[D48] obecně + "dočasná" koncepce tahu I/48
Re: R48 obecně + "dočasná" koncepce tahu I/48
Jediná S26,5/100/120 je silnice I/56. Možná se jednalo o připojení na I/48 , ale samotná I/48 to být nemůže.
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
tak konečně lepí ty díry na I/48 v kopci mezi rychalticemi a hájovem - ta cesta už tam byla v katastrofálním stavu, tak to tam spravují, před chvílí jsem tam jel, jinak čilý stavební ruch, což je super ...
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Zacatkem dubna vypsany tendry:
I/48 estakáda Frýdek-Místek, most ev.č. 48-051
Celková oprava mostu o 13 polích z předpjatého betonu délky 369 m, šířky 30m. V rámci stavby bude zdemolován svršek mostu, provedení nové vyrovnávací betonové desky, izolace, systému odvodnění, vozovky kat. S24,5/80 a vybavení mostu vč. přeložek inženýrských sítí - dle projektové dokumentace.
Odhad ceny: 176 967 056 Kc
I/48 Palačov - Příbor
Oprava živičné vozovky na silnici I/48 v úseku Palačov - Příbor technologií teplý REMIX a recyklací za studena, vč. obnovy vodorovného dopravního značení.
Odhad ceny: 60 512 210 Kc
I/48 estakáda Frýdek-Místek, most ev.č. 48-051
Celková oprava mostu o 13 polích z předpjatého betonu délky 369 m, šířky 30m. V rámci stavby bude zdemolován svršek mostu, provedení nové vyrovnávací betonové desky, izolace, systému odvodnění, vozovky kat. S24,5/80 a vybavení mostu vč. přeložek inženýrských sítí - dle projektové dokumentace.
Odhad ceny: 176 967 056 Kc
I/48 Palačov - Příbor
Oprava živičné vozovky na silnici I/48 v úseku Palačov - Příbor technologií teplý REMIX a recyklací za studena, vč. obnovy vodorovného dopravního značení.
Odhad ceny: 60 512 210 Kc
http://www.infoportaly.cz/ms-kraj/novy- ... vojicinsku
I/48 je prej velmi nebezpečná ... ve videu více
I/48 je prej velmi nebezpečná ... ve videu více
http://goo.gl/maps/UCQX
Na mapách google upravili označení I/48 respektive R48 teď jim chybí jenom detail okolo Příboru a hraniční úsek v Těšíně.
Na mapách google upravili označení I/48 respektive R48 teď jim chybí jenom detail okolo Příboru a hraniční úsek v Těšíně.
... a přidali doprovodku z Rychaltic, zároveň odebrali hlavní trasu, jenž se právě staví.
-
kyk
- Kontaktovat uživatele:
na vysoké rozlišení tam hlavní trasa je, jako plánovaná
no tak zajímavá informace z dnešních událostí na ČT:
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... silnicich/
jak se plánuje převedení některých silnic I. tříd na rychlostky se sníženou rychostí na 110 km/h a bez dálniční známky, tak do těchto úseků chtějí zařadit i úsek Nový Jičín Příbor - viz. reportáž
jak se plánuje převedení některých silnic I. tříd na rychlostky se sníženou rychostí na 110 km/h a bez dálniční známky, tak do těchto úseků chtějí zařadit i úsek Nový Jičín Příbor - viz. reportáž
jen dolpním, že v té reportáži doplňující bylo zmíněno, že vláda projedná v srpnu návrh také na změnu R na D - např. D35, D6, D55, či D10 - s tím, že na R by chtěli snížit rychlost na 110 na všech - takže zřejmě i na R48
viz. ta reportáž - leda, že by R48 byla taktéž povýšena na D48, ale v reportáži zmíněno nebylo, tak těžko říct ...
Tyhle reportáže bych nebral doslovně. Dost říkali pořád "namátkou", "například". FM - Těšín (popř. Rychaltice - FM) by to degradovalo zbytečně. Pokud by to nějak vyřešili, silnice 48 by byla pak značnená po kouskách I48, R48 a D48 
no s tím značením v několika kategoriích na různých úsecích 48 mě to taky napadlo
škoda, že v tom zákoně není i bývalý plán exministra Řebíčka zvednout na některých úsecích dálnic rychlost až na 160 km/h pamatuji si, jak v OVM říkal, že po modernizaci by to zvládala velká část D1, ale taky D8 či D11 - by bylo zajímavé, kdyby na "D48" byla třeba 160 km/h kurnik to by byl randál, že bych musel u baráku postavit vlastní protihlukovku
ale do práce bych dojel tak za 5 min, ale samozřejmě jen fantasie
) no jsem teda zvědav, jak ten zákon dopadne a hlavně v praxi, co to přinese a sebere ...
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Reportáž je třeba brát s nadsázkou, přeci jen je to ČT.
Bumbiku jaký randál? 160 tam v noci poláci jezdí už teď, a že by všichni jezdili 160 je blbost, autopark tady na to není, i ceny phm jsou proti tomu.
Bumbiku jaký randál? 160 tam v noci poláci jezdí už teď, a že by všichni jezdili 160 je blbost, autopark tady na to není, i ceny phm jsou proti tomu.
R48 -> D48 se podařilo!
máš recht, nicméně od kolegy cajta a potažmo z novin vím, že od příštího roku má na 48 čce jezdit policejní černý passat, tak jsem zvědav, kolik poláků bude těch 160 km/h jezdit ... jsem ale vážně zvědav, jestli po změně toho zákona bude R48 najednou D48 ...
tak je to jasné - podle mapy ministerstva dopravy, bude na R48 zřejmě už jen 110 km/h
http://ekonomika.idnes.cz/foto.aspx?fot ... pa_bmp.jpg viz. daný článek:
http://ekonomika.idnes.cz/cesko-prekres ... oprava_neh
tak skutečně mezi Českým Těšínem a FM a mezi FM a Rychalticemi bude 110 - totéž z Příbora do NJ - osobně bych radši uvítal na R 130 na D 150, ať jdeme s rychlostí spíš vpřed ... no holt dá se jít i vzad
http://ekonomika.idnes.cz/foto.aspx?fot ... pa_bmp.jpg viz. daný článek:
http://ekonomika.idnes.cz/cesko-prekres ... oprava_neh
tak skutečně mezi Českým Těšínem a FM a mezi FM a Rychalticemi bude 110 - totéž z Příbora do NJ - osobně bych radši uvítal na R 130 na D 150, ať jdeme s rychlostí spíš vpřed ... no holt dá se jít i vzad
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Zvedat rychlosti v současné bezpečnostní hysterii půjde jen asi těžko. Osobně doufám, že ještě dojde k dílčím změnám, které degradování současných erek omezí na minimum a že to bude i případ R48.
Jinak v rozpočtu SFDI na příští rok, je na další úseky R48 alokována NULA, krom obchvatu F-M, kde je nějakých 13 mega na přípravu
Jinak v rozpočtu SFDI na příští rok, je na další úseky R48 alokována NULA, krom obchvatu F-M, kde je nějakých 13 mega na přípravu
R48 -> D48 se podařilo!
no, co se týče obchvatu FM včera jsem byl navštívit kamaráda při cestě z olešné (než jsem fotil stavbu R48) a vedle něj zbořen další dům, kvůli obchvatu a skutečně ten pneuservis zbourat stálo 2.5 mega a byly tam 2 nové přeložky VNN prej taky kvůli obchvatu a prej příští rok mají dělat 2 přeložky vodovodu a 1 přeložku plynovodu a pokračovat ve výkupech atd. takže těch 13 mega se asi bude hodit
- no ty dílčí změny by byly nanejvýš vhodné - zrovna R48 by si zasloužilo těch 130, totiž pak by paradoxně vznikla zajímavá situace se zpoplatněnými a nezpoplatněnými úseky a především je hodně řidičů, kteří kvůli 110 nebude platit známku kvůli 7 km z Rychaltic do FM a totéž může být zajímavé na spoustě dalších míst v ČR
A nebyla náhodou někde zmínka o tom, že R bude nezpoplatněna? To by zase plno řidičů uvítalo.
btw:
Do budoucna (pokud bude stejná kategorie R25,5/100) by mohla být D od Bělotína aspoň po Frýdek.
A z Olomouce do Mohelnice bude D? To může být i na Těšín a na obchvatu může být snížena rychlost. Parametry na to má.
btw:
Do budoucna (pokud bude stejná kategorie R25,5/100) by mohla být D od Bělotína aspoň po Frýdek.
A z Olomouce do Mohelnice bude D? To může být i na Těšín a na obchvatu může být snížena rychlost. Parametry na to má.
Dobrý den,
pro upřesnění, přeznačení úseku I/48 N.Jičín - Příbor nebude na rychlostní komunikaci, ale na kategorii "Silnice pro motorová vozidla".
Úsek Rychaltice - Frýdek-Místek bude po zprovoznění předpokládáme označen jako "Silnice pro motorová vozidla" s poplatkem a je zde možné uvažovat o limitu 130 km/h, stejně tak jako i na dalších úsecích z FM do Č.Těšína, jelikož se jedná o nové moderní úseky.
Stávající úsek Nový Jičín -Příbor bude bez poplatku s limitem 110 km/h, obchvat Příbora bez poplatku a je zde možné uvažovat o možném limitu 130 km/h.
Z přiložené mapy je patrné, že stávající R48 nebude dálnicí.
Jen bych upozornil, že se zatím jedná pouze o návrh.
S pozdravem
Roman Kluzák
pro upřesnění, přeznačení úseku I/48 N.Jičín - Příbor nebude na rychlostní komunikaci, ale na kategorii "Silnice pro motorová vozidla".
Úsek Rychaltice - Frýdek-Místek bude po zprovoznění předpokládáme označen jako "Silnice pro motorová vozidla" s poplatkem a je zde možné uvažovat o limitu 130 km/h, stejně tak jako i na dalších úsecích z FM do Č.Těšína, jelikož se jedná o nové moderní úseky.
Stávající úsek Nový Jičín -Příbor bude bez poplatku s limitem 110 km/h, obchvat Příbora bez poplatku a je zde možné uvažovat o možném limitu 130 km/h.
Z přiložené mapy je patrné, že stávající R48 nebude dálnicí.
Jen bych upozornil, že se zatím jedná pouze o návrh.
S pozdravem
Roman Kluzák
A kolik tam těch Poláků jezdí dnes 160 km/h?bumbik píše:máš recht, nicméně od kolegy cajta a potažmo z novin vím, že od příštího roku má na 48 čce jezdit policejní černý passat, tak jsem zvědav, kolik poláků bude těch 160 km/h jezdit ... jsem ale vážně zvědav, jestli po změně toho zákona bude R48 najednou D48 ...
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
to vysvětluj na ministerstvu vnitra a třeba ten passat využijí jinde
mě to teda nikterak netěší, občas se stane, že nechtěně sešlápnu plyn více
no jsem spíš zvědav, jaká rychlost bude na R48, myslím, že ten návrh ještě projde změnami, jak psal Martin a jsem zvědav na výsledek ..
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Záleží kdy jedeš, v noci se tam okolo těch 150-160 jezdí, někteří i 180, přes den jsou to spíše jen výjimky, ale i tak je nejčastější rychlost okolo 100km/h.Lenny píše:A kolik tam těch Poláků jezdí dnes 160 km/h?bumbik píše:máš recht, nicméně od kolegy cajta a potažmo z novin vím, že od příštího roku má na 48 čce jezdit policejní černý passat, tak jsem zvědav, kolik poláků bude těch 160 km/h jezdit ... jsem ale vážně zvědav, jestli po změně toho zákona bude R48 najednou D48 ...Trochu přehnáné, jinak si nedokážu vysvětlit, že mě za celý rok v lanech nepředjelo ani jedno auto, to moje nejede více než 158 na tachometru (zjištěno ve vzácné chvilce, kdy mi tachometr fungoval
), takže reálně tak 140
R48 -> D48 se podařilo!
tak ohledně tématu reportáž Michala Poláška v Událostech v regionech:
- zarazila mě poslední informace, že zatím není jasné, zda-li bude na nových rychlostkách jízda zdarma či bude třeba dálniční známka!
edit: vložen přímý link
- zarazila mě poslední informace, že zatím není jasné, zda-li bude na nových rychlostkách jízda zdarma či bude třeba dálniční známka!
edit: vložen přímý link
Když jsem včera mluvil s mluvčím MD Martinem Novákem, tak z něj vypadlo, že v podstatě by se měla zrušit kategorie "R", tedy rychlostní silnice. Vypadalo by to tak, že by mezi silnicí I. třídy a dálnicí nic dalšího nebylo. Nově definovaná kategorie "silnice pro motorová vozidla" by byla jenom speciálním případem silnice I. třídy. Koumali jsme, zdali to není snaha hodit na někoho jiného údržbu silnic, ale jedničky stejně spravuje ŘSD. Možná v tom nějaká snaha ušetřit přece jenom bude.
Je v tom snaha ušetřit při stavbě, místo úzkého eRka se postaví širší jednička. To jen tak zběžně, zbytek je tu na foru dohledatelný v příslušném vlákně.