Cyklisté, cyklostezky a související

Off-topic pokec
Odpovědět
monin

Re: Cyklisté, cyklostezky a související

Příspěvek od monin »

Osobně si myslím, že to není o cyklistech, ale ani o řidičích aut. Je to jen a jen o lidech a v lidech.
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Warcz

Příspěvek od Warcz »

Ja třeba jezdím 2 roky po Brně a myslím že slušně a ohleduplně ( Jezdím i teď v zimě ). Co mě třeba naštvalo bylo když na červenou pro cyklistu zastavím a jiný cyklista proletí a kličkuje ještě mezi auty.

Co si mysíte o tomhle videu ? http://youtu.be/ciMTOLScbCY Je to sebevražda, hazard, normal ? Mě to přijde v pohodě. Rano je sníh tak proč bych nemohl stejně jak řidiči jet do práce.

a zase z pohledu řidiče: https://www.youtube.com/watch?v=GRtAr_sbhyI
KH

Příspěvek od KH »

Jezdím celoročně a v sezóně prakticky každý den. Nejvíc toho najezdim po Praze a musím říct, že chování některých cyklistů tady se dá označit snad jedině slovem (sebe)vražda. Kličkování mezi auty a tramvajemi, jízda na červenou, v noci bez osvětelní a jakýchkoliv reflexních prvků, na náplavce 35 km/h mezi fotícimi se turisty a v Žižkovskym tunelu z kopce 50... To druhé video s tím týpkem na přechodu to je naprostá klasika. Prostě já jedu a vy si nějak poraďte. Já se ani nedivim, že se cyklisti netěší obecné oblibě. Ale jak psal monin tohle není o cyklistech, ale o lidech. Borec si pak sedne za volant a chová se uplně stejně.

To první video mi přijde celkem ok. Mě by se do toho teda nechtělo, ale to spíš že si nechci totálně zasvinit a zasolit kolo, než že by to bylo nějak extra nebezpečné.
ML90

Příspěvek od ML90 »

kik píše:ML90: Mohu pokracovat na tema cykliste? Uz si nekdy uskakoval na lesni asfaltce debilovi na kole ktery se tam hnal co to slo protoze v protismeru jelo auto a on prece nebude kvuli chodci na krajnici brzdit a nicit si rychlostni prumer? Nebo ze se za tebou na ne moc siroke lesni ceste ozve v lepsim pripade zurive brzdeni nebo v tom horsim 'velice vybrany slovnik' borecka v dresu ktery si mysli ze ta cesta je jeho? Zazil jsem seredne situace napr. v Orl. horach kde cykliste ve sjezdech nevideli do zatacek a prece jeli jako by tam byli naprosto sami.
Ano, mas pravdu v tom, ze i spousta ridicu kasle na znacky apod. Ale rekneme ze jsou aspon tak rozumni ze napr. za spatne viditelnosti rozsviti svetla. Navic s autem prece jenom nemuzes jet vsude kde bys chtel kdezto s kolem to v prevazne vetsine pripadu jde.
Nepochopil, narážel jsem na hloupou generalizaci :)
"Cyklisté" nebo "řidiči" opravdu nejsou žádnou monolitní skupinou, o které by se dalo takto mluvit. Co takhle se místo toho bavit třeba o "bezohledných jedincích" bez rozdílu toho jaký dopravní prostředek používají?
monin píše:Osobně si myslím, že to není o cyklistech, ale ani o řidičích aut. Je to jen a jen o lidech a v lidech.
Bingo! :)
Standa

Příspěvek od Standa »

KH: Žižkovským tunelem myslíte ten starý pěší do Karlína nebo ten bývalý železniční směrem na Krejcárek? Obávám se, že ten první...
adamos

Příspěvek od adamos »

.. a což teprve, když se jedete tím starým nahoru a proti vám se vyřítí auto městský policie, to je teprve pecka!
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

kik píše:ML90: Mohu pokracovat na tema cykliste?
A úplně nejhorší jsou koňáci... Nejenomže všechny pěšiny v jejich dosahu rozšlapou do nesjízdné/neschůdné podoby, ale ještě k tomu kaděj zásadně doprostřed cesty :zvraci:
Standa

Příspěvek od Standa »

Kubajsu: Nesouhlasím. Nejhorší ze všeho jsou trpaslíci, ty potvory vám vlezou všude! :)
KH

Příspěvek od KH »

Standa píše:KH: Žižkovským tunelem myslíte ten starý pěší do Karlína nebo ten bývalý železniční směrem na Krejcárek? Obávám se, že ten první...
Oba byly teď nově pojmenovány. Žižkovský je ten z Karlína na Tachovské náměstí, ten bývalý železniční se jmenuje Starý Vítkovský tunel. Chtělo by to za pár desítek miliónů nějakou reklamní kampaň, neboť se to zatím moc nevžilo :D

adamos: tak přesně tohle mě napadlo, když jsem narazil na informaci, že tam MČ chtěla dát zákaz vjezdu cyklistům
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

Jj, trpaslíci, to je teprve peklo. A navíc se strašně rychle množí :lol:
kik

Příspěvek od kik »

Jenze na trpasliky staci vetsinou zadupat a oni zmizej :lol: Ale ted se uz zacinaj mnozit i inliniste - a to je nekdy jeste horsi pakaz nez trpaslici :cry:
KH

Příspěvek od KH »

Bruslaři spolu s volně pobíhajícími psy mají tu super vlastnost, že jejich pohyb po stezce/silnici vykazuje značné prvky chaosu a jako takový se absolutně nedá předvídat. U bruslařů je pak ještě bonus v podobě sluchátek na uších.

Bohužel zase začíná jejich sezóna, a tak mě mrzí, že se spolu se stavbou Trojského mostu nedořešilo propojení A1 od mostu k ulici Za elektrárnou. Průjezdné to sice je, ale při současném stavu je to pořád lepší po druhém břehu. Tam je ale zase hustota provozu v jarních a letních měsících opravdu šílená. Neví někdo jestli se tohle nějak řeší?
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Asi sem. Tonda Blaník zorganizoval cyklojízdu v Blance, aby urychlil dostavbu 0805 a tím oddálil tendr na mýto. https://www.stream.cz/blanik/10005587-c ... nejnovejsi
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
kik

Příspěvek od kik »

V sobotu jsme se stavili v Lesne (cca 5 km od Vranova) na obed (doporucuju, jidlo bylo vyborne) a pritom vyslechli debatu 4 cyklistu (2 manzelske pary o neco starsi nez ja - je mi 55). Jeden chlap prohlasil: "Ty auta na silnici me serou". My se na sebe se zenou podivali a zena pronesla: "Ty taky serou cyklisti na silnici"
A je pravda, ze kdyz jsem videl jednu cyklistku jak nasava u stanku na vinici Sobes v NP Podyji (vim o 4 deci co jsme tam byli) a pak si sedla na kolo, tak se me hodne zvedal tlak :twisted: :ko: :ko: . Ja tam mel jedno deci a pak jsme se jeste pres hodiny toulali po okoli - mimochodem nadhernem - nez jsem si troufl sednou si za volant. Cyklistu tma bylo povice, ale ti ostatni si dali tak 1, max. 2 deci.
monin

Příspěvek od monin »

kik: je to vše o toleranci. To, že jezdím na kole, ještě neznamená, že budu dělat naschvály, těm co jezdí autem a samozřejmě opačně, když pojedu v káře nebudu dělat to samé, těm co jedou na kole. Pokud chce někdo trčet každý den na magistrále u Muzea, či na D1, ať tam trčí, jeho věc, pokud někdo vrazí na Hlaváku kolo do railjetu (neplést si regiojetem, ten kola a vozíčkáře nebere :) ), cestou do Brna vypije ve dvou flašku Bohemky a odpoledne dojede při smyslech na kole z Brna do Mikulova, tak samozřejmě, ať tak jede. Obyčejná tolerance a soudnost. Ale už jen při letmém pohledu na silnice (a nejen na ně), je jí u nás bohužel naprosté minimum.
--
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
kik

Příspěvek od kik »

monin: Ja to taky tak beru - jde hlavne o toleranci, jen nas ta hlaska pobavila v ty hospode pobavila. Bohuzel na obou stranach se najdou idioti...
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

Ono to bohužel není jen o tolerantnosti, i když ta by měla být základem... Spoustu řidičů neumí předvídat ani kousek dopředu (nevěřím, že by to všechno byly naschvály), takže objíždí s minimálním bočním odstupem, předjíždí kolo naprosto nesmyslně před zatáčkou/horizontem, kde nemůžou vidět vůbec nic a nedej bože, že by jel někdo podobný z protisměru, předjedou a skočí na brzdy (protože třeba vjedou do vesnice, přiblíží se příčný práh, zatáčka) což také přidělá spoustu starostí... To píšu z pohledu "silničáře", takže trávím na silnicích dost času a nepohybuju se kolikrát úplně pomalu, takže spousta řidičů má navíc velký problém se správným odhadem rychlostí, vzdáleností a adekvátním dáváním předností.

Stejně tak by ale na druhou stranu potřebovali "vylískat" některé skupinky turistů, jejichž pohyb připomíná spíše náhodný Brownův pohyb molekul plynu. O některých smažkách, pohybujících se po městě je už úplná škoda mluvit :(
ML90

Příspěvek od ML90 »

Kubajsu píše:Stejně tak by ale na druhou stranu potřebovali "vylískat" některé skupinky turistů, jejichž pohyb připomíná spíše náhodný Brownův pohyb molekul plynu.
Souhlas, jenom bych dodal, že taky záleží na typu komunikace. Něco jiného je pohybovat se takhle po silnici první třídy typu I/3 a něco jiného je úzká asfaltka vedoucí přes les, kterou projede jedno auto denně.
Mikulik

Příspěvek od Mikulik »

Jak už bývá zákon schválnosti tak na asfaltce přes les v tu dobu bude předjíždět kamion se dřevem cyklistu a v protisměru pojede autobus jedoucí tam jednou za den. Mě to takhle vždycky vyjde. Jedu za vožralým dělňasem na kole (cyklistou ho záměrně nazývat nebudu) a zrovna v protisměru musí jet auto a aby toho nebylo málo, tak je to v zatáčce.
Standa

Příspěvek od Standa »

Je jisté, že to není rolník nebo pracující inteligent ;) ?
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

Tak mě zase zákon schválnosti skoro vždy na začátek sjezdu (případně až tak k první zatáčce) přihraje kloboučníka či dámu v "hypersuperbezpečném" SUV šinoucí se celý zajímavý úsek max. 40, zřejmě aby v těch hustokrutopřísných zatáčkách nedostali ten hrůzný SMYK, jak o něm mluvili v bedně :crazy:
Mikulik

Příspěvek od Mikulik »

Ne, oni jenom telefonují. Připadá mi, že spousta SUV zrovna handsfree vůbec nepoužívá, čím dražší auto o to větší šance, že ho nemá, jak vidím.
Hanes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanes »

A vetsina z tech SUV ma v serii Bluetooth handsfree, to je na tom to nejsmutnejsi. Jen to sparovat s telefonem.................

..........a v tom je asi ten nejvetsi problem :cry:
Na konci světa: I/60 a kousek od civilizace: A 94, jinak na cestě mezi nimi.
kik

Příspěvek od kik »

Kubajsu: Naprosto s tebou souhlasim ze spousta ridici jednak neumi predvidat (napr. vidi zacatek obce ale na brzdu doslova dupnout az na urovni cedule) a jednak neberou ohled na ostatni prislusniky provozu (tesne mijeni cyklistu, hazeni mysek apod). Ono to bohuzel tak nejak souvisi s dnesnimi chovanim mezi lidmi navzajem, kde casto plati 'cim vetsi drzoun, tim vetsi uspech' eventuelne 'co si nevyrvu, to nemam'. Jenze tohle se nikde ve skole neuci, tohle clovek ziskava vychovou a to uz bychom posunuli debatu nekam jinam.
Ja sam jsem byl asi vychovan ve 'stare' skole - slusnost, uprimnost, ohleduplnost - a snazil se i tak vychovat sve dcery. Jen doufam ze se mi to povedlo. A tak diky vsem - motoristum, cyklistum a chodcum - kteri se tak chovaji i dnes. Bohuzel mi pripada ze je jich cim dal tim min.
Mikulik

Příspěvek od Mikulik »

Když předjíždím cyklistu, tak ho klidně předjedu, že najedu do protisměru za předpokladu, že je tam samozřejmě místo. Ať se má dobře. S tím nemám problem.
Odpovědět

Zpět na „Odpočívka Na České dálnici“