[D1] 0136 Říkovice – Přerov
Re: 0136 a 0137 Říkovice – Přerov – Lipník
Nerozumíme!
Ale to se dá čekat,bo v demokratické společnosti 10 milionů lidí může mít 10 milionů názorů.
Bohužel zrovna v této záležitosti je můj názor nekompromisní
V Přerově to není o 5-timinutových frontách,ale hlavně o kamionech tůrujících pod okny obytných domů.
Je sakra rozdíl nekončící štrůdl aut a kamionů popojíždějící středem města a popojíždějící kolona ve volné krajině.
R46 není adekvátní alternativa D1.
Myslím,že my dva jsme svůj názor vyjádřili dosyta a nechme i ostatní,ať k tomu připojí svůj názor.Nechci tady napodobit Juna & spol. v sekci D3.Holt si každý stojíme za svým a není třeba to tu omílat na X dalších stranách.Tečka.
Ale to se dá čekat,bo v demokratické společnosti 10 milionů lidí může mít 10 milionů názorů.
Bohužel zrovna v této záležitosti je můj názor nekompromisní
V Přerově to není o 5-timinutových frontách,ale hlavně o kamionech tůrujících pod okny obytných domů.
Je sakra rozdíl nekončící štrůdl aut a kamionů popojíždějící středem města a popojíždějící kolona ve volné krajině.
R46 není adekvátní alternativa D1.
Myslím,že my dva jsme svůj názor vyjádřili dosyta a nechme i ostatní,ať k tomu připojí svůj názor.Nechci tady napodobit Juna & spol. v sekci D3.Holt si každý stojíme za svým a není třeba to tu omílat na X dalších stranách.Tečka.
Viky, skvělé!
pakliže Váš hlavní argument proč se nemohu vyjadřovat k problematice D1 již není to, že mi chybí valašský akcent, tak můžeme začít diskutovat věcně.
Intenzity v přerově na diskutované trase dosahují včetně místní dopravy cca 12 - 20 tis vozů za 24 hodin v obou směrech.
Podle sčítání dopravy v roce 2005 je v ČR několik desítek průtahů měst s intenzitou vyšší než je intenzita v Přerově (Namátkou Zlín, Uherské hradiště, Bílina...)
Proč tedy zrovna Přerov by měl dostat luxusní řešení? Mají snad obyvatelé Přerova citlivější nosíky na kouř z kamionů? Nebo prostě jenom víc řvou?
pakliže Váš hlavní argument proč se nemohu vyjadřovat k problematice D1 již není to, že mi chybí valašský akcent, tak můžeme začít diskutovat věcně.
Intenzity v přerově na diskutované trase dosahují včetně místní dopravy cca 12 - 20 tis vozů za 24 hodin v obou směrech.
Podle sčítání dopravy v roce 2005 je v ČR několik desítek průtahů měst s intenzitou vyšší než je intenzita v Přerově (Namátkou Zlín, Uherské hradiště, Bílina...)
Proč tedy zrovna Přerov by měl dostat luxusní řešení? Mají snad obyvatelé Přerova citlivější nosíky na kouř z kamionů? Nebo prostě jenom víc řvou?
A jsou to intenzity současné, nebo také ze sčítání 2005? Podle mě tady bude zásadní změna daná dostavěním dalších částí D1. Je nesmysl, když už se dostavila D1 až sem těch zbývajících 20km najednou nedostavět. Rozhodovat o tom, zda je potřeba D1 nebo stačí R46 se mělo při stavbě úseků Vyškov - Kroměříž - Hulín. Teď, když už dálnice vede až před město, je ji potřeba dostavět a ne místo toho vymýšlet nějaká "dočasná" řešení.Jaroslav píše:Intenzity v přerově na diskutované trase dosahují včetně místní dopravy cca 12 - 20 tis vozů za 24 hodin v obou směrech.
Nevím,že bych měl valašský akcent a ani vám určitě nezakazuji vyjadřovat se k problematice D1.Akorát jsem napsal,že by svoje názory měli psát i ostatní,aby se to tu nezvrhlo v diskusi,podobnou na zmíněné D3,kdy 2-3 lidé na 10 stranách neustále opakují své argumenty a stejně to k ničemu nevede a mně připadá,že melou furt to stejné dokola a přimělo mně to vlákno ignorovat.Nerad bych,aby někteří diskutující měli podobný pocit z naší diskuse.
Jestli jste to pochopil jinak,přijměte mou omluvu.
Pokud chcete diskutovat,tak diskutujte,ale už ne se mnou.Já jsem již své názory podepřené vlastními zkušenostmi uvedl a dál už se o tom bavit nechci.
Jestli jste to pochopil jinak,přijměte mou omluvu.
Pokud chcete diskutovat,tak diskutujte,ale už ne se mnou.Já jsem již své názory podepřené vlastními zkušenostmi uvedl a dál už se o tom bavit nechci.
Všechna čísla jsem bral ze sčítání 2005. Na novější data se již těším, nicméně si nejsem jist, zda protažení D1 mohlo mít výrazný vliv na přitažení dodatečné dopravy... s největší pravděpodobností jde stále transit přes tobogán R46...JirkaS píše:A jsou to intenzity současné, nebo také ze sčítání 2005? P
Ještě se vyjádřím k tomuto:Jaroslav píše:Viky, skvělé!
Zlín je potřeba taky pořešit,ale R49 mu pomůže velmi málo,ikdyž je potřebná a pravobřežní je v patové a bezvýchodné situaci.Takže tam bohužel nejde dělat nic ani teoreticky,snad jen průtah zakopat pod zem(science-fiction).Navíc tam bych mohl být napaden z podpojatosti,neboť bývám poblíž,tak se k tomu nevyjadřuji,jak bych možná chtěl.
Uherské Hradiště má hlavní problém(I/50) vyřešený a přesto ,že ve městě zůstal celkem silný provoz,se toho asi moc udělat nedá.I/55 v podstatě vede mimo město,ikdyž průtah je řešený poněkud nešťastně.
Bílina je město,které obchvat opravdu potřebuje,ale doteď přece není definitivní trasa a navržená trasa je taky pěkný kočkopes.
Přerov má oproti všem zmíněným městům jasně danou koncepci,územní plán a téměř vykoupeny pozemky.Intenzita 12-20 tis rozhodně nebude po dotažení D1 před Přerov pravda,navíc už jen to ukončení nejdůležitější D v zemi 5km před městem je do očí bijící vrchol nekoncepčnosti.
Ale ať tedy se nebavím jen o Přerovu,dle mne je potřeba stejně důležité pořešit města Chrudim,Valašské Meziříčí,Třinec.D3 od Tábora neuvádím,protože se už naštěstí staví.
Chrudim, Valašské Meziříčí, Třinec, Přerov, Znojmo, Frýdek-Místek, Vysoké Mýto, Litomyšl, Náchod, Jaroměř, Soběslav, České Budějovice, Zlín, Břeclav, Opava, Svitavy... 511 u Prahy, R43 přes Brno-Bystrc ... dokončení D8, R35 přes Labe k současné I/35...
Osobně bych viděl obchvaty těchto měst v trasách budoucích D/R jako důležitější než souvislé dálniční tahy...Ty až v druhé fázi. Částečná páteř D/R tu už je a třeba D1 i bez úseku Říkovice-Lipník ale s obchvatem Přerova jako půl-profil by byla užitečnější než situaci dokonale vyřešit souvislou dálnicí... Pak totiž nezbyde na obchvaty jinde... A bude se stavět na úkor jiného města.
Osobně bych viděl obchvaty těchto měst v trasách budoucích D/R jako důležitější než souvislé dálniční tahy...Ty až v druhé fázi. Částečná páteř D/R tu už je a třeba D1 i bez úseku Říkovice-Lipník ale s obchvatem Přerova jako půl-profil by byla užitečnější než situaci dokonale vyřešit souvislou dálnicí... Pak totiž nezbyde na obchvaty jinde... A bude se stavět na úkor jiného města.
Tak to určitě!Půlprofil kolem Přerova ano,klidně,ale ne ten slavný průpich.Sice zkrátí kolony a zrychlí průjezd,ale spolu s dokončením D1 natáhne spoustu tranzitní dopravy.A navíc pak už na dálnici nebude žádná politická vůle,takže z hlediska exhalací to pro obyvatele bude ještě mnohem horší.
Záměr podle závěrů zjišťovacího řízení nepodléhá dalšímu posuzování.Avantime píše:Dne 25. 3. bylo v informačním systému EIA zveřejněno oznámení záměru Dálnice D1, st.0137-D 131 SSÚD Přerov.
Oznámení záměru píše:Předmětem záměru je vybudování neveřejné čerpací stanice pro výdej motorové nafty v navrhovaném areálu SSUD Přerov. Součástí areálu bude i parkoviště pro 18 osobních vozidel.
Myslíte, že podle toho nově vydaného letáku ke stavbě 0137 bude zahájena v roce 2013 a dána do provozu 2016??
Ford S-Max MK 2
VW Golf VII variant
VW Golf VII variant
Jedná se o ideálně připravou stavbu, která má vykoupeno 97% pozemků a mohla by sloužit jako náhradní projekt pro OPD, PO2, síť TEN-T... Jenomže opět, nejprve bychom to museli profinancovat z národních zdrojů a to je na Kalouskovi, potažmo na Sněmovně.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Dálnice D1 kolem Přerova dostala opět naději, viz http://www.ct24.cz/regionalni/125046-d1 ... i-dostavba . Ale nejsem si jist, jestli tento úsek pomůže Přerovu - bude téměř jistě placený a spousta řidičů se dálnici vyhne. Přerov potřebuje i řešení uvnitř města, byť plánovaný průpich se mně zdá příliš megalomanský. Nechápu, proč nikdo neuvažuje o malém obchvatu, viz třeba http://www.prerovskenoviny.eu/prerov/nazory.php?id=5058 .
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Když se bude dát ten Přerov hezky objet po dálnici tak si tu známku koupí dost lidí a když se k tomu potom přidá R55 do Olomouce, tak to bude jasná volba.
R48 -> D48 se podařilo!
Tak toho se hned tak nedočkáme,viz následující foto...Maxík píše: Nechápu, proč nikdo neuvažuje o malém obchvatu, viz třeba http://www.prerovskenoviny.eu/prerov/nazory.php?id=5058 .
http://fotoprerov.cz/galerie/displayima ... at=0&pos=0 , v novém mádrově podjezdu je vestavěn ještě jeden podjezd, menší než ten původní, a zbytek bude dosypán hlínou a zatravněn. Až budou příští rok opravovat podjezd na kojetínské v rámci opravy žel. koridoru, mohli přes mádrův podjezd vést část dopravy... Bohužel zdejší radní více v současné době zajímá starost o vybudování nové radnice .
Důvodem této prasárny je nezájem radnice o řešení dopravy ve městě a peníze...
Dokážete si představit zprovoznění 0137 bez 0136, kdyby třeba 0136 měla zpoždění 2 roky nebo myslíte, že je nepřekročitelnou podmínkou zprovoznění obou staveb najednou?
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Dokážu si to představit opačně, ale dřív 0137 než 0136 je masakr. To se v Přerově podělají. Navíc to provizorní napojení taky stojí za to, aspoň dle letáku.
Za mně rozhodně dříve 0136.
Za mně rozhodně dříve 0136.
R48 -> D48 se podařilo!
Jistě, ale bude to zcela opačně ... (model Plzeň)
Byl by to sice masakr, ale o to vyšší tlak na 0136 by byl..
Dokažu, bylo by to podobné, jako když otevřeli 0133, spousta řidičů jela rovně na Ivanovice místo na Prostějov, ale postupem času na to přišli, že tudy ještě cesta nevede a odbočují na R46. To samé by bylo u Lipníku. Tranzit by jezdil dál po R35+R46 do zprovoznění 0136. Rozhodně by to nebyl žádný masakr.
To že stavba 0137 má provizorní napojení, toho bych se nebál, velice jednoduše jde vyčlenit z 0136 potřebné části pro MÚK Přerov a připojit to ke stavbě 0137. Není to žádnou podmínkou zprovoznit obě stavby najednou.
Jen ať to postaví.
To že stavba 0137 má provizorní napojení, toho bych se nebál, velice jednoduše jde vyčlenit z 0136 potřebné části pro MÚK Přerov a připojit to ke stavbě 0137. Není to žádnou podmínkou zprovoznit obě stavby najednou.
Jen ať to postaví.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Jenže v případě Ivanovic chyběl té D1 dost podstatný kus, tady bude chybět jen několik km.
Já to bral spíše z toho praktického hlediska, než z politického, z politického jednoznačně dříve 0137 ať je tlak na dostavbu 0136.
Já to bral spíše z toho praktického hlediska, než z politického, z politického jednoznačně dříve 0137 ať je tlak na dostavbu 0136.
R48 -> D48 se podařilo!
Z praktického hlediska je to obdobné, co si pomůže člověk, který jede od Bělotína za Vyškov tím, že pojede po D1 bez 0136 místo R35+R46? Kilometrově je to zhruba na stejno. Tak proč by se někdo trmácel přes Přerov, když ho může pohodlně objet?
Ty Ivanovice jsem dával za příklad schválně, bo to bude zase spousta řidičů, co pojedou rovně a budou si stěžovat, že nikde "žádná" cedule Olomouc nebyla a najednou skončili kdesi v Přerově.
Ty Ivanovice jsem dával za příklad schválně, bo to bude zase spousta řidičů, co pojedou rovně a budou si stěžovat, že nikde "žádná" cedule Olomouc nebyla a najednou skončili kdesi v Přerově.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
No ty jsem měl právě na mysli, že jich nebude málo, bude to i dost poláku, jelikož ti měli problém i po otevření D1 na Ovu při sjíždění na R48.
Je na I/55 z Přerova mýto?
Je na I/55 z Přerova mýto?
R48 -> D48 se podařilo!
Na trase KM - PR - Lipník - Hranice se platí mýto.
Tady toto ježdění je záležitost několika měsíců než si na to lidi zvyknou.
Tady toto ježdění je záležitost několika měsíců než si na to lidi zvyknou.
Tak z každého hlediska je jeasné že je potřeba to postavit najednou, ale vezmi pak v úvahu hledisko, že 0137 je připravená k zahájení výstavby a 0136 zdaleka ne. Tak co si vybereš, počkáš nebo začneš i s jedním?
-
Michael V.
No, kdyz v Mlade Fronte ctu nesmysl o obavu ze po otevreni D1 do Rikovic pojedou vsichny pres Prerov cituji: Šoféři z Prahy, Brna či Bratislavy, kteří z autostrády sjedou a budou pokračovat směrem na Lipník nad Bečvou, Ostravu nebo Olomouc, totiž nebudou mít jinou možnost než vjet do města.
Tak to je totalni blbost, proc by nekdo z Brna Prahy nebo Blavy jel do Olomouce pres Prerov, a to same plati z Ostravou... a Zlinaci? mame to do Ostravy pres Prerov o 18km dele nez pres Bystrici a Hranice a to se nebavime o tom ze trva cesta z centra Zlina az k najezdu na R55 uz skoro pul hodiny... tak at si kazdy vybere cestu ktera se mu paci...
Tak to je totalni blbost, proc by nekdo z Brna Prahy nebo Blavy jel do Olomouce pres Prerov, a to same plati z Ostravou... a Zlinaci? mame to do Ostravy pres Prerov o 18km dele nez pres Bystrici a Hranice a to se nebavime o tom ze trva cesta z centra Zlina az k najezdu na R55 uz skoro pul hodiny... tak at si kazdy vybere cestu ktera se mu paci...