tam :kladivo:
d5-zpi-110125.JPG
d5-zpi-110125.JPG (22.28 KiB) Zobrazeno 8756 x
dvs

Příspěvek od dvs »

Jenom jsem přemýšlel kam ten dojezd měří.
Plzeň asi znamená čas dojezdu ke sjezdu Ejpovice 67. km
Německo je Rozvadov
Praha je asi někam k 0. km na Zličín

Funguje to i na D2 (Brno, Slovensko, Břeclav).

Na D8 svítí už nějaký rok kromě dojezdu v min i vzdálenost a je tam jasně napsáno, že to jsou Zdiby a ne Praha. Tady mi ta vzdálenost chybí.
hh
Autor

Příspěvek od hh »

dvs píše:Plzeň asi znamená čas dojezdu ke sjezdu Ejpovice 67. km
Jak píšete, jen Plzeň z druhé strany je samozřjemě měřená do km 89.
Nystrom

Příspěvek od Nystrom »

p. ředitel Švorc: „Jde o propočet dojezdové doby. Není možné získávat přesný časový údaj, i když by si to řidiči nepochybně přáli". Mám za to, že údaj v minutách je dost přesný údaj :-). Asi by správnější bylo exit xx Plzeň, exit xx Zličín atd., Rozvadov CZ/D... atd. do vlastního centra to ještě nějaký čas trvá.
hh
Autor

Příspěvek od hh »

To by se tam nevešlo.
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

IMHO by se to dalo upravit třeba takto:

Kód: Vybrat vše

Travel time / min
SLOVENSKO      16
BŘECLAV        12
adamos

Příspěvek od adamos »

Nystrom píše:Asi by správnější bylo exit xx Plzeň, exit xx Zličín atd., Rozvadov CZ/D... atd. do vlastního centra to ještě nějaký čas trvá.
Ta informace je přínosná v drtivé většině pro řidiče, kteří tu jezdí pravidelně. A ti se rychle naučí, kam je dojezdový čas myšlen,. Nebo řeknu to jinak - ti budou sledovat, zda na ZPI svítí standardní čas (cesta je volná) nebo delší čas (na trase je problém, přijedu později).
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
egelebege

Příspěvek od egelebege »

Já myslim že na těhle komunikacích je dojezdový čas zbytečná informace. Většinou se tam nic neděje a každej si dokáže propočítat podle kilometrů za jak dlouho bude v Plzni nebo na čáře. Hlavně každý auto jede jinou rychlostí takže dojezdový doby se budou individualně lišit. Smysl by to mělo při nějakém problému ale to by musel někdo ty ZPI naučit zobrazovat víc informací
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

návod k obsluze ZPI
ŘSD píše:Zobrazování zpráv na informačních portálech ovládaných Řídící centrem SOKP Rudná 1. fáze
vydání 1/2011
Tato příručka obsahuje schémata přiložená k žádosti o stanovení užití ZPI a doplněná o podmínky uvedené ve stanovení
zpracoval Michal Prášil ŘSD

Kód: Vybrat vše

http://www.rsd.cz/rsd/rsd.nsf/a3eda25d005dc6bec125737e0045602e/fdef9d277afc14e5c12570c80033cddf/$FILE/Zobrazování%20VMS%20_1%20%20fáze%20_sjednocené.pdf
a nebo je odkaz "Schémata pro VMS - Zobrazování VMS - 1.fáze - sjednocené" (skoro dole)
http://www.rsd.cz/doc/Technicke-predpis ... ceni-ruzne
egelebege

Příspěvek od egelebege »

egelebege píše:Fotka se mi bohužel nepovedla, ale tady je důkaz, že náš systém označení nějakého místa na ZPI kilometrovníkem, je na prd. Tady je 1/35 22km nějaká práce a zúžení do jednoho pruhu. Je to focený před Libercem (směr od Děčína) a kdo to tam zná, tak ví, že na tý silnici kilometrovníky nejsou, takže jsem neměl páru o tom, kde to omezení vůbec
Permanentní kritiku vystřídá pochvala. Kilometrovníky už lemují silnici :ok:
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Vážení, najděte si prosím chvilku a zkuste si vyplnit test na obsah ZPIček - jedná se o test v rámci projektu Mare Nostrum, který má vést k prosazení co největší homogenizace obsahu ZPI v rámci Evropy. Odkaz: http://chkmkt.com/?e=17570&h=9F2066BDF643B76&l=cs - moc by mě zajímaly vaše reakce ;)
adi88

Příspěvek od adi88 »

Tak jsem test poslušně vypnil :) Leccos naprosto srozumitelné, ale zase ty nešťastná čísla a šipky k nim. Bude to trvat ještě 10 km nebo to bude až za 10 km? Samozřejmě v situaci v terénu člověk pozná, zda se na silnici pracuje nebo ne, ale někdy to je na nic. Stejně jako milionkrát omílaná otázka zda je něco na 10.km nebo za 10 km...
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Budou někde správné odpovědi? Mě zmátla předposlední otázka, bylo to auto v protisměru?
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Jo něco s autem v proti směru tam bylo.
R48 -> D48 se podařilo!
dd

Příspěvek od dd »

Já žádné auto v protisměru nepoznal. Možná tam je těch otázek víc.
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Byly to dvě bíle autíčka vedle sebe a nad nimi červené autíčko se šipkou, proti těm dvěma autíčkům.
Je možné, že test není stejný.
R48 -> D48 se podařilo!
hh
Autor

Příspěvek od hh »

adi88 píše:Tak jsem test poslušně vypnil :) Leccos naprosto srozumitelné, ale zase ty nešťastná čísla a šipky k nim. Bude to trvat ještě 10 km nebo to bude až za 10 km? Samozřejmě v situaci v terénu člověk pozná, zda se na silnici pracuje nebo ne, ale někdy to je na nic. Stejně jako milionkrát omílaná otázka zda je něco na 10.km nebo za 10 km...
Všechno fajn, ale prvě ty šipky a ještě přidávám jména exitů jsou špatně. Jednou je to na km, tak ať to tak zůstane, navíc kdo zná Holoubkov, Měřín, Podivín ...
Standa

Příspěvek od Standa »

Co je ten "terčík"? Předpokládám, že to nebude pokyn k cvičným střelbám za jízdy v rámci nácviku anihilace v protisměru jedoucího vozidla...
Odpovědět

Zpět na „Všeobecné“