Jak jezdíme

Off-topic pokec
Odpovědět

Kolik najedete kilometrů za rok?

0 - 5000 km
8
5%
5000 - 10 000 km
13
8%
10 000 - 15 000 km
38
22%
15 000 - 20 000 km
27
16%
20 000 - 25 000 km
18
11%
25 000 - 30 000 km
27
16%
30 000 - 40 000 km
16
9%
40 000 - 50 000 km
7
4%
50 000 - 75 000 km
13
8%
75 000 - 100 000 km
0
Žádná hlasování
100 000 a více
2
1%

Celkem hlasů: 169

jonáš

Re: MÚK Rybníčky (zkapacitnění Štěrboholské radiály)

Příspěvek od jonáš »

Však jo, ale to neznamená, že se budu jako hovado chovat taky ;-) ostatně kdyby tady fungovala policie, může je stíhat za narušování plynulosti provozu, pokud měli poslední stovku metrů před šikanou spoustu možností se zazipovat a dlábli na to. Nojo, fantazie ;-)
Stejně tak mě štvou lidi, který si myslej, že na vjezdu na kruháč je povinně stopka. Poslat na exkurzi do Anglie, na převýchovu.
siesa

Příspěvek od siesa »

Miku a Jonasi...Vase diskuze je sice zajimava, ale z meho pohledu je mylna. Zipovani ma proste probihat az na konci toho pripojovaneho pruhu a nikolov nekoliv stovek metru pred prekazkou. To se potom dostavame prave do te situace, ze vozidla jedouci v prubeznem jizdnim pruhu poskakuji kupredu jen velmi pomalu, nebot pousti nekolik ruznych vozidel (tim chci rict, ze nejpreve jeden, po par desitkach metru druhej a na konci treti...a to potom onoho chudaka dovede takrka k silenstvi ze....a ne-li neho, tak dalsi ridice za nim...)
Takove jednani potom vede k tvorbe neskutecne dlouhych pomalu postupujich az stojicich kolon nesmyslne nacpanych v prubeznem pruhu...Proste projet to az na konec a tam se zazipovat je spravne reseni a ja to tak tedy striktne delam...Jestli se vam potom jevim jako vychcanek je pouze vas problem, ktery si privozujete sami tim, ze "poctive" poustite prave vsechny ty vykuky, co se zarazuji jiz kilometr pred omezenim...Tot muj nazor.
viky

Příspěvek od viky »

:ok: přesně tak.Od toho to tam je.Před šikanou poctivě do zipu.Však nakonec pro natvrdlé-na dopravní značce upozorňující na zipování je to graficky poměrně jasně znázorněné,V KTERÉM MÍSTĚ se má zipovat... ;)
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Nevim kde jste zase vzal několik stovek, když od začátku píšu pouze o několika desítkách metrů. V několika jednotkách metrů se už totiž plynule zazipovat nedá, je to stop-cuk-sun-stop pro všechny, snížení kapacity komunikace (typicky pak jedete 80 v jednopruhu na dálnici s královskejma rozestupama od 50 m vejš) a celkem zbytečně. Ale když se vám to tak líbí, co já s tim nadělám ;-) .. uvědomte si, že v 50 km/h ujedete skoro 15 m za sekundu, a během sekundy to opravdu nejde stihnout.
siesa

Příspěvek od siesa »

Jonasi, zipovat v rychlosti 50 nebo dokonce 60 km/h je nesmysl...Ostatne hovoril-li jste vyse o plynulosti provozu, te rozhodne nedocilite tim, ze vsichni pojedeme v jednom pruhu rychlosti 80 km/h s rozestupy 50 m s tim, ze se nam tam pohodlne nekdo zaradi z druheho jizdniho pruhu, kdyz bude potrebovat (to by ostatne vedlo k prestupku nedodrzeni bezpecneho rozestupu mezi vozidly...). Plynulost zazipovani je, kdyz se u prekazky nevytvori dve (nebo vice) stojicih paralelnich kolon, nybrz ze se budou obe kolony plynule pohybovat smer vpred stridave prave o jedno auto. Tim se da docilit toho, ze se obe rady aut budou sice pomalu, ale vytrvale hybat. (A povede to i k lepsi psychicke kondici ridicu)...Predstava o zipovani v nejake vyssi rychlosti je podle meho nazoru spatna...
viky

Příspěvek od viky »

No ve Zlíně,jak dělají křižovatku u 51bud.to zipování kupodivu funguje na jedničku.Jako je jasné,že se tam popojíždí pomalu,bo je tam dál semafor.
viky

Příspěvek od viky »

siesa píše:Jonasi, zipovat v rychlosti 50 nebo dokonce 60 km/h je nesmysl...Ostatne hovoril-li jste vyse o plynulosti provozu, te rozhodne nedocilite tim, ze vsichni pojedeme v jednom pruhu rychlosti 80 km/h s rozestupy 50 m s tim, ze se nam tam pohodlne nekdo zaradi z druheho jizdniho pruhu, kdyz bude potrebovat (to by ostatne vedlo k prestupku nedodrzeni bezpecneho rozestupu mezi vozidly...). Plynulost zazipovani je, kdyz se u prekazky nevytvori dve (nebo vice) stojicih paralelnich kolon, nybrz ze se budou obe kolony plynule pohybovat smer vpred stridave prave o jedno auto. Tim se da docilit toho, ze se obe rady aut budou sice pomalu, ale vytrvale hybat. (A povede to i k lepsi psychicke kondici ridicu)...Predstava o zipovani v nejake vyssi rychlosti je podle meho nazoru spatna...
Přesně tak! :ok: Za silného provozu se nedá zipovat ve vyšších rychlostech.
Právě v tom Zlíně mě štvalo,že jedu v průběžném levém a z pravého se tam někdo cpe daleko před šikanou a pak na konci zipu se zařadí další.Takže třeba během 300 metrů se tam z pravého vecpe 3-5 řidičů místo jednoho na konci zipu.Naštěstí,jak jsem už podotkl,se to už naučili a funguje to,jak má.
GiuseppeS

Re: Jak jezdíme

Příspěvek od GiuseppeS »

Mno, všechna motoristická videa toho borce na youtube stojí za to :ko: :x Ale je to užitečné to občas vidět, aby si člověk uvědomoval, co může na silnici potkat za (...)
vaclav

Příspěvek od vaclav »

5min na netu, podle mne je to tento plesaty tlusty pan (+spz)?
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 8Aw#t=101s
http://www.futuresound.cz/djf/main.htm

asi by stacilo se na vozidlo par dni povesit a monitorovat ho, aby tloustik prisel na dlouho o papiry?
jonáš

Příspěvek od jonáš »

No pokud jsou dva pruhy průběžný, tak se vám tam nikdo "necpe", prostě se přeřadí do vedlejšího, ne? Spíš to vypadá že vadí, pokud se někdo "tim vašim" vůbec odváží jet ;-)
Zajímavý jak se mění pohled, je.li průběžnej vpravo nebo vlevo.
viky

Příspěvek od viky »

jonáš píše:No pokud jsou dva pruhy průběžný, tak se vám tam nikdo "necpe", prostě se přeřadí do vedlejšího, ne? Spíš to vypadá že vadí, pokud se někdo "tim vašim" vůbec odváží jet ;-)
Zajímavý jak se mění pohled, je.li průběžnej vpravo nebo vlevo.
To jste nějak divně pochopil,tak jako už pár mých příspěvků.
Dobře,tak ještě jednou-
je mně úplně jedno,který pruh je průběžný,jestli levý,nebo pravý.Podstatné je to,že se auta zipují PLYNULE NA KONCI ZÚŽENÍ tak, jak to naznačuje dopravní značka zipování tj.,příp.kolony se v obou pruzích pohybují rovnoměrně.
Pokud jste to pochopil jinak,nebo jsem to napsal míň srozumitelně,tak se omlouvám.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Co to je za vola? To jsem ještě neviděl. Nešlo by mu přišít ničení veřejně prospěšného majetku? Vždyť ty patníky musel povalit.

Taky bych řekl, že to bude ten ford, co sem přidal Václav.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
mbmat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mbmat »

Pan majtel (ten plešatý tlustý pán :D ) má i druhé auto, tak bacha na něj.
Ford Mondeo TDCI 2.0
SPZ - 2L6 6054
informace má na Facebooku.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

viky píše:je mně úplně jedno,který pruh je průběžný,jestli levý,nebo pravý.Podstatné je to,že se auta zipují PLYNULE NA KONCI ZÚŽENÍ tak, jak to naznačuje dopravní značka zipování tj.,příp.kolony se v obou pruzích pohybují rovnoměrně.
Správně - jen je potřeba nezapomínat, že "zipujeme" jen tehdy, když jsou kolony v obou sbíhajících se pruzích, jestliže je ten, který končí prázdný a jede tam jedno auto, nemůže být o "zipování" ani řeč. Nezapomínat na to. 8-)
vaclav

Příspěvek od vaclav »

Lenny píše:Co to je za vola?
jeste si vzpominam, jak na jednom videu z prujezdu mesta ten tlusty plesaty pan rika, ze by to "kalil, jen kdyby tam nebylo tolik radaru a policajtu".
dekuji tedy za stacionarni radary a policejni hlidky, jinak by zrejme tento tlustu plesaty pan lital po meste stopade.

toto uvadim jako argument, jelikoz jsme zde nekolikrat resili, jestli radary (stac i mob) ano/ne. je samozrejme lepsi, kdyz se usek nemusi oznacovat, jelikoz se pak takovy tlusty plesaty pan rychleji vyboduje.
vaclav

Příspěvek od vaclav »

Lenny píše: Nešlo by mu přišít ničení veřejně prospěšného majetku? Vždyť ty patníky musel povalit.
urcite, nejaky stopy na narazniku a spodku by meli byt.
policie ma, diky tuposti tlusteho plesateho pana a internetu, informaci dost.
pak uz zalezi na zakonu, jestli umozni majiteli auta se z toho vykroutit, nebo zaplatit.
Standa

Příspěvek od Standa »

MPMP píše:
viky píše:je mně úplně jedno,který pruh je průběžný,jestli levý,nebo pravý.Podstatné je to,že se auta zipují PLYNULE NA KONCI ZÚŽENÍ tak, jak to naznačuje dopravní značka zipování tj.,příp.kolony se v obou pruzích pohybují rovnoměrně.
Správně - jen je potřeba nezapomínat, že "zipujeme" jen tehdy, když jsou kolony v obou sbíhajících se pruzích, jestliže je ten, který končí prázdný a jede tam jedno auto, nemůže být o "zipování" ani řeč. Nezapomínat na to. 8-)
Jenže to je právě špatně, protože dvě vedle sebe stojící kolony nepřenesou ten problém až tak daleko dozadu, jako ta jedna poskládaná za cenu zmatků už několik stovek metrů před problémovým místem (to je to, co některým přispěvatelům včetně mne nejvíc vadí, jestli jsem to pochopil správně).
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

vaclav píše:...toto uvadim jako argument, jelikoz jsme zde nekolikrat resili, jestli radary (stac i mob) ano/ne...
Tak myslím že jsme se bavili v rámci řidičů, ne hovad. To ale nic nemění na tom, že stacionární radary považuji za buzeraci a snahu o jednoduché obohacení obcí a Czechradaru (o čemž svědčí volby míst). Proti měření rychlosti na zapeklitých místech nikdo nic neměl...

Když bych ale z videí vynechal to porážení patníků, tak to zas taková hrůza není. Rychleji jede, to ano, ale neviděl jsem tam vyložené ohrožování či "vytrestávání" jiných, dokonce i nějaké dodržování bezpečné vzdálenosti tam bylo, na červenou taky nejel (i když jsem to neviděl celé). Takže když by tam nebyly ty pitomý kecy a zřejmá arogance, tak by to zas tak hrozný nebylo (kamera silně zkresluje). Už jsem rozhodně viděl mnohem horší videa.
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

MPMP píše: jen je potřeba nezapomínat, že "zipujeme" jen tehdy, když jsou kolony v obou sbíhajících se pruzích, jestliže je ten, který končí prázdný a jede tam jedno auto, nemůže být o "zipování" ani řeč. Nezapomínat na to. 8-)
To by mohl být teoretický problém pouze v případě, že by kolona byla v levém a prázdný by byl pravý (tam by nešlo v tom případě použít pravidlo o souběžné jízdě). V levém se jedná pouze o předjíždění a na konci volného pruhu se vždy pár aut sejde, aby bylo přímo před zúžením zip platil 8-)
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

vaclav píše:dekuji tedy za stacionarni radary a policejni hlidky, jinak by zrejme tento tlustu plesaty pan lital po meste stopade.
Ještě dotatek. Z videa je zřejmé, že stacionární radary k jeho eliminaci (vybodování) ani v nejmenším nepomáhají. Nemají žádný preventivní efekt, naopak dle mého pozorování jede v místech kde nejsou o to rychleji, aby se "těm sviním policajtskym" pomstil :?
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Kubajsu píše:
MPMP píše: jen je potřeba nezapomínat, že "zipujeme" jen tehdy, když jsou kolony v obou sbíhajících se pruzích, jestliže je ten, který končí prázdný a jede tam jedno auto, nemůže být o "zipování" ani řeč. Nezapomínat na to. 8-)
To by mohl být teoretický problém pouze v případě, že by kolona byla v levém a prázdný by byl pravý (tam by nešlo v tom případě použít pravidlo o souběžné jízdě). V levém se jedná pouze o předjíždění a na konci volného pruhu se vždy pár aut sejde, aby bylo přímo před zúžením zip platil 8-)
Což není ten případ, která jsem popsal. 8-)
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Kubajsu píše:
vaclav píše:...toto uvadim jako argument, jelikoz jsme zde nekolikrat resili, jestli radary (stac i mob) ano/ne...
Tak myslím že jsme se bavili v rámci řidičů, ne hovad. To ale nic nemění na tom, že stacionární radary považuji za buzeraci a snahu o jednoduché obohacení obcí a Czechradaru (o čemž svědčí volby míst). Proti měření rychlosti na zapeklitých místech nikdo nic neměl...

Když bych ale z videí vynechal to porážení patníků, tak to zas taková hrůza není. Rychleji jede, to ano, ale neviděl jsem tam vyložené ohrožování či "vytrestávání" jiných, dokonce i nějaké dodržování bezpečné vzdálenosti tam bylo, na červenou taky nejel (i když jsem to neviděl celé). Takže když by tam nebyly ty pitomý kecy a zřejmá arogance, tak by to zas tak hrozný nebylo (kamera silně zkresluje). Už jsem rozhodně viděl mnohem horší videa.
Ale no tak! Buďte soudný! Ještě tu napište, že ta jeho jízda je v podstatě OK a začnu si o Vás myslet něco nepěkného. ;)
Celé je to pořád dokola o tom samém - ano, porušuje předpisy, ale nikoho neohrožuje. Zapomínáte ale na to nejdůležitější: nikoho neohrožuje jen za předpokladu, že VŠICHNI OSTATNÍ ta pravidla (která on porušuje) DODRŽUJÍ. A to na celém tom jednání považuji za nejhorší.
A teď do mě. ;)
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

MPMP píše:nikoho neohrožuje jen za předpokladu, že VŠICHNI OSTATNÍ ta pravidla (která on porušuje) DODRŽUJÍ.
To bych zrovna neřekl. Prakticky se jedná o jízdu po dálnici (myslím tu magistrálu, dál jsem nekoukal) s připojovacími pruhy, kde vyšší rychlost sama o sobě nebezpečná není. Ano okolo jsou baráky, takže je to bezohledné k obyvatelům, mohlo by se něco přihodit, když by někdo špatně odhadnul rychlost a vyjel by z vedlejší bez dostatečného "daní přednosti". A nelíbí se mi styl řízení "jsem víc než ostatní".
Reagoval jsem ale kvůli "blahořečení" stacionárních radarů, které očividně nijak nefungují a tohoto neřidiče o řidičák nepřipravily, protože o nich ví. A ostatní přestupky, dle mého i nebezpečnější (blikání, podjíždění krajnicí apod.) vůbec nikdo nepostihuje...
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

MPMP píše:Což není ten případ, která jsem popsal. 8-)
Ok, tak to jsem asi špatně pochopil...
Odpovědět

Zpět na „Odpočívka Na České dálnici“