[D3] Příprava úseků ve Středočeském kraji

Praha – Tábor – České Budějovice – Rakousko
Odpovědět

Na kterou stavbu (či její část) bude vydáno první pravomocné územní rozhodnutí?

0301 (nepočítá se krátký úsek k MÚK s R1 s již vydaným ÚR :-))
21
16%
0302
8
6%
0303
5
4%
0304
11
8%
0305/I
85
65%

Celkem hlasů: 130

MPMP

Re: D3 ve Středočeském kraji

Příspěvek od MPMP »

2Juno:
připomínám, že mé dotazy
MPMP z 7.3.2011 14:21:08 píše:Nejsem profesionální diskutér, ani tak velký fanda, abych znal všechny podklady. Můžete mi prosím pomoct, kde najdu ten dopravní model, na který se odvoláváte?
jste "hrdinně" proignoroval. Můžete se "snížit k obyčejnému člověku" a sdělit mi, kde ten model najdu?

A teď bych si dovolil několik Vašich rozporů, ketré prosím vysvětlit a to bez povšechného odkazu "už to tady je". Zopakujte, prosím, pro malého blbého ještě jednou :)
Juno 4.3.2011 18:51:43 píše:Uzel Modletice bude více zatížený od D1 a v tom společném úseku jsou pro D3 navrženy samostatné vozovky. Takže když se stane nehoda v jednom pásu, objede se vedlejším - rezerva kapacity je tam dostatečná i pro takový případ.
s tím porovnejte
Juno 9.3.2011 11:31:35 píše:A ve společném koridoru budou mít D1 a D3 oddělené pásy. Bude tam 3+2+3+2 a žádný čtyř nebo pětipruh. Právě kvůli tomu, aby se nehoda na jedné dálnici nepřenášela na druhou.
Tak jak to je? Budou se ty stavy s nehodami převádět na kapacitu té druhé dálnice, nebo nebudou?

Další:
Juno 7.3.2011 10:42:11 píše:D3-Z ... přetěžuje nejen úsek PO512, ale i komořanský tunel
proti tomu dáme
Juno 7.3.2011 11:14:30 píše:Protože u D3-Z nemá přímou vazbu na radiálu do vnitřní Prahy, bude se jezdit po Vestecké spojce, Vídeňskou ulicí a hodně taky Komořanským tunelem na Chuchelskou radiálu (viz dopravní model)
Takže podle předchozího příspěvku se provoz z D3-Z rozleje do 3 směrů (Vídeňská, Vestecká spojka, Komořansý tunel), ale zároveň podle druhého příspěvku přetíží PO512. Že by jedna 2+2 dálnice totálně vytížila 3 komunikace 2+2 a jednu 1+1? Kdepak vezme D3 tu kapacitu?

A další:
Juno 3.3.2011 15:27:03 píše:Vidím, že vám to musím zopakovat: "U D3-východní nejde o kumulaci na D1 Praha - Mirošovice, ale o křížení s D1 v MÚK Skalka (var.A3) nebo o jen 4 km dlouhý souběh Skalka - Modletice (var.A4) s patřičným rozšířením o souběžné pásy (na způsob kolektorů).
a proti tomu
Juno 9.3.2011 10:43:17 píše:Vemte na vědomí, že D3-V se napojí na D1.
Takže zase, napojí, nebo nenapojí?

A takhle by šlo pokračovat hodně dlouho.

Navrhuji všem diskutujícím požadovat po Junovi vysvětlení těchto rozporů dříve, než budeme v jakékoliv "diskuzi" pokračovat. ;)
EDIT: udělal jsem to "čitelnější".
Naposledy upravil(a) MPMP dne 9.3.2011 14:18:05, celkem upraveno 2 x.
vaclav

Příspěvek od vaclav »

Juno píše:
vaclav píše:
Juno píše: ... po D3-Z pojede od Benešova o hodně menší část dopravy než po I/3+D1 a většina pojede u D3-Z po dnešní I/3 přes Čerčany a Mirošovice na D1.
neni uplne pravda, neb po d3z dojedou take na magistralu po komunikaci 2+2 a to sice pres vesteckou spojku ...
Dojeli by, ale velkou oklikou.
podle mne delsi tak o 3-5km, tj. benesov - exit chodov d3v - 15min, d3z - 13min.
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Nystrom píše:mám neblahý pocit, že se tu ve vztahu k D3-V někdo snaží uplatnit známé: "stokrát opakovaná lež se stává pravdou" a sám ji začal věřit. Tečka.
To jste vystihnul přesně. Taky mi připadá, že spousta lidí variantu D3-V odsuzuje v podstatě bez argumentů a jenom se snaží sami sebe přesvědčit o její špatnosti, aby se utvrdili o jediné správné variantě stabilizované. Zřejmě především proto, že varianta stabilizovaná byla vybraná ŘSD a tak přeci prostě a bez diskuze musí být tou nejsprávnější.
Juno

Příspěvek od Juno »

Standa píše: ... budu nucen naši komunikaci ukončit. Dopravě zdar a dálnicím zvlášť!
Škoda, předložil jsem tady věcné argumenty, na které jste neodpověděl, asi odpověď ani nemáte. Já si ale myslím, že jde o důležité věci.
A taky jste se nesnížil k tomu, abyste si řešení D3-V prohlédl. Jinak byste nemohl opakovat ty nesmysly, jako že (cituji váš dnešní příspěvěk v jiném vlákně) "... asi by si to provozovatel dost rozmyslel rvát D3 (R3) v Mirošovicích do D1 ... ". D3-V je řešena jinak a váš výrok je jen pomluva (podobně jako dikce většiny vašich příspěvků k mé osobě).
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

MPMP: Ať Vám to vysvětlí Juno, ale upřímně řečeno ve většině případů nechápu co na tom nechápete :-)

ad Komořanský tunel) To že D3-Z zatěžuje Komořanský tunel je zřejmé z pohledu na mapu, protože část lidí použije ve směru do centra Chuchelskou radiálu. To u D3-V nenastane. Ten tunel je pouze dvoupruhový (ve směru z kopce) a může mít zanedlouho kapacitní problémy i bez D3-Z natož s ní. Co je na tom k nepochopení ? :-o

ad D1) To že část lidí z D3-V bude pokračovat po D1 směr centrum je jasné a nikdo to nerozporuje. A jestli nevíte jak je D3-V napojená, tak se podívejte se na ty varianty v EIA nebo jinde. Bylo to tady x krát zmíněno. Když k něčemu diskutujete, tak se alespoň podívejte o čem, tohle už je opravdu trapné :-o
Standa

Příspěvek od Standa »

Juno píše:
Standa píše: ... budu nucen naši komunikaci ukončit. Dopravě zdar a dálnicím zvlášť!
Škoda, předložil jsem tady věcné argumenty, na které jste neodpověděl, asi odpověď ani nemáte. Já si ale myslím, že jde o důležité věci.
A taky jste se nesnížil k tomu, abyste si řešení D3-V prohlédl. Jinak byste nemohl opakovat ty nesmysly, jako že (cituji váš dnešní příspěvěk v jiném vlákně) "... asi by si to provozovatel dost rozmyslel rvát D3 (R3) v Mirošovicích do D1 ... ". D3-V je řešena jinak a váš výrok je jen pomluva (podobně jako dikce většiny vašich příspěvků k mé osobě).
Ach jo, ono se řekne ukončit... U Superstrategie jsme vůbec neřešili D3-V, ale nejlevnější řešení (přestavba stávající I/3 na čtyřpruh a doplnění mýtnic), které by hypoteticky zvolil hypotetický zcela soukromý investor, aniž bychom vůbec rozebírali realizovatelnost onoho řešení z hlediska dotčených obcí, minimálních požadavků státu a dalších...
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Dr.Fe1 píše:MPMP: Ať Vám to vysvětlí Juno, ale upřímně řečeno ve většině případů nechápu co na tom nechápete :-)

ad Komořanský tunel) To že D3-Z zatěžuje Komořanský tunel je zřejmé z pohledu na mapu, protože část lidí použije ve směru do centra Chuchelskou radiálu. To u D3-V nenastane. Ten tunel je pouze dvoupruhový (ve směru z kopce) a může mít zanedlouho kapacitní problémy i bez D3-Z natož s ní. Co je na tom k nepochopení ? :-o

ad D1) To že část lidí z D3-V bude pokračovat po D1 směr centrum je jasné a nikdo to nerozporuje. A jestli nevíte jak je D3-V napojená, tak se podívejte se na ty varianty v EIA nebo jinde. Bylo to tady x krát zmíněno. Když k něčemu diskutujete, tak se alespoň podívejte o čem, tohle už je opravdu trapné :-o
Děkuji za pokus o vysvětlení, ale mnou položené otázky zněly jinak, než ty, na které odpovídáte Vy. Nejprve si přečtěte otázku a pak zkuste odpovědět. Odpovědět znamená podat vysvětlení faktu, na který jste tázán a nikoliv opakování vlastní "mantry". Jako pokus hodnotím hezky, neobsahuj ale odpověď ani na jednu z položených otázek, ani odkaz na zmiňovanou dokumentaci.
Juno

Příspěvek od Juno »

MPMP píše:Juno: 1) připomínám, že mé dotazy
MPMP z 7.3.2011 14:21:08 píše: ...
jste "hrdinně" proignoroval. Můžete se "snížit k obyčejnému člověku" a sdělit mi, kde ten model najdu?
A teď bych si dovolil několik Vašich rozporů, ketré prosím vysvětlit a to bez povšechného odkazu "už to tady je" ... ještě jednou:
2)
Juno 4.3.2011 18:51:43 píše: ... když se stane nehoda v jednom pásu, objede se vedlejším - rezerva kapacity je tam dostatečná i pro takový případ.
s tím porovnejte
Juno 9.3.2011 11:31:35 píše: ... ve společném koridoru budou mít D1 a D3 oddělené pásy. Bude tam 3+2+3+2 a žádný čtyř nebo pětipruh. Právě kvůli tomu, aby se nehoda na jedné dálnici nepřenášela na druhou.
Tak jak to je? Budou se ty stavy s nehodami převádět na kapacitu té druhé dálnice, nebo nebudou?
3)
Juno 7.3.2011 10:42:11 píše:D3-Z ... přetěžuje nejen úsek PO512, ale i komořanský tunel
proti tomu dáme
Juno 7.3.2011 11:14:30 píše:Protože u D3-Z nemá přímou vazbu na radiálu do vnitřní Prahy, bude se jezdit po Vestecké spojce, Vídeňskou ulicí a hodně taky Komořanským tunelem na Chuchelskou radiálu (viz dopravní model)
Takže podle předchozího příspěvku se provoz z D3-Z rozleje do 3 směrů (Vídeňská, Vestecká spojka, Komořansý tunel), ale zároveň podle druhého příspěvku přetíží PO512. Že by jedna 2+2 dálnice totálně vytížila 3 komunikace 2+2 a jednu 1+1? Kdepak vezme D3 tu kapacitu?
4)
Juno 3.3.2011 15:27:03 píše: ... U D3-východní nejde o kumulaci na D1 Praha - Mirošovice, ale o křížení s D1 v MÚK Skalka (var.A3) nebo o jen 4 km dlouhý souběh Skalka - Modletice (var.A4) s patřičným rozšířením o souběžné pásy (na způsob kolektorů).
a proti tomu
Juno 9.3.2011 10:43:17 píše:Vemte na vědomí, že D3-V se napojí na D1.
Takže zase, napojí, nebo nenapojí? ...
Očísloval jsem to a budu odpovídat postupně.
Naposledy upravil(a) Juno dne 9.3.2011 14:37:43, celkem upraveno 1 x.
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

MPMP: Zkuste se podívat na dokumentaci EIA ať máte alespoň zhruba představu kudy vede a kde se napojuje. Odkaz je zde:

http://tomcat.cenia.cz/eia/detail.jsp?v ... &id=MZP325

O variantě západní se zase dozvíte tady:

http://www.rsd.cz/doc/Silnicni-a-dalnic ... dalnici-d3
Michal R

Příspěvek od Michal R »

to MPMP:
Ale to je přeci základní předpoklad obstrukčních taktik. Neodpovídat na konkrétní otázky, vytrhávání kontextu, účelové zveličování negativ oponované varianty bez měřitelného srovnání s variantou preferovanou, srovnávání exaktních čísel s čísly smyšlenými (např. D3Z je kalkulována, avšak D3V nenmá ani geometrický plán), argumentace ideologií (např. Juno soudí, že dálnice u Benešova je dobrá proto, že paralelní železnice převezme část dopravní zátěže dálnice) - přání (ekologistické a v porovnání s realitou zjevně minoritní) otcem myšlenky....

A tak dál, a tak dál....

Všimněte si též, že mnoho zde aktivních a často velmi dobře informovaných diskutérů (v USA by řekli "otců zakladatelů") již na toto téma nediskutuje, neb od dob kdy Martini přehledně shrnul proč Stabilozovaná ANO, příliš mnoho nových argumentů se neobjevilo, jenom několik disktutujících (ostatně i já minulý týden) se snaží argumentovat, leč díky výše uvedenému přístupu jest to práce namnoze zbytečná. Napadá mě ještě cosi o hrachu a stěně.....
Juno

Příspěvek od Juno »

Pro MPMP: 1) Dotaz jste napsal do příspěvku dr.Fe1 a už předtím sem někdo dal adresu, kde je dostupná dokumentace EIA. Grafické výsledky modelových výpočtů jsou v příloze B.1.1 - viz obsah.
2) Když bude nehoda v jednom pásu taková, že bude celý pás neprůjezdný, bude se objíždět pásem sousedním - což bude mít vliv na intenzitu dopravy jím projíždějící (nikoli na jeho kapacitu - ta bude dostatečná na to, aby při snížené rychlosti vozidla projela). Měl jsem tedy přesněji asi napsat: "Právě kvůli tomu, aby se při značném zatížení společného pásu tento pás nezablokoval celý a pro objezd zůstal volný pás sousední." (Nepochybný vliv na zpomalení na volném pásu tímto sdělením přeci nevylučuju.)
3) Jde o příspěvky k ostatnímu zatížení, které na okruhu bude, a pokud by byl okruh zcela vytížen ostatní dopravou, tak už se na ty dvoupruhové pásy doprava z D3-Z nevejde. Napojení D3-V zatěžuje čtyřpruhovou jižní část PO intenzitou o několik tisíc vozidel menší (viz rozdílné údaje o intenzitě v příslušných profilech uvedené pro dané varianty ve zmíněných modelových výpočtech).
Houdini

Příspěvek od Houdini »

Juno píše:
Standa píše: ... oni si škůdci vždycky najdou, kde škodit :) !
Škůdcem by byl neodpovědný silniční hospodář, který by dále prosazoval investičně i provozně nákladnější stavbu D3-Z, která je horší i pro uživatele.
Již jsem nechtěl reagovat, ale selský rozum dobrého hospodáře mi to nedovolí. Takže zkusím pár postřehů:
1. pražský okruh je tvořen ve stylu sluníčko (kroužek a pravidelné paprsky) - D3Z - ideálně zapadá do této koncepce mezi R4 a D1. naproti tomu D3V - působí na první pohled nesystémově, zmatečně a možná i nebezpečně (Brněnská dálnice předchází Budějovické a naopak)
2. smyslem okruhu je, aby řidiči přijeli na okruh a dle svých preferencí si vybrali cestu do centra podél celého okruhu. Argumentace přetížením Komořanského tunelu je nesmyslná, protože jednak popírá smysl okruhu, ale především -důvodem přetížení Komořanského tunelu je neexistence severního úseku okruhu = odvedení minimálně 1/3 současné dopravy.
3. smyslem dlouhodobé stabilizace nějaké trasy je, že mohu s minimálním ekonomickým rizikem realizovat (nebo nerealizovat) stavby vyvolané budoucím stavem (například napojení D3 na Vesteckou spojku, které je prostorově připraveno).
4. A teď k té ekonomice: Ekonomický přínos D3V je pro oblast Benešov-Mirošovice-Praha minimální. Nevytváří téměř žádné nové dopravní vztahy (území je kvalitně obslouženo I/3 + D1) + právě za 4 mld. dokončeným železničním koridorem.
Navíc degradací I/3 vytváří ztrátu. Zbytečně zabírá a omezuje potenciálně rozvojové území jižně od Říčan. + náklady na vybudování kvalitního (několik obchvatů složitého trasování, nový most) spojení Jesenice-Neveklov.
D3Z - vytváří nové dopravní vztahy = potenciální ekonomický rozvoj (využití chalup na bydlení=úspora za výstavbu bytů, nižší nezaměstnanost=zisk státu na daních, vyšší cena pozemků=zisk státu na daních z nemovitostí, pokud se budou odvozovat od ceny nemovitostí, výrazné zkrácení času dojezdu o cca 15 min= zisk volného času cca 30 min denně(x hodinová sazba dojíždějících), apod.). Zůstane zachováno kvalitní spojení Benešova po I/3= nezmařená investice. I kdyby to bylo 20tis aut (zdá se mi to nadsazené, ale připustme), pořád se jedná o 20% snížení oproti stavu z roku 2005.
"Při plánování dálnic se nedívám na mapu Čech, ale na mapu Evropy."
Juno

Příspěvek od Juno »

pro MPMP: 4) Oba souběžné pásy budou propojeny, aby se mohla doprava z jednoho pásu mohla dostat do druhého, a přitom je zapojení do obou pásů od MÚK Modletice i z opačného směru řešeno tak, aby objem průpletů byl minimální. Bohužel zpracovatel dokumentace neudělal pro var. A4 schema úseku Modletice - Skalka a dokonce natiskl všechny varianty přes sebe, takže je to v prezentovaných výkrasech zcela nepřehledné.
Na druhou stranu je celé řešení třeba doložit zatížením jednotlivých větví (které pro variantu A4 bylo provedeno zatím jen předběžně - aplikací z údajů pro var. A2 a A3 na úrovni výchozího podkladu) a podle toho event. upravit polohu, popř. i umístění jednotlivých větví. Kromě toho je třeba přemístit odbočení výjezdové větve vlevo na II/101 z km 1,3 D3 do km cca 0,9.
Juno

Příspěvek od Juno »

Houdini píše: ... 2. smyslem okruhu je, aby řidiči přijeli na okruh a dle svých preferencí si vybrali cestu do centra podél celého okruhu. Argumentace přetížením Komořanského tunelu je nesmyslná, protože jednak popírá smysl okruhu, ale především -důvodem přetížení Komořanského tunelu je neexistence severního úseku okruhu = odvedení minimálně 1/3 současné dopravy. ...
Modelový výpočet je proveden pro stav po dokončení celé sítě, tj. včetně severní části PO a jde o výše uvedené zjištění, o kolik víc zatěžuje trasa D3-Z kapacitně omezenou čtyřpruhovou část okruhu víc než trasa D3-V.
Moje upozornění na významně horší ekonomickou efektivnost D3-Z se týkají vyšších investičních i provozní nákladů samotné dálnice ve vztahu k jejímu menšímu využití a efektu okamžitých přínosů kratších úseků D3-V uváděných do provozu. Na to zatím nikdo nereagoval.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Juno píše:pro MPMP: 4) Oba souběžné pásy budou propojeny, aby se mohla doprava z jednoho pásu mohla dostat do druhého, a přitom je zapojení do obou pásů od MÚK Modletice i z opačného směru řešeno tak, aby objem průpletů byl minimální. Bohužel zpracovatel dokumentace neudělal pro var. A4 schema úseku Modletice - Skalka a dokonce natiskl všechny varianty přes sebe, takže je to v prezentovaných výkrasech zcela nepřehledné.
Na druhou stranu je celé řešení třeba doložit zatížením jednotlivých větví (které pro variantu A4 bylo provedeno zatím jen předběžně - aplikací z údajů pro var. A2 a A3 na úrovni výchozího podkladu) a podle toho event. upravit polohu, popř. i umístění jednotlivých větví. Kromě toho je třeba přemístit odbočení výjezdové větve vlevo na II/101 z km 1,3 D3 do km cca 0,9.
Dovolím si to tedy shrnout: varianty D3-V ještě nikdo pořádně nespočítal, ale Vy už teď víte, že to vyjde nejlíp ze všeho. Děkuji, tato odpověď mi stačí. 8-)
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Juno píše:Pro MPMP: 1) Dotaz jste napsal do příspěvku dr.Fe1 a už předtím sem někdo dal adresu, kde je dostupná dokumentace EIA. Grafické výsledky modelových výpočtů jsou v příloze B.1.1 - viz obsah.
Ano, a ten to hned "hodil" na Vás. V odkazované dokumentaci buď příloha B.1.1 není, nebo je kryptograficky schována pod jiným názvem, ale nalézt se mi ji nepodařilo. (v obsahu hlavního dokumentu je, přílohy nejsou jeho součástí a samostatná příloha B.1 není součástí balíků dokumentů. Takže znovu - kde ji mohu nalézt? 8-)
Juno píše:2) Když bude nehoda v jednom pásu taková, že bude celý pás neprůjezdný, bude se objíždět pásem sousedním - což bude mít vliv na intenzitu dopravy jím projíždějící (nikoli na jeho kapacitu - ta bude dostatečná na to, aby při snížené rychlosti vozidla projela). Měl jsem tedy přesněji asi napsat: "Právě kvůli tomu, aby se při značném zatížení společného pásu tento pás nezablokoval celý a pro objezd zůstal volný pás sousední." (Nepochybný vliv na zpomalení na volném pásu tímto sdělením přeci nevylučuju.)
Tak to jste mi zase neodpověděl na otázku. Ta zněla: "napojí se D3 na D1, nebo ne? Odpověď tu nevidím. Zkuste to znova.
Juno píše:3) Jde o příspěvky k ostatnímu zatížení, které na okruhu bude, a pokud by byl okruh zcela vytížen ostatní dopravou, tak už se na ty dvoupruhové pásy doprava z D3-Z nevejde. Napojení D3-V zatěžuje čtyřpruhovou jižní část PO intenzitou o několik tisíc vozidel menší (viz rozdílné údaje o intenzitě v příslušných profilech uvedené pro dané varianty ve zmíněných modelových výpočtech).
A kam pojede těch Vašich "několik tisíc" vozidel? Do centra po Chodovské radiále? V tom případě pojedou z D3-Z po Vestecké spojce a tento počet nelze do zatížení PO počítat. Kde je teda ten rozdíl? Zase jste mi neodpověděl. Zkuste to ještě jednou. 8-)
Juno

Příspěvek od Juno »

MPMP píše: Dovolím si to tedy shrnout: varianty D3-V ještě nikdo pořádně nespočítal, ale Vy už teď víte, že to vyjde nejlíp ze všeho. Děkuji, tato odpověď mi stačí.
Na to, abyste zjistil, že D3-Z by měla vyšší investiční a provozní náklady, stačí výměry mostů a tunelů - ty jsou přeci spočítány - jde hlavně o první etapu, kde je ten rozdíl výrazný.
A že pro A4 nejsou spočítána stejná čísla dopravního zatížení jako pro ostatní varianty D3-V, je tím, že vznikla jako poslední - ta čísla ale budou podobná jako u variant A2, A3 a lze s nimi předběžně pracovat.
Juno

Příspěvek od Juno »

Pro MPMP: 1) Není to textová část ale samostatná příloha, jako značné množství dalších. Na tom webu jsou i příslušné kontakty, kde je lze nalézt - to je první dokumentace EIA, se kterou jste se setkal?
2) Odpověď je v bodě 4) - posláno samostatně.
3) Rozdíl spočívá ve využívání Komořanského tunelu u D3-Z pro cesty do vnitřní Prahy (tj. především na Chuchelskou radiálu) - jde přitom i o větší zatížení v MÚK Zbraslav, což taky vůbec není dobré, stejně jako větší průplet před MÚK Zbraslav, pokud by byla postavena MÚK v Komořanech.
U D3-V tyto vztahy využívají radiálu Chodovskou, která na to má dostatečnou kapacitu.
Naposledy upravil(a) Juno dne 11.3.2011 12:10:24, celkem upraveno 1 x.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Juno píše:
MPMP píše: Dovolím si to tedy shrnout: varianty D3-V ještě nikdo pořádně nespočítal, ale Vy už teď víte, že to vyjde nejlíp ze všeho. Děkuji, tato odpověď mi stačí.
Na to, abyste zjistil, že D3-Z by měla vyšší investiční a provozní náklady, stačí výměry mostů a tunelů - ty jsou přeci spočítány - jde hlavně o první etapu, kde je ten rozdíl výrazný.
A že pro A4 nejsou spočítána stejná čísla dopravního zatížení jako pro ostatní varianty D3-V, je tím, že vznikla jako poslední - ta čísla ale budou podobná jako u variant A2, A3 a lze s nimi předběžně pracovat.
Proč v reakci na dopravní zatížení uvádíte provozní náklady? Odpovím si sám. Odpověď na vyjádřený názor by nevypadala dobře, tak začínáte "uhýbat" k něčemu, co se ještě (v naší diskuzi) neřešilo.
opět děkuji, to mi o Vaší úrovni diskutovat "věcně" opět stačí. 8-)
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Juno píše:Pro MPMP: 3) Rozdíl spočívá ve využívání Komořanského tunelu u D3-Z pro cesty do vnitřní Prahy (tj. především na Chuchelskou radiálu) - jde přitom i o větší zatížení rondelu v MÚK Zbraslav, což taky vůbec není dobré, stejně jako větší průplet před MÚK Zbraslav, pokud by byla postavena MÚK v Komořanech.
U D3-V tyto vztahy využívají radiálu Chodovskou, která na to má dostatečnou kapacitu.
Tak tady máte výjimečně pravdu, ale bohužel se obrací PROTI Vaší variantě:
zatímco z D3-Z si mohu vybrat, zda pojedu tunelem a Chuchelskou radiálou, nebo Vesteckou spojkou a Chodovskou radiálou (podle toho, kam jedu), ve variantě D3-V MUSÍM radiálou Chodovskou. Co je na tom, proboha, za výhodu? (Kromě faktu, že se Vám momentálně "hodí do krámu"). 8-)
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Juno píše:Pro MPMP: 1) Není to textová část ale samostatná příloha, jako značné množství dalších. Na tom webu jsou i příslušné kontakty, kde je lze nalézt - to je první dokumentace EIA, se kterou jste se setkal?
Položím tedy dotaz "jak pro blbýho". Vy jste se odkazoval na nějaké dopravní proudy, když jsem chtěl vědět, kde je najdu, odkázal jste mne na dokumentaci EIA. Teď se ukazuje, že to c té dokumentaci není, ale že tam někde (možná) jsou nějaké odkazy. Takže pokládám dotaz znovu:
KDE NAJDU TU DOKUMENTACI, kterou argumentujete? Ve Vámi zmiňované EIA není (pokud by tam někde byla, stačilo by zveřejnit jméno toho souboru, a to se Vám jaksi nepovedlo, že?).
Takže závěr: Bod 1) - NEZODPOVĚZENO.
jonáš

Příspěvek od jonáš »

MPMP píše:Tak tady máte výjimečně pravdu, ale bohužel se obrací PROTI Vaší variantě:
zatímco z D3-Z si mohu vybrat, zda pojedu tunelem a Chuchelskou radiálou, nebo Vesteckou spojkou a Chodovskou radiálou (podle toho, kam jedu), ve variantě D3-V MUSÍM radiálou Chodovskou. Co je na tom, proboha, za výhodu? (Kromě faktu, že se Vám momentálně "hodí do krámu"). 8-)
Vám něco bude bránit zahnout u Modletic vpravo nebo vlevo? Nehledě na to, že na V okraj města nebo pro tranzit na sever nebudete muset ani na tu D1 či R1 přejíždět?
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Juno píše:Pro MPMP: 2) Odpověď je v bodě 4) - posláno samostatně.
Ani zde, ani v samostatném bodě 4 NENÍ odpověď na otázku, zda se D3 napojí či nenapojí na D1. Ptám se tedy znovu:
Napojuje se D3-V na D1? Očekávám odpověď ano, resp. ne.
Závěr - Bod 2) - NEZODPOVĚZENO.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

jonáš píše:
MPMP píše:Tak tady máte výjimečně pravdu, ale bohužel se obrací PROTI Vaší variantě:
Vám něco bude bránit zahnout u Modletic vpravo nebo vlevo? Nehledě na to, že na V okraj města nebo pro tranzit na sever nebudete muset ani na tu D1 či R1 přejíždět?
Nebude mi bránit vůbec nic, stejně jako mi z D3-Z nebude nic bránit pokračovat Vesteckou spojkou a dále to je už zase ona Chodovská radiála. V čem vidíte pořád tu nevýhodnost D3-Z? Teď mi tu dokazujete, že je to stejné. :D
A Váš názor "...pro tranzit na sever nebudete muset ani na tu D1 či R1 přejíždět ..." by zasloužil tesat do kamene. Jak se na ten sever dostanu? To tam přeletím? Pokud jsem si dobře prohlédl trasování D3-V, tak končí buď na D1 nebo R1 (to jste se ještě pořád nerozhodl, jak to vlastně je, že? 8-) ), takže pro JAKÉKOLI pokračování MUSÍM buď po té D1, nebo po R1. Tak jakto, že na ní nemusím přejíždět?
Zkuste to ještě jednou. :)
Juno

Příspěvek od Juno »

MPMP píše:
Juno píše:
Proč v reakci na dopravní zatížení uvádíte provozní náklady? Odpovím si sám. Odpověď na vyjádřený názor by nevypadala dobře, tak začínáte "uhýbat" k něčemu, co se ještě (v naší diskuzi) neřešilo.
opět děkuji, to mi o Vaší úrovni diskutovat "věcně" opět stačí.
Protože jsem ze široce označeného TO "už teď víte, že TO vyjde nejlíp ze všeho" nemohl pochopit, že mluvíte jenom o dopravním zatížení. U D3-V nejsou jen detailní údaje pro variantu A4, ale pro všechny ostatní varianty trasy D3-V (tj. A2, A3, C1 a C3) jsou údaje spočítány.
Odpovědět

Zpět na „D3“