Navigace na okruhu
Re: Navigace na okruhu
No nesežerte mě, ale já bych si tu značku představoval viz příloha, je to městská komunikace a mohla by mít klidně jako v D PL B NL F E atd bílý podklad, protože místních cílu je tam nejvíc, pak aspoň vyniknou ty dálkové, jsem pro aby tam byl vždy aspoň jeden kvadrantový. No a název ulice se tam dá vměstnat taky, do názvu výjezdu 
- Přílohy
-
- 01.png (56.89 KiB) Zobrazeno 8590 x
Hochu, na Magistrát s Tebou! 
ps. akorát bych ten hlavní směr dal zelená, přecijen jseš na eRku.
ps. akorát bych ten hlavní směr dal zelená, přecijen jseš na eRku.
Ideální stav: D a R po republice zeleně, S I. až III. třídy modře a všechny M městské včetně MR bíle. Nevidím důvod proč by to tak nemohlo býthh píše: přecijen jseš na eRku.
A důvod? Ve městě je nejvíc těch "bílých" místních cílů, čili bude míň subploch a značky budou přehlednější...
A ještě jsem tam tak odstranil ty nadbytečné lemy, při kontrastních kombinacích tam nejsou potřeba, hlavně u té bílé...
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Paráda, takhle by to mělo vypadat je to přehledné a jasné. 
R48 -> D48 se podařilo!
souhlas, ale bylo by to dobré časově sladit s degradací erka a upgradem většiny současných erek na déčka, pak by autíčko v kombinaci s bílými cedulemi nepůsobilo tolik zmatků...
Taky se mi to moc líbí, ale nemusela by se kvůli tomu měnit vyhláška o značkách? Určitě by to stálo za to, ale to se týká mnoha věcí, které se nedějí (třeba ten upgrade vybraných "R").
Jojo, přepodkládá to komplexní systémovou změnu (R označené jako zelené dálnice, změna vyhlášky a TPček atp.), nicméně DZ prošlo historicky mnoha změnami, pokud se něco neosvědčilo, tak došlo na změny. Současný systém má výborné písmo a i slušný design co se ochranných zón a umístění týče, co mi ale vadí je že se poslední cobou ukazuje přemíra barevných subloch, způsobená ve vyhlášce daným obrázkem značky IS6b či IS6g, nevidím důvod proč to nemůže být v jedné barvě a zvlášt, podobně i u velkoplošných. Když to převedu do obrázků, tak je to u IS6b o tomto: http://foto.ceskedalnice.cz/bin/vlkp/mo ... B1-zel.png či o tomto: http://foto.ceskedalnice.cz/bin/vlkp/mo-5kvetna-B2.png, nebo IS6g a IS7a.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Je potřeba celková revize systému značení a odlišování kategorii, co vím ze svého okolí tak spousta lidí v tom má zmatek.
Ale chtělo by to když už, tak to udělat z gruntu, odstranit všechny ty nedostatky a ošetřit všechny eventuality aby to nebylo "každá ves, jiný pes". Tady na fóru padlo spoustu dobrých nápadů a byla už zveřejněna i určitá koncepce, chce to jen jí dopracovat do 100% podoby a protlačit.
Ale chtělo by to když už, tak to udělat z gruntu, odstranit všechny ty nedostatky a ošetřit všechny eventuality aby to nebylo "každá ves, jiný pes". Tady na fóru padlo spoustu dobrých nápadů a byla už zveřejněna i určitá koncepce, chce to jen jí dopracovat do 100% podoby a protlačit.
R48 -> D48 se podařilo!
Pokud myslíte nějakýho "ekonomickýho" tak možná ano .. viz ten stupidní nápad na rušení cedulí vůbec a povinnou GPS (doplnit povinnym nalejvánim aktuálních dat, rovněž i do mozku šoféra)Web píše:Já koukám, to je zas výplod nějakýho ekomozku, ne?
Ten návrh na revoluci ve značení je super, jen se bojim že jako většina dobrejch věcí to zas bude "neprůchodný".
jonáši, pro hloupého vše hloupé, že ? Mimochodem, víte jak jsou značeny třeba komunikace v USA ? víte jak funguje GPS a kolik % řidičů, zejména těch, kteří jezdí dálkové trasy a na neznámé adresy dnes GPS užívá ?
Třeba v Německu hodně řidičů jezdí dle čísla komunikace - na tom návrhu je jediné číslo 603, Co nějakému Němci řekne Michle ? jede stejně dle GPS
Třeba v Německu hodně řidičů jezdí dle čísla komunikace - na tom návrhu je jediné číslo 603, Co nějakému Němci řekne Michle ? jede stejně dle GPS
Tak díky Obrovi mám přeci jen jednu připomínku - bude-li na té ceduli značena II/603 na Jesenici, asi by se měla doplnit i D1 za Brno (klasická červená jednička).
No já zas díky němu chytám stihomam, že to tady budujeme z dobrýho srdce pro německý dálkový šoféry .. z kasiček českých daňových poplatníků. Každej máme svou ouchylku, voni nás jednou velký bratři srovnaj
Včera jsem s GPS jel taky, byla bezpečně zavřená v šuplíku. Proč nezrušit i jména obcí a ulic, když se to dá líp a podrobnějc zapsat GPS koordináty? A jména taky nebudem potřebovat, až každej bude mít unikátní číslo identifikačního čipu
Včera jsem s GPS jel taky, byla bezpečně zavřená v šuplíku. Proč nezrušit i jména obcí a ulic, když se to dá líp a podrobnějc zapsat GPS koordináty? A jména taky nebudem potřebovat, až každej bude mít unikátní číslo identifikačního čipu
Mně taky čísla komunikací při hledání cesty vyhovují nejvíc. Jenže v případě MO to není chyba tohoto návrhu, ale chyba Prahy. Číslo komunikace je tam totiž skryté pod názvem "Městský okruh". Což nejenže neřekne nic cizincům, ale i spousta Čechů bude přemýšlet, který okruh to vlastně je.obr píše:...Třeba v Německu hodně řidičů jezdí dle čísla komunikace - na tom návrhu je jediné číslo 603, Co nějakému Němci řekne Michle ? jede stejně dle GPS
Podle mě by D1 za Brnem být neměla. Tam má být až v případě, kdy Brno bude vpravo na tabuli pro odbočení.Standa píše:Tak díky Obrovi mám přeci jen jednu připomínku - bude-li na té ceduli značena II/603 na Jesenici, asi by se měla doplnit i D1 za Brno (klasická červená jednička).
Jojo, tohle je i můj názor. Viz další návrh z mé dílny pro případ cedule vedle vozovky:JirkaS píše:Podle mě by D1 za Brnem být neměla. Tam má být až v případě, kdy Brno bude vpravo na tabuli pro odbočení.
http://foto.ceskedalnice.cz/bin/vlkp/mo-5kvetna-B1a.png
A ještě by to asi trochu chtělo zdůraznit význam toho Pražského okruhu jako dálniční spojnice všech dálnic (dnesšních D a R) kolem města, napadlo mě něco v tomto smyslu pro MO směr D1 a D5 směr R1
Mapmane, proč dáváte MÚK s názvem ulice na červený podklad (nebo to má být hnědý jako místní cíl - O2 Arena, ZOO a podobně?) ?
BTW: Díky za pročištění tématu
!
BTW: Díky za pročištění tématu
Barva ulic, ta je ve všech městech červená.
Ad barva, je to pokus, buď jsem to mohl dát zeleně jako na dálnicích nebo bíle (to by barevně odpovídalo typu komnuikace ale zase by to mohlo splývat), nicméně pokud už zavádím takovouto změnu tak zkouším nějakou inovaci. Ta barva je tmavě červená stejně jako barva těch uličních značek. Tady se neuplatní samotnatná značka označujícíc výjezd a ani číslené značení exitů tu nemá takový význam jako na dálnicích, takže jsem zvolil označení podle podle ulic (pouze pro místní rychlostní komunikace) se symbolem výjezdu. Je to test.Standa píše:Mapmane, proč dáváte MÚK s názvem ulice na červený podklad (nebo to má být hnědý jako místní cíl - O2 Arena, ZOO a podobně?) ?
BTW: Díky za pročištění tématu!
Jo Honzo, lepší návrh než ty včerejší dvě nad sebou, takhle už se to jeví supermapman píše:Jojo, tohle je i můj názor. Viz další návrh z mé dílny pro případ cedule vedle vozovky:
http://foto.ceskedalnice.cz/bin/vlkp/mo-5kvetna-B1a.png
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Pražský okruh tak je značen dnes, mi přijde dost nevýrazný a málo srozumitelný, v souladu s těmi malůvkami by to IMHO chtělo zvýraznit zelenou dálnicí, doufám že se k tomu jednou dohrabeme, ta modrá dálnice mi koncepčně nevyhovuje 
Pražský okruh dnes:
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... 2.JPG.html
Návrh:

V praxi:
resp. 
Pražský okruh dnes:
Návrh:

V praxi:
resp. 
mapman píše:Pražský okruh tak je značen dnes, mi přijde dost nevýrazný a málo srozumitelný, v souladu s těmi malůvkami by to IMHO chtělo zvýraznit zelenou dálnicí, doufám že se k tomu jednou dohrabeme, ta modrá dálnice mi koncepčně nevyhovuje
Pražský okruh dnes:
Návrh:
V praxi:resp.
Přesně tak, pokud bych si měl vybrat jednu věc tak určitě symbol dálnice k PO, protože teď tomu cizinec nemá šanci porozumět.
Podle mě tam hlavně musí být vedle názvu Pražský okruh také číslo komunikace. Ideálně samozřejmě D0 nebo D99, ale i modrá 1 bude pro cizince lepší, než nicneříkající název.