Tady ten to taky pěkně zapích
Jak jezdíme
Re: Jak jezdíme
Keď to tu pred pár dňami prebehlo, rozmýšľal som, čo sa tam mohlo stať. Dnes som sa dozvedel, že v tom aute sedela kolegyňa + manžel + jej dieťa.Lenny píše:Při nehodě tří aut na dálnici D10 záchranáři oživovali batole
http://praha.idnes.cz/nehoda-dalnice-d1 ... zpravy_rsr
http://www.pozary.cz/clanek/153292-tezk ... ne-ditete/
Dítě druhý den zemřelo.
Toto dopadne pro viníka špatně.
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Vybržďovač zabiják. Tihle lidi fakt nemůžou být normální. Už kvůli tomu, že dnes má kameru kvůli podobným magorům kde kdo, by jim mohlo dojít, že se na to přijde.
http://praha.idnes.cz/vinik-nehody-na-d ... zpravy_rsr
http://praha.idnes.cz/vinik-nehody-na-d ... zpravy_rsr
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
A další veřejné informace k této nehoděLenny píše:Při nehodě tří aut na dálnici D10 záchranáři oživovali batole
http://praha.idnes.cz/nehoda-dalnice-d1 ... zpravy_rsr
http://www.pozary.cz/clanek/153292-tezk ... ne-ditete/
Dítě druhý den zemřelo.
Toto dopadne pro viníka špatně.
Vybrzdil na D10 auto a způsobil nehodu, při níž zemřelo malé dítě. Hrozí mu 15 let
https://www.novinky.cz/krimi/427228-vyb ... 5-let.html
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
zajímavé na tom je, že video "kvůli vyšetřování nezveřejní" a " i nadále hledáme svědky nehody"
že by poučení z kauzy ráth....
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Sám je kokot zajebaný, mohl ho objet, kdyby mu tam jinej kokot zajebaný nevjel doprava do toho protisměru. Tomu červenýmu pak už nic jinýho nezbejvalo, než mu uhnout tim velkym obloukem, když byl šofér sanity tak nesmělej a jen za nim blikal
-
Honey72
Spíš mají záznam jen z přední kamery a není záznam co se dělo vzadu. Tedy jaký měl důvod k vybrždění.Mike píše:zajímavé na tom je, že video "kvůli vyšetřování nezveřejní" a " i nadále hledáme svědky nehody"
Vzadu je dobrá kamera zase kvůli "lepičům".
A nebo nelze záznam z auta použít při soudním líčení. To co se stalo je jasné, ale nelze to dokázat. 
-
Honey72
Lze, ale záleží na šikovnosti žaloby, obhájce, který to bude chtít smést ze stolu a hlavně na soudci, který vyzdvihne ochranu bezpečnosti nad ochranou osobních údajů. Přece jen, tady už šlo o zabití. To už se minimálně jednou stalo, že se viník co rozbíjel okna oháněl tím, že na kameru neměl vlastník poškozovaného domu povolení, ale soudce dal poškozenému za pravdu.
Honey72: Důvod k vybržďování je IMHO naprosto irelevantní, to se přeci nesmí dělat nikdy
! Každopádně díky za monitoring kauzy, je to fakt hrůza...
-
Honey72
Normálně irelevantní samozřejmě důvod je. Policie to však kvůli úmrtí a podezření z trestného činu musí vyšetřit důkladněji než běžnou nehodu, takže potřebuje všechno co pomůže vyšetřování. Vyloučit, že nešlo o vyřizování rodinných problémů apod.
Já původně myslel, že důvodem nehody bylo náledí a vyjde z toho takováhle "sviňárna". Zabít dítě, to si už vybržďovači dovolili moc.
Já původně myslel, že důvodem nehody bylo náledí a vyjde z toho takováhle "sviňárna". Zabít dítě, to si už vybržďovači dovolili moc.
-
NoOne
- Bydliště: In the Czech Republic, yet right in the middle of Germany
Nekde jsem cetl, ze ma advokata a nevypovida. Mne prekvapuje ta vazba, videl bych to na malo streliva a pokus ho rozezpivat.
To je pravda, vůbec jsem neuvažoval o možnosti, že to nemusela být jen nehoda (a to se dost často koukám v TV na detektivky). A pokud se to vyšetřuje, ten podezřelý by mohl třeba ovlivňovat svědky.
Dobře dělá, že nevypovídá. Kvůli svojí obhajobě. Rozhodně na tom bude lépe, než kdyby vypovídal, kdo ví co.NoOne píše:Nekde jsem cetl, ze ma advokata a nevypovida. Mne prekvapuje ta vazba, videl bych to na malo streliva a pokus ho rozezpivat.
Střeliva mají dost, mají záznam z kamery, kde je krásně vidět celý manévr řidiče v BMW i nehoda. Co možná nemají je jeho chování před nehodou. A prověřují, jestli spolu neměli nějaký konflikt
Viděl bych to na následující průběh. Na D10 vládl hustý provoz. V levém pruhu se vytvořil vláček strážců levého pruhu, kteří se odmítali zařadit, i když mohli. Domnívám se, že řidič bmw z toho rostl až se stal nebezpečným sobě a svému okolí. A když konečně podjel v jeho očích zdržovače, tak místo aby jel dál, když tak spěchal, rozhodl se ho vytrestat vybržděním.
D47 už máme, teď ještě D48
Já si myslím, že policie i státní zástupce mají nabito na exemplární flastr. A nezbývá než doufat, že to nepokazí nějaké podělané procesní chyby, neuznání kamerového záznamu kvůli ochraně osobních údajů apod... 
no druhej lacina z toho nebude
/ tedy 5let natvrdo za 2 zranění /
ty důvody vazby by mě taky zajímaly, že by jako chtěl pokračovat
je to sice mrzuté, ale jak píše lenny, jet v levém tak bezpečně, až jsem nebezpečný ostatním, holt může skončit i takhle
předpokládám, že finální výstup z toho bude "ještě více represe, ještě více skrytého dohledu...."
/ tedy 5let natvrdo za 2 zranění /
ty důvody vazby by mě taky zajímaly, že by jako chtěl pokračovat
je to sice mrzuté, ale jak píše lenny, jet v levém tak bezpečně, až jsem nebezpečný ostatním, holt může skončit i takhle
předpokládám, že finální výstup z toho bude "ještě více represe, ještě více skrytého dohledu...."
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Nejspíš půjde o možnost vyhýbání se soudu, čili útěk.
Jinak na našich dálnicích Vás dost brzo přejde uhýbat se do pravého, neboť když se pak potřebujete vrátit do levého, tak vás nikdo nepustí. Takže musíte brzdit. Nebo se tam nacpat naostro a vytvořit možnou kolizní situaci.
Jinak na našich dálnicích Vás dost brzo přejde uhýbat se do pravého, neboť když se pak potřebujete vrátit do levého, tak vás nikdo nepustí. Takže musíte brzdit. Nebo se tam nacpat naostro a vytvořit možnou kolizní situaci.
Nevybavuji si víc takových situací, než bych spočítal na prstech jedné ruky. A to se snažím vracet doprava, jak to jen jde.
-
evilcleaner
je to otázka měřítka, někdo má pocit, že s každým usednutím za volant bojuje o přežití, jiný naopak jezdí v pohodě a žádné skryté křivdy nepociťuje (tam se řadím i já)
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
-
kyk
- Kontaktovat uživatele:
To standardně zažívám na D11 za Prahou.Sosa píše: Jinak na našich dálnicích Vás dost brzo přejde uhýbat se do pravého, neboť když se pak potřebujete vrátit do levého, tak vás nikdo nepustí.
Půl kilometru vepředu kamion v pravém a všichni se stejně drži v levém, snad aby je náhodou nikdo nepředjel...
2kyk: ano, tak to je, ale upřímně řečeno, ta "kolona" v levém ve valné většině případů dosahuje až k tomu kamionu, takže se stejně nedá jet ani o 0,5 km/h rychleji.
Dost dobře nechápu, o co tady jde. Popisovaný případ nemá s "jízdou vlevo" nic společného, konec konců, nikdo přece nikomu nebrání přejet do toho pravého a jet rychleji (pokud mohu jet pouze takovou rychlostí, jakou mi dovolují vozidla přede mnou, jedná se o souběžnou jízdu a neplatí pravidlo o předjíždění), jen by mě zajímalo, co bude takový řidič dělat až dojede ten kamion. V levém bude souvislá kolona kamion předjíždějící a on bude v pravém, takže bude mít 2 možnosti:
1) zůstat tam a počkat až bude volno - tedy v důsledku jej předjedou i vozidla, která byla původně za ním
2) udělat to "po česku", někomu se drze nacpat před kapotu a porušit pravidlo o bezpečné vzdálenosti.
Nevím, kde berou někteří diskutující tu jistotu, že pokud jedu v levém pruhu a "chci jet rychleji, než ten přede mnou", má mi uhnout a to bez ohledu na dopravní situaci. Z čeho tak usuzujete?
Poznámka: vše výše uvedené samozřejmě neplatí, pokud nejde o souvislou kolonu dosahující až k předjížděnému vozidlu (zde kamionu).
Dost dobře nechápu, o co tady jde. Popisovaný případ nemá s "jízdou vlevo" nic společného, konec konců, nikdo přece nikomu nebrání přejet do toho pravého a jet rychleji (pokud mohu jet pouze takovou rychlostí, jakou mi dovolují vozidla přede mnou, jedná se o souběžnou jízdu a neplatí pravidlo o předjíždění), jen by mě zajímalo, co bude takový řidič dělat až dojede ten kamion. V levém bude souvislá kolona kamion předjíždějící a on bude v pravém, takže bude mít 2 možnosti:
1) zůstat tam a počkat až bude volno - tedy v důsledku jej předjedou i vozidla, která byla původně za ním
2) udělat to "po česku", někomu se drze nacpat před kapotu a porušit pravidlo o bezpečné vzdálenosti.
Nevím, kde berou někteří diskutující tu jistotu, že pokud jedu v levém pruhu a "chci jet rychleji, než ten přede mnou", má mi uhnout a to bez ohledu na dopravní situaci. Z čeho tak usuzujete?
Poznámka: vše výše uvedené samozřejmě neplatí, pokud nejde o souvislou kolonu dosahující až k předjížděnému vozidlu (zde kamionu).
https://www.youtube.com/watch?v=Hi3EZuGFB3o
Dneska po ránu. Asi se to stává všem, ale stejně to nechápu proč to někdo dělá, příště může potkat někoho kdo to nedobrzdí.
Dneska po ránu. Asi se to stává všem, ale stejně to nechápu proč to někdo dělá, příště může potkat někoho kdo to nedobrzdí.
Warcz: ty nechápeš proč to dělá? A jak dlouho máš papíry? Jak dlouho jezdíš? 1/2 roku? Rok?
Dělá to snad proto, že je mimo ne? Což má samozřejmě hodně příčin, ale zde ta hlavní je, že je za prvé po ránu, což je pro mnoho lidí už samo o sobě nebezpečné, natož když si ještě sednou za volant. A za druhé ten člověk má svých starostí určitě až po krk, takže nebude přece řešit, zda ti má, či nemá dát laskavě přednost, když ty si tam zrovna projíždíš. 
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
-
kyk
- Kontaktovat uživatele:
MPMP: Jsem většinou ten co dojíždí ten kamion v pravém.
Nevidím důvod, proč by nemělo fungovat přejetí do levého, v případě dodržování bezpečných rozestupů.
Ale ty opět nedodržuje nikdo, v levém 100-110 a všichni si nalepení na zadku. Jakékoliv připrždění vpředu nejen hrozí kolizí v koloně ale i vyvolává řetězovou reakci až do těch stavů, kdy část kolony musí na dálnici zastavit.
Nedělám si iluze že je to jen česká specialita, a moc se těším na dobu, kdy dojde k masovému rozšíření autonomních automobilů a manuálové budou mít zákaz jezdit v levém.
Vyvinout technologie a změnit legislativu bude rychlejší než změnit myšlení lidí.
Nevidím důvod, proč by nemělo fungovat přejetí do levého, v případě dodržování bezpečných rozestupů.
Ale ty opět nedodržuje nikdo, v levém 100-110 a všichni si nalepení na zadku. Jakékoliv připrždění vpředu nejen hrozí kolizí v koloně ale i vyvolává řetězovou reakci až do těch stavů, kdy část kolony musí na dálnici zastavit.
Nedělám si iluze že je to jen česká specialita, a moc se těším na dobu, kdy dojde k masovému rozšíření autonomních automobilů a manuálové budou mít zákaz jezdit v levém.
Vyvinout technologie a změnit legislativu bude rychlejší než změnit myšlení lidí.