Pokuty, BESIP a související

Odpovědět
vaclav

Re: Pokuty, BESIP a související

Příspěvek od vaclav »

rob3rt píše: Už se mi stalo, že jsem byl zastaven za vyšší rychlost (kterou jsem ve skutečnosti nejel) ..
takze na 50 vam zmerili 78 ale vy jste vlastne jel 72?
rob3rt

Příspěvek od rob3rt »

Na 50 jsem jel max 55, ale tvrdili(!) mi, že jsem jel 72. Na tom místě, kde se to stalo by mne nikdy nenapadlo jet rychleji, neboť je to jedno z nejprovařenějších míst na měření. Kdyby měli důkaz, tak by asi jen tak nevyměkli ;-)
Dopravní značení nesmí být vnímáno pouze jako svévole státních orgánů a místo pro možný postih řidičů, což v daném případě (omezení rychlosti z důvodu snížení hluku v místech, kde není zástavba) nelze jinak vyhodnotit. - ODA KŘ Hl.m.Prahy PČR
rob3rt

Příspěvek od rob3rt »

vaclav píše:predpokaldam, ze na jednicce nejel vedle nekoho. pri 130ti mel urcite dost mista pred sebou i za sebou (pokud ne pak 2xgauner). takze mereni bylo asi v poradku.
Není to jen o okolních autech. Rychlost se dá naměřit i stojícímu předmětu ;-)
vaclav píše:pripominam, ze jezdim 50-60tis rocne (a rizeni me nezivi), jednu pokutu jsem platil nekdy pred 15ti lety a jednu pred cca 2 rokama - 1000 Kc za 63km/h na 50, zaplatil jsem tuto castku (polovicni nadrze phm) bez mrknuti oka. pokud na 90 pojedu 130 a budu zmeren, zaplatim. na tomhle postoji stoji a pada uroven nasi spolecnosti. ne na tom, jak vychcane dokazu vyuzivat vsech "loopholes" v zakonech.
A když pojedete 63 na 50 a budou chtit zaplatit za 71, tak jim také bez mrknutí oka zaplatíte?
Dopravní značení nesmí být vnímáno pouze jako svévole státních orgánů a místo pro možný postih řidičů, což v daném případě (omezení rychlosti z důvodu snížení hluku v místech, kde není zástavba) nelze jinak vyhodnotit. - ODA KŘ Hl.m.Prahy PČR
vaclav

Příspěvek od vaclav »

rob3rt píše: Na 50 jsem jel max 55, ale tvrdili(!) mi, že jsem jel 72. Na tom místě, kde se to stalo by mne nikdy nenapadlo jet rychleji, neboť je to jedno z nejprovařenějších míst na měření. Kdyby měli důkaz, tak by asi jen tak nevyměkli ;-)
heh, malinko jsem se seknul (ale ono to bylo stejne spis kolem 60, mozna i 65, ze?).
takze jste porusil pravidla a mel zaplatit, misto toho jste sel ceskou vycuranou cestou. a protoze policajt je jenom clovek, tak se v nem (jako v politicich) zrcadli spolecnost (mozna pridal 5km/h). pekelne zacykleny problem, teda spis spirala do pekel, kdyz uvazime muj nazor vyse o houstnouci koncentraci gauneru v cr.

...treba, az budete starsi, vam to dojde.
vaclav

Příspěvek od vaclav »

rob3rt píše: A když pojedete 63 na 50 a budou chtit zaplatit za 71, tak jim také bez mrknutí oka zaplatíte?
a treba jsem jel 57... je to o te zacyklenosti, viz vyse.
jonáš

Příspěvek od jonáš »

MPMP píše:
pivko píše:... Představte si, i když vraha chytěj s krvavou sekyrkou, taky ho namístě nezastřelej, ale je tam dokazování a soud. ...
Sice ho nezastřelej, ale jistě ho zadrží a půjde do vězení. A možná, že z něj na kauci vyjde ven. Tady je ta kauce jaksi "první na ráně". Kde vidíte ten rozdíl?
A pokud někoho chytěj se 40+ případně se 20+ v obci, tak to snad na kauci a prioritní šetření je taky, stejně jako 2 promile.
Za 130 na 90 bych zabavoval papíry na místě, protože je to flagrantní ohrožení všech, který by si v protisměru náhodou usmysleli předjíždět nebo půl kilometru před takovym letcem najet z vedlejší. Ostatně takhle nějak skončil ten bejvalej ředitel škodovky, protože z tý vedlejší bohužel najížděl kamion.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Zkusím to vzít z trochu jiného úhlu:
v probíhající diskuzi zní silný hlas, že kauce je protiprávní a že každý má právo na správní řízení.
Můžete mi (zastánci tohoto názoru) říct, jak je možné, že jinde v Evropě na západ od našich hranic se pokuty platí (když už někdo ty pravidla poruší). To mají tohle "právo" převést vše do správního řízení a tam to "uzdržovat" do zapomnění jenom češi?
MPMP

Příspěvek od MPMP »

A nebo jiný pohled:
jak by se vám líbila metoda, kdy při změření +xx nad maximálkou policista zadrží na místě řidičský průkaz, protože tímto jednáním ohrožujete ostatní účastníky silničního provozu.
A sraz by byl zítra u soudu, kde se budete moct jít obhájit. To by se Vám líbilo víc?
rob3rt

Příspěvek od rob3rt »

vaclav píše:
rob3rt píše: A když pojedete 63 na 50 a budou chtit zaplatit za 71, tak jim také bez mrknutí oka zaplatíte?
a treba jsem jel 57... je to o te zacyklenosti, viz vyse.
57 versus 63 na padesátce není rozdíl, já když měl 60 na padesátce, tak jsem také hned zaplatil, tam nebylo se o čem bavit. S tou pokutou za 71 místo 63 jsem narážel na odlišné postihy kolem rychlosti 70 na 50...
jonáš

Příspěvek od jonáš »

No kdyby byl sraz zítra u soudu a ten moh uložit třeba i tři dny šatlavy, to by se mi líbilo vůbec nejvíc. Ale to by byla amerika.
vaclav

Příspěvek od vaclav »

rob3rt píše: 57 versus 63 na padesátce není rozdíl, já když měl 60 na padesátce, tak jsem také hned zaplatil, tam nebylo se o čem bavit. S tou pokutou za 71 místo 63 jsem narážel na odlišné postihy kolem rychlosti 70 na 50...
tak nejen z vasich videi na youtube ale i zde dokazujete, ze jezdite spatne a ne podle pravidel. inu mladi (a dalsi jasny dukaz pro diskuzi o pojisteni v jinem vlakne). mam tedy pro vas (a ostatni ridice) jednoduchou radu zdarma - na 50 jezdete 40 a nemusite resit rozdil postihu pri 63 vs 71 km/h. a ano, me by i tech 71 bylo jedno, protoze vim, ze jezdim ok a za rok vic bodu nenasbiram.
ps: doufam, ze uz netroubite na semaforech? (ja vim, ze i tam je radar rozbity a pridava aspon +15km/h...).
rob3rt

Příspěvek od rob3rt »

vaclav píše:mam tedy pro vas (a ostatni ridice) jednoduchou radu zdarma - na 50 jezdete 40 a nemusite resit rozdil postihu pri 63 vs 71 km/h.
Děkuji za radu, nicméně toto původně bylo směřováno na Vás, který jste naznačil, že při překročení rychlosti všechno odkývete, protože jste duševně vyzrálý. Znovu se tedy ptám - pokud pojedete 63 na 50 a bude po Vás požadován postih za rychlost 71, budete ochoten přijmut postih za tuto vyšší rychlost?
Nebo když pojedete dokonce pod limit a strážce zákona (nebo pravděpodobněji strážník) po Vás bude chtít zaplatit pokutu za 56km/h, půjdete do správního nebo okamžitě zaplatíte?
vaclav píše:ps: doufam, ze uz netroubite na semaforech? (ja vim, ze i tam je radar rozbity a pridava aspon +15km/h...).
s rozšířením těchto semaforů jsem se již smířil a červenou při dodržování rychlosti již přijímám s klidem (maximálně si ulevím vyřčením vulgárního slova)
vaclav

Příspěvek od vaclav »

rob3rt píše:
vaclav píše:mam tedy pro vas (a ostatni ridice) jednoduchou radu zdarma - na 50 jezdete 40 a nemusite resit rozdil postihu pri 63 vs 71 km/h.
Děkuji za radu, nicméně toto původně bylo směřováno na Vás, který jste naznačil, že při překročení rychlosti všechno odkývete, protože jste duševně vyzrálý. Znovu se tedy ptám - pokud pojedete 63 na 50 a bude po Vás požadován postih za rychlost 71, budete ochoten přijmut postih za tuto vyšší rychlost?
Nebo když pojedete dokonce pod limit a strážce zákona (nebo pravděpodobněji strážník) po Vás bude chtít zaplatit pokutu za 56km/h, půjdete do správního nebo okamžitě zaplatíte?
jeden clovek me naucil zlate pravidlo webove diskuze. nebavit se s nekym, kdo me stahne na svou (mysleno nizsi) uroven. o to se ted, bohuzel, snazite. ridim desitky let napric celou evropou, nikdy se mi nestalo, ze by mne zastavila policie a rekla mi, ze jsem jel vic, nez jsem jel.
rob3rt píše: s rozšířením těchto semaforů jsem se již smířil a červenou při dodržování rychlosti již přijímám s klidem (maximálně si ulevím vyřčením vulgárního slova)
je to jasne, musite mit problem s tachometrem, ja kdyz jedu podle znacek tak nikdy cervenou nedostanu. zkuste si zajet s vozem do servisu. ale jinak chvalim postupne dospivani.
pivko

Příspěvek od pivko »

MPMP píše:Zkusím to vzít z trochu jiného úhlu:
v probíhající diskuzi zní silný hlas, že kauce je protiprávní a že každý má právo na správní řízení.
Můžete mi (zastánci tohoto názoru) říct, jak je možné, že jinde v Evropě na západ od našich hranic se pokuty platí (když už někdo ty pravidla poruší). To mají tohle "právo" převést vše do správního řízení a tam to "uzdržovat" do zapomnění jenom češi?
Ale houby. Podívejte se někdy na internetová diskusní fóra v těch zemích. Jak se vyhnout pokutám se tam řeší velmi často. Lidi jsou všude stejní a policajti taky.
pivko

Příspěvek od pivko »

MPMP píše:A nebo jiný pohled:
jak by se vám líbila metoda, kdy při změření +xx nad maximálkou policista zadrží na místě řidičský průkaz, protože tímto jednáním ohrožujete ostatní účastníky silničního provozu.
A sraz by byl zítra u soudu, kde se budete moct jít obhájit. To by se Vám líbilo víc?
No jo, jenže xx nad maximálkou neznamená vždy ohrožení ostatních účastníků silničního provozu. A to je právě ta rovina, co vám všem, kteří považujete za nejdůležitější řídit se nějakým číslem, které někdo někde od stolu stanovil, uniká.

Musím říci, že mi podstatně méně vadí řidič, který jede po prázdné dálnici s viditelností na 2 km 200 km/h než řidič, který jede sice povolenou padesátkou, ale v úzké jednosměrce s autama zaparkovanýma po obou stranách, připadně mimo obec sice povolenou devasedátkou, ale tak, že není schopen zastavit na dohled.
vaclav píše:
tak nejen z vasich videi na youtube ale i zde dokazujete, ze jezdite spatne a ne podle pravidel. inu mladi (a dalsi jasny dukaz pro diskuzi o pojisteni v jinem vlakne). mam tedy pro vas (a ostatni ridice) jednoduchou radu zdarma - na 50 jezdete 40 a nemusite resit rozdil postihu pri 63 vs 71 km/h. a ano, me by i tech 71 bylo jedno, protoze vim, ze jezdim ok a za rok vic bodu nenasbiram.
ps: doufam, ze uz netroubite na semaforech? (ja vim, ze i tam je radar rozbity a pridava aspon +15km/h...).
Tak to je síla. Mohu vám říkat ovečko? :D

Používej funkci UPRAVIT, místo vícenásobného přispívání - MzO
pivko

Příspěvek od pivko »

jonáš píše: Za 130 na 90 bych zabavoval papíry na místě, protože je to flagrantní ohrožení všech, který by si v protisměru náhodou usmysleli předjíždět nebo půl kilometru před takovym letcem najet z vedlejší.
Otázka za 100 bodů. Je to flagrantní ohrožení, když tam žádný protijedoucí účastník ani vedlejší není?
kyk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kyk »

Ikdyby stoktát nebyl, tak po stoprvé tam ten protijedoucí nebo zajíždějící z vedlejší být může.
130 na 90ce není bagatelní přestupek.
Majkii
Administrátor

Příspěvek od Majkii »

A přesto se těch případů 130 na 90 dějou denně tisíce, či spíš statitisíce a žádný jatka to nepřináší. Jak je to sakra jenom možný?
wazer.cz
Pište česky, prosím!
vaclav

Příspěvek od vaclav »

to pivko: ano, muzete.
jen dodam, ze pravidla silnicniho provozu plati ve vsech vyspelych zemich. v tech, kde se dodrzujou, je pak nejmensi pravdepodobnost, ze nejaky ucastnik provozu zemre (o coz jde predevsim me). jednoducha rovnice. neomezena rychlost (s doporucenim 130) je pouze v nemecku, na jakekoliv jine ceste kdekoliv v evrope vas za nadlimitni rychlost budou penalizovat. tvrde. ale to jsme probirali jinde a je to zde mozna OT.

takze zpet k tematu, ano, souhlas se svycarskym modelem - kauce nebo sebrat auto.
pivko

Příspěvek od pivko »

kyk píše:Ikdyby stoktát nebyl, tak po stoprvé tam ten protijedoucí nebo zajíždějící z vedlejší být může.
Jak může? Já říkám, že tam není. :D

Jinak já samozřejmě souhlasím s tím, že se něco takového stává mnohem méně často, než si spousta lidí myslí :D, ale pokud se to přesto stane, pak by měl být dle mého názoru na místě závěr, že materiální aspekt přestupku není dán a hotovo.
vaclav

Příspěvek od vaclav »

Lenny píše: Bo nám zákon o XYZ vnutili a neptali se nás, jestli s nimi souhlasíme. Za souhlas se nedá považovat vhození lístku do urny při volbách, bo při nich se nerozhoduje o konkrétních zákonech, ale o mandátech. I bez nich by se dalo ABC a možná daleko lépe bez nich než s nimi, určitá pravidla uznávají všichni.
he?
pivko

Příspěvek od pivko »

vaclav píše:to pivko: ano, muzete.
jen dodam, ze pravidla silnicniho provozu plati ve vsech vyspelych zemich. v tech, kde se dodrzujou, je pak nejmensi pravdepodobnost, ze nejaky ucastnik provozu zemre (o coz jde predevsim me). jednoducha rovnice. neomezena rychlost (s doporucenim 130) je pouze v nemecku, na jakekoliv jine ceste kdekoliv v evrope vas za nadlimitni rychlost budou penalizovat. tvrde. ale to jsme probirali jinde a je to zde mozna OT.

takze zpet k tematu, ano, souhlas se svycarskym modelem - kauce nebo sebrat auto.
Zkuste si poctivě odpovědět na otázku, kolikrát vás někdo skutečně ohrozil jen tím, že jel nad limit a kolikrát tím, že jel sice možná nad limit, ale ještě k tomu nedodržel další důležité pravidlo, např. schopnost zastavit na dohled, povinnost dávat znamení o změně směru jízdy, předjíždět jen tam, kde je dost místa atd. a kolikrát tím, že jel zcela v limitu, ale nedodržel některé z těchto dalších pravidel.
vaclav

Příspěvek od vaclav »

pivko, sorry, ale nechapu, co je za problem dodrzovat pravidlo max rychlosti. jako kde presne je ten zakopanej pes?...
ja se zeptam vas - proc disciplinovani nemci maji na autobahnu neomezenou ale vsude jinde limity, ktere dodrzuji. proc?
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

kyk píše:Ikdyby stoktát nebyl, tak po stoprvé tam ten protijedoucí nebo zajíždějící z vedlejší být může.
A co 150 na 50? To už je lepší? Anebo 130 na 50 u policejní školy?
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
pivko

Příspěvek od pivko »

vaclav píše:pivko, sorry, ale nechapu, co je za problem dodrzovat pravidlo max rychlosti. jako kde presne je ten zakopanej pes?...
ja se zeptam vas - proc disciplinovani nemci maji na autobahnu neomezenou ale vsude jinde limity, ktere dodrzuji. proc?
Protože jde o fokus nesprávným směrem. Limit stanovený od stolu nemůže být z povahy věci nikdy lepší, než limit, který si řidič stanoví sám podle okolností. A proto je potřeba podporovat nikoli to, aby se řidiči slepě řídili limity stanovenými od stolu, ale vychovávat je k tomu, aby uměli poznat ten správný limit pro daný čas, místo a situaci v provozu. Na to už současný systém zcela rezignoval, protože automatickými radary ani objektivní odpovědností se toho rozhodně nedosáhne.

A prozradím vám ještě jedno tajemství - v nezanedbatelném počtu případů (buhví, jestli ne ve většině) půjde při respektování výše uvedeného o jízdu rychlostí nižší než je ten úřední limit.

Samozřejmě, jde do značné míry o idealismus, v realitě existenci zákonných limitů nezavrhuji, pouze by se měl vždy důsledně posuzovat ten materiální znak, tedy, zda skutečně došlo k ohrožení účastníků silničního provozu - pokud ano, postupoval bych nekompromisně. Naopak, pokud nedošlo, není důvod řidiče trestat.
Odpovědět

Zpět na „Pravidla silničního provozu“