Rekonstrukce povrchu D46
Re: Rekonstrukce povrchu D46
Trošku stupidní názor. Proč by se nemělo stavět, určitě ANO, ale ne tak, že jednou rekonstrukcí vyrobím dalších 20 problémů okolo, kterým by šlo částečně se vyhnout dobrou koordinací a načasováním stavby. A to mi nikdo nevymluví.
Testere, asi jsi nepochopil, že podmínky jsou takové, že to lépe udělat za ty peníze nejde. Ty negativní externality jsou dočasné a kompenzovatelné následným provozem po novém. Vidět věci přes čelní sklo a z pozice investora a dodavatele jsou dvě diametrálně odlišné věci. Díky za pochopení alespoň nyní.
Re: Stavebně-technické nedostatky (připojováky, svodidla atp.)
Omezení začne od půlnoci, ale fotobrífink (bez šutrklepu) zítra v 11.00 na benzině u Vyškova.hovi píše: ↑12.4.2024 14:33:56 Bylo dnes zahájeno?:
https://apdos.roadmedia.cz/Upload/Stavb ... :17:57.872
Poměrně dlouhá doba od podpisu k zahájení akce. A "jarní" počasí už je pěkně dlouho...
-
Nemesis_NaR
Včera v sobotu v 18:30 se na místě už, respektive ještě, vcelku čile pracovalo. Středový drát už skoro v celé délce pryč i v zemi se už stihli porypat. Takže palec nahoru
Tak když nabídli realizaci za pouhých 119 dní tak musi makat... Diky tomu vyhráli VŘ, přestože neměli nejlevnější nabídku
Tady se sloučí několik akcí do jedné a Vy tvrdíte, že lze připravit lepší koordinaci a čas stavby.
To určitě ano, ale každému vyhovuje něco jiného a dnes si každý řidič může s předstihem zvolit jinou objízdnou trasu.
To určitě ano, ale každému vyhovuje něco jiného a dnes si každý řidič může s předstihem zvolit jinou objízdnou trasu.
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
Centrum dopravních informačních systémů
D46 u Vyškova bude nadále i pro stíhačky
https://www.novinky.cz/clanek/domaci-op ... .seznam.cz
https://www.novinky.cz/clanek/domaci-op ... .seznam.cz
Metrostav nezahálí, v sobotu jely od jihu 2 frézy směrem k letišti. Na letišti se taky mocně pracovalo, několik kolových barů likvidovalo stará svodidla, chystala se mobilní svodidla, od jihu již řádila gilotina a 2 demoliční bagry a v prostoru letiště byl zřízen prostor pro mezideponii s připraveným drtičem. Prostě radost pohledět 
Dnes jsem projížděl a musím říct, že tolik techniky na jednom místě jsem dlouho neviděl. Makají neuvěřitelně. Spousta práce udělaná jen za prvních 6 dnů. A provoz celkem plynulý (ranní špička). Očekával jsem dlouhé kolony, ale zatím se tak moc neděje (sledují i na dopravniinfo).
Kamarád co tam dělá, říkal, že točí denní a noční směny na drtičce a že plán byl aby za 4 dny byl rozbitý CB kryt na aktuálně uzavřené části letiště, termíny šibeniční, ale makají co můžou a zatím se to daří
Článek a foto k pracím: https://www.idnes.cz/olomouc/zpravy/pus ... zpravy_stk
-
evilcleaner
pokud by tam měly zůstat lana, tak to bude kvůli zádržnosti. na D1 jsou betonové NJ. prostě jsme přeopatrní - můj odhad.
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
Jo, to beru, ale proč by se tam měly dávat znovu lana, proč tam nedat beton? Vždyť i pro případnou úpravu na letiště je odvoz betonových bloků jednodušší než demontáž lan. A to už vůbec nemluvím o (ne)bezpečnosti lan pro nás motorkáře....evilcleaner píše: ↑22.5.2024 7:27:59 pokud by tam měly zůstat lana, tak to bude kvůli zádržnosti. na D1 jsou betonové NJ. prostě jsme přeopatrní - můj odhad.
Ne, lana tam nebudou. Spíš nikdo ten požadavek na zvýšení rychlosti nedal do projektu. Zkusím zjistit, co by se s tím dalo udělat.
New Jersey by byl správný krok.
A má smysl potenciálně zvyšovat na 130 na tom krátkém úseku? Mě přijde nejrozumnější tam dát plošnou 110 na celém opravovaném úseku už od D1, stejně jako na zbytku D46 (kromě lokálních snížení na 90)
Vždy má smysl dávat 130 km/h.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Stejně tam většina pojede 130, takže by bylo menší riziko pokut, pokud tam ofiko bude 130...
Mě teda osobně vadí ta plošná 110 na celém úseku až do OL
Je to ukázka typického úřednického alibismu. Buď to neměla nikdy být dálnice a nebo tam má být 130 s krátkými místními výjimkami...
Mě tedy bohužel 110 na D46 celkem smysl dává ve srovnání s jinými dálnicemi, kde 130 je.
Nicméně bych rád viděl na D46 130 a všude jinde 140-150.
110 patří na novostavby silnic první třídy - na 2/3-pruhové. A 130 nechat pro SMV a D46.
Nicméně bych rád viděl na D46 130 a všude jinde 140-150.
110 patří na novostavby silnic první třídy - na 2/3-pruhové. A 130 nechat pro SMV a D46.