hh: Ano, to jste vystihl. S vaší schodovitou se to říci nahlas nedá, ale máte pravdu. Já to snad říct můžu.

Částka 9 mil. € na 4 roky na vozovky je dobrá zpráva v tom ohledu, že je to nárůst, ale dlouhodobě je to zde tak, že by to chtělo ročně 9 mil. €, aby byl vidět posun. I s oplocením, já pořád čtu a taky teda vidím: sloupky a oplocení je nové kde tu na dlouhých úsecích, ale stejně tak starší zas zarůstají vegetací a degradují, protože údržba v této etapě prostě nestačí anebo já nevím. To samé je s vozovokou, je to lepší než před 10 léty, ale chtělo by to mnohem větší investice. Ovšem když zrovna nejedu na Bratislavu, ale na Brno, tak si říkám, zlaté Slovensko.

I když abych byl spravedlivý

hodně se dělá od hranic, jen kdyby to bylo opravdu komplet po Brno. Některé ty úseky opravdu drncají hodně. Slovensko zas trápí vyježděné koleje, i když tomu se již zabraňuje těma intenzivnějšíma investicema do vozovky.
Neumím to paušálně vyhodnotit, protože prostě nevím.
Opravy a rekonstrukce se na Slovensku zahájili právě včas, ale zas všechno má své meze; finance jdou hlavně na přípravu. Kdyby se tak i opravovat vozovka mohla za €-peníze, to by byla jiná, ale nedá se. A obelhat to "eliminací rizik a navýšit bezpečnost" jako na I. to prostě nejde. Takže státní peníze, které jdou na dálnice se musejí rozložit: na opravy, na přípravu a na údržbu. Ale zas když jsou miliardy volné na výstavbu, tak ještě něco i na spolufinancování. A najednou je těch peněz málo. Ale to asi znáte sám.