modrá nebo zelená... to je fuk. spíš by tam mělo být autíčko ne?mapman píše:Pražský okruh tak je značen dnes, mi přijde dost nevýrazný a málo srozumitelný, v souladu s těmi malůvkami by to IMHO chtělo zvýraznit zelenou dálnicí, doufám že se k tomu jednou dohrabeme, ta modrá dálnice mi koncepčně nevyhovuje
Pražský okruh dnes:
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... 2.JPG.html
Návrh:
V praxi:resp.
Navigace na okruhu
Re: Navigace na okruhu
Základem by mohlo být i toto (když už Praha trvá na tom pražský/městský okruh), a nemusela by se ani měnit vyhláška.
Mezinárodně srozumitelný je pouze ten symbol dálnice, všude to tak je, proč by to v Praze mělo být jinak.
vodorovne znaceni Zbraslav-Komorany uz neni temer videt
to je taky news 
samozrejme myslim silnici nad tunelem co byla
slavnoste otevrena na jare... Doufam, ze bily cary na tom ringu vydrzi aspon 5 mesicu nez vysisujou nebo zmizi uplne
Nějak ti nerozumim. Kde podle tebe je "rychlostka" označená symbolem dálnice?hh píše:Mezinárodně srozumitelný je pouze ten symbol dálnice, všude to tak je, proč by to v Praze mělo být jinak.
-
pavel.hrdina
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Klic je prave v tech uvozovkach - tedy ona je to sice "rychlostka" ale de facto je to dalnice a je jen otazka casu, kdy se tak stane i de jure. Na tohle tema uz se tu napsaly stohy prispevku, takze dal to netreba rozmazavat.egelebege píše:Nějak ti nerozumim. Kde podle tebe je "rychlostka" označená symbolem dálnice?
Třeba v Rakousku dost často.egelebege píše:Nějak ti nerozumim. Kde podle tebe je "rychlostka" označená symbolem dálnice?hh píše:Mezinárodně srozumitelný je pouze ten symbol dálnice, všude to tak je, proč by to v Praze mělo být jinak.
Nejde o to co je okruh podle současných předpisů, jde o to že výnamově se jedná o jednu z nejvýznamnějších komunikací v zemi, s vybavením na úrovni špičkové dálnice s parametry pro aglomeraci velkoměsta, takže zkrátka by to "měla" být dálnice, hlavně významově. Označení pro rychlostku se na západě používá v drtivé většině případů pro silnice s nižším významem kde je potřeba vyloučit nemotorový provoz a ne pro klíčové tranzitní tahy.egelebege píše: Nějak ti nerozumim. Kde podle tebe je "rychlostka" označená symbolem dálnice?
Proto jsem se bavili i o té srozumitelnosti mezinárodní, označení silnice pro motorová vozidla v nikom ten pocit důležitosti vyvolat nemůže, protože v obecném mezinárodním pojetí k tomu ta značka vůbec neslouží.
Taky si myslim že PO měla být dálnice. Bohužel v minulosti se někdo rozhodl jinak, tak tam do teď máme autíčko a nemám informace o tom, že by se to v nejbližší době mělo změnit
Tak tady se shodneme a proto jsem psal, že doufám, že se k tomu jednou dohrabemeegelebege píše:Taky si myslim že PO měla být dálnice. ...
hh píše:Třeba v Rakousku dost často.egelebege píše:Nějak ti nerozumim. Kde podle tebe je "rychlostka" označená symbolem dálnice?hh píše:Mezinárodně srozumitelný je pouze ten symbol dálnice, všude to tak je, proč by to v Praze mělo být jinak.
- Přílohy
-
- ... tak proč ne v Praze?
- po-l2.png (4.72 KiB) Zobrazeno 9392 x
-
- Když to jde ve Vídni ...
- wien.jpg (37.61 KiB) Zobrazeno 9401 x
Protože jsme v čechách.hh píše:... tak proč ne v Praze?
Mimochodem, chystá se nějaká změna co se R a D týče? Nějak nestíhám vše sledovat
Co to je za odpověď, v Česku nejsou lepší nebo stejné věci jak v Rakousku? Od toho blázna Tachau bych to čekal, ten se asi cítí méněcenný, ale jinak myslím nemáme důvod.egelebege píše:Protože jsme v čechách.hh píše:... tak proč ne v Praze?
Možná že mi to uniklo, ale je už jasné, kam nebudou smět sjíždět (z okruhu) kamiony ? V podstatě jde o Barandovskou a Vídeňskou, protože na Strakonickou nepochybně smět budou a jiné možnosti mezi D5 a D1 nejsou.
Tak se nám na dočasném konci Pražského okruhu u Modletic na návěst před křížovatkou vrací i původní značka „Okruh“ (č. IP 1a) jak je vidět zde. (Lepší foto jsem nenašel.)
Tady jsem vyfotil lepší detailmiho píše:Tak se nám na dočasném konci Pražského okruhu u Modletic na návěst před křížovatkou vrací i původní značka „Okruh“ (č. IP 1a) jak je vidět zde. (Lepší foto jsem nenašel.)
- Přílohy
-
- MUK R1xD1 (Plzeň-Brno)
- P8130092.JPG (66.92 KiB) Zobrazeno 8345 x
Značková džungle
- Přílohy
-
- MUK R1xD1 (Plzeň-Brno)
- MUK R1xD1 (Plzeň-Brno_01).JPG (82.58 KiB) Zobrazeno 8337 x
panebože

Tak se mi ze zde publikovaných fotek zdá, že v tom Praha udělala ještě větší bordel, než jsme čekalimiho píše:Tak se nám na dočasném konci Pražského okruhu u Modletic na návěst před křížovatkou vrací i původní značka „Okruh“ (č. IP 1a) jak je vidět zde. (Lepší foto jsem nenašel.)
No je to prostě směrovka na JS, která je snad celá značená jako okruh II, tak to asi po přechodnou dobu tak bude. Nebo chcete přeznačit i celou JS?
Mně by se na tom "velkym" okruhu líbila i ta značka zelenýho proužku s III, když už jsme si ji jako krajový špecifikum (jak jsem byl kdysi poučen) zavedli. Nemusel bych furt hledat, kam jezděj ostatní tranzity, když mam sám renaulta
Mně by se na tom "velkym" okruhu líbila i ta značka zelenýho proužku s III, když už jsme si ji jako krajový špecifikum (jak jsem byl kdysi poučen) zavedli. Nemusel bych furt hledat, kam jezděj ostatní tranzity, když mam sám renaulta
Městský okruh je primárně okruh I, po Jižní Spojce vede jen do dostavby Pražského okruhu, který je výhledově celý okruh II...

resp.