Ostrava, Prodloužená Místecká
Re: Ostrava, Prodloužená Místecká
Místecká se otevře až za týden
Ostrava /DISKUSE/ - První část dálničního přiváděče Prodloužená Místecká, který měl být podle původních plánů otevřen řidičům v závěru tohoto týdne, bude zprovozněn z organizačních důvodů až v pátek 3. prosince. Deníku to řekla mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Martina Vápeníková.
http://moravskoslezsky.denik.cz/zpravy_ ... 01127.html
Ostrava /DISKUSE/ - První část dálničního přiváděče Prodloužená Místecká, který měl být podle původních plánů otevřen řidičům v závěru tohoto týdne, bude zprovozněn z organizačních důvodů až v pátek 3. prosince. Deníku to řekla mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Martina Vápeníková.
http://moravskoslezsky.denik.cz/zpravy_ ... 01127.html
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Že by dorazili papaláši z Hulína? no nejspíš to tak bude 
R48 -> D48 se podařilo!
Podle stavu stavby 47092 by ve stejném termínu asi šlo zprovoznit i část I/67 - hruhové objezdy a spojku mezi nima, je už i téměř kompletně namalováno vodorovné značení. Ale to počasí ...
OT:
Dotaz na odborniky: Co se to deje na obrazku z clanku
Dotaz na odborniky: Co se to deje na obrazku z clanku
Měříme rovnost vozovky?
je to naopak, co jsem slyšel, napřed Místecká, pak Hulín.Martin z Ostravy píše:Že by dorazili papaláši z Hulína? no nejspíš to tak bude
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
A co chtějí konkrétně otevírat? Těch pár metrů víceméně zbytečné komunikace, která nikomu cestu nezkrátí a ani neulehčí? Bude stříhání pásky a kaviár? Tak to se trhnu v rachotě a dojdu se podívat na tu slávu, když už to mám pár metrů.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
To je docela fuk, já být nima, tak se tam radši neukazuju, protože je to ostuda.Lenny píše:je to naopak, co jsem slyšel, napřed Místecká, pak Hulín.Martin z Ostravy píše:Že by dorazili papaláši z Hulína? no nejspíš to tak bude
R48 -> D48 se podařilo!
Ve 12.15 hod jsem jel po Marijánskohorské ul.a zakázové značky odstraněny Tak je asi dálniční přiváděč prodloužená Místecká I etapa otevřen.
V Ostravě zprovoznili polovinu dálničního přivaděče
Výstavba dálnice - Autor: ceskedalnice.cz
Výstavba dálnice
Autor: ceskedalnice.cz
Řidičům začal sloužit přes kilometr dlouhý úsek propojující dálnici D1 s Mariánskohorskou ulicí v Ostravě. Jde ale zatím o polovinu plánovaného obchvatu části Ostravy. Zatím přišel na 700 milionů korun. Dokončen by mohl být příští rok.
Dokončení přivaděče Místecká ale blokuje nedostatek peněz. „Dostavba je totiž na seznamu ohrožených staveb a hrozí jí prodlení,“ reportovala z místa otevření první poloviny přivaděče Místecká reportérka Radiožurnálu Silvie Mikulcová.
„Je otázkou, jak stavba uleví ostravské dopravě,“ upozornila Mikulcová. „Ředitelství silnic a dálnic ale slibuje, že pokud bude dost peněz, bude stavba dokončena příští rok,“ dodala.
http://www.rozhlas.cz/zpravy/regiony/_z ... ce--819079
V Ostravě zprovoznili polovinu dálničního přivaděče
Výstavba dálnice - Autor: ceskedalnice.cz
Výstavba dálnice
Autor: ceskedalnice.cz
Řidičům začal sloužit přes kilometr dlouhý úsek propojující dálnici D1 s Mariánskohorskou ulicí v Ostravě. Jde ale zatím o polovinu plánovaného obchvatu části Ostravy. Zatím přišel na 700 milionů korun. Dokončen by mohl být příští rok.
Dokončení přivaděče Místecká ale blokuje nedostatek peněz. „Dostavba je totiž na seznamu ohrožených staveb a hrozí jí prodlení,“ reportovala z místa otevření první poloviny přivaděče Místecká reportérka Radiožurnálu Silvie Mikulcová.
„Je otázkou, jak stavba uleví ostravské dopravě,“ upozornila Mikulcová. „Ředitelství silnic a dálnic ale slibuje, že pokud bude dost peněz, bude stavba dokončena příští rok,“ dodala.
http://www.rozhlas.cz/zpravy/regiony/_z ... ce--819079
Aktuální Fotky:
Místecká I -odstraňování provizorního dopravního značení-dnes 9.00
Místecká II -pracuje se i dnes
Místecká I -odstraňování provizorního dopravního značení-dnes 9.00
Místecká II -pracuje se i dnes
- Přílohy
-
- 03122010(008).jpg (101.83 KiB) Zobrazeno 8190 x
-
- 03122010(005).jpg (104.56 KiB) Zobrazeno 8186 x
-
- 03122010(003).jpg (98 KiB) Zobrazeno 8187 x
A jak je to s tou II je zastaveno financovani nebo obnoveno?
II. etapa má být provizorně zprovozněna na 1/2 profil, na plný dostavěna až s III. etapou (která je zatím v nedohlednu).Pime píše:A jak je to s tou II je zastaveno financovani nebo obnoveno?
Jinak ta novostavba je docela pěkná na projetí, Ostrava zas trochu z méně obvyklého úhlu...
Další stavební povolení po vyvlastnění pozemkůhiob píše: pokr. II. stavba - ani to jinak vypadat nemůže jinak vypadat, když ještě není stavební povolení
http://verejna-sprava.kr-moravskoslezsk ... 010-13755/
Krajský úřad Moravskoslezského kraje povoluje ....
stavbu „Silnice I/56 Ostrava-prodloužená Místecká II. stavba“ a to pro stavební objekty C 111
Hlavní trasa MÚK Českobratrská – MÚK Mariánskohorská, část komunikace km 0,140-0,163, C
151.1 Odvodnění v km 0,000-0,239, část km 0,138-0,162, C 261 Protihlukové opatření v km 0,078
– 0,335 – PHS, změna č. 1 část (km 0,140-0,163)“.
No hlavně, že je to teď aspoň schválený. Teda pokud se někdo nevodvolá
. Já jsem se už někdy na podzim zajímal, jak je možný, že se druhá stavba dostala do takovýho zpoždění oproti jedniče. Od dobře informovaného zdroje jsem zjistil v podstatě to, čemu odpovídá toto. Chyběla stavební povolení, plno věcí se dodělávalo dodatečně, v průběhu stavby se měnila řada věcí. Armovali prý třeba jeden úsek kolektoru, už to bylo před betonáží a přišel nějaký borec, že se to musí udělat jinak a prodloužit o pár metrů atd. Pak to podle toho dopadlo. Jednička hotová, dvojka jakoby nezačala v roce 2008 ale 2010 
na dvojce se pracovala i v roce 2009 sice ne v celé části, ale dělalo.
Však dělalo, to nikdo nezpochybňuje, právě proto mi pořád nešelo do hlavy, proč pak byla jednička dodělaná v termínu a dvojka vypadá, jako by začla před půl rokem... 
Chápu správně, že dle nové superkoncepce se nebude stavět úsek prodl. Místecká III. ?? Si dělají pr.el ne?? 
Ford S-Max MK 2
VW Golf VII variant
VW Golf VII variant
Však to taky není obchvat, ale jen průtah. Tak to našeho oblíbeného ministra netíží.pedros píše:Chápu správně, že dle nové superkoncepce se nebude stavět úsek prodl. Místecká III. ?? Si dělají pr.el ne??
Je to průtah městem ale taky obchvat centra? Ještě, že stojí průtah D47, to by jsme se pak moc divili 
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
Centrum dopravních informačních systémů
Proč by se neměl stavět ? V mapě je "I/56 Ostrava, prodl.Místecká (2014)" tak předpokládám, že letos provizorní druhá stavba (dvoupruh) a 2014 je dokončení všech nadjezdů a Místecké III.pedros píše:Chápu správně, že dle nové superkoncepce se nebude stavět úsek prodl. Místecká III. ?? Si dělají pr.el ne??
Chtěl bych tomu věřit no... ale nevim teda. Jo jinak jsem včera brouzdal po netu a na stránkách Moravskoslezského kraje je v koncepci výstavby dopravní infrastruktury na roky myslím 2015-2019 stavba I/56 (R56) z kruháče dál na Hlučín a Opavu, taky R68 z D1 na Havířov, I/11, Severní spoj II. stavba a mnoho dalších cest v Ostravě a okolí... Ale to je asi hodně stará koncepce co??
Ford S-Max MK 2
VW Golf VII variant
VW Golf VII variant
No, ono udělat koncepci nenavázanou na disponibilní finanční zdroje (nebo alespoň předpokládané teoreticky dostupné zdroje) je asi tak 1000x jednodušší...
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Mistecka III neni podle me tak kriticka, jako II, jelikoz se po ni stale da projet. Hlavne, at uz je IIka, protoze ta mi pije krev kazdy den!
Stavba Krizeni D1 - Hlucin je v tuhle chvili utopie...
Stavba Krizeni D1 - Hlucin je v tuhle chvili utopie...
Přesně tak, ať je to třeba jen dvoupruh, ale ať to aspoň průjezdný....