Dostavba estakády Opatovice
Re: Dostavba estakády Opatovice
Kritický mi nepřijde, ale každý musí uznat, že pokud se za daným úsekem nestaví, tak je zkrátka PROZATÍM nepotřebný (viz pár kilometrů od dané stavby konec D11). Jsem rád, že se staví, jelikož je to impuls k budoucímu pokračování, kterého se dočkáme (snad) v roce 2015. Momentálně zjišťuji, jak to vypadá s výkupy pozemků, jelikož s frází o "intenzivní majetkoprávní přípravě" jsem se nespokojil. Čísla a porcenta jsou jasnějším důkazem 
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
Centrum dopravních informačních systémů
-
JohnyRockNRoll
Jako že ještě 8 let bude trvat dovedení R35 jen do Časů? Kolik pozemků chybí v tomhle úseku, tuší někdo?
Info z relevantního zdroje zní tak, že je vykoupeno 10% pozemků. Pokud toto ŘSD označuje za "intenzivní majetkoprávní přípravu", tak mi to moc radostné nepřijde. Na přiští rok by měla přitéci na přípravu R35 poměrně solidní suma, tak doufám v posun v otázce výkupů.
Jaká legislativa se změnila, že jsou najednou (údajně) nabízeny za výkup pozemků směšné ceny ? ! (viz reportáž ČT v odkazu Flakyho)
Nově se vykupuje za cenu pozemku podle jeho původního užití, ne jako za stavební pozemek. Takže v případě pole je to rozdíl značný.Dr.Fe1 píše:Jaká legislativa se změnila, že jsou najednou (údajně) nabízeny za výkup pozemků směšné ceny ? ! (viz reportáž ČT v odkazu Flakyho)
Ok. Díky za vysvětlení.
No spíš by se měla spustit ta slibovaná vyvlastňovací vlna. To už ale neřeší ŘSD, ale jednotlivé stavební úřady obcí s rozšířenou působností. K tomu jim musí dát ŘSD jenom pokyn, že se s příslušnými vlastníky nedohodli. Je otázka, jak intenzivní ta činnost bude ze strany stavebních úřadů.
Novela je platná od března. Nyní se nabízí prý až šestkrát méně než dříve. Pokud vlastník půdu prodá bezodkladně, tak dostane dvojnásobek odhadní ceny. Pozemky na úseku Opatovice - Časy začali vykupovat v listopadu 2012. V lednu měli cca 3,5 %. Nyní mají zmíněných 10 % z celkových 651 pozemků. To tempo mi přijde vskutku hlemýždí
Ale zítra je ve Vysokém Mýtě ministr dopravy, tak uvidíme, co naslibuje.
-
andrewkrap
osobně se mi nový zákon líbí. Jestli se dříve pole vykupovalo za cenu stavební parcely, tak chápu, že ten kdo takto prodal dříve je spokojený a ten kdo už takto prodat nemůže je nespokojený. Holt bude třeba těmto lidem vyvlastnit pozemky, což bude jasný signál pro ostatní, že doba se změnila a stát se už dojit takto nebude.
Mimochodem, není to náhodou tak, že pokud se vyvlastní a vlastník napadá pouze cenu, tak se i přesto může stavět?
Mimochodem, není to náhodou tak, že pokud se vyvlastní a vlastník napadá pouze cenu, tak se i přesto může stavět?
je to tak, co vím, tak, pokud člověk přistoupí k prodeji, dostane bonus - 2násobek odhadní ceny, pokud nepřistoupí, nastupuje vyvlastnění, v takovém případě má nárok na odhadní cenu, pokud s ní spokojený není, tak je pozemek přepsán na ŘSD a může se obrátit na soud, ale ten již nemá odkladný účinek o vyvlastnění, takže může být vydáno stavební povolení na příslušné stavební objekty a může se stavět a souběžně s tím se u soudu řeší výše náhrady ... akorát nevím, jak je to u rodinných domů, když někdo nesouhlasí, jak chtějí začít stavět, když tam bydlí třeba rodina s dětmi apod. jestli se čeká na soudní vystěhování, nebo jestli je tam výše náhrady nebo systém odškodění upravený jinak ...
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Nájezd a sjezd na R35 z kruháku je zúžený pouze na jeden pruh. Připravují se na betonáž mostovky.
Sváteční den jsem využil k poslednímu cyklofoto výletu. Poznatky: po měsíci opět znatelný posun prací. Mostovka se chystá už i na konci úseku u pole. Na konci alba je pár fotak s nově zatlučenými kolíky v trase budoucího pokračování směr Časy. Skromná aktivita, ale alespoň něco
Jinak pilíře postupně rostou. Nevím, jaký mají zdejší firmy systém, ale někde jsou stále jen základy a a hned vedle je naopak již pilíř hotový. Nicméně už jsou porpvé vidět i základy menších pilířů pro odbočovací větve k připojení na kruhák. PS: jel jsem i kolem MÚK Stéblová, ale byl tam zatím klid 
http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... 028?page=1
http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... 028?page=1
Nikdy neříkej nikdy, takže jsem při dnešním pracovním volnu vyrazil na (už určitě) poslední cyklofotovýlet. Hodně jsem láteřil. Jednak bahno utírám ještě teď a zadruhé byl hrozný nečas s viditelností nula nula prd, takže počáteční fotky z dočasného konce nejsou moc průkazné. Ale pravidlo jedenácté hodiny se potvrdilo, takže pak už je na fotkách něco vidět
Práce odsýpá. Pilíře stále ještě rostou, a to dokonce na místech, kde minule byly jen základy. Dost se maká na odbočovací rampě ze směru o Časů. Pak na montování mostovek. Posuďte sami 
http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... ice/131202
http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... ice/131202
http://www.rsd.cz/rsd/rsdcat.nsf/0/5D47 ... takada.pdf
nový leták ... fotky od našeho nejmenovaného kolegy, už potřetí se mi "zdá", že ŘSD v letáku použilo fotky zde z fóra, tak aspoň jsou fotky užitečné
nový leták ... fotky od našeho nejmenovaného kolegy, už potřetí se mi "zdá", že ŘSD v letáku použilo fotky zde z fóra, tak aspoň jsou fotky užitečné
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
jj. Když to bylo poprvé bez mého vědomí, tak jsem se po tom začal pídit. Ale teď už spolupráce s administrátorem letáků ŘSD funguje bez problémů, takže ho na nové snímky upozorním a je na něm, zda a jaké použije 
Pokud jsem minule psal o posledním letošním focení, nepředpokládal jsem, že počasí mi dovolí ještě do konce roku sednout na kolo a vyrazit. Ale teď už to bylo na 1000% naposledy
Poznatky ze stavby: nikde ani noha kromě dvou slušně řečeno protivných hlídačů z karavanu, kteřé mi znemožnili početnější focení na začátku stavby. Na její konec jsem tentokrát vůbec nezajel, jelikož mě odradilo odbahnění kola i oblečení
Pokrok je vidět opět na odbočovací rampě ze směru od Časů, kde rostou malé pilíře. Na hlavní trase už stojí téměř všechny. Na připojovací rampě z kruháku směr Časy už jsou základy pilřů rovněž vidět.
Foto zde: http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... ice?page=3
Vzhledem k tomu, že jste nyní již asi "oficiální" fotograf ŘSD (viz letáky), tak si myslím, že pokud byste se ozval na ŘSD předem, že tam pojedete, tak Vám jistě rádi zajistí oficiální prohlídku.martas píše:Pokud jsem minule psal o posledním letošním focení, nepředpokládal jsem, že počasí mi dovolí ještě do konce roku sednout na kolo a vyrazit. Ale teď už to bylo na 1000% naposledyPoznatky ze stavby: nikde ani noha kromě dvou slušně řečeno protivných hlídačů z karavanu, kteřé mi znemožnili početnější focení na začátku stavby. Na její konec jsem tentokrát vůbec nezajel, jelikož mě odradilo odbahnění kola i oblečení
Pokrok je vidět opět na odbočovací rampě ze směru od Časů, kde rostou malé pilíře. Na hlavní trase už stojí téměř všechny. Na připojovací rampě z kruháku směr Časy už jsou základy pilřů rovněž vidět.
Objevil se jeřáb a asi je připraveno na betonování mostovky...
- Přílohy
-
- Obraz299 (700x525).jpg (157.22 KiB) Zobrazeno 7358 x
-
Marooned17
Kdyby se to aspoň dostavělo přes Labe, to by pak dál mohli postavit nějakou provizorní prašnou komunikaci a mohlo se jezdit... 
Pěkná blbost... Ale taky by se mi to líbilo! 
Taky mě napadlo, že by nebylo od věci postavit tuto cca dvoukilometrovou část stavby Opatovice-Časy v předstihu. Dovedu si ale představit to kvičení všech z okolních vesnic, přes které by si to začala část lidí zkracovat, takže to asi není reálné.Marooned17 píše:Kdyby se to aspoň dostavělo přes Labe, to by pak dál mohli postavit nějakou provizorní prašnou komunikaci a mohlo se jezdit...
třeba by kvičení prospělo 
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Kdepak, první takt mostovky byl hotový již loni před vánocemi. Druhý týden v lednu pak posunuli bednění.dvs píše:Objevil se jeřáb a asi je připraveno na betonování mostovky...