Dálniční poplatky
Re: Dálniční poplatky
Když se tu (celkem oprávněně) propírala ohavnost našich dálničních známek... už jste viděli na letošek slovenské? 
Království a půl princezny za 511.
Já si je teda dovolím ukázat přímo:

Československo, východní Evropa ... Autoři zamrzli v roce 1992:(
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Číňan neplatil mýtné, dostal doživotí
http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/2 ... ivoti.html
Novinky jsou Novinky,zřejmě to bude kachna,ale řehtal jsem se u toho docela dlouho.
To by u nás museli napřed postavit několik dalších věznic,aby se vešli...
http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/2 ... ivoti.html
Novinky jsou Novinky,zřejmě to bude kachna,ale řehtal jsem se u toho docela dlouho.
To by u nás museli napřed postavit několik dalších věznic,aby se vešli...
"Podle zjištění se farmář vyhnul placení mýtného na svých dvou vozidlech ve více než 2300 případech, konkrétně od května 2008 do ledna 2009."
Rozhodně nesmysl,to by musel s každým se svých aut jet každý den celou dobu víc,jak čtyřikrát!!!
Rozhodně nesmysl,to by musel s každým se svých aut jet každý den celou dobu víc,jak čtyřikrát!!!
Taky by mě zajímalo, kolik km by musel najet, aby mu naskákala taková částka.
Nojo,ted to počítám- 4200kč/1 jízdu,krát čtyří = 17600,-kč/den.Kolikpak asi mají sazbu za km?JirkaS píše:Taky by mě zajímalo, kolik km by musel najet, aby mu naskákala taková částka.
Ano, v roce 92, protože ty odstíny mi nápadně připomínají barvy starých slovenských bankovek.hh píše:Československo, východní Evropa ... Autoři zamrzli v roce 1992:(
Farmář třeba může mít i zaměstnance. A může vozit zboží docela daleko, pokud bydlí na opuštěnym venkově. Docela mě ty mýtnice překvapily, maj je tu občas i na nic moc silnicích bez dělených směrů. Sazbu za km jsem v tom rozsypanym čaji nedokázal zjistit 
Zaměstnance ano, ale píšou jen na 2 vozidlech. 17600Kč/den by těžko stihli projet, někde musí být chyba.jonáš píše:Farmář třeba může mít i zaměstnance. A může vozit zboží docela daleko, pokud bydlí na opuštěnym venkově. Docela mě ty mýtnice překvapily, maj je tu občas i na nic moc silnicích bez dělených směrů. Sazbu za km jsem v tom rozsypanym čaji nedokázal zjistit
Však to taky nemusí bejt jen proježděný, ono na nezaplacenym mýtnym často naskakuje rychlý penále. Třeba v Londýně prej to stojí už druhej den dvojnásobek a za tejden pětkrát tolik, než když se to zaplatí hned. Příležitostně se nějakýho číňana zeptám, jestli bude umět anglicky.
zase jeden zbytečnej článek...
prazsky.denik.cz píše:Dálniční poplatky: V Praze to jde i bez známky
http://prazsky.denik.cz/zpravy_region/v ... 10119.html
Praha - Řidiči osobních automobilů se placení dálničních poplatků v metropoli zatím mohou většinou vyhnout.
Nevíte kde je statistika kolik se prodá dálničních známek ročních a na kratší období?
Velmi hrubým výpočtem mi vychází počet známek 2,5mil, tj asi polovina registrovaných OA.
Velmi hrubým výpočtem mi vychází počet známek 2,5mil, tj asi polovina registrovaných OA.
Heh, tuto statistiku jsem si chtěl už delší dobu vyžádat a koukám, že už ji někdo zvídavý udělal místo mě, tak díky 
EDIT: Jen tedy ještě peněžně:
Roční = 2,28 mld. Kč (1,9 mil. kusů při 1200 Kč/kus)
Měsíční = 164,5 mil. Kč (470 tis. kusů při 350 Kč/kus)
Desetidenní = 600 mil. Kč (2,4 mil. kusů při 250 Kč/kus)
Celkem: 3,044 mld. Kč
EDIT: Jen tedy ještě peněžně:
Roční = 2,28 mld. Kč (1,9 mil. kusů při 1200 Kč/kus)
Měsíční = 164,5 mil. Kč (470 tis. kusů při 350 Kč/kus)
Desetidenní = 600 mil. Kč (2,4 mil. kusů při 250 Kč/kus)
Celkem: 3,044 mld. Kč
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Tak to už si ty prasata dělají srandu. Jesli není už čas na defenestraci.
Aby platila i motorka na silnici 1 třídy je už trochu moc.
http://zpravy.tiscali.cz/stat-planuje-z ... razi-92352
Aby platila i motorka na silnici 1 třídy je už trochu moc.
http://zpravy.tiscali.cz/stat-planuje-z ... razi-92352
Hm, taková zhovadilost, prý výmysl nového ministra, pěkné kvítko. Už předem lituju ty lidi co to budou muset vysvětlovat...
Předpokládám že tohle by bylo skoro na vyloučení z EU 
Pokud se provede převod části R mezi D a zbytek R a vybrané kvalitní úseky jedniček budou označeny nově jako R (s rychlostí 110), nemám problém u nich akceptovat povinnou známku. Ovšem u většiny jedniček bude problém s "doprovodnou komunikací" (neplacenou).
Panove, podle vyjmenovanych zemi v dnesnim tisku mi pripada, ze smerujeme ne do zapadni Evropy ale na Balkan
protoze silnice 1. tridy jsou placene v zemich jako je Rumunsko ci Bulharsko
Kdyby se misto plosnych skrtu a hadek o koryta provedla poradna inventarizace verejnych zakazek a mist, kudy penize utikaj, mozna by se o tomhle ani neuvazovalo. Jenze to by bylo moc prace a hodne lidi by prislo o penize
Kdyby se misto plosnych skrtu a hadek o koryta provedla poradna inventarizace verejnych zakazek a mist, kudy penize utikaj, mozna by se o tomhle ani neuvazovalo. Jenze to by bylo moc prace a hodne lidi by prislo o penize
jestli ano, pak jsem ochoten za známku dát i 3000,-jonáš píše:Předpokládám že tohle by bylo skoro na vyloučení z EU
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
-
Ondra O.K.
Pamatuju se spatne ze nekdy v minulosti platily za dalnice i motorky? S tim ze znamka musela byt umistnena na nejakem neoddelitelnem miste, napr. ramu...
Porad mi to hloda v hlave jestli si to pletu, nebo se to jen chystalo nebo to tak bylo..rekl bych tak polovina 90 let
Porad mi to hloda v hlave jestli si to pletu, nebo se to jen chystalo nebo to tak bylo..rekl bych tak polovina 90 let
určitě to tak bylo,ikdyž asi jen krátce.Asi se na to vykašlali,protože takovou známku nejde zaměřit dalekohledem a dá se zkontrolovat jen fyzicky při kontrole.Ondra O.K. píše:Pamatuju se spatne ze nekdy v minulosti platily za dalnice i motorky? S tim ze znamka musela byt umistnena na nejakem neoddelitelnem miste, napr. ramu...
Tady dole je publikace k historickému vývoji: http://www.ceskedalnice.cz/pro-ridice/dalnicni-znamky - píše se tam že od roku 1997 motocykly neplatí a že do té doby tomu tak bylo...