https://www.novinky.cz/krimi/502124-pol ... liony.html
Tak zase při platu cca 200 000 za měsíc to není tolik a jestli dělal něco za 2 mega u mýta, tak je to amatér
Tak jsem asi prohrál, protože s tímhle argumentem většinou diskuze končí, jelikož je druhá strana přesvědčenaSosa píše:Při poslední akci těchto složek byla prohlášení tedy větší, tam šlo o kila zlata, milióny atd. No a nakonec jen nepřiznané kabelky.
Oni se pravděpodobně budou snažit napadnout právě i tuto variantu. To, že by se tam vůbec nic nedělalo právě proto ani nebudou zkoušet.Japao Joe píše:Je to tak jednoduchý - mýtný systém tam zaveden bude jen s nulovou sazbou.
Jenom kabelky.....Sosa píše:Při poslední akci těchto složek byla prohlášení tedy větší, tam šlo o kila zlata, milióny atd. No a nakonec jen nepřiznané kabelky.
On je hlavně vtipnej samotnej fakt, že to Kapsch nevyhrál, ani se mu nepovedlo to výběrko shodit. A že se snažil.kot píše:2 jonáš : Pán je vtipný... / vždyť té korupci zatím neodolala žádná partaj /
Ono je hlavně vtipný podívat se na Slovensko, kde mají stejnou sazbu jako za dálnice i na souběžných silnicích první třídy. A protože to tam taky dělá Sky Toll, tak to třeba časem půjde i tady.Gejza píše:https://www.idnes.cz/ekonomika/doprava/ ... oprava_cfr
Krásná ukázka alibismu krajů a přizdis****ví Ťoka. Napadlo pány hejtmany a radní, že mýto může dostat kamiony tam, kam patří - tedy na dálnice?
Běžný občan se se soudem často nepotkává. U těch méně "běžných", kteří se potkávají často, se spokojenost nedá očekávat.Sosa píše:Nedůvěru v náš právní systém dává především každé potkání s ním.
Běžný občan se soudy a jejich důsledky potkává. A potom zjistí, že bulvár určitě nepřehání, právě naopak, kdyby popsal některé případy, tak byste nevěřil, že je to pravda. Soudní spor v této zemi běžně trvá více než 10 let.theodor less píše:Běžný občan se se soudem často nepotkává. U těch méně "běžných", kteří se potkávají často, se spokojenost nedá očekávat.Sosa píše:Nedůvěru v náš právní systém dává především každé potkání s ním.
Možná máte na mysli potkávání prostřednictvím medií. Ti bystřejší si už po třiceti letech zvykli, že i solidní média nepodávají výčet všech kauz, ale zabývají se jen těmi problematickými resp. takovými, kde orgány činné v trestním udělali chybu. Tato pozornost médií má pozitivní vliv na zlepšování celého systému.
Bulvárním mediím o zlepšování systému moc nejde, těm jde o sledovanost. Takže nikoli solidní pohled na stav justice, ale jen ty "nejvýživnější" kauzy. A pak babičky hořekují, že to "dřív" nebylo. Nebo muži středního věku mají nedůvěru v právní systém.
Tak mi mou naivitu dopřejte. Na to, abych byl zatrpklým dědkem mám času ještě dost. Je pravda, že jsem osobní zkušenost bohudík neudělal. Chápu, že ten, kdo se soudí 10 let (pokud to není Rath) je asi pěkně otrávený a nic mu nepomohou statistiky, že věc u našich soudů trvá průměrně jen několik měsíců.Sosa píše: Běžný občan se soudy a jejich důsledky potkává. A potom zjistí, že bulvár určitě nepřehání, právě naopak, kdyby popsal některé případy, tak byste nevěřil, že je to pravda. Soudní spor v této zemi běžně trvá více než 10 let.
Je vidět, že jste ještě neměl tu čest a věříte dost věcem. Nejen ohledně soudů.
Jenže to jsou jen příkazy. První soudce zkontroluje formální správnost a vydá příkaz. To mu trvá jen ty měsíce. (nejsou to úplně přesné právní formulace)theodor less píše:Tak mi mou naivitu dopřejte. Na to, abych byl zatrpklým dědkem mám času ještě dost. Je pravda, že jsem osobní zkušenost bohudík neudělal. Chápu, že ten, kdo se soudí 10 let (pokud to není Rath) je asi pěkně otrávený a nic mu nepomohou statistiky, že věc u našich soudů trvá průměrně jen několik měsíců.Sosa píše: Běžný občan se soudy a jejich důsledky potkává. A potom zjistí, že bulvár určitě nepřehání, právě naopak, kdyby popsal některé případy, tak byste nevěřil, že je to pravda. Soudní spor v této zemi běžně trvá více než 10 let.
Je vidět, že jste ještě neměl tu čest a věříte dost věcem. Nejen ohledně soudů.
Délka soudního řízení je definována jako počet dní ode dne nápadu věci do dne právní moci rozhodnutí. Asi se to moc neví, ale délka soudních řízení je matematicky vyjádřená pomocí indikátorů, včetně směrodatných odchylek (statistické vyjádření rozdílů mezi jednotlivými soudy).Sosa píše:Jenže to jsou jen příkazy. První soudce zkontroluje formální správnost a vydá příkaz. To mu trvá jen ty měsíce. (nejsou to úplně přesné právní formulace)
Pokud se to dostane dál (žalovaná strana podá rozpor), tak to opravdu trvá léta. První jednání bývá většinou až po roce od podání.
Zdroj?theodor less píše:Délka soudního řízení je definována jako počet dní ode dne nápadu věci do dne právní moci rozhodnutí. Asi se to moc neví, ale délka soudních řízení je matematicky vyjádřená pomocí indikátorů, včetně směrodatných odchylek (statistické vyjádření rozdílů mezi jednotlivými soudy).Sosa píše:Jenže to jsou jen příkazy. První soudce zkontroluje formální správnost a vydá příkaz. To mu trvá jen ty měsíce. (nejsou to úplně přesné právní formulace)
Pokud se to dostane dál (žalovaná strana podá rozpor), tak to opravdu trvá léta. První jednání bývá většinou až po roce od podání.
Při pohledu do materiálu vydávaných EU se pohybujeme kolem průměru.
Já to zas vidím na pletichy při veřejné soutěži.krtek700 píše:Vidím to za pár let na odsouzení Rafaje za napomáhání Kapschy a druhý rozsudek odsouzení za poškozování Kapsche.