To už se ve věci osazení "značek s autíčkem" něco pohnulo, nebo je pan ministr takový vizionář?"Dále se snažíme, aby se do Pardubic jezdilo využíváním komunikace D11 a R37," uvedl ministr dopravy.
I/37 Hradec Králové – Pardubice
Re: I/37 Hradec Králové – Pardubice
http://www.mdcr.cz/cs/Media/Tiskove_zpr ... dubice.htm

No, ještě nic jistého, nicméně šušká se, že by skutečně mohlo dojít k průlomu dosavadní praxe a na "modrou" I/37 by se mohlo osadit autíčko a 110ka
Jo a taky by s tím mělo dle té tiskové zprávy dojít k převedení silnice I/36 mezi D11 a Pardubicemi do silnic II. třídy.
proč ten
kdyby autíčko, pak samozřejmě ano, ale se 110
apropo, plánuje se nějaká úprava MUK "u Globusu"
protože už dnes tam sjet z "R37" do města je skoro nemožné
kdyby autíčko, pak samozřejmě ano, ale se 110
apropo, plánuje se nějaká úprava MUK "u Globusu"
protože už dnes tam sjet z "R37" do města je skoro nemožné
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Tam by to chtělo semafory... Ale díky těmto zácpám alespoň přinutí jezdit tranzit kolem nádraží a po rychlodráze místo přes už tak ucpané město (ne že by to u hlaváku bylo lepší). Hlavně mě těší, že snad Paramo příští rok začnou řešit..
Modré autíčko, modré autíčko, to jako ze všema + i - ? Takže za poplatek a už by tam nemohli babetisti a kolisti?
však město bylo konsolidováno soustavou kruhových objezdů, to na odražení tranzitu plne postačuje
ale dostat se do Globusu na oběd je trochu zatrest
otáčím se pravidelně před semtínem
ale dostat se do Globusu na oběd je trochu zatrest
otáčím se pravidelně před semtínem
-
JohnyRockNRoll
No aspoň, že už tam nebude 90, to by jeden usnul. Ale proč 110? Kdo zná R35 Mohelnice - Olomouc, tak ví, že ta je mnohem užší, někde dokonce i bez odstavných pruhů a navíc rozflákaná a je tam normálně 130. Zrovna tak na některých nájezdech na D1 na Vysočině je místo připojovacího pruhu stopka!!!, odbočovací taky chybí a i přesto tam je 130. Tak co to plácají o krátkých připojovácích, tohle je cesta na 130.
Se vším souhlasím, ...... jen s tím termínem "rozflákaná" jste to hodně přehnal. Až na krátký úsek před Mohelnicí je povrch výborný ... a ten kousek se neopravoval, protože ještě docela jde.
To vypadá, že jste tam už docela dlouho nejel
To vypadá, že jste tam už docela dlouho nejel
Octavia 1.6 >>> Octavia 1.4 TSI
-
JohnyRockNRoll
Jojo, myslel jsem přesně ten úsek před Mohelnicí. A taky je pravda, že jsem tam už docela dlouho nejel
Při cestě dolů jsem se přeučil z I/35 buď na I/37 (v noci, o víkendu), a nebo jedu úplně mimo hlavní (všední dny). Ale i tak mi přijde tahle čtyřproudovka luxusnější, než zmiňovaný úsek R35, proto bych tam klidně dal férovou 130. Ale i 110 je samozřejmě lepší, než 90 
ovšem má-li kvůli tomu zase vzniknout nějaká prasárna v "právním" systému, pak je "pouhá" značka s autíčkem mnohem lepší
Bydlím vedle pritihlukové stěny v Ohrazenicích , vlastně bydlel jsem , protože stěnu právě rozebírají a mě se skýtá zajímavý pohled na silnici.
Protože bydlím vedle , tak mě vše související zajímá a tak jsem zjisti, že značka silnice pro motorová vozidla s dodatkovou cedulí - bez poplatku - a značkou omezující rychlost bude kousek za nadchodem směr HK. Realizace odbočení od HK ke globusu zatím nebude. Letos se dostaví protihluková stěna k nadchodu a příští rok se bude pokračovat směr nadjezd.
Protože bydlím vedle , tak mě vše související zajímá a tak jsem zjisti, že značka silnice pro motorová vozidla s dodatkovou cedulí - bez poplatku - a značkou omezující rychlost bude kousek za nadchodem směr HK. Realizace odbočení od HK ke globusu zatím nebude. Letos se dostaví protihluková stěna k nadchodu a příští rok se bude pokračovat směr nadjezd.
Ona je to vážně už hotová věc že se na I/37 mezi HK a PB bude osazovat značka silnice pro motorová vozidla? Až dosud jsem si myslel, že se jedná o teoretickou možnost že tam možná bude, takže vážně už je to jistý?kolja píše:......tak jsem zjisti, že značka silnice pro motorová vozidla s dodatkovou cedulí - bez poplatku - a značkou omezující rychlost bude kousek za nadchodem směr HK...
Z jakého zdroje pochází informace "tak jsem zjistil"?
Mile mě to překvapilo...
Info mám přímo z řsd.
Na kolik je tam omezená rychlost?
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
ještě není, ale dle všeho slibovaných 110
Jestli tam bude znacka s autickem, tak proc tam bude snizena rychlost pouze 110 km/h??
Protože to není rychlostní silnice a autíčko tam bude jen proto, že jiná dopravní značka (kromě dálnice) neumožňuje zvýšit rychlost nad 90 km/h. Prostě kompromis do doby, než se tahle disproporce vyřeší definitivně.
Ještě to nikdo tady co jsem si všiml nenapsal. Takže předčasné užívání z Ohrazenic do Hrobic, tedy úsek od konce protihlukové stěny v Ohrazenicích po mimoúrovňovou křižovatku ve Stéblové bude 25.11.2011
Zdroj: http://pardubice.idnes.cz/uz-za-dva-tyd ... zpravy_meb
Zdroj: http://pardubice.idnes.cz/uz-za-dva-tyd ... zpravy_meb
Diskuze pod článkem je opravdu výživná. 
To jo, to je známo jak se maj rádi.xcav8 píše:Diskuze pod článkem je opravdu výživná.
Něco podobnýho mezi Prahou a Brnem, ale já to nikdy neřešil.
V pátek už byla rozmotovaná PHS až na konec. Napojení na dvoupruh je zúžené. Možná to fakt stihnout do zimy až po 4 pruh:)
Nestihnou, úsek u PHS bude kompletní až na jaře.
Jakozto Hradecaka me nektere prispevky opravdu pobaviliRACH píše:To jo, to je známo jak se maj rádi.xcav8 píše:Diskuze pod článkem je opravdu výživná.
Ale pokud se jeste zrekonstruuje krizeni s I/36 u Semtina, tak budou mi 'Pernikari' krasne a rychle spojeni s Prahou.
A co se tyka zamalovani Pardubic na D11 pred MUK Chyste tak to bylo na pozadavek myslim starosty Lazni Bohdanec a to proto aby kamiony do Pardubic nejezdily po I/36, ale braly to pres ten kousek R35 na kruhak u Opatovic a odtud po nove I/37. Pry se navic uvazuje i o presunu I/36 v useku Nove Mesto - Pardubice do kategorie silnic II. tridy a tim padem by tam Pardubicky kraj mohl zakazat vjezd tezkych nakladnich vozidel.