Ten zákaz vjezdu bych tam na této návěsti radši vůbec nedával, až na tom posledním, kdy se už opravdu nedá jet rovně.
Navigace na okruhu
Re: Navigace na okruhu
Nepřipadá vám tahle značka docela matoucí? Člověk neví, jestli tedy na ty Strakonice jet rovně, nebo je tam zákaz vjezdu a je potřeba sjet už na exitu 16
Ten zákaz vjezdu bych tam na této návěsti radši vůbec nedával, až na tom posledním, kdy se už opravdu nedá jet rovně.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Re: 515 Slivenec - Třebonice
Jak si tedy vyložit tuto variantu značky? Můžu jet na Strakonice via R1?
Ty zákazy jsou na první pohled dost matoucí.
R48 -> D48 se podařilo!
Psáno je: tunel uzavřen po 1 km. Buď dají uzávěru hned před MÚK aby to nepletlo řidiče a hned je to vyhodilo ven a nebo až před tunelem bude konec. Můj názor je, že tam nechají nějaký zátaras.
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
Centrum dopravních informačních systémů
Je to trochu delší vzkaz, než obvykle lze značkami vyjádřitMartin z Ostravy píše:Jak si tedy vyložit tuto variantu značky? Můžu jet na Strakonice via R1?
Na Brno se dá přinejhorším dostat po Strakonické 
Já myslím, že ta značka jasně ukazuje Strakonice rovně, Brno vpravo.
Ten zákaz vjezdu je potřeba tam nechat aby si lidi opravdu uvědomili, že se tam něco děje, proto spousta střelců by to jednoduše přejela dál, a v reálu přejede i s touhle značkou...
Co je pozitivní, tak to je skutečnost, že jsou tam ty značky v tomhle provedení už teď čili, řidiči se už teď učí jak vypadá "mimořádná" situace a mají čas si na to značení zvyknout.
Jo, a pak tam taky je samozřejmě to ZPI, které opět přidá něco na informovanosti.
Já myslím, že ta značka jasně ukazuje Strakonice rovně, Brno vpravo.
Ten zákaz vjezdu je potřeba tam nechat aby si lidi opravdu uvědomili, že se tam něco děje, proto spousta střelců by to jednoduše přejela dál, a v reálu přejede i s touhle značkou...
Co je pozitivní, tak to je skutečnost, že jsou tam ty značky v tomhle provedení už teď čili, řidiči se už teď učí jak vypadá "mimořádná" situace a mají čas si na to značení zvyknout.
Jo, a pak tam taky je samozřejmě to ZPI, které opět přidá něco na informovanosti.
Záleží na konkrétní situaci a na typu vozidla. Nákladní nad 12 t nesmí do Břežanského údolí na II/101, takže by se buď muselo vrátit po Strakonické na Barrandovský most (to bych se raději otočil na MÚK Lochkov) nebo najet na R1 na MÚK Strakonická, pokud ovšem bude otevřený tunel Komořany - předpokládám, že údržba se bude dělat společně, ale netuším, jak se bude postupovat v případě mimořádné situace pouze v tunelu Lochkov (a to ani v opačném směru - to se už ale 515 netýkámapman píše:Na Brno se dá přinejhorším dostat po Strakonické![]()
V případě pravidelné údržby musí dojít k obousměrnému provozu v obou tunelech tak aby to bylo průjezdné, to je standard, uzavření tunelů totálně je očekávatelné snad jen v případě nějaké mimořádnosti, havárie a pod.
Ten zákaz vjezdu bych si uměl představit v tom bílém rámečku u informace, že je tunel uzavřen, a dole na těch bílých 'pahejlech' nechat normálně šipky, aby bylo jasné, že zde ještě můžeme pokračovat rovně. To už je ale teď samozřejmě jedno...mapman píše:Ten zákaz vjezdu je potřeba tam nechat aby si lidi opravdu uvědomili, že se tam něco děje, proto spousta střelců by to jednoduše přejela dál, a v reálu přejede i s touhle značkou...
-
Jan Petzold
snad jedniě dát pod ty Strakonice šipku (rovná a doprava) napsat 1500 m nebo kolik je ta odbočka vzdálená - znám to tam a taky bych si nebyl jistý zda jet rovně nebo ne
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Jako mi je to víceméně jasné, navíc to mám tak nastudované, že bych musel být mimo abych to nevěděl 
Ale může stát, že pojedu v noci a ne zrovna pomalu a tak mi to nemusí hned dojít
Ale není to zase nic tak zásadního.
Ale může stát, že pojedu v noci a ne zrovna pomalu a tak mi to nemusí hned dojít
Ale není to zase nic tak zásadního.
R48 -> D48 se podařilo!
Je tato cedule upravena pro situaci, kdy bude tunel Lochkov otevřen a tunel Cholupice uzavřen? Bude provoz usměrněn na Brno přes Barandov nebo se bude tvářit "normálně" a doprava bude vedena po Strakonické? 
No ona je to zhruba stejná vědecká pitomost, jako psát "stau na 36 km" když nevim, jestli jsem zrovna na 30. nebo 20. Asi že šofér se nudí a měl by se občerstvit přemejšlenim ... proč mu to usnadňovat, dyť sem jezdit nemusí.
Ten zákaz vjezdu by měl bejt každopádně aspoň doplněnej šipkou, kudy se teda sakra dneska dostanu na ty podělaný Strakonice jinak je to běžnýmu pasantu od severního moře k ničemu
Neexistuje pro objížďky třeba nějaký srozumitelný značení v oranžové?
Ten zákaz vjezdu by měl bejt každopádně aspoň doplněnej šipkou, kudy se teda sakra dneska dostanu na ty podělaný Strakonice jinak je to běžnýmu pasantu od severního moře k ničemu
Neexistuje pro objížďky třeba nějaký srozumitelný značení v oranžové?
Nekteri soferi si uz vsimli zlutych cedulek u kraje dalnice s nejakymi podivnymi cisly.jonáš píše:No ona je to zhruba stejná vědecká pitomost, jako psát "stau na 36 km" když nevim, jestli jsem zrovna na 30. nebo 20.
Přesně tak, navíc když i výjezdy jsou znyčeny po kilometrech... na okruhu tam navíc přibude i písmenko značící Pravou či Levou stranu.
Ten zákaz vjezdu není nejšťastnější řešení, ale radši to vidím takto, než aby půlka "pasantů" volila směr rovně protože je tam jen nějaký zákaz o kousek dál.
Jinak ohledně uzavřeného tunelu Cholupice, s tím se počítá a na ceduli bude tunel Cholupice uzavřen, nevím jeslti taky se zákazem a na dalším exitu to bude stejně (Strakonice stále rovně)...
Ten zákaz vjezdu není nejšťastnější řešení, ale radši to vidím takto, než aby půlka "pasantů" volila směr rovně protože je tam jen nějaký zákaz o kousek dál.
Jinak ohledně uzavřeného tunelu Cholupice, s tím se počítá a na ceduli bude tunel Cholupice uzavřen, nevím jeslti taky se zákazem a na dalším exitu to bude stejně (Strakonice stále rovně)...
No jistě, českej entelygent to vyřeší, já jen aby vám tam pak ti bulhařský kamioňáci zas necouvali zpátky do nájezdu. Neni každej inženýr a cifršpion.
Stačilo by tu značku mírně upravit, narychlo jsem to do fotky nakreslil. Možná by bylo dobré ještě pod zákazy vjezdu doplnit šipku objížďky.
- Přílohy
-
- Znacka1.jpg (81.85 KiB) Zobrazeno 7464 x
tohle mi přijde nejlogičtější. Ještě bych ten panel u odbočky na BRNO doplnil informací objížďky pro PO aby bylo jasný kudy dál třeba na HradecMiKu píše:Ten zákaz vjezdu bych si uměl představit v tom bílém rámečku u informace, že je tunel uzavřen
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Zase to jaksi nelícuje, to každou tu část vyrábí jiná firma, nebo jak je to možné?
R48 -> D48 se podařilo!
No nevim jestli ta značka "STOP VYSOKÉ VOZIDLO" nutně musela být elektronická
Důvod je prostý, ta značka vlevo je "skříň", čili kompletně proměnná krabice ze zadu, proto vidíš ten stříbrný lem vedle toho bílého, pravá část je obyčejná tenká značka.Martin z Ostravy píše:Zase to jaksi nelícuje, to každou tu část vyrábí jiná firma, nebo jak je to možné?
To aby to navazovalo se vždy dá ještě doladit, myslím že je tu jistý pán, který si to bude chtít ohlídat
Kdyby nebyla elektronická tak jaká? Proměnná otočná? Co by na ní bylo za běžného stavu?egelebege píše:No nevim jestli ta značka "STOP VYSOKÉ VOZIDLO" nutně musela být elektronická
Úplně jsem nepochopil smysl té značky, to výškové omezení je tam přece trvale, ne?
Teď koukám, že jsou tam ty značky tři za sebou.
Teď koukám, že jsou tam ty značky tři za sebou.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Nechápu, jakou roli tam hraje, že je to proměnná značka, vždyť je to otázka vzoru a potisku.mapman píše: Důvod je prostý, ta značka vlevo je "skříň", čili kompletně proměnná krabice ze zadu, proto vidíš ten stříbrný lem vedle toho bílého, pravá část je obyčejná tenká značka.
To aby to navazovalo se vždy dá ještě doladit, myslím že je tu jistý pán, který si to bude chtít ohlídat
Proč tedy ta "skříň" má jiný vzor než běžná značka, o tom, že se to doladí nepochybuji, ale zajímá mě vůbec příčina této diferenciace. Dělá tedy každou část jiná firma?
V zadání je to taky tak?
R48 -> D48 se podařilo!