a zahájení 1107kot píše: ...pak chybí už jen zahájení 1106!
1105-2 Osičky - Hradec Králové
Re: 1105-2 Osičky - Hradec Králové
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
No absulutní klid byl nejen na pozemích statkářky, ale i dále k MÚK. Na tom začátku mi to přišlo, že jedou tempem, aby otevřeli přiští rok nějaké provizorium v podobě sjezdu do Plačic. Vím, že se tam sjezd neplánuje, ale nasazení by budování nějaké rychlé křižovatky napovídalo
A alespoň by se ten postavený leč neprovozovaný úsek konečně uživil 
OBRAZEM: Stavba dálnice D11 překonala železnici a blíží se k Hradci
Zdroj: http://hradec.idnes.cz/stavba-dalnice-d ... zpravy_kvi
Zdroj: http://hradec.idnes.cz/stavba-dalnice-d ... zpravy_kvi
-
JohnyRockNRoll
"Podle odcházejícího ministra dopravy Antonína Prachaře se dálnice z Hradce až do Smiřic začne stavět v příštím roce a do Jaroměře hned o rok později." Koukal jsem do vlákna, že bylo vypsáno jakési výběrové řízení a že nové ceny pozemků začínají zabírat. Dá se odhadnout, jak moc je zahájení v příštím roce (ne)reálné, resp. dá se aspoň teoreticky zahájení do konce roku '15 ještě stihnout?
-
vodouch2000
Rozpracování dalších úseků je podle mě možné ještě v 2015. Stavební povolení na úsek HK - Smiřice je, pozemky jsou vykoupeny, příští rok se vyhlásí výběrko na zhotovitele, a pokud půjde vše bez komplikací, tak bych tomu i věřil
Jediné s čím si nejsem jistý na tomto úseku, je archeologický záchraný průzkum.
Ono už je stavební povolení? To se mi nezdá. Možná na něco málo. Neřeší se ještě ÚR na upravenou křižovatku Plotiště? - aspoň jsem vydání rozhodnutí nikde nedohledal.
SP je na celou trasu včetně všech pozemků? pro mě nová informace, tak to je super! tak to se příští rok to výběrko vypsat může ... ale archeologický průzkum ten zas bude min na 2 roky, víme jak je královéhradecko bohaté na nálezy ...
Dokud to SP neuvidím v pdf, tak neuvěřím.
Do příslušného vlákna 1106-1107, Hradec Králové - Jaroměř jsem nakopíroval stav z letáku z 09/2015.
Hold touha fotit se při přestříhávání pásky je veliká, tak slibují až moc. Pokud by to šlo podle toho letáku, tak je to v 11/2015 předání staveniště, nějaké to kopnutí do země před zimou.
Do příslušného vlákna 1106-1107, Hradec Králové - Jaroměř jsem nakopíroval stav z letáku z 09/2015.
Hold touha fotit se při přestříhávání pásky je veliká, tak slibují až moc. Pokud by to šlo podle toho letáku, tak je to v 11/2015 předání staveniště, nějaké to kopnutí do země před zimou.
-
vodouch2000
Teď jste mě rozhodili, s tím SP si jistý nejsem, nerad bych vypouštěl nějaké fámy. Klidně mě vyveďte z omylu, teď honem nevím, kde jsem to četl. S těmi pozemky je to tak, že všechny dostupné jsou vykoupeny, na několika málo by mělo jet vyvlastňovací řízení. Změna ÚR Plotiště podle mě definitivně hotová není, ale tato MÚK je buď samostatná stavba, a nebou je součástí stavby Osičky - HK, tudíž by na další úsek teoreticky neměla mít vliv (myslím na fázi přípravy a ZS).
osičky - hk obsahují MÚK Kukleny - Plotiště je právě otázka HK - Smiřice ...
-
vodouch2000
Aha, no jo, už to vidím v letáku, tak to se omlouvám. V tom případě se ptám, jestli se SP vydává jen na celý úsek HK - Smiřice, nebo to jde i na jednotlivé úseky samostatně? Že by se teoreticky mohlo začít dříve na 1106-2, pokud by nebylo dořešeno ÚR Plotiště, popř. nastaly jiné komplikace?
(mmch. v letáku je 2x Plotiště)
(mmch. v letáku je 2x Plotiště)
Antone Pavloviči nejsou DVÉ Plotiště málo?
-
Hanes
- Kontaktovat uživatele:
Na tomto úseku se dávno zaspalo, kdyby nečekali s ostatními stavbami na dodělání 1105/2 a pokračovali dál, mohlo to být už někde ve Dvoře Králové 
Na konci světa: I/60 a kousek od civilizace: A 94, jinak na cestě mezi nimi.
Hanesi, kdyby se alespoň na pozemcích ŘSD dělal archeologický průzkum.
-
Hanes
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak, alespoň něco aby se už konečně začalo dělat.
Na konci světa: I/60 a kousek od civilizace: A 94, jinak na cestě mezi nimi.
Když už pokračují severně od silnice (zatím asi v prostoru múk), tak by mohli plynule pokračovat až do Jaroměře (jenže tam asi není vyřešna objednávka).idnes píše:Po mnoha nálezech z pravěku a raného středověku se nyní objevily třeba urny z doby bronzové. „Posunuli jsme se. Jedna část výzkumu pokračuje severně od pražské silnice, druhá směrem na Vlčkovice,“ prozradil hlavní archeolog Petr Hejhal.
Zdroj: http://hradec.idnes.cz/archeologicke-na ... zpravy_pos
Ještě tam píší
Pokud nebude velký mráz, mohou archeologové kopat i přes zimu
-
Mosquit
Potvrzuji, že dnes ráno archeologovali hned u "staré" 1/11 v oblasti MÚK, severně od stávající silnice.
Potkávám je tam pravidelně každé ráno i odpoledne, co jedu kolem už od října, kdy jsem tudy jel prvně.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Poslední letošní focení začlo včera tradičně v Kuklenách. Poznatky: archeologové na MÚK už žádní. Viditelné obrysy na konci úseku doznala sjezdová větev do HK. Vrtací činnost probíhala na základech mostu nejbližšího MÚK. U Vlčkovic v boudě jen hlídač, který říkal, že dnes se mělo zase pracovat. Tam jsou práce znatelné, jelikož násep za kolejemi je už hotový. Budují se i pilíře pro most nad přeložkou silnice do vlčkovic. A ještě před kolejemi se likvidovaly základy s ukradenými uřízlými tyčemi. Na fotkách je to dobře vidět. Takže odkaz: http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... ove/141213
Martasi díky za fotky, docela se to hýbe kupředu, i když doba výstavby je propastně dlouhá. Už se těším na příští rok, neboť se ukázalo, že kolo na novou galerii nepotřebuješ...

No musím říci, že kolo se umývá snáze než auto. Na boty se mi pár kilo bahna nabalilo. Ale co by člověk neudělal pro zvídavost v pokroku
Jsem rád, že počasí je zatím příznivé, takže se stále může pracovat, tudíž je co fotit.
Teď jsou v módě různé létající kamery a tak člověk nemusí vstupovat do obtížného terénu a neušpiní se. Ale hlavně jsem se chtěl zeptat, jestli to vypadá na využívání této stavby? http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci ... kud-nikam/martas píše:No musím říci, že kolo se umývá snáze než auto. Na boty se mi pár kilo bahna nabalilo. Ale co by člověk neudělal pro zvídavost v pokrokuJsem rád, že počasí je zatím příznivé, takže se stále může pracovat, tudíž je co fotit.
Pájo, hodně dobrý. Byť je to skoro 4 roky staré, ale stále zajímavé. Fakt dobrá otázka - začalo se už s využíváním přejezdu,když už stavba běží?
Podle mapy je 400 m odtamtud ve Vlčkovicích jiný přejezd, to je opravdu kocourkovština ....
Sláva - tak dnes se dokončil přepis majitele pozemku 189/4 v k.ú. Vlčkovice u Praskačky - nyní již majitel ŘSD/Hradec Králové