I/20 Pištín – České Vrbné
Re: I/20 Pištín – České Vrbné
Pět ze šesti nabídek se vešlo do rozmezí 69% - 73,5% odhadu
Twitter RM: 6 nabídek obdrželo ŘSD na realizaci akce “I/20 Pištín - České Vrbné”. Nejvýhodnější nabídku podalo sdr. MI Roads a.s., Doprastav, a.s., M - SILNICE a.s. za nabídkovou cenu 1 257,45 mil. Kč bez DPH (69,1 % předpokladu). Na stavbu délky 8,5 km je vydáno SP v PM a dokončeny výkupy.
https://twitter.com/MatlRadek/status/17 ... 2802533448
https://twitter.com/MatlRadek/status/17 ... 2802533448
I když se stavět ještě nezačalo tak konsolidační náspy mostů již stojí. Na 2. fotce je vidět i bagřík co to tam zplácával.
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
KOnsolidační násypy u dvou mostů se soutěžili zvlášť v předstihu. Nebude se muset při výstavbě čekat až si to sedne.
RM na X:
ŘSD vybralo zhotovitele stavby “I/20 Pištín - České Vrbné”, kterým je sdr. MI Roads a.s., Doprastav a.s. a M - SILNICE a.s. za nabídkovou cenu 1 257,4 mil. Kč bez DPH. Na stavbu délky 8,5 km, která je mj. obchvatem obcí Češnovice a Dasný je vydáno stavební povolení v právní moci.
ŘSD vybralo zhotovitele stavby “I/20 Pištín - České Vrbné”, kterým je sdr. MI Roads a.s., Doprastav a.s. a M - SILNICE a.s. za nabídkovou cenu 1 257,4 mil. Kč bez DPH. Na stavbu délky 8,5 km, která je mj. obchvatem obcí Češnovice a Dasný je vydáno stavební povolení v právní moci.
MI teda se zakázkami fakt jede... I bez maďarského Duna Asphaltu 
Podepsáno: Stavba nového čtyřpruhu u Budějovic má začít na přelomu srpna a září
https://zdopravy.cz/podepsano-stavba-no ... ri-211521/
https://zdopravy.cz/podepsano-stavba-no ... ri-211521/
Bude plánovaný 4-proudový úsek v budoucnu veden jako silnice pro motorová vozidla (SMV) s rychlostí max. 110 km/h?
Pročítal jsem si diskuzi a tento problém se řešil v r. 2015. Je v tom nějaký posun?
Pročítal jsem si diskuzi a tento problém se řešil v r. 2015. Je v tom nějaký posun?
Slavnostní zahájení stavby je plánováno na 29.08.2024 společně s I/39 Třebotín - Rájov.
Tak za víkend 3 stavby z toho 2 v JČ kraji, to zní slibně.
ŘSD dnes zahájilo realizaci stavby “I/20 Pištín - České Vrbné”. Stavbou délky 8,5 km (z toho 6,9 km ve čtyřpruhu) se odvede tranzitní doprava z obcí Dasný a Češnovice. Stavbu realizuje sdr. MI Roads a.s., Doprastav a.s., M - SILNICE a.s. za nabídkovou cenu 1 257 mil. Kč bez DPH.
Zdroj:
https://x.com/MatlRadek/status/1829116358807671020
Zdroj:
https://x.com/MatlRadek/status/1829116358807671020
Připraveno bylo 15 kladívek
Na fotkách ale jen 11 klepačů, asi někdo nedorazil. To je s podivem, budou přece krajské volby
Na fotkách ale jen 11 klepačů, asi někdo nedorazil. To je s podivem, budou přece krajské volby
a) ti co to potřebují politicky, tak ti byli všichni
b) kladívka jsou navíc proto, že někdy dorazí paradoxně více lidí z "jedné stáje" a je těžké společenské faux-pas když kladívko chybí...
Ale jinak dobrý postřeh, milý Watsone
V našem středu je i blíže nejmenovaný kolega, který již má kladívek slušný počet ... 
Stavba se nám v podstatě instantně rozjela, zhruba v této délce provedena skrývka. Fotky focené zhruba v tomhle úseku
Skrývka hotová cca v tomhle a v tomhle úseku
První uzavírky z důvodu obchvatu jsou tady
Video od Petra D.
Bohužel pracovní tempo v prosinci jedna velká tragédie. Po skrývce zmizely všechny pracovní stroje a staveniště připomíná jen stavební buňka u viaduktu na II/105. Utvrdilo mě to jenom v tom, že bylo důležité začít před volbami a teď se to bude tři roky nějak sunout a čekat na dokončení Severní spojky. Smutným paradoxem je, že 32km D4 se stavělo 42 měsíců a tady se 8,5km po rovině, bez technologií atp. bude stavět skoro stejně dlouho.
A kolik je na to ročně peněz? Podle toho se odvíjí tempo.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Souhlas s Adamem , ale ještě horší situace je na: I/39 Třebonín - Rájov, nevím co na takovým kousku bez mostů mají dělat ještě 2 roky ???? Kdyby na to vlítli tak se musí do roka u Třebonína jezdit ...
Ta produktivita a příprava staveb pod Budějovickým ŘSD je tragická ...
Ta produktivita a příprava staveb pod Budějovickým ŘSD je tragická ...
Na stavbu I/20 Pištín - České Vrbné jsou náklady 1,875 miliardy Kč. Pro rok 2025 je na stavbu vyčleněno 443 milionů Kč. Takže 4 roky jsou akorát. Když chcete rychlejší výstavbu sežeňte 800 mil. Kč pro roky 2025 a 2026.
Na stavbu I/39 Třebonín (MÚK D3) - Rájov jsou náklady 549 milionů Kč. Pro rok 2025 je na stavbu vyčleněno 164 milionů Kč.
Takže ono to není jen o kapacitě stavařů, ale i vyčleněných finančních prostředcích na jednotlivé roky.
Na stavbu I/39 Třebonín (MÚK D3) - Rájov jsou náklady 549 milionů Kč. Pro rok 2025 je na stavbu vyčleněno 164 milionů Kč.
Takže ono to není jen o kapacitě stavařů, ale i vyčleněných finančních prostředcích na jednotlivé roky.
D47 už máme, teď ještě D48