[D0] 510 Satalice - Běchovice
Re: 510 Běchovice - Satalice
Michal R: 
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Pokračujte v případně debatě v odpočívce, ať se nám tady nerozjede OT.
R48 -> D48 se podařilo!
to Michal R: to je ovsem argumentaci ve stylu "psali to v novinach (tj. dnes je to na googlu) a proto to musi byt pravda"...
Tak jsem koukal na web Prahy a opravdu projednávali zadání změny ÚP pro 3+3 na R1 u Černého mostu.
Proč je na to potřeba změna ÚP mi nějak hlava nebere?praha.eu píše: USNESENÍ - Usnesení Zastupitelstva ze dne 12.12.2013
Tisk číslo: Z-1943
Usnesení č.: 33/15
Název tisku: k návrhu zadání celoměstsky významné změny IV ÚP SÚ hl.m. Prahy - Z 2795/00 (Praha - Dolní Počernice, Praha - Běchovice, Praha - Satalice, Praha 20, Praha 14 - Rozšíření Pražského (silničního) okruhu SOKP v úseku Satalice - Běchovice)
Stav: 6. Schválen
http://usneseni.praha.eu/ina2010/tedusn ... ?id=183481
věřte mi, tohle nemám z novinmts píše:to Michal R: to je ovsem argumentaci ve stylu "psali to v novinach (tj. dnes je to na googlu) a proto to musi byt pravda"...
Nemáte tušení proč nejde veřejné osvětlení na MUK R10xR1?
Komu to patří městu Praze nebo ŘSD?
Nahlaš to sem, oni už se postarají.dvs píše:Nemáte tušení proč nejde veřejné osvětlení na MUK R10xR1?
tak se chystá oprava 510tky - luxus ... za 200 000 mega oprava viz.
http://www.vestnikverejnychzakazek.cz/c ... lay/468667
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
... stavba zahrnuje rekonstrukci (opravu) stávajících vozovek ...bumbik píše:tak se chystá oprava 510tky - luxus ... za 200 000 mega oprava viz.
... Předpokládaný termín splnění veřejné zakázky - 20 měsíců od předání staveniště zhotoviteli ...
Nejak mi hlava nebere co se tam vlastne bude delat - rekonstrukce ci oprava? Ja si pod temito pojmy predstavuji dve diametralne odlisne veci.
Dve sezony na vymenu povrchu je trochu dlouho. Ze by neco vic nez jen horni vrstva asfaltu???
Naposledy upravil(a) dps dne 14.1.2014 16:28:52, celkem upraveno 4 x.
Něco víc než horní vrstva asfaltu, to každopádně 
Ma pak smysl delat neco vic nez opravu povrchu, kdyz se planuje to rozsireni na 3+3?mapman píše:Něco víc než horní vrstva asfaltu, to každopádně
Pokud má přijít to, o čem jsem slyšel tak určitě, protože se bude rozšiřovat vozovka a do doby schválení projektu na 3+3 tam aspoň bude možné jezdit pohodlně 2+2 na jedné polovině i když se provozně nebude počet pruhů zvyšovat.
Tak pokud by to rozsireni bylo rovnou na plnou sirku a ne jen o "fous" (aby se tam 2+2 veslo) pak bych to povazoval za rozumne. Rozsirovat to ale nadvakrat by mi naopak prislo trochu nedomyslene 
Ve věstníků píší "od km 60,2 do km 63,9.", což vychází od MÚK s D11 do zatáčky u Běchovic.
http://www.mapy.cz/#!x=14.597751&y=50.0 ... 1RdlK&l=15
http://www.mapy.cz/#!x=14.597751&y=50.0 ... 1RdlK&l=15
Jak moc se bude rozšiřovat vozovka nevím, bude to poznat ze zveřejně soutěžní dokumentace ...
To staničení je nějaké divné, podle geoportálu ŘSD končí okruh zhruba v km 62,7, viz http://geoportal.jsdi.cz/geoportal_RSDCR/default.aspx - takže někde bude chyba. Má se dělat celý úsek od Chlumecké...
To staničení je nějaké divné, podle geoportálu ŘSD končí okruh zhruba v km 62,7, viz http://geoportal.jsdi.cz/geoportal_RSDCR/default.aspx - takže někde bude chyba. Má se dělat celý úsek od Chlumecké...
takže to budou zase kolony až do Počernic a cestovaní raději po staré...
chjo
chjo
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Ale pak to bude luxus... A přiblížení finálního stavu na 3 + 3 za to stojí !
Je součástí opravy dostavba kolektorů na MUK R1 x D11?
jen abykot píše:Ale pak to bude luxus... ...!
nebyla by to první stavba, kde se tak nestalo
světlou vyjímkou je reko části okruhu
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Dost o tom pochybuji - dostavba x mostu se z pravniho hlediska nevleze pod rekonstrukci.adamos píše:Je součástí opravy dostavba kolektorů na MUK R1 x D11?
Proč ne, pokud nemusíte měnit územko?Max píše:Dost o tom pochybuji - dostavba x mostu se z pravniho hlediska nevleze pod rekonstrukci.adamos píše:Je součástí opravy dostavba kolektorů na MUK R1 x D11?
Novy most by sice byl ve stavajicim zaboru MÚK, ale na jeho pristavbu by muselo probehnout klasicke uzemni rizeni (sice v tomhle pripade bez EIA) a stavebni rizeni. Pochybuji totiz o tom, ze by to bylo v ramci platneho UR na puvodni podobu krizovatky (napr. se zmenily normy). Naproti tomu u rekonstrukce povrchu je to rizeni ciste formalita (i v pripade, ze se rozhodnou vyasflaktovat rezervu v SDP a zatim tam nenamalovat pruh). Navic by se to vsechno i s mostem asi neveslo to tech 200 milionu.Sosa píše:Proč ne, pokud nemusíte měnit územko?Max píše:Dost o tom pochybuji - dostavba x mostu se z pravniho hlediska nevleze pod rekonstrukci.adamos píše:Je součástí opravy dostavba kolektorů na MUK R1 x D11?
-
kentanjack
Re: Štěrboholská radiála
Vím, že už se to tady na fóru různě řešilo, nemohu ale dohledat relevantní téma.
Proč snad každý den stojí kolona na R1 510 a Štěrboholské od křižovatky s D11 (včera, když jsem do toho omylem vjel a ztratil tak 45 minut, to bylo od MÚK s Chlumeckou a stálo to úplně) až někam po/za MÚK s Průmyslovou? Tedy moje otázka směřuje spíš směrem, hodlá se s tím něco v následujícím období dělat? Rozšíření na 3+3, dvoupruhové připojováky nebo tak něco...?
Nebo budou všichni natvrdle čekat na 511, kde se stejně obvyklé případy odvolají, soudci v Brně zas všechno zruší a zastaví a nic nebude?
Proč snad každý den stojí kolona na R1 510 a Štěrboholské od křižovatky s D11 (včera, když jsem do toho omylem vjel a ztratil tak 45 minut, to bylo od MÚK s Chlumeckou a stálo to úplně) až někam po/za MÚK s Průmyslovou? Tedy moje otázka směřuje spíš směrem, hodlá se s tím něco v následujícím období dělat? Rozšíření na 3+3, dvoupruhové připojováky nebo tak něco...?
Nebo budou všichni natvrdle čekat na 511, kde se stejně obvyklé případy odvolají, soudci v Brně zas všechno zruší a zastaví a nic nebude?
- Přílohy
-
- Štěrboholská 17.4.2014
- image.jpg (43.22 KiB) Zobrazeno 7600 x
Protože ta řada náklaďáků v levém pruhu (z pohledu fotky) nemá na komunikaci sloužící pro pohyb v Praze co pohledávat a když se potká v napojení se stejným problémem na Průmyslové výsledek je to co vidíte.kentanjack píše:Vím, že už se to tady na fóru různě řešilo, nemohu ale dohledat relevantní téma.
Dělat s tím nebude nikdo nic, protože tato situace zdarma vytváří tlak na stavbu 511, která pokud se postaví přenese problém na Černý most do místa napojení vysočasné radiály, provozu z a do OC, napojení D11 ...
Na vašem místě bych to viděl pozitivně, protože prakticky na jednopruhové (druhý pruh blokovaný náklaďáky) komunikaci jste projel za skvělých 45 minut, teď si představte dvoupruh a bez nákladáků - bude vás kromě mýta něco nutit jezdil z Čerňáku na Chodov po R1 (511)?
BTW : tak nějak před týdnem projel na napojení R1 na R10 náklďák svodidly a celý sjezd R10 / R1 byl ráno v 8 hod zavřený. Auta (hlavně autobusy) musela po Vysočanské radiále na MUK Budovatelská, která ale není tak úplně mimoúrovňová, takže auta dávající přednost provozu na Budovatelské totálně ucpaly celý pravý pruh vysočanské radiály skoro až po Lukoil na R10 - předzvěst budoucího stavu pokud se zruší křížení R1 - Chlumecká a provoz bude najíždět přes vys. radiálu a Budovatelskou v současné podobě.
-
kentanjack
Díky za objasnění. Já jsem to ani neviděl tak negativně, jak to asi vyznělo.
Tlak na dostavbu 511 to možná vytváří, ale spíš jen na teoretické rovině. Pražským úředníkům je 511 dle toho posledního veřejného projednání evidentně jedno, o Běchovicích a brněnských soudcích snad ani nemá cenu mluvit. Někde jsem četl, že stavba 511 nejdříve od 2016 a to jen, když půjde vše naprosto hladce. Takže ještě minimálně 2 roky neprůjezdná Štěrboholská a 510.
No, člověk aspoň poznává nové trasy při objíždění tohohle nepořádku.
Ležících svodidel na R1xR10 jsem si všiml, evidentně se jich od té doby nikdo ani nedotkl.
Tlak na dostavbu 511 to možná vytváří, ale spíš jen na teoretické rovině. Pražským úředníkům je 511 dle toho posledního veřejného projednání evidentně jedno, o Běchovicích a brněnských soudcích snad ani nemá cenu mluvit. Někde jsem četl, že stavba 511 nejdříve od 2016 a to jen, když půjde vše naprosto hladce. Takže ještě minimálně 2 roky neprůjezdná Štěrboholská a 510.
No, člověk aspoň poznává nové trasy při objíždění tohohle nepořádku.
Ležících svodidel na R1xR10 jsem si všiml, evidentně se jich od té doby nikdo ani nedotkl.