0805 Lovosice – Řehlovice

Praha – Ústí nad Labem – Německo
Odpovědět

Jak dlouho bude nový úsek otevřen?

den
0
Žádná hlasování
několik dní
4
3%
týden
2
2%
měsíc
17
13%
rok
9
7%
několik let
23
18%
na věky
71
56%

Celkem hlasů: 126

Kubajsu

Re: 0805 Lovosice – Řehlovice

Příspěvek od Kubajsu »

Tomáš Němec píše:Doufám, že tentokrát vědí co činí a že se jim to nemůže utrhnout znovu, kdyby třeba více pršelo.
Vědí prd. Lom od začátku tvrdí, že hromady kamení žádný sesuv nezpůsobily. A zřejmě dokud soud neprokáže, že přitížení hrany svahu skutečně může způsobit sesuv, jak tvrdí všechny odborné publikace, s lomem nic nehne :?
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Těch hromad na vrcholu svahu jsem si taky hned všimnul a přijde mi to neuvěřitelné. Neskutečná ignorace. Je samozřejmé, že to míru stabilty svahu zhoršuje.
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

připomínám...
Pozvánka na Okolím Lovoše 2016

http://www.kct.lovosice.net/index.php?o ... 9&Itemid=1

Zveme všechny přátele turistiky v sobotu 30. dubna 2016 na 37. ročník Jarního putování okolím Lovoše. Tradiční trasy rozkvetlým Českým středohořím jsme ve spolupráci s METROSTAVEM a.s. zpestřili o možnost obdivovat stavitelské umění českých inženýrů a dělníků.

Od prezentace v Lovosicích vás autobusy dopraví k ústí Radejčínského tunelu dálnice D 8. Projdete si dálniční tunely a obdivuhodný most mezi nimi, kde již letos na konci roku budou jezdit jen auta. Cíl je jako obvykle na vrcholu Lovoše. Propozice pochodu jsou v přiloženém materiálu.

http://www.kct.lovosice.net/images/akce ... ovose2.pdf
kalanis

Příspěvek od kalanis »

A když se tu zase hodilo obvinění lomu, tak jedno video, nějak jsem ho tu neviděl. Ten záběr je jednou věcí opravdu unikátní.
jozka

Příspěvek od jozka »

Jako dobry, jen by RNDr. Csc. mel dostat zaklady prace s kamerou nebo divaci Kinedryl.
monin

Příspěvek od monin »

A ten neuvěřitelnej bordel v té chráněné oblasti? To už Miroslav Patrik viděl a podal podnět na odbor životního prostředí v Lovosicích? A Děti země to tam mezitím než to ten dotyčný odbor předá dál, uklidili a ten všechen bordel navozili do sběrného dvora? Nebo se to vše vyčistí a dá pucu naráz, až těsně před slavnostním otevřením D8, než tam přistane s vrtulníkem prezident Zeman?
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Honey72
Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.

Příspěvek od Honey72 »

jozka píše:Jako dobry, jen by RNDr. Csc. mel dostat zaklady prace s kamerou nebo divaci Kinedryl.
To asi točil tajně nebo měl kameru na čelovce. Po chvli sledování jsem si připadal jako bych hrál DOOM ;) .
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Pro mě je hlavně novinka, případně jsem to už zapomněl, že se to nezřítilo všechno naráz, ale část až druhý den. Fascinuje mě, jak tam 6.6. klidně seděj lidi ve stavební buňce přes kterou jde trhlina odlučujího se sesuvu a druhý den už je to utržený a půlka buňky čouhá do prázdna přes hranu svahu a je na pokraji zřícení dolů ....... Taky se to mohlo utrhnout i s nima. Podobně to nákladní auto, které je tam za tou trhlinou. Jeho pojezd mohl být klidně definitivním impulsem k utržení a auto se mohlo kutálet svahem dolů ...... Bezpečnost práce nulová.
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Edit: nákladní auto = autojeřáb
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

Zas tak rychlé sesuvy nebývají (kromě bahnotoků) - 1m/hod je už celkem slušný kalup...
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Takový "plátek" z hrany lomu by se mohl odloupnout a utrhnout i naráz.
jozka

Příspěvek od jozka »

Platek z lomu se neutrhne, protoze ma od sebou svah, to muze ujet leda najednou a preci jen to neni Vaiont. Nicmene je pravda, ze opatrnost by velela tam moc neblbnout, ono by stacilo, kdyby se na chvili zapomneli, udela se tam schudek a uz nevyjedou. Zas na druhou stranu, kdyby pockali, mohli odjet po dalnici :-D
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

jozka píše:Platek z lomu se neutrhne, protoze ma od sebou svah, to muze ujet leda najednou a preci jen to neni Vaiont. Nicmene je pravda, ze opatrnost by velela tam moc neblbnout, ono by stacilo, kdyby se na chvili zapomneli, udela se tam schudek a uz nevyjedou. Zas na druhou stranu, kdyby pockali, mohli odjet po dalnici :-D
To že má pod sebou svah mě taky napadlo, ale teoreticky by se to mohlo odlomit tak, že by to odpadlo celé dopředu. Jako když spadne deska, kterou opřete o zeď a necháte jí v nestabilní poloze. Je ale fakt, že tohle se stává spíš u strmých svahů (třeba křídové útesy v Anglii takhle odpadávají) a tady ten zlom takhle strmý není nehledě k jiným vlastnostem horniny, takže by to asi nešlo.
Sosa

Příspěvek od Sosa »

Fascinuje mě, že ze strany lomu nedošlo k žádné akci. Přitom ten první den jsou tam praskliny jako hrom a oni ze hrany svahu neuklidili ani ty jejich buňky. Ty hromady nasypané na okraji tomu asi taky nepomohli. Na konci je vidět, jak se to díky dálnici zastavilo.
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

Sosa píše:Ty hromady nasypané na okraji tomu asi taky nepomohly.
Vtipné je, že jsem od pana Csc slyšel na konferenci přednášku o tom, jak lom za nic nemůže. A pak pustil tohle video, kde i laik vidí jasné přitížení hrany svahu a ještě komentované sycení odtrhové hrany vodou z lomu :crazy:
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Z toho videa mám pocit, že lom měl celou situaci těžce na háku a neudělal vše proto, aby zabránil případným škodám.
R48 -> D48 se podařilo!
kot

Příspěvek od kot »

Martine myslím si , že výraz "těžce na háku" je vůči lomu vysoce kulantní - zkrátka zbytečně slušný. Ale co bylo bylo. Snad +- do konce roku jezdíme. Doufejme...
bumbik

Příspěvek od bumbik »

kot píše:Snad +- do konce roku jezdíme. Doufejme...
no jezdíme, ale do konce kterého roku :?: :lol: né věřím, když vidím fotky v galerii z března, že reálné zprovoznění letos určitě je ... :ok:
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Tomáš Němec

Příspěvek od Tomáš Němec »

bumbik píše: no jezdíme, ale do konce kterého roku :?
Snad do konce (tohoto) roku jezdíme, ale pokud by se to utrhlo znovu, tak jsme na dlouhou dobu dojezdili! A to bude teprve šok po euforii z nově zprovozněné dálnice se přesouvat zpátky na objídné trasy po I/8 a I/30!
Při pohledu na ty současné hromady kamení nad svahem jen doufám, že leží už na stabilním skalním podloží (protože zemina už tam žádná po sesuvu nezbyla...?) Velmi nerad bych se mýlil...
Michal R

Příspěvek od Michal R »

Souhlas s DrFe1 - tohle mělo ze strany lomu hodně daleko k odpovědnému jednání.....

to Tomáš Němec: no, ale to přeci není problém. Holt na konci estakády, resp. za jižním portálem ve směru na Prahu, se nechá umístit výstražná značka A18 a je to vyřešené ;-)
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Tohle mi připomnělo výstražnou značku, kterou občas potkám na našich silnicích, mimo jiné při stavbě Blanky, na které je výstražný trojúhelník s vykřičníkem a nápis "Pozor ! Podtunelováno". Nikdy jsem nepochopil, jak se mám podle této značky zařídit ? ! Asi to znamená, že když se to se mnou propadne do tunelu, tak si za to můžu sám, protože jsem byl varován :)

http://www.cedulart.cz/cedule/pozor-podtunelovano
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

Taky třeba nechápu vykřičník - jiné nebezpečí. Bez dodatkové tabulky je to super upozornění.
meh

Příspěvek od meh »

kot píše:Martine myslím si , že výraz "těžce na háku" je vůči lomu vysoce kulantní - zkrátka zbytečně slušný. Ale co bylo bylo. Snad +- do konce roku jezdíme. Doufejme...
... vtéhle souvislosti by mě docela zajímala (ne)činnost báňského úřadu,který je dozorovým orgánem při dobývání hornin. Jestli se pletu, uveďte mě do obrazu pod který úřad to spadá.
mám štěstí, že žiju v kraji, kde se jedna dálnice staví skoro 30 let...
Standa

Příspěvek od Standa »

Dr Fe1: Připomněl jste mi návod k použití výtahu z jedné povídky Ivana Mládka, třeba by ten postup šel nějak aplikovat i na "podtunelováno" pod A22:
1) Před nástupem do výtahu zkontrolujte, zda má kabina podlahu.
2) Po rozjezdu kabiny sledujte, zda se podlaha neuvolňuje.
3) Uvolní-li se za jízdy podlaha kabiny, zachyťte se madel u stropu.
4) Nedosáhnete-li na madla, zachyťte se jiného cestujícího.
5) Pozor, nechytejte se cestujících, kteří na madla rovněž nedosáhnou!

Ale teď vážně, zatím jsem "podtunelováno" viděl většinou pod značkou B20a, která určitý návod ke správnému postupu nabízí ;) . I když by možná bylo účinnější naopak rychlost zvýšit, aby bylo podtunelované místo vystaveno zátěži vozidlem po nejkratší možnou dobu :) .
nollie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nollie »

Holeček->Ťok (interpelace)

"Poslanec Radim Holeček: Vážený pane ministře, k dálnici D8 neinterpeluji poprvé. Na tento vánoční dárek pro všechny řidiče nejen Ústeckého kraje se velmi těším. Nejvíce jásat budou občané žijící u objízdných silnic I/30 z Lovosic do Ústí nad Labem a I/8 z Lovosic do Teplic. Budou eliminovány prach, hluk, ale co hlavně, smrtelné nehody.

Před třemi dny se objevila novinová zpráva, která připomněla, že stavbaře ještě potrápí dvě kritická místa. Vedle tzv. řehlovického zářezu také sesuv půdy, který v červnu roku 2013 zavalil asi 200metrový, prakticky hotový úsek dálnice u Litochovic. Jsem informován, že se aktuálně pracuje na půdorysných obrysech tzv. statických prvků, což jsou železobetonové profily osm na osm metrů a že je to velmi komplikované.

Můj dotaz je stále stejný: Stihne se dostavba i přes tyto těžkosti do prosince 2016? Děkuji.

Místopředseda PSP Petr Gazdík: Děkuji panu poslanci. Pane ministře, prosím, vaše odpověď.

Ministr dopravy ČR Dan Ťok Vážený pane místopředsedo, vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, rád bych řekl velmi stručně a jasně: Ano. Děláme všechno proto a věřím tomu, že bude. Nicméně jenom tady krátce zmíním, že pokud jde o práce na sesuvu, ty dále pokračují. V rámci druhé etapy odstraňování sesuvu pokračuje realizace statických prvků a příprava na realizaci hlubokého drénu, který je potřeba realizovat před dokončením těchto prvků. Až budou statické prvky dokončeny, bude probíhat odtěžování zeminy z tělesa dálnice. Předpoklad zahájení odtěžování je 25. duben 2016. Po odtěžení bude zjištěn stav tělesa a připraven technický podklad pro jeho obnovení. Termín dokončení sanace sesuvu se předpokládá v polovině roku 2016. Nadále platí, že zbylý úsek dálnice D8 bude zprovozněn v prosinci 2016. Kritický harmonogram je dodržován. Máte pravdu, je tam ten zářez a je tam i to odtěžování. Stavbu jsem navštívil koncem února. Chystám se tam znova, až se začne odtěžovat sesuv, a jsem přesvědčen a všichni potvrzují, že ten termín je sice napjatý, ale stihnutelný, takže doufám, že ani žádná administrativní, ani žádná geologická nečekaná záležitost nás nezastaví. Děkuji."
Odpovědět

Zpět na „D8“