[D3] 0307 a 0308AB Tábor – Veselí n.L.
Re: 0307 a 0308AB Tábor – Veselí n.L.
Ale podle mě jsou ty vzpoury logické. Most si vynutí stavba dálnice, tak by měl patřit k ní. Pokud vznikne podjezd, tak to tak dopadne zcela automaticky a přitom v tom kromě uspořádání není žádný rozdíl.
to s tím současným mostem na I/3 ve Veselí je blbost. Doprovodná silnice II/603 musí někam pokračovat a to je průtah. Toho se kraj nemůže zbavit. A most spadne na kraj taky. Město ho nepotřebuje.
Ano, mostu na komunikaci druhé třídy se kraj zbavit nemůže (může jen odkládat převzetí, pokud nejsou splněny jeho podmínky) a nemůže ho nechat obci. Měl by převzít všechny mosty, které jsou součástí krajské silniční sítě (II. a III. třída).
Zatím to logicky bylo tak že most patří tomu, jehož komunikace po mostě vede. Je jedno jestli dopravně důležitější je podjezd. SŽDC také nepředává své mosty těm jejichž komunikace podjíždí dráhu.JirkaS píše:Ale podle mě jsou ty vzpoury logické. Most si vynutí stavba dálnice, tak by měl patřit k ní. Pokud vznikne podjezd, tak to tak dopadne zcela automaticky a přitom v tom kromě uspořádání není žádný rozdíl.
Čistě "techniskoprávně" kraj ten most přes Lužnici opravdu nepotřebuje. II/603 v průtahu naváže na současnou I/3 až za mostem. Most leží na stávající I/3, která se (ASI) v budoucnu ale stane jen místní komunikací od sjezdu z D3 k II/603, respektive bude to most na místní komunikaci ze Žíšova do Veselí a kříží D3. II/603 v průtahu Veselím již existuje (přechází přes řeku přímo v centru) a bude pokračovat dál z města kolem Madety a tenhle úsek s mostem přes Lužnici se zdá zůstat "na ocet". Takže chápu, že se nikomu ten dlouhý most nechce převzít do své péče.Nystrom píše:to s tím současným mostem na I/3 ve Veselí je blbost. Doprovodná silnice II/603 musí někam pokračovat a to je průtah. Toho se kraj nemůže zbavit. A most spadne na kraj taky. Město ho nepotřebuje.
Ze Žíšova se i nadále bude jezdit přes centrum, takže most bude jenom spojka od D3 k II/603.KIV píše: Most leží na stávající I/3, která se (ASI) v budoucnu ale stane jen místní komunikací od sjezdu z D3 k II/603, respektive bude to most na místní komunikaci ze Žíšova do Veselí a kříží D3.
ze Žíšova most do Veselí je, nebo to mám chápat, že se ten současný zbourá a místo toho se v místě konce stavěné D3 postaví nový ? tam by dle zákresu měl být jen exit napojený na současný obchvat Veselí
Jasně, ze Žíšova dnes již jedna trojka vede do centra Veselí a křižuje přitom přes most I/3, který tam zůstane.
Bohužel nevím kde sehnat podrobnější výkres toho křížení u Žíšova. Pokud se dálnice přemosťuje opravdu jen jako sjezd (exit) a 30m od tohoto přemostění končí místní komunikace (která dle leteckých snímků z doby před zahájením výstavby opravdu "nějak" navazovala na I/3), tak se omlouvám, že jsem podlehl svému dojmu při pohledu na přehlednou situaci (a žasnu proč se toto MÚK dělá, protože např. do Madety je odtud skoro stejně daleko jako od MÚK Dráchov a do centra stejně daleko jako od od MÚK Veselí-jih). To vše ale nic nemění na tom, že současný most na I/3 se po dokončení D3 stane součástí místní komunikace. A mosty na místních komunikacích ŘSD nespravuje, kraje také ne a obec (Veselí) ho nechce z důvodu finančních nákladů na správu a údržbu. Když si to tak po sobě čtu, tak mi připadá, že MÚK Veselí-sever se dělá jen proto, že tam je v současnosti vybudovaný kus I/3 s mostem, nikdo ho nechce bourat, ale vlastně o něj zároveň nikdo nestojí...
Bohužel nevím kde sehnat podrobnější výkres toho křížení u Žíšova. Pokud se dálnice přemosťuje opravdu jen jako sjezd (exit) a 30m od tohoto přemostění končí místní komunikace (která dle leteckých snímků z doby před zahájením výstavby opravdu "nějak" navazovala na I/3), tak se omlouvám, že jsem podlehl svému dojmu při pohledu na přehlednou situaci (a žasnu proč se toto MÚK dělá, protože např. do Madety je odtud skoro stejně daleko jako od MÚK Dráchov a do centra stejně daleko jako od od MÚK Veselí-jih). To vše ale nic nemění na tom, že současný most na I/3 se po dokončení D3 stane součástí místní komunikace. A mosty na místních komunikacích ŘSD nespravuje, kraje také ne a obec (Veselí) ho nechce z důvodu finančních nákladů na správu a údržbu. Když si to tak po sobě čtu, tak mi připadá, že MÚK Veselí-sever se dělá jen proto, že tam je v současnosti vybudovaný kus I/3 s mostem, nikdo ho nechce bourat, ale vlastně o něj zároveň nikdo nestojí...
TADY je pdf, kde je jakýs takýs nákres jak by to mělo vypadat
Dle mého by se měl most stát krajským, a to silnice II/603 (asi s nějakým písmenem jako její větev). Město ho do místních komunikací nepotřebuje - neslouží mu. Potřebuje ho stát jako objížďkovou trasu při uzavírkách a pod. Taky ho stát postavil, tak ať si ho nechá nebo jej převede na kraj.
Můj názor teda zase je, že se funkčně jedná o přivaděč k dálnici bez dalšího využití a jako takový plní funkci pro dálkovou dopravu. Tudíž by měl zůstat v majetku státu jako dálniční přivaděč až k silnici II/603 a starat by se o něj měl stát včetně standardní údržby, která tomu přísluší.
jestli myslíte pořád jako ten novej most co bude sloužit jako nájezd "Veselí-sever" tak ten jednoznačně patří k dálnici jako jakýkoliv jiný exit takže k ŘSD !!
Myslí most přes Lužnici na současné I/3, přes který se po dostavbě MÚK bude z Veselí najíždět na dálnici.
Ano. Mám stejný názor jako "mapman".
Kamarádka ze Soběslavi mi tvrdí, že o pozemek sevřený od severu zmíněným mostem, od západu budoucí D3 a od jihu-východu místní komunikací a zahrádkářskou kolonií (zhruba tento: http://www.mapy.cz/#x=14.701712&y=49.19 ... QfF.gwuff4 )
je zájem kohosi z Automotive Industry, a měla by tam vyrůst standardizovaná montovna komponent pro auta ....
Kdo vzpomíná, jak vypadaly Lovosice před D8 a kolik firem se vyrojilo poté, tak analogicky i zde mi to dává smysl.
Nevíte o tom někdo víc?
je zájem kohosi z Automotive Industry, a měla by tam vyrůst standardizovaná montovna komponent pro auta ....
Kdo vzpomíná, jak vypadaly Lovosice před D8 a kolik firem se vyrojilo poté, tak analogicky i zde mi to dává smysl.
Nevíte o tom někdo víc?
V novém letáku ŘSD je uvedení do provozu 12/2014. To si snad dělají legraci, ne? Já jsem stále počítal s koncem roku 2013. Už tak je to zpožděné o 2,5 roku!
http://www.rsd.cz/rsd/rsdcat.nsf/0/6567 ... veseli.pdf
Kuba píše:V novém letáku ŘSD je uvedení do provozu 12/2014. To si snad dělají legraci, ne? Já jsem stále počítal s koncem roku 2013. Už tak je to zpožděné o 2,5 roku!
kde to vidíš? Mě se otevře vždy starý leták
to musí být nějaká chyba, co by tam přes 2,5 roku ještě dělali, navíc když mají proinvestovanou větší část prostředků ???
Také si myslím že musí jít o tiskovou chybu, respektive možná autor letáku zaměnil "otevření", či "uvedení do provozu" s "dokončením". Včera jsem křižoval stavbu po II/409 (v Plané), dnes jsem si projel kruháč u Mašáta a vždy jsem jel i kolem druhého konce této etapy u Veselí. Při pohledu z auta na těchto místech bych se nebál říct, že pokud budou finance, tak by neměl být problém to příští rok na letní prázdniny zprovoznit. I když v reálu to asi bude o pár měsíců později...
Ja nechapu, proc to nabralo takove zpozdeni, rozhodne to nebylo kvuli Bezecneho zatacce, uz se tam stavi 3 roky a jeste minimalne rok bude, je to celkem silene. TEchnologicky by myslim nemel byt problem 2 roky,kdyz treba vidim, jak se stavelo rychle v Chorvatsku, tak je to neuveritelne.
Já tam vidím datum 06/2013. Není to opravené?
aha, tak už to opravili. To jsem si oddychl.
navíc ten datum 6/2013 u ukončení stavby, zprovoznění může být i dříve (kéž by !!!)
Zprovoznění 0307+0308AB v první polovině prosince 2012 (pokud bude vhodné počasí), pokud napadne sníh v polovině října (či něco podobného) tak duben 2013....
To je prý hlavní důvod proč se nikde tento datum nekomunikuje....
To je prý hlavní důvod proč se nikde tento datum nekomunikuje....