Myslím si, že lze. Mění se zde příčný sklon z -2,5 na +2,5 % na 41 m.michal píše:Lenny: a to lze poznat z projektu, nebo jen po projetí?
[D35] Opatovice – Časy – Ostrov
Re: [D35] Opatovice – Časy – Ostrov
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
-
Martin96
- Kontaktovat uživatele:
Co jsem jel v pátek od Časů do Holic, tak první směrovka na Olomouc je až v Horních Ředicích.
- Přílohy
-
- obrázek_2021-12-19_111502.png (27.37 KiB) Zobrazeno 7735 x
Fuj, co to je?
To je něco starýho, v projektu je čárkovaná 35.
Pánové mám dotaz. Už těd se otevřel úsek do Časů příští rok do Ostrova. Jak to vidíte s nárůstem kamionové dopravy v úseku Praha,Opatovice,Litomyšl, Olomouc? Případně dají se pak zjistit nějaké data z minulosti ?
Já si myslím že ten špunt přes HK to ovlivní dost a ulehčí to trochu té D1.
Děkuji za názor.
Děkuji za názor.
Osobně si myslím, že zprovozněním už toho letošního úseku dojde procentuálně k největšímu přesunu NA. Je to mnohem rovnější trasa (myslím výškově). Další úseky budou způsobovat další postupné přesuny, ale IMHO už o něco menší, ten hlavní nastane od zimy/jara nebo prostě, až se to mezi kamioňáky zažije. Mluvím čistě o NA. Ono jich tudy spousta jezdí už dnes. Další větší přesun by mohl nastat až s dostavbou D0 511.
Postupné otevírání dalších úseků D35 podle mě způsobí přesuny především OA.
A co hlavně způsobí přesun dopravy na severní trasu, bude započetí přestavby D1 u Brna.
Jinak dneska projeto směr Praha, bohužel bez D11ky
nejel jsem sám .. Za mě povedený úsek až na jediný "hup" na začátku i konci jednoho mostu, bohužel už nevím který to byl. Ale oba přechody byly slušný skokánek. Nerozumím tomu, že zbytek udělají dobře a jeden se nepovede, to na to dohlíží někdo jiný nebo jak se tohle může stát ? Rozdíl fakt velký.
Za celou dobu 2 místa, která mě trochu "práskla do očí" bylo značení dálnice na novém kruháči u Zámrsku, které prostě není vůbec poznat, že je přeškrtnuto, když se na to člověk vyloženě nezaměří, a druhý problém je celý kilometrový úsek před MÚK Sedlice včetně samotného průjezdu křižovatkou. Ach bože to je prostě tragédie, která horko těžko najde konkurenci. Jedna nepříjemná situace i při dnešním odpoledním slabém provozu (A BEZ NA), neumím si přestavit, jak to zde bude vypadat po těch přesunech dopravy.
Křižovatka s D0 je samozřejmě taky trochu "špunt", ale je zde alespoň víc pruhů a hlavně se má znatelně rozšiřovat. Myslím, že příprava přestavby těch Sedlic by mohla začít klidně zítra a nebylo by to nijak předčasné.
Navíc před tou Prahou to člověk tak nějak více čeká, i psychologicky je na zpomalení připraven mnohem více než tady v polích.
Postupné otevírání dalších úseků D35 podle mě způsobí přesuny především OA.
A co hlavně způsobí přesun dopravy na severní trasu, bude započetí přestavby D1 u Brna.
Jinak dneska projeto směr Praha, bohužel bez D11ky
Za celou dobu 2 místa, která mě trochu "práskla do očí" bylo značení dálnice na novém kruháči u Zámrsku, které prostě není vůbec poznat, že je přeškrtnuto, když se na to člověk vyloženě nezaměří, a druhý problém je celý kilometrový úsek před MÚK Sedlice včetně samotného průjezdu křižovatkou. Ach bože to je prostě tragédie, která horko těžko najde konkurenci. Jedna nepříjemná situace i při dnešním odpoledním slabém provozu (A BEZ NA), neumím si přestavit, jak to zde bude vypadat po těch přesunech dopravy.
Jen mě mrzí, že vždycky se související přeložky stavějí až po zprovoznění dálnice až na výjimky. Jak by se dnes lépe jezdilo, kdyby stála stavba I/36 Časy - Holice. Ale ta bude v provozu až roky po tom, co dálnice bude končit za Ostrovem.
D47 už máme, teď ještě D48
Díval jsem se na konkrétní rozměr, ten řaďák bude mít délku cca 70 m, takže kamion do něj v pohodě zapluje.michal píše:Dost krátký na to, aby nestačil ani na kamion?
Ta chybějí přeložka Časy - Holice je dost znát. Stará I/36 je uzoučká a plná aut. Ale pořád výrazně lepší, než to co je na konci D11 přes BěluňLenny píše:Jen mě mrzí, že vždycky se související přeložky stavějí až po zprovoznění dálnice až na výjimky. Jak by se dnes lépe jezdilo, kdyby stála stavba I/36 Časy - Holice. Ale ta bude v provozu až roky po tom, co dálnice bude končit za Ostrovem.
Tak to bych nazval doslova luxusemmapman píše:Díval jsem se na konkrétní rozměr, ten řaďák bude mít délku cca 70 m, takže kamion do něj v pohodě zapluje.michal píše:Dost krátký na to, aby nestačil ani na kamion?
Už jsem to tady někde dával.Honkl píše:Pánové mám dotaz. Už těd se otevřel úsek do Časů příští rok do Ostrova. Jak to vidíte s nárůstem kamionové dopravy v úseku Praha,Opatovice,Litomyšl, Olomouc? Případně dají se pak zjistit nějaké data z minulosti ?
Děkuji za názor.
Já si myslím že se provoz přesune dost. (I když pro NA tomu zatím dost vadí ty dva kopce kolem Moravské Třebové - hlavně v zimě).
Olomouc - Praha
D1 2250 výškových metrů a maximálka 660 m.n.m. Vysočina cca 100 km. Od Velké Bíteše po Švihov.
D35 (teď) 1060 výškových metrů a maximálka 600 m.n.m. V kopcích prakticky jen Mohelnice - Litomyšl cca 50 km.
Teda vše hraje pro D35.
Google ty nové silnice teda moc neumí. Stále nemá zakreslenou MÚK Rokytno. Teď jsem to nahlásil, ale nevím, jestli to tak funguje.
Tvůrci map si s nově zprovozněnými úseky počínají různě:
https://www.idnes.cz/pardubice/zpravy/d ... pravy_lati
-
Martin96
- Kontaktovat uživatele:
Přesně můj případ. Nejen tam, do doby otevření D11 mě věčně navigace posílala dál na Jaroměř po ještě nezprovozněné dálnici. Naopak mi tam chybí dokončený obchvat Chrudimi a Slatiňan...butes píše:Tvůrci map si s nově zprovozněnými úseky počínají různě:
Protihluková stěna v Rokytně je dle místních moc krátká. Více v reportáži ČT hned na začátku (od času 1:07): https://www.ceskatelevize.cz/porady/101 ... 000141223/
Tak co jsem měl možnost slyšet, tak úbytek NA z I/35 mezi HK a Holicemi v podstatě enormní, člověk prý i ve špicce potká na tomto úseku už jen jednotky NA. 
Cítíte ten rozdíl v tom jednánímartas píše:Protihluková stěna v Rokytně je dle místních moc krátká. Více v reportáži ČT hned na začátku (od času 1:07): https://www.ceskatelevize.cz/porady/101 ... 000141223/
-
1975
...jak tam říká...."v provizorním užívání to máme za povinnost.." ale jasně, posun tam je, o tom žádná.
Jasně, o tom vím, ale opravdu ten posun v tom myšlení/jednání je velmi znát. Snad se to vyřeší a nebude to jako v Brně na VMO. 
Hlavně aby s ním byl náš líbeznický starosta spokojený a vydržel na svém místě...
23.12. byla mezinárodní Olomouc i na velkém kruháku v MÚK Časy.A místní pumpař v Rokytně byl na zprovoznění očividně taky dobře připraven...Martin96 píše:Příspěvek s fotkou: Co jsem jel v pátek od Časů do Holic, tak první směrovka na Olomouc je až v Horních Ředicích.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Skoro mám pocit že mám v kalendáři špatné datum. Ale počasí by na 1.4. celkem sedělo. Že by chyba v matrixu?
Přesun NA na D35 bude veliký. Z dálkového tranzitu D7, D6, D5, D4 bude určitě hrát roli, jaká bude zrovna situace na Štěrboholské. Ta absence 511 je čím dál větší tragédie.
Projel jsem nový úsek před pár dny a paráda. Nerovnosti na mostních opěrách si vůbec nevybavuji. Ty nerovnosti na D11 okolo Dobřenic jsou jiná liga.
Projel jsem nový úsek před pár dny a paráda. Nerovnosti na mostních opěrách si vůbec nevybavuji. Ty nerovnosti na D11 okolo Dobřenic jsou jiná liga.
-
Vikingkiller
Je to trošku OT, ale dálkový tranzit NA z D7 od Chomutova směřující na D10, D11, D35 z 95% využívá trasu nového obchvatu Slaného I/16 a Velvar a na 18. km se napojuje na D8. Což také částečně přispívá k tomu, proč je ulice Kbelská v Praze permanentně ucpaná.Kuba píše:Přesun NA na D35 bude veliký. Z dálkového tranzitu D7, D6, D5, D4 bude určitě hrát roli, jaká bude zrovna situace na Štěrboholské. Ta absence 511 je čím dál větší tragédie.
Který měsíc se bude otevírat další navazující úsek??? Nikde jsem takovou informaci nenašel.