Jak jezdíme
Re: Jak jezdíme
To problikávání působí již poměrně agresivně a takový řidič si tím vynucuje něco, na co nemá právo. Každý normální řidič sleduje provoz za sebou a neblokuje naschvál nikoho. A blikat na někoho, bacha já jsem tu a chci jet a ty mi tady vlastně překážíš, to už je známka agresivity.
Včera jsem měl cestu 900 km přes Nizozemsko a Německo a celou cestu jsem si vysloveně vychutnal. Žádní blikající magoři metr za kufrem jako v Česku. Ti rychlíci prostě spořádaně zpomalili, počkali za náma a pak to zase napálili. Jenom to chce spolupráci obou stran. A taky to funguje, bez blikání.
Včera jsem měl cestu 900 km přes Nizozemsko a Německo a celou cestu jsem si vysloveně vychutnal. Žádní blikající magoři metr za kufrem jako v Česku. Ti rychlíci prostě spořádaně zpomalili, počkali za náma a pak to zase napálili. Jenom to chce spolupráci obou stran. A taky to funguje, bez blikání.
tohle je presne ten duvod, proc v CR neni mozne povolit 160km/h, budeme si vsichni muset pockat na kultivaci i tech nejjednodussich ridicu. a neni to o prekracovani rychlosti, nemam problem, kdyz nekdo jede po CR dalnici 180km/h ale musi se umet chovat a mit respekt k ostatnim.martin píše: Včera jsem měl cestu 900 km přes Nizozemsko a Německo a celou cestu jsem si vysloveně vychutnal. Žádní blikající magoři metr za kufrem jako v Česku. Ti rychlíci prostě spořádaně zpomalili, počkali za náma a pak to zase napálili. Jenom to chce spolupráci obou stran. A taky to funguje, bez blikání.
Bohužel je potřeba spolupráce na obou stranách. Já jsem jel v pondělí večer po D1 do Prahy a od Mirošovic jela fronta aut v prostředním pruhu a pravý pruh byl úplně prázdnýmartin píše:To problikávání působí již poměrně agresivně a takový řidič si tím vynucuje něco, na co nemá právo. Každý normální řidič sleduje provoz za sebou a neblokuje naschvál nikoho. A blikat na někoho, bacha já jsem tu a chci jet a ty mi tady vlastně překážíš, to už je známka agresivity.
Když je o tom řeč,tak vinu má i nesprávné technické řešení.Kupř.na D1 před MÚK Mirošovice je pravý pruh vlastně odbočující,čímž to zakládá důvod pro ty,co jedou na Brno,že už i dříve,než 2km před MÚK jedou zbytečně v prostředním pruhu.Správně by se podle mně měl před MÚK Mirošovice přidat čtvrtý odbočovací pruh a až za touto MÚK zredukovat počet jízdních pruhů ubráním levého pruhu.
Proč na ZPI, může to tam bejt na cedulích napevno jak v rajchu .. richts fahren, abstand halten.
Nicméně, pokud nejste učitel, nemáte pouvoir někoho vychovávat. Já v těhle případech jezdim pravym dle paragrafu "souběžná jízda".
S Václavem souhlas na 105%, tady se furt místo respektu k ostatním tlačí nějaký "právo silnějšího". Tak je ho asi třeba oslabit, aspoň důslednou kontrolou rychlosti, můžete si za to sami.
Nicméně, pokud nejste učitel, nemáte pouvoir někoho vychovávat. Já v těhle případech jezdim pravym dle paragrafu "souběžná jízda".
S Václavem souhlas na 105%, tady se furt místo respektu k ostatním tlačí nějaký "právo silnějšího". Tak je ho asi třeba oslabit, aspoň důslednou kontrolou rychlosti, můžete si za to sami.
Stavební řešení bych jako hlavní příčinu neviděl. Místa, kde tomu tak je takto, je poměrně dost a stavět toto jenom kvůli tomu, aby to bylo ok, je neekonomické. Já mám osobně pocit, že třeba konkrétně v okolí Prahy to má na svědomí JS, 5. května apod., kde se (pokud se teda nechce) v pravém jezdit nedá, kvůli plynulejšímu napojení najíždějících aut.viky píše:Když je o tom řeč,tak vinu má i nesprávné technické řešení.Kupř.na D1 před MÚK Mirošovice je pravý pruh vlastně odbočující,čímž to zakládá důvod pro ty,co jedou na Brno,že už i dříve,než 2km před MÚK jedou zbytečně v prostředním pruhu.Správně by se podle mně měl před MÚK Mirošovice přidat čtvrtý odbočovací pruh a až za touto MÚK zredukovat počet jízdních pruhů ubráním levého pruhu.
To ježdění vpravo je slabina všude, možná míň, ale je. Já jsem za tu cestu potkal takovejch idiotů, kteří jeli uprostřed, až by Tachau čuměl a vpravo, vlevo bylo místa. Škoda mluvit.Al-Es píše:Bohužel je potřeba spolupráce na obou stranách. Já jsem jel v pondělí večer po D1 do Prahy a od Mirošovic jela fronta aut v prostředním pruhu a pravý pruh byl úplně prázdnýmartin píše:To problikávání působí již poměrně agresivně a takový řidič si tím vynucuje něco, na co nemá právo. Každý normální řidič sleduje provoz za sebou a neblokuje naschvál nikoho. A blikat na někoho, bacha já jsem tu a chci jet a ty mi tady vlastně překážíš, to už je známka agresivity.
Včera jsem měl cestu 900 km přes Nizozemsko a Německo a celou cestu jsem si vysloveně vychutnal. Žádní blikající magoři metr za kufrem jako v Česku. Ti rychlíci prostě spořádaně zpomalili, počkali za náma a pak to zase napálili. Jenom to chce spolupráci obou stran. A taky to funguje, bez blikání.. Většinou tady probliknutí pomůže a někteří si uvědomí že se u nás jezdí vpravo. Tyto věci ale naše policie vůbec neřeší....ti budou za pěkného počasí měřit na rovných a přehledných úsecích
. A kdyby to aspoň napsali na ZPI.... Jezděte vpravo!!!
Trochu jsme se kolegou před časem divili, proč Nizozemci uzavírají nejlevější pruh (na tří a více proudých dálnicích). Teď to už ale začínám chápat. Když není tak hustů provoz, tak to neustálé přejíždění z pruhu do pruhu zpomaluje tok. Tímto se to zhustí a jede to celé plynuleji (není důvod měnit pruhy) a aspoň se tak eliminujou tihleti exoti.
Pomstychtivý řidič z dálnice D1 byl obviněn, hrozí mu 12 letviky píše:Řidič se pomstil ženě za zpomalení na D1, hrozí mu 12 let
http://www.novinky.cz/krimi/196541-ridi ... 2-let.html
hnus velebnosti.....
http://www.novinky.cz/krimi/196917-poms ... 2-let.html
Tak to jsem zvědav na výsledek!
Navíc,jak podotkl jeden z přispěvatelů v diskusi k tomuto článku,je pravděpodobné,že řidič tento manévr často používal k ukojení své zlosti a až teď spadla klec,když při tom došlo ke kolizi.To je i můj názor,nevěřím tomu,že vypěnil jednou jedinkrát zrovna teď.
Mně se tam líbí příspěvek:
"Ve valmezu má černého Superba pár lidí, třeba pan Tulia, škoda že na záběru nejde vidět SPZ."
hehe, na toho by to i sedělo...akorát myslím, že je starší
"Ve valmezu má černého Superba pár lidí, třeba pan Tulia, škoda že na záběru nejde vidět SPZ."
hehe, na toho by to i sedělo...akorát myslím, že je starší
No zajímavej je rozhodně v kontextu ten nedávnej výzkum, že agresivně jezděj předevšim šoféři v audi, bmw, alfě a superbu .. jestli by na takový auta neměl bejt extra zbrojní pas s psychologickym vyšetřenim. Více zde.
No, nevím. Třeba na tom něco je, to by musela být nějaká psychologická studie, která by odhalila původ takového chování. S tím by ale souvisela otázka, proč si ty auta tedy ti řidiči kupují, zda si s tím tak trochu nehoní ego. Já bych třeba řekl, že si ta auta kupují lidé proto, protože na ně mají.
No a pak s nimi jezdí podle možností, ne každý má náturu na to, aby v trojlitrové limuzíně brázdil okresky devadesátkou.
Čistě hypoteticky, co by se stalo, kdyby na cca měsíc Audi měli všichni? Jestli by původní řidiči Audi procentuálně bourali víc nebo míň?
No a pak s nimi jezdí podle možností, ne každý má náturu na to, aby v trojlitrové limuzíně brázdil okresky devadesátkou.
Čistě hypoteticky, co by se stalo, kdyby na cca měsíc Audi měli všichni? Jestli by původní řidiči Audi procentuálně bourali víc nebo míň?
Každý druhý řidič pod vlivem alkoholu unikne trestu
http://www.novinky.cz/krimi/196947-kazd ... restu.html
No nevím,mně se to zdá trochu přitažené za vlasy,někdo snad jo,ale půlka......?
http://www.novinky.cz/krimi/196947-kazd ... restu.html
No nevím,mně se to zdá trochu přitažené za vlasy,někdo snad jo,ale půlka......?
dlouhou dobu jsem si myslel, ze jde o aprilovy zert, nebot ta zprava byla vypustena 01/04, to video mi prislo nejaky podezrely z hlediska zakonu fyziky a neveril jsem, ze se posadce nic nestalo. ale ono se to opravdu stalo, uf.viky píše:viky píše:Řidič se pomstil ženě za zpomalení na D1, hrozí mu 12 let
.....
....
-
Mosquit
Já tu bydlím (Belgie, Holandsko) a přijde mi, že to je horší než u nás, s blikáním a magory metr za kufremmartin píše:Včera jsem měl cestu 900 km přes Nizozemsko.... Žádní blikající magoři metr za kufrem jako v Česku. Ti rychlíci prostě spořádaně zpomalili, počkali za náma a pak to zase napálili. ....
Je jich možná méně, ale to je tím, že tu obecně málokdo překračuje rychlost (o víc jak 10km/h GPS).
Mimochodem, taky díky dodržování rychlosti se tu relativně dobře zařazuje do pruhů a uhýbá do pravého - jednoduše protože kamiony nejedou o moc pomaleji, než já.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Kolik jezdí kamiony v Belgii? 100? 110?Mosquit píše: Já tu bydlím (Belgie, Holandsko) a přijde mi, že to je horší než u nás, s blikáním a magory metr za kufrem![]()
Je jich možná méně, ale to je tím, že tu obecně málokdo překračuje rychlost (o víc jak 10km/h GPS).
Mimochodem, taky díky dodržování rychlosti se tu relativně dobře zařazuje do pruhů a uhýbá do pravého - jednoduše protože kamiony nejedou o moc pomaleji, než já.
Protože jinak je rozdíl 130-140 od 80-90 přibližně 50, což setsakra dost.
Takže nechápu tu tvoji poslední větu.
Jinak je jasně, že když je rozptyl rychlostí nejmenší, tak je to pro ty pomalé pohodlnější.
R48 -> D48 se podařilo!
-
Mosquit
Kamiony nejspíš stejně jako u nás. Naprostá většina řidičů osobáků jede ale 120km/h.
neda mi to spat, pry zamestnanec vyrobce piva. zajimave. podle mne jde o genialni reklamni besip kampan sponzorovanou mimo jine prazdrojem. ty rencovi spoty nebyly dobre natocene pokud porovname treba s think! z UK. kdo se vsadi ze mam pravdu?vaclav píše:dlouhou dobu jsem si myslel, ze jde o aprilovy zert, nebot ta zprava byla vypustena 01/04, to video mi prislo nejaky podezrely z hlediska zakonu fyziky a neveril jsem, ze se posadce nic nestalo. ale ono se to opravdu stalo, uf.viky píše:viky píše:Řidič se pomstil ženě za zpomalení na D1, hrozí mu 12 let
.....
....
Jasně, idioti se najdou všude. Taky mi tam jeden takovej na jednom Kreuzu málem skončil v kufru (bylo to auto navíc nějakého auto-motoklubu!), ale za těch, teď nevím 150 km po A1, obdobně po A2+A12 a něco k tomu po A4 a A10 mi to přišlo výrazně pohodovější než v Česku. Dodržování rychlosti, respektu, to se už nechá poznat.Mosquit píše:Já tu bydlím (Belgie, Holandsko) a přijde mi, že to je horší než u nás, s blikáním a magory metr za kufremmartin píše:Včera jsem měl cestu 900 km přes Nizozemsko.... Žádní blikající magoři metr za kufrem jako v Česku. Ti rychlíci prostě spořádaně zpomalili, počkali za náma a pak to zase napálili. ....![]()
Jako třebas se nechá hned poznat propastný rozdíl mezi Rakouskem a Itálií. Tam je to ještě fatálnější než u nás...
libovolná škoda 742MPMP píše:V jakém autě, prosím? Ještě jsem neviděl auto, které ukazuje 130 na tachometru a jede míň než cca 120.Mike píše:( ještě by měli škodovkářům vysvětlit, že 130 na tachomeru je reálných 112 )
kdysi dávno to vyšlo i ve SM
jinak elektronický tachometr je přesnější, resp. jeho přesnost se s věkem nemění.
některé mají signál z převodovky, některé z čidla ABS, ačkoli ABS ve voze vůbec nemusí být ( tipicky Corsa C )
a netýká se to jen škodovek, moje Astra ukazuje 140kmh, GPS pak osciluje mezi 128-130kmh ( na předepsaných 175/70-13, na 195/55-15 je odchylka o 4km menší )
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Itálii jsem projel od Breneru až po Trapani na Sicílii a mám s ní vesměs dobré zkušenosti, Íčka jsou dost v klidu. Tedy kromě jedné cesty z Janova do Nice, kdy jsem zaregistroval několik divočeji jedoucích vytuněných Fiatů Punto (po třetím takovém expertovi konstatoval kolega spolujezdec, že "u Fiatů mají asi celozávodní dovolenou"martin píše:...
Jako třebas se nechá hned poznat propastný rozdíl mezi Rakouskem a Itálií. Tam je to ještě fatálnější než u nás...
To ale není o "kultuře národa", ale o represích. V tom Německu se totiž problikávání i "jízda na kufru" trestá - a to tvrdě, nemilosrdne a pravidelně. Dostal snad v ČR někdu někdo pokudtu za nedodržení bezpečné vzdálenosti? Aspoň já o takovém případu nevím. Dokud policie nebude VYŽADOVAT dodržování předpisů, nikdo je dodržovat nebude.martin píše:To problikávání působí již poměrně agresivně a takový řidič si tím vynucuje něco, na co nemá právo. Každý normální řidič sleduje provoz za sebou a neblokuje naschvál nikoho. A blikat na někoho, bacha já jsem tu a chci jet a ty mi tady vlastně překážíš, to už je známka agresivity.
Přesně tak, u nás se zmůžou jen na to měření rychlosti. Ale nevinil bych z toho jen policii, on by se ten pokutovaný "problikávač zákufrník" nejspíš bránil u soudu, že nijak nebezpečně nejel, a klidně by ještě vyhrál. Jedině snad v Pasátech filmovat přednostně agresivní řidiče a pokutovat je za rychlost, zatímco neagresivním, byť rychleji jedoucím, ji tolerovat - to je ovšem, jak mě kdysi upozornil Jonáš, poněkud v nesouladu s představou právního státu. Chtělo by to se poučit, jak to mají ošetřeno v tom Německu i v dalších zemích. Před pár lety jsem viděl na francouzské TF-1 reportáž o zásazích proti malým odstupům a byla to dost drahá akce (než někoho zastavili, filmovali ho dost dlouho z vrtulníku), ale prý to pomohlo.MPMP píše:...To ale není o "kultuře národa", ale o represích. V tom Německu se totiž problikávání i "jízda na kufru" trestá - a to tvrdě, nemilosrdne a pravidelně. Dostal snad v ČR někdu někdo pokudtu za nedodržení bezpečné vzdálenosti? Aspoň já o takovém případu nevím. Dokud policie nebude VYŽADOVAT dodržování předpisů, nikdo je dodržovat nebude.
A jak to teda funguje v tom Německu? Tam se malé odstupy skutečně pokutují a že by to byly nějaké "mega-akce" se mi nezdá. Tam stačí "slovo policajta"?Standa píše:Přesně tak, u nás se zmůžou jen na to měření rychlosti. Ale nevinil bych z toho jen policii, on by se ten pokutovaný "problikávač zákufrník" nejspíš bránil u soudu, že nijak nebezpečně nejel, a klidně by ještě vyhrál. Jedině snad v Pasátech filmovat přednostně agresivní řidiče a pokutovat je za rychlost, zatímco neagresivním, byť rychleji jedoucím, ji tolerovat - to je ovšem, jak mě kdysi upozornil Jonáš, poněkud v nesouladu s představou právního státu. Chtělo by to se poučit, jak to mají ošetřeno v tom Německu i v dalších zemích. Před pár lety jsem viděl na francouzské TF-1 reportáž o zásazích proti malým odstupům a byla to dost drahá akce (než někoho zastavili, filmovali ho dost dlouho z vrtulníku), ale prý to pomohlo.MPMP píše:...To ale není o "kultuře národa", ale o represích. V tom Německu se totiž problikávání i "jízda na kufru" trestá - a to tvrdě, nemilosrdne a pravidelně. Dostal snad v ČR někdu někdo pokudtu za nedodržení bezpečné vzdálenosti? Aspoň já o takovém případu nevím. Dokud policie nebude VYŽADOVAT dodržování předpisů, nikdo je dodržovat nebude.
Bývalý kolega má osobní zkušenost z německé dálnice, kdy se zapovídal a potom narychlo odbočoval z levého pruhu na dálnici 3+3. Jednoduše "čuňárna" při které omezil auta jedoucí v těch dvou křižovaných pruzích. Jeden z omezených řidičů si na něj stěžoval policii a dotyčný přestupník byl po cca 40km předjet policejní dodávkou a odveden na nejbližší parkoviště. Tam mu bylo oznámeno, že posádka nic dalšího neví a že má počkat do příjezdu vozu, který s ním bude řešit přestupek. Ten skutečně po cca 20 minutách přijel a začal to řešit a to dost vysokou pokutou a bez jakéhokoli videa. Asi bylo možno odmítnout, či se odvolat, ale bylo by to rozumné?
Nějaký důkaz mít museli, jinak lze těžko uvěřit, že v právním státě lze dostat pokutu jenom kvůli udání. Pokud by takto omezil policejní auto, ještě bych to pochopil, ale z nahlášení dost težko. To je tvrzení proti tvrzení a pokud nic neměli, tak bych se rozhodně bránil, ať předloží důkaz nebo výpovědi dalších svědků...