Ale já vám nebráním (vám = jakožto vícero osobám) pokračovat v debatě, takže vy jí zcela jistě dokončíte. Můj názor se tím nezmění, pouze nevidím důvod pokračovat v této debatě dále, protože u mě je modernizace zlepšení/vylepšení původních parametrů a rekonstrukce je čistá oprava, tedy klidně oprava vozovky zlepší třeba stav jízdy, ale není to samotné vylepšení parametrů té silnice po jejím odevzdání do provozu. Vy k tomu máte náběh to spájet, protože třeba 15-20 let neopravovaná silnice vám i po rekonstrukci připadá jako nová, ale není tomu tak. A modernizace je něco jiné

je to vyšší stupeň, je to onen upgrade. Někdy to značí i přestavbu a často obsahuje i renovaci vozovky, ale velmi často se mění původní tvar silnice. Ale stále to není nová silnice. Ale je to více jako jen rekonstrukce. Ale klidně to házejte všechno dohromady. Já sám mám v podpisu za lepší silnice a dálnice, takže mě není nutno přesvědčovat o tom, že co je co a že by snad ŘSD nic nedělalo. O tom jak to provádí, kolik to trvá, kolik to stojí a zda to je v dostatečném rozsahu musí říct někdo znalejší více a pak to nakonec vidí i uživatelé, kteří ale velmi často nechápou základní věci v opravách anebo údržbě, ale posoudit to mohou, když někde pravidelně nějakou komunikaci užívají.
Statistika je věc čísel, proto se ale ptám nejen na km, ale i na m2 a po správnu by se mělo dát dohledat i rozsah t, ale více méně je to zbytečnost, když není všude zřetelný přehled co se kdy postavilo, co má již nevyhovující drsnost, kde je jaká nerovnost, kolik % anebo kolik km je v jakém stavu. Dozvěděl jsem se něco a v ostatním mohu jen fandit, ať opravujete a modernizujete i nadále.