A Google Map Maker se k nám také pomalu plíží, v červnu přibyla možnost upravovat Rakousko, v srpnu Polsko a Ukrajina..tak třeba se dočkáme možnosti editace brzo už i zde..
Mapy na internetu
Re: Mapy na internetu
Mapy.cz připravují aplikaci pro uživatelské reportování a opravování chyb, tak se to snad pak zlepší 
A Google Map Maker se k nám také pomalu plíží, v červnu přibyla možnost upravovat Rakousko, v srpnu Polsko a Ukrajina..tak třeba se dočkáme možnosti editace brzo už i zde..
No jestli tahle přímka na A1 v Polsku je taky práce MapMakeru, tak s tím snad tolik spěchat nemusejí...
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Kdepak, prdí na to i tam, kde se už nyní reportovat dá. U bodových značek je v detailu dole rozklik (kolečko) na report o chybě, občas cvičně něco reportuju a zatím se nestalo, že by se to hlo kam má. Např, nebo...jannnn píše:Mapy.cz připravují aplikaci pro uživatelské reportování a opravování chyb, tak se to snad pak zlepší
Je - i není.Majkii píše:No jestli tahle přímka na A1 v Polsku je taky práce MapMakeru, tak s tím snad tolik spěchat nemusejí...
Google map maker má celkem propracovaný systém schvalování mapových změn. Nováček bez dalšího schválení sám nenakreslí nic, pokročilejšímu sem tam něco projde i bez autorizace a experti už můžou maloval doálelůja - ale jen do do chvíle, než jiný uživatel označí změnu za spam. Pak se "trust level" zase přiblíží nule. Možnost i praktický výskyt spamu je tedy prakticky nulový.
Zároveň je ale Google map maker velice "neobratnou" a "poruchovou" aplikací, která se dost často seká a sama tvoří chyby (kdo je zvyklý na openstreetmap.org/edit, nestačil by se divit). Konkrétně zmiňovaná polská A1 v mapových podkladech zakreslena není, ale do google map se vesele renderuje. Požádal jsem google o opravu a můžeme sledovat, jak jsou operativní.
ad kvalita mapových podkladů google:
Např. v Bělorusku ještě před dvěma lety mapa prakticky neexistovala a mapmakerové jí za tu dobu prakticky celou naklikali. Polsko je celkem dobře pokryté, ale kvalita vedení cest a detaily menších sídel je hodně špatná. Nedávno spuštěné Rakousko má podklady celkem dobré, ale najdou se oblasti s kvalitou blížící se Polsku. V ČR jsou dle mého názoru mapové podklady zdaleka nejkvalitnější.
Právě jsme aktualizovali 43 % leteckých snímků ČR.
http://mapy.cz.sblog.cz/
Fotografování provedla v letním období minulého roku firma Geodis
Jen škoda, že tím pádem zmizely ty původně aktuální letecké snímky, alespoň ve východních Čechách to tak je.
Do historických fotomap by se teď hodila ještě jedna vrstva (asi 2009).
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
-
Marooned17
Teda to Polsko na google maps dostává zabrat. Jen na A1 je tam chyb jak máku. Nezprovozněný úsek Toruń - Lodž, blbě příhraniční úsek...
U Pardubic nebo u Prahy, však je to jedno...

Království a půl princezny za 511.
-
Marooned17
ČT "vylepšila" svou mapu v dopravním zpravodajství studia 6. Rádi vzpomínáme na I/33 a I/17, jezdíme přes Suchdol a po dálnici kolem Říčan.
Fakt idioti a diletanti:
Fakt idioti a diletanti:
- Přílohy
-
- Screenshot - 7.11.jpg (42.39 KiB) Zobrazeno 9650 x
-
Marooned17
Boobek: Sorry, ale bláboly v odpočívce až na výjimky nečtu. 
Na CUZK.cz budou brzy k dispozici nové ortofoto (rok 2012) východní poloviny republiky - viz http://geoportal.cuzk.cz 
Co to google vytvořil kolem Křivoklátu za flek?
Mně přijde, že se ten flek shoduje s CHKO Křivoklátsko. Ty hrátky Googlu s velkoplošnými chráněnými územími pozoruju už dlouho, nějak se nemůžou ujednotit, viz zelený flek CHKO Beskydy.ElWapp píše:Co to google vytvořil kolem Křivoklátu za flek?
Tak katastr už asi týden používa jako podklad ortofoto z léta roku 2012, týká se to východní poloviny republiky.
http://tech.ihned.cz/google/c1-59744440 ... tky-z-ulic
A ja jsem si rikal, ze jsem nekde onehda videl auto s kamerkama na strese a Google to nebyl...Tak uz se tesim
A ja jsem si rikal, ze jsem nekde onehda videl auto s kamerkama na strese a Google to nebyl...Tak uz se tesim
-
Mišda
Už o tom informují i novinky: http://www.novinky.cz/internet-a-pc/299 ... -tomu.html
Je tam trochu více informací.
Je tam trochu více informací.
-
Marooned17
Rozhodl jsem se zaktualizovat mapku, co jsem sem dal o archiv z5 ke konci letošního roku - již jsem byl nedočkavý.
(31.12.2013 - důvodem tohoto data je, že od 1.1.2014 možná začne platit nové pojetí dálnic a tato mapa již nebude platná)
Smutné je, že jestli se do té doby nepodaří nic rozestavět, bude na konci roku 2013 ve výstavbě pouze D8 mezi Lovosicemi a Řehlovicemi. Nic jiného.
Smutné je, že jestli se do té doby nepodaří nic rozestavět, bude na konci roku 2013 ve výstavbě pouze D8 mezi Lovosicemi a Řehlovicemi. Nic jiného.
Topologicky vzato, vlastně zatím žádnou dálniční SÍŤ nemáme, protože netvoří kružnice (oka). 
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Na Moravě docela ano, i když dosti nepravidelných tvarů.
R48 -> D48 se podařilo!
-
kyk
- Kontaktovat uživatele:
jeden by řekl trhanec 
Pěkné, jen u R4 mi přijde, že jsi část úseků ze 70. let šoupnul až do 80. let. Nebylo by lepší rozlišovat dekády od X1 do X0 místo od X0 do X9? Stavělo se po pětiletkách a vždycky v cílové roce byl největší finiš.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
-
Marooned17
Lenny: na R4 od Řitka-Obchvat ze '78 dál je vše 80. léta. Spíš sem si všimnul, že mám chybu v úseku Ruzyně - Makotřasy z '64. Ale vytvářet další barvu kvůli tomu se mi nechce 
Já to jakoby čísluji podle desetiletí. A 70. léta jsou od roku 1970 do 1979. Kdybych to měl o ten rok jinak odlišené, jak píšeš, tak by část úseků R4 spadla do těch 70. let. Na tom mém stávajícím číslování se mi líbí, že je vidět, jak byly D1 a D2 zprovozněné Pha - Blava v roce 1980. Kdybych to čísloval podle tebe, tak by celá linie byla v jedné barvě.
Já to jakoby čísluji podle desetiletí. A 70. léta jsou od roku 1970 do 1979. Kdybych to měl o ten rok jinak odlišené, jak píšeš, tak by část úseků R4 spadla do těch 70. let. Na tom mém stávajícím číslování se mi líbí, že je vidět, jak byly D1 a D2 zprovozněné Pha - Blava v roce 1980. Kdybych to čísloval podle tebe, tak by celá linie byla v jedné barvě.
A nechceš to zkusit?
např. R4 Mníšek - Voznice v roce 1978, MUK Kytín 1977.
např. R4 Mníšek - Voznice v roce 1978, MUK Kytín 1977.
D47 už máme, teď ještě D48