Dokončení Blanky
Re: Dokončení Blanky
Je to ZCELA jasné a bohužel u nás i reálné. 
když jsem dnes koukal na video na idnesu, kudy že se bude vlastně najíždět od tunelu na ulici k Holešovičkám ?
protože tam co si myslím, bylo takový menší jezírko
protože tam co si myslím, bylo takový menší jezírko
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Zřejmě tou zpětnou rampou co tam je už nyní
http://www.mapy.cz/#!x=14.446887&y=50.114686&z=18
Jinak pokud myslíš směrem do centra, tak tam žádnej nájezd nebude. Bude se muset jezdit přes Trojskej most.
http://www.mapy.cz/#!x=14.446887&y=50.114686&z=18
Jinak pokud myslíš směrem do centra, tak tam žádnej nájezd nebude. Bude se muset jezdit přes Trojskej most.
Primátor připravuje s týmem odborníků „den B“, kterým je zprovoznění další části městského okruhu
Primátor Tomáš Hudeček nepodceňuje přípravy na duben příštího roku. Právě v tomto měsíci dojde k zprovoznění části městského okruhu. Komplex pro hladký průjezd Prahou by měl ale především zajistit viditelné kroky k přívětivějšímu prostředí pro Pražany i návštěvníky hlavního města. Den otevření primátor pracovně označil jako „den B“.
15. červenec 2013
„K tomu, aby Pražané získali oprávněný pocit, že miliardy nebyly investovány zbytečně, je třeba, aby Blanka znamenala výhodné řešení pro všechny. Nelze pouze dokončit tunel a nechat ho žít vlastním životem. Především ti, kteří do centra autem nejezdí vlastním autem, by měli výrazně pocítit, že se hlavní město chová lépe k veřejnému prostoru,“ říká o blízké budoucnosti primátor Tomáš Hudeček.
Primátor nezapomíná na detaily. Proto konzultuje v týmu odborníků veškeré možnosti i případná úskalí, která otevření tunelu může přinést. Pracovních schůzek se účastní např. zástupci TSK, DPP, ROPID či URM. Kromě možné problematiky vjezdu či výjezdu z tunelu řeší především výrazné odlehčení městu od automobilů. Součástí by proto měla být nejen dopravní opatření pro řidiče a jejich viditelné značení, ale především více možností pro chodce. To znamená pohodlnější cesty pro pěší a cyklisty, chodníky propojené větším množstvím přechodů, které usnadní omezení dopravy v centru Prahy.
Jako důležitou součást výsledného efektu vnímá primátor i to, aby redukce soukromých vozidel v centru doprovázelo vhodné uspořádání městské hromadné dopravy. Zvažují se nejen nové zastávky tramvají, ale např. i průjezd autobusu MHD Blankou, který tak umožní rychlejší dopravu osob z jednoho konce města na druhý.
http://www.praha.eu/jnp/cz/home/magistr ... rniku.html
Primátor Tomáš Hudeček nepodceňuje přípravy na duben příštího roku. Právě v tomto měsíci dojde k zprovoznění části městského okruhu. Komplex pro hladký průjezd Prahou by měl ale především zajistit viditelné kroky k přívětivějšímu prostředí pro Pražany i návštěvníky hlavního města. Den otevření primátor pracovně označil jako „den B“.
15. červenec 2013
„K tomu, aby Pražané získali oprávněný pocit, že miliardy nebyly investovány zbytečně, je třeba, aby Blanka znamenala výhodné řešení pro všechny. Nelze pouze dokončit tunel a nechat ho žít vlastním životem. Především ti, kteří do centra autem nejezdí vlastním autem, by měli výrazně pocítit, že se hlavní město chová lépe k veřejnému prostoru,“ říká o blízké budoucnosti primátor Tomáš Hudeček.
Primátor nezapomíná na detaily. Proto konzultuje v týmu odborníků veškeré možnosti i případná úskalí, která otevření tunelu může přinést. Pracovních schůzek se účastní např. zástupci TSK, DPP, ROPID či URM. Kromě možné problematiky vjezdu či výjezdu z tunelu řeší především výrazné odlehčení městu od automobilů. Součástí by proto měla být nejen dopravní opatření pro řidiče a jejich viditelné značení, ale především více možností pro chodce. To znamená pohodlnější cesty pro pěší a cyklisty, chodníky propojené větším množstvím přechodů, které usnadní omezení dopravy v centru Prahy.
Jako důležitou součást výsledného efektu vnímá primátor i to, aby redukce soukromých vozidel v centru doprovázelo vhodné uspořádání městské hromadné dopravy. Zvažují se nejen nové zastávky tramvají, ale např. i průjezd autobusu MHD Blankou, který tak umožní rychlejší dopravu osob z jednoho konce města na druhý.
http://www.praha.eu/jnp/cz/home/magistr ... rniku.html
Že by nás čekal Bus pruh? 
Komentář z dílny Automatu odkazuje na rozhovor s T. Hudečkem. Jsou provozní náklady Blanky opravdu 300 mega ročně, nebo je to chyba?
Co to mele? Blanka že Praze neuleví? To jsem jediný, kdo musí při jízdě z jedné strany města na druhou volit cestu kolem Karlova mostu, protože je nejrychlejší a nejkratší ( s výjimkou předvánočního času)...?
Obdiv všem, kdo dokázali ty
dočíst do konce
. Já ne, už první dvě věty na mě byly příliš. Nicméně fakt, že současný primátor je víceméně z jejich strany chválen, je pro mě jasným indikátorem, koho příští rok v žádném případě nevolit
.
Já třeba čekám na sprovoznění Blanky jak na smilování. Nechápu, že Hudeček vytváří dojem, že je tunel zbytečný. A jestli to spolu se socanama zastaví, tak je to na defenestraci.
Když ho štve, že si nemohli taky nakrást, tak ať začne stavět i tu východní část MO, Holešovičky v tunelu a hned budeme číst, jak je to třeba... 
Já si dovedu představit, že Hudečka štve těch 300 miliónů ročně (jestli je to pravda, což byl můj dotaz). A je myslím dobré, že chce za nějakou relativně malou sumičku zkultivovat okolí. Mě se na něm líbí právě to, že nechce jít cestou obřích investic, na které ostatně Praha v příštích letech nebude mít, ať už bude primátorem kdokoliv.
Jenže bez obří investice do východní části MO bude z celé Blanky jen kočkopes, který moc nepomůže K Holešovičkám nebo Spojovací (u které bydlímPavel Q píše:Já si dovedu představit, že Hudečka štve těch 300 miliónů ročně (jestli je to pravda, což byl můj dotaz). A je myslím dobré, že chce za nějakou relativně malou sumičku zkultivovat okolí. Mě se na něm líbí právě to, že nechce jít cestou obřích investic, na které ostatně Praha v příštích letech nebude mít, ať už bude primátorem kdokoliv.
Já bych Smetanovo nábřeží (ač vášnivý řidič) klidně zavřel, beztak to má velmi malou kapacitu a ve špičkách trvá průjezd i hodinu, přičemž se dají využít jiné kapacitnější trasy, i třeba ta Blanka. Spousta lidí ho používá třeba pro trasy Holešovice - Smíchov, a to opravdu není nutné vyjíždět přes královskou stezku ...
Co se týče Blanky a zvelebování okolí, ano, to je potřeba. Další velká infrastrukturní stavba ale klidně počká až na dalšího primátora. Hlavně ať se úplně nezastaví příprava (zejména RadRad) a pak bude potřeba vyřešit co s Holešovičkama....
Co se týče Blanky a zvelebování okolí, ano, to je potřeba. Další velká infrastrukturní stavba ale klidně počká až na dalšího primátora. Hlavně ať se úplně nezastaví příprava (zejména RadRad) a pak bude potřeba vyřešit co s Holešovičkama....
Tranzit už tam asi po otevření Blanky moc jezdit nebude, ale třeba z Národní jet do Holešovic přes Smíchov nebo kolem Muzea mi přijde docela absurdní. Je to důležitá spojka pro takové místní přesuny, v podstatě jedna ze dvou zbývajících mezi magistrálou a MO, úplné uzavření by asi bylo dost husté.mapman píše:Já bych Smetanovo nábřeží (ač vášnivý řidič) klidně zavřel, beztak to má velmi malou kapacitu a ve špičkách trvá průjezd i hodinu, přičemž se dají využít jiné kapacitnější trasy, i třeba ta Blanka. Spousta lidí ho používá třeba pro trasy Holešovice - Smíchov, a to opravdu není nutné vyjíždět přes královskou stezku ...
Souhlas, ale právě přípravu by někteří škůdci moc rádi zastavilimapman píše:Co se týče Blanky a zvelebování okolí, ano, to je potřeba. Další velká infrastrukturní stavba ale klidně počká až na dalšího primátora. Hlavně ať se úplně nezastaví příprava (zejména RadRad) a pak bude potřeba vyřešit co s Holešovičkama....
Mě právě přijde, že jet z Národní do Holešovic kolem Rudolfina je luxus, kterého se zbavit lze, cest je více - buď po mostě legií a přes Malostranské nám. nebo právě na Ječnou a po magistrále. Není to zas taková dálka a místní trefí i jinými cestami. Ono by stačilo z toho udělat pěší zónu a dopravní obsluze vjezd povolit. Místní se dostanou, služby poskytující podnikatelé taky a byl by klid...Standa píše:Tranzit už tam asi po otevření Blanky moc jezdit nebude, ale třeba z Národní jet do Holešovic přes Smíchov nebo kolem Muzea mi přijde docela absurdní...
Tak to mi skoro přijde brutálnější přes to Malostranské náměstí, než kolem Rudolfina. Každopádně, v obou těchto "koridorech" je stejně tramvaj, takže o nějaké plnohodnotné pěší zóně stejně nemůže být ani řeč. A přeci jen nějaká dopravní obslužnost by asi měla být zachována.
Plnohodnotná pěší zona je právě taková, kde tramvaj jezdí. Kdo to má celý chodit pěšky 
A průjezd Malou stranou mi taky přijde brutální, to už se radši budu šoupat pod těma karlovkama.
A těch 300 milionů provozních nákladů si klidně umim představit, jen spotřeba elektřiny pro svícení bude tak dvacet nejmíň, pro odvětrání několikanásobek, údržba týhle nutný techniky plus bezpečnostních systémů zrovnatak. A kdyby si to mělo vydělat i na ekonomickou údržbu a obnovu, tak to dá dohromady s rozumnejma odpisama klidně miliardu. Ostatně nějaký provozní ekonomický data ze Strahova a Mrázovky by mohly bejt, a stačí to násobit délkou a "koeficientem rozmařilosti" pro novější realizaci.
A průjezd Malou stranou mi taky přijde brutální, to už se radši budu šoupat pod těma karlovkama.
A těch 300 milionů provozních nákladů si klidně umim představit, jen spotřeba elektřiny pro svícení bude tak dvacet nejmíň, pro odvětrání několikanásobek, údržba týhle nutný techniky plus bezpečnostních systémů zrovnatak. A kdyby si to mělo vydělat i na ekonomickou údržbu a obnovu, tak to dá dohromady s rozumnejma odpisama klidně miliardu. Ostatně nějaký provozní ekonomický data ze Strahova a Mrázovky by mohly bejt, a stačí to násobit délkou a "koeficientem rozmařilosti" pro novější realizaci.
-
Mosquit
Jako protipól můžem odhadnout finanční "přínos". Denně tam projede řekněme 50 tisíc aut, v každém 1,5 člověka, průměrná časová úspora 10 minut, při průměrné mzdě a 250 pracovních dnech to dělá kolem 400 milionů. Věřím, že jsem všechna čísla snížil.
Plus snížení hlukové zátěže a exhalací (mám na mysli prach, ten se totiž z tunelu snadněji odchytává přes nějaké ty filtry ventilace), plus snížení spotřeby PHM a exhalací (tentokrát všech) plynulejší jízdou - dneska často jedu raději z Břevnova na Jarov po Jižní spojce, než přes Holešovice, protože průměrná spotřeba může být i o 5 l/100km nižší (13 vs. 8), samozřejmě, když se nestaví nový most na Spořilově. Takže IMHO Blanka představuje samá pozitiva a životní jistoty
(my se ovšem z médií podporujících Zelené Khméry vesměs budeme dozvídat, jaká to je katastrofa - vsaďte se!
)
Možná Praha nakoupí flotilu těch elektrovláčků, které způsobují dnes a denně nepříjemnosti na pražských silnicích v centrální části, a pošle je do Blanky místo aut. Jejich přesunutím do tunelu by se jistě propustnost ulic zvýšila, čímž by se snížily i emise. A protože to jsou elektrovláčky, ušetřilo by se za provoz Blanky, protože by se nemusela pouštět vzduchotechnika. A proč svítit, každý vagónek dostane petrolejku! A když je tam tma, není potřeba kamer a velína, stejně by nikdo nic neviděl. Mám rád retro nejen v bankovnictví, ale i v dopravě... 
-
Mosquit
To je nápad, a prorazíme třetí štolu SAT a vybudujeme okružní linku tramvají.
A zároveň ušetříme za obsluhu zastávek, protože v tunelu zastavovat nelze a na povrch se tato linka nikde nepodívá.Mosquit píše:To je nápad, a prorazíme třetí štolu SAT a vybudujeme okružní linku tramvají.
Ale proč třetí rouru? Stačí zakázat vjezd IAD do SAT a dát tam jen tramvaje a cyklisty
!
A místo podzemních garáží vytvořit zasedací a sjezdovou místnost pro AUTO MAT,děti země a podobné spolky...
Tak ta už tam skoro je... Jenom by byly potřeba o trošku menší tramvajeMosquit píše:To je nápad, a prorazíme třetí štolu SAT a vybudujeme okružní linku tramvají.