menší stavby a opravy ve Středočeském kraji

Lynx

Re: menší stavby a opravy ve Středočeském kraji

Příspěvek od Lynx »

Solenice jsou u vody, takže na co se ptáte?

https://mapy.cz/s/hezadeculo
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Tak znova na začátek. Ano, Solenice jsou u vody, ale jsou POD PŘEHRADOU a po vodě se tam (ani odtamtud) žádné náklady (dle mého názoru neodborníka) dopravovat nedají.
Rozhodně netvrdím, že to tak nebude, jen mě zajímá, co se tam má dopravovat pro Temelín a Dukovany, to je celé.
Jirka L
Moderátor

Příspěvek od Jirka L »

Chystá se modernizace druhého úseku.
Jinak pro vodní dopravu až z Labe bude důležitá tato stavba.
jozka

Příspěvek od jozka »

Ano, presne to jsem mel na mysli. A i tak mi to prijde dost na silu.

Lodni doprava ma sva pro a proti. Aby to nedopadlo jako tenkrat, kdyz jeden muj znamy resil prepravu nejakeho technologickeho celku (kolona nebo silo, uz nevim) na trase Litvonov - Kralupy. Protoze je fanda "vody", vymyslel misto ciste silnicni prepravy (cca 80-100km, nevim jaka trasa prichazela v uvahu) prepravu kombinovanou. Litvinov - Lovosice (cca 40km) po silnici, Lovosice - Melnik po rece a Melnik - Kralupy (cca 20km) po silnici. Vysledek? Cenu nevim, ale plus dve nakladani a tri dny navic, protoze se zvedlo trochu Labe a ve Steti se nevesli pod most, takze museli cekat, nez hladina opadne.
Geo

Příspěvek od Geo »

No stejne mi unika, co by se asi tak dalo z Labe dopravovat jineho nez rekreanti. Lodni zdvihadlo Orlik ma nosnost 6.6t a rozmery plavidla 10x3x4.5. Takze nic jineho si moc predstavit neumim.
pjezek164

Příspěvek od pjezek164 »

Pokud ničemu jinému, tak komunikace podél vodních toků slouží příslušné správě povodí.
Odpovědět

Zpět na „Středočeský kraj“