Jak jezdíme
Re: Jak jezdíme
Pruh pro pomalá je pruh pro pomalá. V názvu je to přímo uvedené.
120 není pomalu. Dokonce ani 100 není pomalu. Pomalu je, když něco jede pod minimální povolenou konstrukční rychlost na dálnici, tedy méně jak 80.
Jet 120 a využívat pruh pro pomalá vozidla je nebezpečné. V pruhu pro pomalá může být odstavené vozidlo, protože dálnice v takovém úseku nemá 'odstavný' pruh.
Střelci jedoucí 160+ v pravém pruhu a vyblikávající auto jedoucí 130 jenom protože nejede v pomalém pruhu, by se měli vrátit do autoškoly. Nicméně takoví střelci by se tam měli vrátit i bez toho vyblikávání.
120 není pomalu. Dokonce ani 100 není pomalu. Pomalu je, když něco jede pod minimální povolenou konstrukční rychlost na dálnici, tedy méně jak 80.
Jet 120 a využívat pruh pro pomalá vozidla je nebezpečné. V pruhu pro pomalá může být odstavené vozidlo, protože dálnice v takovém úseku nemá 'odstavný' pruh.
Střelci jedoucí 160+ v pravém pruhu a vyblikávající auto jedoucí 130 jenom protože nejede v pomalém pruhu, by se měli vrátit do autoškoly. Nicméně takoví střelci by se tam měli vrátit i bez toho vyblikávání.
Jsem chodec, řidič, cyklista, cestující VHD. Get over it.
Pomalou jízdu logicky uvažující člověk spíš porovnává s maximální povolenou rychlostní. A tam rychlost o 30 km/h nižší prostě pomalou jízdou je.
Jaká je pomalá jízda na silnici 1. nebo 3. třídy, kde minimální povolená konstrukční rychlost není?
Jaká je pomalá jízda na silnici 1. nebo 3. třídy, kde minimální povolená konstrukční rychlost není?
Jenomze to neni o vyblikavajicich strelcich 160+. To je o levem pruhu 130-140, pravem 110 a pak o jedinci "prilis sexy na pomaly", ktery si to smazi pravym svych 95, pricemz je stoupaci prazdny.
Tuhle situaci potkavam radove casteji nez "odstaveny kamion ve stoupacim".
Hezky řečeno jožko ! Přesně tak...
Chtěl udělat myšku. Svědek poskytl video šílené jízdy řidiče audi na Nuselském mostě
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-cht ... .seznam.cz
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-cht ... .seznam.cz
Chtěl udělat myšku, ale nějak zapomněl zatočit zpátky, ne ?
Mně přijde, jak kdyby to rozstřelil naschvál... na zase tak hrozně rychlou jízdu to tedy nevypadá.
Ach bože, hlavně že se nic nestalo někomu jinému. Takovým bezmozkům co ještě ke všemu neumí ani řídit, a to ani takovéhle sporťáky, bych papíry vracel tak po 5 letech nejdřív a ne za pár měsíců.
Ach bože, hlavně že se nic nestalo někomu jinému. Takovým bezmozkům co ještě ke všemu neumí ani řídit, a to ani takovéhle sporťáky, bych papíry vracel tak po 5 letech nejdřív a ne za pár měsíců.
mě tedy přijde, že na střechu ho otočily ty bezpečnostní betonové bloky
to by tak odpovídalo zajištění bezpečnosti u nás
jinak souhlas, klika, že to odnesl jen on sám
to by tak odpovídalo zajištění bezpečnosti u nás
jinak souhlas, klika, že to odnesl jen on sám
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
https://www.facebook.com/share/r/192SXDPuEQ/
Velmi poucna diskuze pod videem - zacal jsem se bat sednout za volant.
Velmi poucna diskuze pod videem - zacal jsem se bat sednout za volant.
-
Vochomurka86
Tak to je husté... to bych čekal tak v Itálii nebo Bulharsku... Ale třeba tam byla dřív přednost jinak a lidi si nezvykli. Tím ale v žádném případě tohle nechci omlouvat.
Kdepak, i na fotomape z roku 1996 je to znaceno takhle. Ale ono to je jedno, to skutecne zarazejici jsou komentare lidi, kteri tam stejne nikdy nejeli.
Dnes jsem byl svedkem situace nad kterou mi zustava rozum stat pokazde, kdyz ji uvidim. Mestska komunikace 1+1, nesouvisly strudl aut. Najednu se ozvou sireny. Hasici. Ze srandy rikam kolegovi, hele jak zacnou vsichni brzdit. A zacali. Dovrsili to tim, ze dve auta zastavila v nejuzsim miste pred kruhakem. Prvni se rozjelo az ve chvili, kdy mu zadkem stalo hasicske auto na sirenach a nadto troubilo deset vterin v kuse, to druhe jeste pridalo dalsich par vterin.
To vazne lezou z autoskol takovi mimoni, ze je zvuk siren ustkne a oni nejsou schopni pohybu?
To vazne lezou z autoskol takovi mimoni, ze je zvuk siren ustkne a oni nejsou schopni pohybu?
Slyším sirénu, tak zastavím ihned, ideálně to ještě zašlajfnu úplně na místě a čekám co se bude dít, ne? Klasika. Ideál třeba mezi ostrůvkem a chodníkem na přechodu, což jsem taky už viděl .. Já když si vzpomenu na "míru defenzivnosti" jízdy v autoškole, tak bych se nedivil, kdyby je to takhle i učili ...
Úroveň autoškol jde totálně do kopru v ČR, šílenost. Najdou se výjimky, ale pořád to jsou výjimky. Zdražují poctivě, ale kvalita setrvale klesá.
Úroveň autoškol jde totálně do kopru v ČR, šílenost. Najdou se výjimky, ale pořád to jsou výjimky. Zdražují poctivě, ale kvalita setrvale klesá.
Zákazníků autoškol přibývá. Počet autoškol se zvyšuje. Kvalita výuky klesá. Mimoňů na silnicích přibývá. Jednoduchá rovnice... 
tohle mě pobavilo nedávno v Kosmonosech
slyšíme houkačku, tak uhýbáme, někteří i do nájezdu k obchodáku
paní před námi ale hrdě pokračuje ke kruháku
když se houkačka ozvala těsně za ní, následovalo výše uvedené
po asi minutě, kdy na ní příslušník megafonem volal - "JEĎTE"
nakonec vystoupil a musel ji to dojít říct osobně
jak jsem tak sledoval pohledy ostatních účastníků provozu
byly tam zřetelné dva názory
jedni mrtví smíchy
druzí - a tam se řadím i já - čekali, že ji zastřelí

autoškola vás dnes nemá naučit řídit
musí vás naučit zákon
a musí vás naučit chovat se bezpečně
stojící auto = bezpečné auto
co víc byste chtěli
slyšíme houkačku, tak uhýbáme, někteří i do nájezdu k obchodáku
paní před námi ale hrdě pokračuje ke kruháku
když se houkačka ozvala těsně za ní, následovalo výše uvedené
po asi minutě, kdy na ní příslušník megafonem volal - "JEĎTE"
nakonec vystoupil a musel ji to dojít říct osobně
jak jsem tak sledoval pohledy ostatních účastníků provozu
byly tam zřetelné dva názory
jedni mrtví smíchy
druzí - a tam se řadím i já - čekali, že ji zastřelí
autoškola vás dnes nemá naučit řídit
musí vás naučit zákon
a musí vás naučit chovat se bezpečně
stojící auto = bezpečné auto
co víc byste chtěli
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Žádná IAD = nejlepší IAD = šmejdi země + automati 
Nalijme si čistého vína. ŘP má téměř každý dospělý a třetina populace je na hranici debility. Nečekejme, že na silnici se z nich díky autoškole najednou stanou géniové. Plus to místní východoevropské "dodržuji jenom zákony, které my vyhovují"...
Divil by ses kolik lidí nemá ŘP, zvlášť mezi sociálně slabšími.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
No ale to některým určitě nebrání v tom jezdit.
Re: I/43 v úseku D35 - Polsko
kote, evidentně jsi dnes neviděl video s důchodcem na elektrické tříkolce, kterak jel po D35 u středových svodidel v protisměru...kot píše: ↑28.8.2025 15:47:04 Já bych ani tak neřešil úsporu či naopak vyšší spotřebu PHM, ale pohodu a klid jízdy. Přeci jen je na D / S / větší rozhled, žádné přechody s potencionálními nepozornými školáky / dětmi /, psi na chodnících na volno, cyklisti se nemotají 1.5 metru od krajnice a chlapovi v klobouku za volantem se vyhnu v levém. Celková únava je na D + S určitě menší. A k tomu mohu přidat, že pokud je D prázdná a široko daleko je vidět / i případné pomahače a chrániče v honičských typech aut / lze trochu zrychlit proti MPR.![]()
https://m.youtube.com/watch?v=OZzgyGlSt ... sBo7VqN5tD
Naposledy upravil(a) Jirka L dne 5.9.2025 12:35:27, celkem upraveno 1 x.
Důvod: doplnění citace po přesunutí
Důvod: doplnění citace po přesunutí
michale, vřelé díky ! Pán byl tak mimo, že nechápal ani větu : tady zastavte a šinul si to po větvi MUK opět v protisměru ... Doufám, že ho doručili domů a jeho draka mu zabavili !
-
Diaľničiar
- VIP
Občas má člověk problém zvládnout "jet" a "soustředit se na dopravní situaci". Ale to neplatí jen pro důchodce, nýbrž i pro mladší ročníky, čehož jsem často svědkem a že se nic nestane je jen souhra náhod - a to, že se mohlo něco stát bohužel často potenciální oběť ani nevnímá, takže to v brzké době zopakuje.michal píše: ↑28.8.2025 18:01:51 kote, evidentně jsi dnes neviděl video s důchodcem na elektrické tříkolce, kterak jel po D35 u středových svodidel v protisměru...
https://m.youtube.com/watch?v=OZzgyGlSt ... sBo7VqN5tD
Je to jednoduše tak, že jakmile je nový dopr. prostředek, vy s ním musíte počítat VŠUDE - i na dálnicích. Když bruslaři, proč ne další? A když mladší, proč ne starší? 3-kolka je mj. ideální varianta pro ty, co se již neodvažují na 2- variantu a říkají, že to je s ní o život a pak tedy tohle.