I/11 Prodloužená Rudná - Mokré Lazce - Obchvat Opavy

Hradec Králové (D11, I/31) – Vamberk (I/14) – (I/43) – Šumperk (I/44) – Bruntál (I/45) – Opava (I/46, I/56, I/57) – Ostrava (D1, I/58, I/56, I/59) – Havířov – Český Těšín (I/48)
Odpovědět
lubos01

Re: I/11 Prodloužená Rudná - Mokré Lazce - Obchvat Opavy

Příspěvek od lubos01 »

Tak staveniště bude předáno (nebo už bylo) zhotoviteli s tím, že se bude čekat na pokyn k zahájení výstavby ze strany investora. Otázkou je, kdy tento pokyn přijde, protože pozemky ve Vřesině vypořádány nejsou. A nedovedu si představit, že se to bude budovat z obou stran směrem k Vřesině, aby se vidělo jak to dopadne. Vždyť je to plánováno jako jedna stavba, žádné úseky. SP snad dostanou až budou mít pozemky, ne?
paja

Příspěvek od paja »

takže jak jsem předpovídal ... je 1. července 2010 a slibované zahájení výstavby Prodloužená Rudná v červnu 2010 je nesplněné, moc tomu nevěřím díky Vřesině, že se začne stavět do konce letošního roku
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

I kdyby byla pořešena Vřesina, tak stejně nejsou peňauze.
Ani OPD nepřipadá kvůli škrtům v úvahu, takže pešek, pořád se budeme kodrcat po 17.listopadu. :(
Edit: Ta paměť :D
R48 -> D48 se podařilo!
paja

Příspěvek od paja »

spíše 17. listopadu, ale osobně tento úsek by mi ještě tak moc nevadil ... spíše "široká a kvalitní" ul. Opavská od Slovanu ve směru na Opavu, nejdříve přechod (brzda jak sviňa), pak "obrovský" rondel u Globusu (dodnes nepochopím lidi z ŘSD, kteří ho museli tam dát, protože se to dalo vyřešit přivaděčem - zachovat původní trasu a udělat připojovací a odbočovací pruhy) - hodně řidičů ani nehodí blinkr že odbočují, když vyjíždí :evil: a pak se tam stojí i díky debilům, kteří potřebují mít na rozjezd celý volný rondel, co kdyby se tam někdo přiřítil a na závěr pohodlná cesta po ujeté krajnici ve směru na Krpole

prostě pohodička, ta cesta tam stojí už asi od dob Franze Josefa, kdy tam jezdil kůň, pak dlouho nic a druhý den další kůň ... holt silnice, která je dělaná pro koně, tak tam dnes jezdí cca 30tis. aut/den a hlavně dost náklaďáků, takže kvalita se musí někde projevit :ko:

PS: už jste se setkali s exoty, kteří jedou od Krpole ve směru na Pustkovec a před globusem (v dolíku) odbočují na Plesnou? Já jo a dostkrát, bohudík v protisměru, jinak by ten, kdo by chtěl odbočit nepochopil, proč na něho troubím .... hlavně že tam je přikázaný směr jízdy rovně
rumpeak
Bydliště: Ostrava (předtím Bruntál a předtím Havířov) - když se stěhuji, tak jedině někam, kudy vede I/11 :)

Příspěvek od rumpeak »

Taky naprosto nechápu, proč při výstavbě té Hyperkoule nedalo ŘSD podmínku, že Plesná bude napojena přes to parkoviště. Ta odbočka v tom ďolíku byla nebezpečná vždycky (co pamatuji, tak jsem tam viděl těch nehod nespočet), ale po tom, co ji ještě "zpřehlednily" tou betonovou zdí, která podpírá to parkoviště, tak úplně žasnu. Napojení toho Globusu vs. řešení te odbočky na Plesnou mi zavání buď korupčním jednáním úředníka, který o tomhle rozhodl nebo jeho NAPROSTOU debilitou.
paja

Příspěvek od paja »

rumpeak píše:Napojení toho Globusu vs. řešení te odbočky na Plesnou mi zavání buď korupčním jednáním úředníka, který o tomhle rozhodl nebo jeho NAPROSTOU debilitou.
já bych řekl, že obojí, dneska ráno jsem tam viděl řidiče, který chtěl jet nahoru do kopce, tzn. jel od Plesné a v dolíku odbočoval doleva směrem na Pustkovec

jinak dneska opět nehoda v dolíku mezi Krpolem a V.Polomí, tam fakt není týden, co by na I/11 nebyla nehoda
flames

Příspěvek od flames »

Dokonce to trvalo rok, než zmizel ten rozflákaný favoš z příkopy :DDD

To připojení od Plesné je tragédie, mělo by být zakázané. Bohudík jsem tudy nikdy nejel, stejně jako z Krásného Pole.
vypravec

Příspěvek od vypravec »

Me spíš fascinujou ti zoufalci, co jedou vod kolejí VŠB a snaží se vodbočit doleva na Opavu. Souvislý kolony v obou směrech a von tam stojí a bliká jek magor. Zajímalo by mě, jaká je v tomto případě průměrná čekací doba. Osobně bych takhle nikdy nejel, raději najedu o tři km více, ale projedu někam přes světla a v klidu....
flames

Příspěvek od flames »

Většinou je někdo pustí, třeba já, pokud v protisměru je čisto ovšem.
paja

Příspěvek od paja »

vypravec píše:Me spíš fascinujou ti zoufalci, co jedou vod kolejí VŠB a snaží se vodbočit doleva na Opavu. Souvislý kolony v obou směrech a von tam stojí a bliká jek magor. Zajímalo by mě, jaká je v tomto případě průměrná čekací doba. Osobně bych takhle nikdy nejel, raději najedu o tři km více, ale projedu někam přes světla a v klidu....
hodněkrát tudy jezdím, problém je v tom, že by pro tento úsek měla existovat značka - nečekej věčně a vyraž - hodně řidičů totiž musí mít na výjezd cca 300m volný úsek na obě strany a ve špičku to tam fakt nemůžou mít, prostě a jednoduše, depnu na spojku, rychle plyn a jedu a ne že tam budu trávit celé odpoledne a doufat, že mě někdo pustí, většinou když jsem já na řadě, tak tam stojím max. 1min a jedu, ale stal jsem tam i možná 10min za 2 exoty, kteří furt neuměli vyjet
andy

Příspěvek od andy »

Jedenáctka je mezi vyvolenými

Opavsko - Stavba má kvůli nedostatku financí už roční skluz. Pokud bude financovaná stejným způsobem i nadále, potrvá její budování nejméně čtrnáct let...
vypravec

Příspěvek od vypravec »

No, měl jsem dneska tu čest ocitnout se dopoledne na ulici 17. listoapdu v Porubě a je to fakt tragédie a zoufalství. To už vopravdu připomíná nějakou tepnu v Praze. Popojíždějící souvislá kolona od Rudné až ke Slovanu. A totéž je určitě až ke Globusu. Je velká škoda, že se Prodlouženou Rudnou nepodařilo realizovat, dokud byly prachy, tedy o pár let dřív.
flames

Příspěvek od flames »

Tak Opavská nahoře pod světly byla(je?) teď rozkopaná, tak se to tam drhlo extra. Jinak Od Opavy se to šine často už před Globusem.
paja

Příspěvek od paja »

a to se asi nebude moc líbit nikomu

http://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=1845147
pp21
Autor

Příspěvek od pp21 »

paja píše:a to se asi nebude moc líbit nikomu
http://www.k-report.net/presmerovani/?prispevek=1845147
Pokud se nepletu, tak tahle prezentace vycházela z toho, že současný ministr financí (Janota) sebere SFDI 5,5 mld. Jenže nová vláda která právě teď sesmolila svojí koaliční smlouvu se sebráním 5,5 mld nepočítá.
paja

Příspěvek od paja »

aha, tak to já nevím, ale počkám - čas ukáže
Honda

Příspěvek od Honda »

paja píše:takže jak jsem předpovídal ... je 1. července 2010 a slibované zahájení výstavby Prodloužená Rudná v červnu 2010 je nesplněné, moc tomu nevěřím díky Vřesině, že se začne stavět do konce letošního roku
Tady nám ŘSD dalo nové info ,stav k 07/2010,ale nic moc :roll:
http://www.rsd.cz/catalog/Stavime-pro-v ... -rudna.pdf
paja

Příspěvek od paja »

takže za rok nashle ... ach jo :evil:
Honda

Příspěvek od Honda »

Silnice z Ostravy na Opavu uzavřena
Na základě rozhodnutí krajského úřadu Moravskoslezského kraje dojde v době od pondělí 26. července do 13. srpna (v případě nepříznivých klimatických podmínek může být termín realizace přiměřeně prodloužen) k úplné uzavírce silnice I/11 z Ostravy na Opavu v úseku odbočka na Plesnou (za GLOBUSEM) – Velká Polom kvůli rekonstrukci.

http://www.ostrava.cz/jahia/Jahia/site/ ... a-na-opavu

Rekonstrukce této silnice, která je jednou z nejzatíženějších silnic v kraji, je nezbytná kvůli souvislým kolejím způsobeným extrémním zatížením silnice. Po dobu prací zde nebude povolen ani průjezd autobusů, vozidel hasičů či záchranářů. Provoz bude veden po objízdných trasách, na nichž musejí řidiči počítat se zdržením stejně tak jako při vjezdu a výjezdu do Ostravy.

Mapu objízdných tras najdete na http://www.ostrava.cz v odkazu Dopravní informace – aktuální a plánované uzavírky komunikací.
flames

Příspěvek od flames »

Díky za info, pojedu tedy zítra raději dřív než později do rachoty.
vypravec

Příspěvek od vypravec »

Tak pro všechny uživatele jedenáctky mezi OV a OP zatím dobrá zpráva, na úseku Mokré Lazce-Hranice okresu Ostrava, Opava se neustále pracuje, foto z dneška ze spojky 11-Plesná. :kladivo: :)
Přílohy
Stavba 11 u spojky na Plesnou 2.8.2010.jpg
Stavba 11 u spojky na Plesnou 2.8.2010.jpg (65.35 KiB) Zobrazeno 8435 x
rumpeak
Bydliště: Ostrava (předtím Bruntál a předtím Havířov) - když se stěhuji, tak jedině někam, kudy vede I/11 :)

Příspěvek od rumpeak »

Tak po poslední dobré zprávě, jedna naprosto katastrofální:

http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic.php?f=134&t=2207

Třanovice - hranice CZ/SK je velmi důležitou stavbou, ale Ostrava - Opava je důležitější. Mám takové podezření, že v tomhle sehrály svou roli nějaké smlouvy státu s Hyundayem, jinak necápu, proč zastavují z poloviny hotovou stavbu a zároveň chtějí rozjíždět úplně novou.
Mario

Příspěvek od Mario »

Tak Bárta tím jasně ukázal, která je důležitější.. Tak aspoň že ty výkupy mohou pokračovat..
lubos01

Příspěvek od lubos01 »

Zrušené stavby budou Ostrava-Opava, přeložka silnice na Českolipsku a 2 přivaděče na D1 na Ostravsku.
pp21
Autor

Příspěvek od pp21 »

rumpeak píše:... Třanovice - hranice CZ/SK je velmi důležitou stavbou, ale Ostrava - Opava je důležitější.
No ... čísla hovoří jasně. Sčítání dopravy 2005 - v místě stavby Ostrava - Opava byla intenzita 11 - 13 tisíc. V místě plánované stavby I/11 směr Slovensko to bylo 12 - 20 tisíc. Když si k tomu přidáme že směr Slovensko notně nabobtnal díky Polskému tranzitu po vstupu do EU (2006) a určitě i paktem Kia & Hyundai, vyjde nám jasné rozhodnutí co je nutnější. Jasně, OPA-OVA taky vzrostl provoz spolu s D47, ale v porovnání s tím co je u Třince je to fakt méně kritické.
rumpeak píše:...necápu, proč zastavují z poloviny hotovou stavbu...
Já bych řekl, že stavba Mokré Lazce - hranice okr. OPA/OVA je hotová tak z 10% a to ještě hodně přeháním...
Odpovědět

Zpět na „I/11“