I/3 stavební úpravy u Benešova

[1. úsek] (D1) – Benešov – Votice (I/18) – (D3)
[2. úsek] České Budějovice (D3) – Kaplice – Rakousko
Odpovědět
kot

Re: I/3 stavební úpravy u Benešova

Příspěvek od kot »

Ale v kterém roce to bude ?
Saljack

Příspěvek od Saljack »

Mike píše:
Saljack píše:... Z východu Prahy se to moc nevyplácí. ...
tady by mohlo drobné zlepšení nastat po otevření D0-511
No, ale je otázkou je jestli to není zlepšení spíš pro I/3.
ZBmaster

Příspěvek od ZBmaster »

Do parku se lze dostat ulicí Konopišťská, kde lze bezpečně silnici podejít a pak jít po chodníku směr Konopiště......
Jen by mě zajímalo kudy povede doprava při zahlubování... Dle tamních zvyklostí se bude zahlubovat tak 5 let.
Saljack

Příspěvek od Saljack »

ZBmaster píše:Do parku se lze dostat ulicí Konopišťská, kde lze bezpečně silnici podejít a pak jít po chodníku směr Konopiště......
Jen by mě zajímalo kudy povede doprava při zahlubování... Dle tamních zvyklostí se bude zahlubovat tak 5 let.
To je sice pravda, ale není tam cesta podél silnice. Památkáři ale trvají na tom aby se tam dalo jít tím "hlavním" vstupem, který je v místě toho sebevražedného přebíhání I/3.
Co se týká té dopravy, tak jestli si správně pamatuji, tak Benešov nesouhlasil aby objížďka vedla přes město, takže by to museli vyřešit jinak (asi provizorní komunikace), ale to se asi bude teď řešit znovu.
Mike

Příspěvek od Mike »

ideální by bylo, kdyby tou provizorní komunikací byla D3 ;)
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
matyyy

Příspěvek od matyyy »

A jaká je jiná možnost?
Možná udělat východní a severní obchvat Benešova :D

Nebo bude jednopruhová provizorka a semafor? Předpokládám že 2 pruhy se mezi stromy parku a stožár vysokého napětí nevejdou

Taky by se dalo hromadně parkovat tahle https://mapy.cz/s/kajujajupo :D
ZBmaster

Příspěvek od ZBmaster »

matyyy píše:A jaká je jiná možnost?
Možná udělat východní a severní obchvat Benešova :D

Nebo bude jednopruhová provizorka a semafor? Předpokládám že 2 pruhy se mezi stromy parku a stožár vysokého napětí nevejdou

Taky by se dalo hromadně parkovat tahle https://mapy.cz/s/kajujajupo :D
Ani bych se tomu nedivil, jden směr okolo a druhý po provizorní silnici. A aspoň na dva roky... A až se zahloubení otevře, bude to tam stát stejně jako teď, protože 2+1 při velkém provozu je spíš na škodu...
kot

Příspěvek od kot »

Existuje vůbec nějaké pozitivní řešení ? Tedy kromě té D3 pochopitelně.
Mike

Příspěvek od Mike »

právě jen ta D3 8-)
pak teprve bude prostor na zhodnocení, kolik dopravy je lokál a na I/3 zůstane
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Saljack

Příspěvek od Saljack »

Já jenom dodám, že v Benešově přibila další okružní křižovatka mezi Kauflandem a Lidlem. Takže na případné objížďce přes Benešov by již byly 4 OK.
kot

Příspěvek od kot »

KO není nikdy dost....
ElWapp

Příspěvek od ElWapp »

Takze by se aspon dalo najet i z vedlejsi ulice, to je snad dobre, ne?
Greyfin

Příspěvek od Greyfin »

Nový pokus o zkapacitnění I/3 u Benešova:
https://zdopravy.cz/tunel-u-konopiste-s ... 25-148313/

Snad už se ŘSD poučilo.
Papuanec

Příspěvek od Papuanec »

Toto je jedna z mála staveb, u které bych s přípravou nespěchal. Plusem stavby je samozřejmě propojení Benešova s Konopištěm a odstranění poslední průsečné křižovatky. Bude to ale třípruh zakončený kruháčem na silnici s intenzitami přes 20 tisíc. Do doby dostavby D3 to dopravní situaci v místě spíše zhorší.
Saljack

Příspěvek od Saljack »

Tohle je jediný úsek, který dává z těch úprav smysl (stačilo postavit tento úsek a OK se stavět vůbec nemusely) a rozhodně situaci nezhorší. Již nyní to kvůli OK na Červených vrškách stojí v obou směrech, protože se musí dávat přednost odbočujícím do Benešova, což zrovna není zanedbatelné množství. Ono to taky s tím 2+1 moc horké není protože většinou se jedná o odbočovací nebo nájezdové pruhy. Jediné, kde by mohl být problém je U Topolu směrem na jih, protože za tou OK se ihned sjíždí do jednoho pruhu, ale v opačném směru to je taky tak a problémy se tam netvoří, tak nevidím důvod proč by to tady bylo jiné.

Co mě ale zaráží je, že to dostala zase Satra. Protože takhle teda buď dostane zaplaceno za tu samou práci 2x nebo to teď nebo před tím dělala zadarmo (čemuž teda ani náhodou nevěřím). Co by mě ale zajímalo je odůvodnění, že to podle ŘSD nebylo vinnou firmy, že jim to soud smetl. Takže Satra zastupovala ŘSD v řízení a nedodali potřebné dokumenty k soudu ani po ročním odkladu a naprosto pohnojili celý soud. Ale nebyla to jejich vina? Tak ať mi někdo řekne, kdo za to teda mohl, že jsou asi nějaká "babička z Horní dolní"?
darwousek

Příspěvek od darwousek »

Souhlasím s Saljackem. Kdyby na Červených vrškách postavili múk ic by tím neskazili.
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
Saljack

Příspěvek od Saljack »

Tak já se klidně vsadím, že na Červených vrškách se ta OK zruší po dostavbě Václavické spojky a severního obchvatu Benešova. Protože tak vznikne MÚK a tahle nesmyslná OK může zmizet v propadlišti dějin. Škoda, že se to nestalo rovnou mohli jsme ušetřit peníze, připravit to na Václavickou spojku a obchvat a jak je teď moderní ušetřit emise a tím chránit planetu.
darwousek

Příspěvek od darwousek »

Všude se musí šetřit atd. ale pak jsou stavby kde se nejdřív postaví něco nevyhovujícího aby se to za 5 let ještě dráž přestavělo. Benešov je perfektní příklad. Teď by ta křižovatka nemusela státzas tak tolik. Jestli bude zdražování pokračovat takmůže stát 2x tolik. A Václavická spojka by se dle mě měla stavět už teď ať to máme na tu D3 alespoň trochu připravené.
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
NullDeVoid
Bydliště: Königsberg, Preußens, Bundesrepublik Großdeutschland

Příspěvek od NullDeVoid »

Mně tohle přijde všechno takový… Jakože D3 ve středočeském kraji už měla stát. Místo toho opět máme dálniční provoz na I/_. Což je přesně ten důvod, proč nemám rád I/_. Často na nich je dálniční provoz.
Nikdy jsem tamtudy nemusel jet, a jsem za to velmi rád, musí to být strašný. Samý průtah městem, samá OK, samý zdržování… To musí být o nervy.
darwousek: Přesně tak, D4 do Strakonic + jejich obchvat.
Moje vize sítě silnic a dálnic ČR (Aktualizováno 2025/02/10.) S je 4pruh, M je střídavý 3pruh, oba s MÚK, SMV.
Základní mapa ČR, pokud by si někdo chtěl kreslit, ve vysokém rozlišení, aktuální k 2024/12/21.
Bert

Příspěvek od Bert »

MÚK Václavické spojky ale měla být severněji od Červených Vršků. Přesné info nemám, ale jestli by její napojení na II/106 a Benešov nebylo dražší, než kruhák. Nechci jej obhajovat, ale vzhledem k tomu, že D3 dlouho nebude, tak MÚK navzdory současnému prasořešení nedává smysl.
Saljack

Příspěvek od Saljack »

No ona to právě nemá být MÚK, ale jenom podjezd pod I/3 a napojení na současnou OK. A deleko to teda rozhodně není.
I3muk.JPG
I3muk.JPG (35.28 KiB) Zobrazeno 3852 x
Jen tak mimochodem, původně tu měla být MÚK, ale kvůli šetření se to změnilo na OK. Takže se naprosto ale naprosto vyhodili peníze z okna za úplně nesmyslné řešení. Mohli se vyřešit 3 věci najednou, takhle se to celé rozdělilo do tří projektů. Přitom to mohlo být krásně připravené a Václavická spojka a obchvat se mohli jenom snadno napojit. Takhle se I/3 nejdříve musela omezit kvůli OK a v budoucnu to bude to samé kvůli podjezdu. Přitom to šlo udělat jenom jednou a pak se bude I/3 uzavírat ještě jednou až někomu dojde, že ta OK je nesmysl, když vedle podjezd a dělá to MÚK a bude se slavnostně rušit a nějaký hrdina bude adorován, jak to krásně vyřešil. Tohle je jasná ukázka nekoordinace a nepřemýšlení do budoucna, každý si udělal jenom to svoje minimum na svém projektu a vzniknul z toho takovýhle paskvil.
ElWapp

Příspěvek od ElWapp »

NullDeVoid píše: 9.3.2023 15:09:00 Mně tohle přijde všechno takový… Jakože D3 ve středočeském kraji už měla stát. Místo toho opět máme dálniční provoz na I/_. Což je přesně ten důvod, proč nemám rád I/_. Často na nich je dálniční provoz.
Nikdy jsem tamtudy nemusel jet, a jsem za to velmi rád, musí to být strašný. Samý průtah městem, samá OK, samý zdržování… To musí být o nervy.
darwousek: Přesně tak, D4 do Strakonic + jejich obchvat.
O čem to mluvíte? Na I/3 je jediný průjezd obcí a to v Miličíně. A to na celé trase z Prahy do Budějovic. OK jsou tam na celé trase dvě, obě u Benešova, v místě, kde se s nimi jezdí rychleji než dříve bez nich. Jasně, ta silnice nezvládá páteční a nedělní špičky a už dávno se mělo jezdit po dálnici, ale jinak je v luxusních parametrech, od Prahy po Benešov samé MÚK.
kot

Příspěvek od kot »

Ale ElWape, NullDevoid přece psal, že tam NIKDY nemusel jet... Jeho hodnocení je pouze dle mapy, nikoliv dle osobní zkušenosti.
NullDeVoid
Bydliště: Königsberg, Preußens, Bundesrepublik Großdeutschland

Příspěvek od NullDeVoid »

OK, podíval jsem se trochu blíže a vypadá to, že to je doopravdy „luxusnější“ I/_, než například…většina I/_.
Ty intenzity tam ale jsou neskutečný.
„už dávno se mělo jezdit po dálnici“ → Přesně to, o čem mluvím.
Moje vize sítě silnic a dálnic ČR (Aktualizováno 2025/02/10.) S je 4pruh, M je střídavý 3pruh, oba s MÚK, SMV.
Základní mapa ČR, pokud by si někdo chtěl kreslit, ve vysokém rozlišení, aktuální k 2024/12/21.
Odpovědět

Zpět na „I/3“