Dostavba estakády Opatovice
-
kyk
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dostavba estakády Opatovice
Apofis74
Třeba v článku na silnice-železnice
Třeba v článku na silnice-železnice
jj děkuju
Škoda, že v tomto případě se uvedení do provozu nekryje s uvedením do provozu... 
Mě moc není jasné proč to staví s předstihem? Ono se snad začne v dohledné době stavět R35?
Doufejme.
Možná nezačně, ale TEĎ na to jsou peníze z OPD.medvid píše:Mě moc není jasné proč to staví s předstihem? Ono se snad začne v dohledné době stavět R35?
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Buď teď, nebo nikdy. Radši aby to leželo rok dva ladem, než aby se pak po zbytek věků jezdilo po kruháči.
R48 -> D48 se podařilo!
No já předpokládám,že po uvedení do provozu tam bude sice zákaz vjezdu mimo stavbu, ale bude tam jezdit jeden naklaďák za druhým - násep k Labi se hold musí navozit odjinud 
Už je tam sloup a další každým dnem rostou.
- Přílohy
-
- Obraz274_2.jpg (143.84 KiB) Zobrazeno 7260 x
Jelikož bylo dnes hezky, tak jsem podnikl zřejmě poslední cyklovýlet s focením. Tempo na estakádě je vskutku pozoruhodné. Za ten měsíc od mé poslední návštěvy se toho udělalalo dost, což snad z fotek bude patrné. Hodím je sem večer. Jinak na dalších stavbách poblíž nic nového. U Trojice klid. Na konci D11 bohužel ještě větší
Tam už na to příště dlabu a vezmu to radši na Chrudim, kde je větší živo 
Dříve to nešlo, ale jsou tu. Porovnejte s minulými alby a uvidíte ten posun 
http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... ice/130927
http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... ice/130927
Malá anketa: myslíte, že estakáda Opatovice trumfne délkou "volného stání" ty dva mosty na obchvatu Plzně...?
Marťasi dík za fotky, alespoň někde roste stavba před očima ...Je sice fakt, že to to teď není úplně nejpotřebnější stavba, ale doufám, že to bude impuls k pokračování stavby směr Holice. 
Není zač. Jsem optimista. Věřím, že stavbou si firma připravuje lepší dostupnost k pokračování trasy (viz sjezdové rampy z velkého kruháku). Zároveň ale doufám, že se s výstavbou úseku Opatovice-Časy začně dříve, než po plánovaném uvedení do provozu této stavby, tedy dle letáku ŘSD v prosinci 2015. Tímto tempem by to mohly stihnout zprovoznit klidně o rok dříve 
to "uvedení do provozu" chci vidět
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Nenazýval bych to "uvedení do provozu", ale "připraveno k budoucímu pokračování". O ten termín se při sledování rychlosti výstavby nebojím. Tedy pokud s novým ministrem nepřijde zase nějaká stopka
Troufl bych si říci, že by to stihli i s předstihem, ale stavaře k tomu nic netlačí, takže termín nejspíše zachovají.
Jsem zvědavej na průběh předávání stavby, když investora nebude nic tlačit k jejímu převzetí.
-
kentanjack
A to je dostavba toho kousíčku natolik náročná, že bude trvat (od teď) další 2 roky a 2 měsíce? Nebo se jen těžce nespěchá, nebo...?
No právě, že se tam spěchá, a proto mi přijde podezřelé, co by tam tak dlouho stavěli. Ale uznávám, že když budou pracovat nad stávající I/37, tak to tempo nebude takové, jako je teď na začátku nad polem, kde se s technikou v pohodě dostanou Ale třebas se pletu. Předpokládám, že až budou s výstavbou v onom místě čtyřpruhu na I/37, tak si to vyžádá nějaké dopravní omezení.
Dopravní omezení: Svého času tu padlo, že se při dostavbě estakády bude jezdit po kruháku obousměrně po polovinách. Tak se necháme překvapit.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Tak pilíře jdou rychle, ale montáž bednění a betonáž mostovky zabere nejvíce času. Podívejte se na most přes rybník Koberný na D3.
R48 -> D48 se podařilo!
a třeba, když se nebude spěchat, tak zas jednou po letech, postaví most, kterej není jak harmonika 
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Článek o stavbě, jako obvykle kritický, ale alespoň je tam pár srovnávacích fotek z výstavby:
http://pardubice.idnes.cz/u-opatovic-pr ... zpravy_jah
http://pardubice.idnes.cz/u-opatovic-pr ... zpravy_jah