[D55] 5508 Staré Město - Moravský Písek
Re: [D55] 5508 Staré Město - Moravský Písek
Včera jsem byl opět obhlédnout stavbu. Pracovalo se tam, tak jsem fotil jen z podél vedoucí silnice (II/427).
Za mostem přes Kladíkovský potok je položený asfalt. U mostu u Polešovic se navážela a rovnala vrstva zpevněného kameniva. Na levé půlce již byla krytá asfaltovým postřikem a drobným kamenivem. Okolo mostu na MUK Nedakonice probíhaly práce na nájezdu a na napojení mostu na dálnici na strane k Moravskému Písku.
Na mostě přes silnici Nedakonice-Boršice a potok Dlouhá řeka je instalovaná protihluková stěna a pod mostem na silnici Nedakonice-Zlechov pokračují práce na tělese dálnice v místě původní silnice.
https://photos.app.goo.gl/NeTV4z17tJ8tipnA6
Za mostem přes Kladíkovský potok je položený asfalt. U mostu u Polešovic se navážela a rovnala vrstva zpevněného kameniva. Na levé půlce již byla krytá asfaltovým postřikem a drobným kamenivem. Okolo mostu na MUK Nedakonice probíhaly práce na nájezdu a na napojení mostu na dálnici na strane k Moravskému Písku.
Na mostě přes silnici Nedakonice-Boršice a potok Dlouhá řeka je instalovaná protihluková stěna a pod mostem na silnici Nedakonice-Zlechov pokračují práce na tělese dálnice v místě původní silnice.
-
RichardTruxa
D55 - 5508 - Staré Město - Moravský Písek - srpen 2024
-
RichardTruxa
D55 - 5508 - Staré Město - Moravský Písek - září 2024
Zdravím.
Už pár dnů je na moste před Moravským Pískem semafor a omezený průjezd jen jedním pruhem. Na "musíme to opravit" mě to připadá dost brzo.... Neví někdo co se tam děje?
Jo a v Nedakonicích jsem dnes jel pod mostem a byli puštěné oba pruhy, oddělené plastovýma plochýma deskama...
Cipísekmp.
Už pár dnů je na moste před Moravským Pískem semafor a omezený průjezd jen jedním pruhem. Na "musíme to opravit" mě to připadá dost brzo.... Neví někdo co se tam děje?
Jo a v Nedakonicích jsem dnes jel pod mostem a byli puštěné oba pruhy, oddělené plastovýma plochýma deskama...
Cipísekmp.
A nebude to souviset s asfaltovanim najezdove a sjezdové rampy u mostu? Na opravu bych to neviděl, když jsem tam jel naposledy na kole, tak jsem si ničeho nevšiml co by vyžadovalo opravu. A která strana je vlastně zavřená?
Jinak na mapy.cz je uvedeno omezení do 31.10. ( na dopravniinfo.cz není nic)
Jinak na mapy.cz je uvedeno omezení do 31.10. ( na dopravniinfo.cz není nic)
Tak odpoledne jsem jel okolo autem a s asfaltováním to nic společného nemá. Uzavřený je opačný jízdní pruh ( z Moravského písku na Polešovice ( Staré město u UH )). Žádný pohyb jsem ale ze silnice neviděl, jestli se dělo něco pod mostem, nevím.
U nedakonic byl čilý stavební ruh i o půl páté odpoledne. U žel. mostu se dávaly svodidla a dláždil se chodník z nedakonic až po odbočku na Břestek.
U nedakonic byl čilý stavební ruh i o půl páté odpoledne. U žel. mostu se dávaly svodidla a dláždil se chodník z nedakonic až po odbočku na Břestek.
- Přílohy
-
- 20241028_162039a.jpg (83.78 KiB) Zobrazeno 6821 x
-
- 20241028_162012a.jpg (84.77 KiB) Zobrazeno 6821 x
Do galerie jsem přidal další fotky.
Stavbu jsem projel jen po Nedakonice. Asfaltové vrstvy jsou v celém useku( co jsem projel ). U mostu přes Kladíkovský potok schází obrusná vrstva, u mostu na MUK Nedakonice na straně k Moravskému písku schází Ložná a obrusná vrstva. Nájez/sjezd ze směru Moravský Písek - Staré město u UH je pokryt asfaltovým postřikem. Na nájezdu/sjezdu v opačném směru již je asfalt položený. Křižovatka u podjezdu ( odbočka na Boršice ) má již vodorovné dopravní značení. Na dálnici se dokončují svodila, protiptačí zábrany a staví se ploty.
Stavbu jsem projel jen po Nedakonice. Asfaltové vrstvy jsou v celém useku( co jsem projel ). U mostu přes Kladíkovský potok schází obrusná vrstva, u mostu na MUK Nedakonice na straně k Moravskému písku schází Ložná a obrusná vrstva. Nájez/sjezd ze směru Moravský Písek - Staré město u UH je pokryt asfaltovým postřikem. Na nájezdu/sjezdu v opačném směru již je asfalt položený. Křižovatka u podjezdu ( odbočka na Boršice ) má již vodorovné dopravní značení. Na dálnici se dokončují svodila, protiptačí zábrany a staví se ploty.
-
RichardTruxa
D55 - 5508 - Staré Město - Moravský Písek - říjen 2024
Dnes jsem na kole projel dálnici od Bzence po Staré Město u UH. Fotky dodám později. Ted dávám odkaz na video z průjezdu MUK Staré Město u UH. https://youtu.be/lm5abRwnor0?si=W8hVplAq7jgHyaDC
Do galerie jsem přidal další fotky. Na úseku probíhají dokončovací práce. Staví se plot, u Polešovic se montují zábrany proti ptákům, dokončuje se sjezd u Nedakonic, začíná se malovat vodorovné dopravní značení a na násypech se sadí tráva.
Jedna fotka ze včerejška. Dálnice už je skoro hotová a tak jsem v té zimě jen udělal fotku z mostu u Moravského Písku.
- Přílohy
-
- 20241208_094442a.jpg (150.49 KiB) Zobrazeno 5159 x
Tu lokalitu neznám, ale dle fotky to vypadá na docela prudkou zatáčku a přitom je kolem rovina. Můžu požádat místní a znalce o komentář.
Já myslím, že to je foceno z náspu té přeložky II/427, pohled směr Přerov , zbytek "zařídilo" přiblížení a objektiv.
- Přílohy
-
- MPísek.jpg (134.93 KiB) Zobrazeno 4978 x
Není to prudká zatáčka, to je jen optický klam z toho jak jsem to přiblížil při focení.
- Přílohy
-
- 20241208_094425a.jpg (146.53 KiB) Zobrazeno 4970 x
-
- Snímek obrazovky 2024-12-09 133308.png (597.31 KiB) Zobrazeno 4970 x
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Přesně tak. Čím více se objektivem přibližuje, tím víc se vzdálenější objekty přibližují k těm blízkým a nám se pak zdá dálnice plná serpentin
Pamatuji si dodnes, jak jsem jako dítě v nějaké knížce viděl fotku D1 a divil se, jak to někdo může prokličkovat 110.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
-
RichardTruxa
D55 - 5508 - Staré Město - Moravský Písek - listopad 2024
-
RichardTruxa
D55 5508 Staré Město – Moravský Písek (dokumentace z dokončování stavby 03/2025)
-
Honey72
O víkendu jsem jel od Trenčína, že v UH najedu na D55 směr Zlín/Olomouc. Tedy, nebýt navigace, tak na tom kolotoči co musím udělat zblbnu
Ještě před odbočením ze silnice 50 jsem se na displeji navigace divil, co to tam načmárala za spirálu, jestli mě nechce otočit a poslat zpátky. Ale fakt ne. Mohla se pak zakoktat, jak pořád hlásila držte se vlevo, jen to dořekl držte se vpravo a záhy zase se držet vlevo 
I řidič přede mnou zmatkoval a nejprve na jedné větvi odbočil směr Břeclav a pak cuknul na Zlín.
Značení je v pořádku, no asi by to ještě něco chtělo. Nevím.
I řidič přede mnou zmatkoval a nejprve na jedné větvi odbočil směr Břeclav a pak cuknul na Zlín.
Značení je v pořádku, no asi by to ještě něco chtělo. Nevím.
A co by to ještě chtělo?
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
-
Honey72
Problémem podobných MÚK s kruhákem (např. Zbraslav) je velké množství odboček, přípojek, průpletů a vše je v oblouku, takže nevidíte "za roh" a řidič má strašně málo času se rozmyslet. Jen spatří za zatáčkou tabuli, musí si hlídat řazení a auta okolo a najednou už je konec pruhu.
Nevím, možná by pomohly nápisy na vozovce se symbolem dálnice a jejího směru. A v rozpletu by byla vhodná tabule doleva doprava než jen tabule vysoko nad hlavou - https://www.google.cz/maps/@44.488045,1 ... FQAw%3D%3D Řidič má cedule v zorném poli a nemá tam co zkazit. Nemusí počítat pruhy, prostě doleva tam, doprava jinam.
Nevím, možná by pomohly nápisy na vozovce se symbolem dálnice a jejího směru. A v rozpletu by byla vhodná tabule doleva doprava než jen tabule vysoko nad hlavou - https://www.google.cz/maps/@44.488045,1 ... FQAw%3D%3D Řidič má cedule v zorném poli a nemá tam co zkazit. Nemusí počítat pruhy, prostě doleva tam, doprava jinam.
To je hodně dobrý point, doplnit zde vodorovné značení.