[D35] Opatovice – Časy – Ostrov
Re: [D35] Opatovice – Ostrov
Tak jestli 12/2021 nebo 1/2022 je už asi celkem jedno 
Spíše to bude záviset na počasí - bude pravá zima, nebo zima letošního typu...
-
Martin96
- Kontaktovat uživatele:
Po roce ŘSD vydalo opět video z průběhu stavby:
EDIT 9.9.2020 15:02:
Tak i tady reupload, Hradubická je již správně označená.
EDIT 9.9.2020 15:02:
Tak i tady reupload, Hradubická je již správně označená.
Chybička se vloudila...na obě strany.
(0:16)
- Přílohy
-
- oh_god.png (257.91 KiB) Zobrazeno 7272 x
-
Martin96
- Kontaktovat uživatele:
Ano, snad kvůli tomu neudělají zase reupload 
Hned potom jsem si pustil dokument z roku 2019 a musím říct, že jak loni byla na většině míst pouze vyoraná půda pod dálnicí, tak letos už to začíná vypadat k světu. Aspoň tedy v úseku Opatovice - Časy
Hned potom jsem si pustil dokument z roku 2019 a musím říct, že jak loni byla na většině míst pouze vyoraná půda pod dálnicí, tak letos už to začíná vypadat k světu. Aspoň tedy v úseku Opatovice - Časy
Martine, krásně jsi uhodil hřebík na hlavičku ! Teď do tohoto vlákna a do vlákna D11 přistály cca po roce dvě videa. No, a my jsme nadšení a radostní, jak stavby hezky přibývají. Tak na Moravě to mají horší ! Na tamních stavbách je video jednou za měsíc až dva. Takže posun 6 - 12 x menší !!! 
Mějte mě za hnidopicha, možná jsem jen špatně počítal, ale nějakých 15 měsíců před otevřením úseku po Časy bych čekal, že bude hotový alespoň jeden most...

michale, hoď okem na D11. Tam rovněž není hotový ani jeden most. I když je to na posledním videu od ŘSD o pár milimetrů dále než ta D35...
Pokud si pamatuji, tak minimálně ten na múk Jaroměř jih je hotový
Nevím, tempo D35 po Časy i 1106 mi přijde prazvláštní... Některé mosty ještě ani nezaloženy, někde ještě ani hotové výkopy/násepy... Jasně, kousek D11 1104 u múk na 50. km taky dodělávali na poslední chvíli, ale tady mi přijde, že budou muset vzít sprintem celou stavbu. Jako i kdyby měli na všechny mosty vlítnout ti chlapi ze SMP, co teď dělají estakádu přes Labe, tak to bude jěště pár měsíců trvat, než se do toho pustí...
Ono když bude nejhůř tak stačí, když nás (osobní auta) pustí za Labe
)
Octavia 1.6 >>> Octavia 1.4 TSI
Jako pardon, ale třeba na stavbě mostu na stávající I/36 u Časů není ani noha, dokonce to ani nevypadá, že by tam někdo občas docházel dělat nějaký šolich... O tom detailu s rezavějící armaturou nemluvě, to mluví samo za sebe. Prostě mě tohle tempo opravdu velmi znepokojuje a hlavně se.e...
Mně také (to první z dnešního pohledu, to druhé když si uvědomím, že už jsem tudy mohl několik let jezdit) ......
Nicméně já v té nejhorší variantě nemyslel na Časy, mě by stačilo, kdyby nás pustili alespoň k Bukovině
Nicméně já v té nejhorší variantě nemyslel na Časy, mě by stačilo, kdyby nás pustili alespoň k Bukovině
Octavia 1.6 >>> Octavia 1.4 TSI
To jsem samozřejmě pochopil
Ale myslím, že domobrana v Borku by si se zátarasy a vozovou hradbou poradila velmi snadno... 
Mimochodem na úseku Časy - Ostrov mi přijdou ty práce dál, ale otevření až 8/2022. Ale možná je to tím, že most přes železnici u Uherska staví dva chlapi a jeřábník...
Hlavně to neuspěchat...

Mimochodem na úseku Časy - Ostrov mi přijdou ty práce dál, ale otevření až 8/2022. Ale možná je to tím, že most přes železnici u Uherska staví dva chlapi a jeřábník...
No minimálně některé mosty jsou na úseku Časy-Ostrov ve vyšším stádiu výstavby. Brzdou bude skutečně ten most přes železniční koridor. Zcela nová metoda, tak asi zjišťují, jak to vůbec provést. Teoreticky by to pak mohli zprovoznit dříve po MÚK Dašice, ale to ničemu zásadně nepomůže.
-
Martin96
- Kontaktovat uživatele:
To by si zase stěžovali obyvatelé Horní a Dolní Rovně.martas píše:No minimálně některé mosty jsou na úseku Časy-Ostrov ve vyšším stádiu výstavby. Brzdou bude skutečně ten most přes železniční koridor. Zcela nová metoda, tak asi zjišťují, jak to vůbec provést. Teoreticky by to pak mohli zprovoznit dříve po MÚK Dašice, ale to ničemu zásadně nepomůže.
A takhle pro změnu můžeme brblat my, že to nevypadá na ÚP dle slíbeného termínu... 
Vzhledem k tomu vlažnému tempu mám pocit, že zhotovitel lítá s projektanty napříč galaxií a hledá někoho, kdo by snesl celý most za jednu noční výluku. A jako na potvoru pořád ne a ne někoho najít....martas píše:Brzdou bude skutečně ten most přes železniční koridor. Zcela nová metoda, tak asi zjišťují, jak to vůbec provést.
Už jsem tu dříve psal, že v místě toho mostu stavba odhalila nějaké drážní sítě, které projekt neznal.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Tak tenhle argument bych bral před tím, než udělali základy. Ovšem ty už vnikly. Ale pochybuju, že drážní kabely mimo projekt mají vliv na to, že opěrná zeď vzniká ve složení dva dělníci a jeden jeřábník. A to si ještě dovolím zpochybnit sám sebe, jestli náhodou ten jeřábník není jedním z těch dvou. Tempo by tomu odpovídalo... A když třeba vidím stav, v jakém je múk Časy, tak to je prostě zoufalství. I když to je samozřejmě jiná stavba a zhotovitel...
Chtěl jsem se ptát V čem spočívá ta zcela nová metoda výstavby mostu v Uhersku, ale našel jsem si to sám, tak kdyby někdo nevěděl, tak se má most smontovat někde vedle a pak pootočením usadit na místo (viz odkaz na článek níže). Přičemž pardubický ředitel ŘSD k tomu říká v roce 2017 toto:
„Je to technicky velice zajímavý most a jsme zvědaví, jak si s tím dodavatel poradí,“ doplnil bez dalších podrobností Vebr.
Takže zvědavost Vebra asi bude brzy ukojena, dodavatel si s tím neporadí
Mě to tedy přijde od představitele ŘSD mírně řečeno zvláštní, že se staví do role vnějšího pozorovatele, jakože to možná vyjde a možná taky ne .....
Znepokojivé je, že nejsou zatím ani pilíře, natož aby někde stranou začala vznikat samotná mostovka.
https://www.idnes.cz/pardubice/zpravy/d ... zpravy_jah
„Je to technicky velice zajímavý most a jsme zvědaví, jak si s tím dodavatel poradí,“ doplnil bez dalších podrobností Vebr.
Takže zvědavost Vebra asi bude brzy ukojena, dodavatel si s tím neporadí
Znepokojivé je, že nejsou zatím ani pilíře, natož aby někde stranou začala vznikat samotná mostovka.
https://www.idnes.cz/pardubice/zpravy/d ... zpravy_jah
Ciste nahodou nevite nekdo kdy by se mohla davat mostovka u Casu? Nebo se bude odlevat na miste? Rad bych to videl. Diky
Bude se betonovat do bednění na místě.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
To je skoda, mohla to byt hezka akce.
Je to pořád to samé video, jen místo stav k červenci je to stav k září, nebo tam přibyly i nějaké nové záběry? Mně to teda přijde úplně stejné.
Ještě mě teda napadlo, jestli jsem si ten červenec nepopletl s D11...?