0805 Lovosice – Řehlovice

Praha – Ústí nad Labem – Německo
Odpovědět

Jak dlouho bude nový úsek otevřen?

den
0
Žádná hlasování
několik dní
4
3%
týden
2
2%
měsíc
17
13%
rok
9
7%
několik let
23
18%
na věky
71
56%

Celkem hlasů: 126

siesa

Re: 0805 Lovosice – Řehlovice

Příspěvek od siesa »

:Vaclav::: Ze se to neresi v mediich, to taky nechapu... Ze by to ujelo pozdeji i bez dalnice je dosti pravdepodobne. Co je samozrejmosti, to je fakt, že kdyby to ujelo pozdeji, tak by nasledky byly nepochybne mnohem horsi. Dovedu si predstavit, ze by se rozjela mnohem vetsi masa horniny...

:dvs::: Asi tak, reseni vcelku obvykle a co vic -- logicke. To, ze ten svah staci poradne odvodit, aby se zastabilizoval, uz tady konstatovalo mnoho z nas. Je az zarazejici, ze to zodpovednym trvalo rok, nez dosli ke stejnemu zaveru. (No ale zase to dobre dokumentuje, jak to maji kdesi, ze?!).
bumbik

Příspěvek od bumbik »

mě by zajímalo, jak to vůbec vypadá se stavební aktivitou, jelikož tu žádné fotogalerie celé stavby pravidelně nejsou, tak mě zajímá, v jakém stavu 0805 vlastně aktuálně je? MÚK Řehlovice už je, nebo se staví? jak to vypadá s Uhelnou strouhou? jak s dálničním tělesem mezi Řehlovicemi a Bílinkou? prostě staví se na všech částech, nebo nestaví, případně, co už je hotovo, co ještě ne? mám totiž pocit, že sesuv u Litochovic je jen jeden problém na trase, ale ta trasa všude jinde podle mě zdaleka není dokončená a myslím si, že se snad ani všude nestaví, ikdyž by se mohlo ...
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
dvs

Příspěvek od dvs »

Nestaví se most v Uhelné strouze, ale jinak se tam staví. Sice žádné velké tempo, ale proč spěchat...
Galerie (poslední z 8.9.) tu jsou tak 1xměsíčně.
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. ... 01#p100101
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Sesuv je dle mého to nejmenší, protože kdyby nebyl stejně by se nejezdilo.
Jelikož MÚK Řehlovice je sice rozestavěná, ale tempo není nijak závratné a hlavní trasa od tunelů do Řehlovic taky není nijak v pokročilém stavu a stavební činnost je tam minimální.
To úsek od Bílinky k tunelům je de facto hotový.
Nicméně hlavním problémem je, a to už se opakuji, most přes Uhelnou strouhu, který se stále nestaví, o kterém se vůbec nemluví a bez kterého prostě D8 zprovoznit nejde (ledaže by tam byl skokánek nebo by tam něco postavilo ženijní vojsko, které ale už myslím ani nemáme) .
R48 -> D48 se podařilo!
bumbik

Příspěvek od bumbik »

díky za odkaz na fotky dvs, nějak to uniklo mé pozornosti ... PS: ptám se tedy znalých: proč se nestaví most přes Uhelnou strouhu, chybí pozemky či SP nebo proč? musí to přece mít dobrý důvod, stavba byla zahájena 2007 a je 2014, tak na co sakra stavbaři čekají? kdysi tu proběhlo něco o tom, že tam někde bylo nalezeno uhlí (jak nečekané že :D ) a že musí být nahrazeno ušlechtilejším materiálem, měl jsem za to, že odtěžení uhlí a jeho nahrazení jiným materiálem již proběhlo, nebo se pletu?
vaclav

Příspěvek od vaclav »

bumbik píše:díky za odkaz na fotky dvs, nějak to uniklo mé pozornosti ... PS: ptám se tedy znalých: proč se nestaví most přes Uhelnou strouhu, chybí pozemky či SP nebo proč? musí to přece mít dobrý důvod, stavba byla zahájena 2007 a je 2014, tak na co sakra stavbaři čekají? kdysi tu proběhlo něco o tom, že tam někde bylo nalezeno uhlí (jak nečekané že :D ) a že musí být nahrazeno ušlechtilejším materiálem, měl jsem za to, že odtěžení uhlí a jeho nahrazení jiným materiálem již proběhlo, nebo se pletu?
ja si pamatuju zde z diskuze, ze je nejaky problem s projektem, jako ze je tam neco spatne a musi se projekt zmenit, coz je ale legislativne problem. takova dalsi patova situace na d8.
bumbik

Příspěvek od bumbik »

tak to potom nebude D8 hotová asi nikdy - plus mínus :-(
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

bumbik píše:...proč se nestaví most přes Uhelnou strouhu?
Prováděcí projekt čeká na schválení na ŘSD... Které schválení podmiňuje dalším průzkumem, který má potvrdit výsledky průzkumů předchozích... Uhelná strouha bude zjevně nejprozkoumanějším úsekem všech liniových staveb v ČR (cca 30 vrtů na 200 m trasy) :crazy:
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

bumbik píše: kdysi tu proběhlo něco o tom, že tam někde bylo nalezeno uhlí (jak nečekané že :D ) a že musí být nahrazeno ušlechtilejším materiálem, měl jsem za to, že odtěžení uhlí a jeho nahrazení jiným materiálem již proběhlo, nebo se pletu?
To uhlí se našlo někde u MÚK Řehlovice. Že by se našlo i u Uhelné strouhy to nevím. Na takovém vyvýšeném místě bych výskyt uhlí nepředpokládal, spíš bych tipoval, že ten název bude podle dřevěného uhlí.
Dusanh

Příspěvek od Dusanh »

Martin z Ostravy píše:...
Nicméně hlavním problémem je, a to už se opakuji, most přes Uhelnou strouhu, který se stále nestaví, o kterém se vůbec nemluví a bez kterého prostě D8 zprovoznit nejde (ledaže by tam byl skokánek nebo by tam něco postavilo ženijní vojsko, které ale už myslím ani nemáme) .
Ženijní vojsko máme, sice početně zredukované, ale máme ;)
Nicméně v dnešní době by takové nouzové přemostění nestavěla armáda, ale civilní firmy, které mají smlouvy se SSHR o pronájmu dílů mostních provizorií a mají na to kvalifikovaný personál.
Ostatně AČR už ani takové typy přemostění nemá ve skladech, má jen nůžkové mostovky na AM-50. Útočné mosty pro MT-55 v tomto případě pomíjím, stejně jako pontony. Když se staví nouzová přemostění po povodních, tak je to vždy z materiálu SSHR.

Mimochodem stavba obdobného provizoria je prý plánována při přestavbě mostu Šmejkalka při rekonstrukci D1, tak uvidíme.
dvs

Příspěvek od dvs »

Kubajsu píše:Prováděcí projekt čeká na schválení na ŘSD... Které schválení podmiňuje dalším průzkumem, který má potvrdit výsledky průzkumů předchozích... Uhelná strouha bude zjevně nejprozkoumanějším úsekem všech liniových staveb v ČR (cca 30 vrtů na 200 m trasy) :crazy:
Po průserech např. na úseku D11 Pravy se tomu ani nedivím. Nakonec se to dá brát jako pozitivní zpráva, dokumentace už existuje.
Kuba

Příspěvek od Kuba »

Hlavní problém je nemožnost schválení víceprací ze strany investora bez dodatečného výběrového řízení. To je oficiální výklad zákona o veřejných zakázkách ze strany Ministerstva pro místní rozvoj. ŘSD si zřejmě nedovolí to obcházet, když jsou to vícepráce v celkové hodnotě za stamiliony. U mostu přes Uhelnou strouhu se měnil typ mostu oproti původnímu a kromě schválení DPS je to asi i o novém VŘ.
Dával jsem zde nedávno odkaz na věstník veřejných zakázek, kde byla zadána celá řada VŘ. Hlavní balík byl zadán v půlce června. Netuším, v jaké je to stavu, na webu nic není. To je otázka na někoho z MD - martini?

MÚK Řehlovice to nebrzdí, tam by se brzy dalo jezdit v nouzovém režimu. Teď tam betonují druhé poloviny obou dálničních mostů a vrší se násep mezi nimi. Mohli by podle mě dělat intenzivněji, ale Eurovii tady čas evidentně netlačí.
To uhlí se našlo v posledním nedodělaném místě mezi Habrovany a MÚK Řehlovice. Způsob řešení závisí opět na provedení nového VŘ.
Naposledy upravil(a) Kuba dne 29.9.2014 18:30:27, celkem upraveno 1 x.
kyk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kyk »

Mám pocit že na Uhelné strouze se řešilo něco o příliš zvětralém či nestabilním podloží pod opěry mostu, kvůli kterému se musí upravit projekt?
adamos

Příspěvek od adamos »

Po přečtení posledních pár příspěvků jsem si udělal obrázek o D8:
S Uhelnou strouhou se nespěchá, protože stavbu stejně brzdí sesuv. Sesuv je vážná věc, ale i kdyby byl sanován, bude se čekat na MÚK Řehlovice. V Řehlovicích se staví, ale zas ne úplně fest, protože i kdyby se MUK zprovoznila, tak nemáme tu Uhelnou strouhu.

Taky to někdo cítí stejně?
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
Geo

Příspěvek od Geo »

Nebo se mozna snazi stavet jen nenapadne. Uspavaci taktika na odpurce, aby to vypadalo, ze se nic nedeje, a neni se proti cemu odvolavat. :D
martini
VIP

Příspěvek od martini »

Je bohužel smutnou pravdou, že již schválenými nebo projednávanými ZBV se velmi výrazně ŘSD blíží limitu 20% dle zákona, ale tento limit není zatím překročen a i změny v Uhelné strouze jsou do toho již orientačně započítány, byť neschváleny... Klíčové teď je obhájit tu změnu z pohledu možnosti použití JŘBU, což v normální stavařské profesi není zase až taková věda, ale při výkladové praxi MMR a ÚOHS v kombinaci se stávajícím zněním ZVZ je to o hubu skoro všechno a je třeba si dávat "majzla", což pak logicky déle trvá. Nikdo se ale nechce nechat zavřít za cenu urychlení stavby.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
bumbik

Příspěvek od bumbik »

martini: čistě a jasně, je šance, že příští rok na jaře se začne v Uhelné strouze makat, nebo to je "příliš optimistické" ?
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

kyk píše:Mám pocit že na Uhelné strouze se řešilo něco o příliš zvětralém či nestabilním podloží pod opěry mostu, kvůli kterému se musí upravit projekt?
Jako je to tam složité, ne že ne... Střídání poloh bazaltu, tufitů a do toho ještě jejich zvětraliny společně s veškerým možným kvartérem spláchnutým z okolí... V zásadě každý pilíř a opěra má jiné podmínky pro založení...
Kuba

Příspěvek od Kuba »

Dávám odkaz na ještě jeden článek o ceně odstranění sesuvu:
http://zpravy.e15.cz/domaci/ekonomika/p ... nu-1122023
dvs

Příspěvek od dvs »

To je ale článek z 25.9., před oznámením soudruha Bubeníčka, že "netouží o popotahování po soudech" a že stav nebezpečí nevyhlásí. Informace o té ceně jsou z té interpelace ve sněmovně.
Já už myslel, že se dozvím, jak to pořešili přes stavební úřad.
X236K
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X236K »

Je někdo ochotný v několika větách shrount tuto tragédii? Na co se čeká, co se asi bude dít, a co by se mělo dít?
kyk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kyk »

Poslal jsem pomocí formuláře na stránkách ŘSD dotaz ohledně stavu na Uhelné strouze tak snad přijde nějaká odpověď...
monin

Příspěvek od monin »

Kdyby ještě existoval Okres na severu a i dnes, by ještě žil soudruh Pláteník, tak ten by s námi všemi, pořádně zatočil, a přes tu Uhelnou strouhu by se jezdilo už dávno. Čest. :)
http://youtu.be/FaD0WxDv4m8
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Michal R

Příspěvek od Michal R »

Tak se musím pochlubit... můžete mi to věřit, nebo ne, ale na projednávání předmětné kauzy ohledně vyhlášení / nevyhlášení stavu nebezpečí, JUDr. Simona Hejnová (t.č. vedoucí právního odboru) upozornila, že na internetu, jmenovitě na diskuzi severu ceskedalnice.cz, kdosi upozornil na možnost žaloby ze strany aktivistů na nezákonný postup ohledně předmětného vyhlášení.... A měla citovat můj výše uvedený příspěvek.

Takže tohle jsem tak trochu posr..l já. Ale v kontextu celé kauzy D8 zas tak špatné spaní z toho nemám...
kot

Příspěvek od kot »

Tak z toho si fakt nic nedělej. Na druhé straně, jestli se hejtman bojí aktivistů, tak to je špatná zpráva. Tak nechápu, co se hrne do politiky a do vedení kraje obzvláště. Člověk čeká, že politici mají nějakou vizi, "tah na branku" a chuť měnit něco k lepšímu. To si teda soudruzi vybrali pěknýho sraba. Jak psal monin - Pláteníka na něj! Takže šmejdů země se bojí i hejtman. To si patrik udělá oslavu...
Odpovědět

Zpět na „D8“