R6

vrms

Re: R6

Příspěvek od vrms »

Existuje nějaký aktuální plán jednotlivých stavebních úseků této rychlostky? Historicky jsem našel něco 10 a 20 let starého (které se liší), ale nedá se rozumně dopočítat ani délky, kolik má mít...
Dle tohoto tématu a wiki zatím má R6 7,7 km. To je předpokládám počítáno od D1 až někam po masokombinát za Váhem. Super, ale 3/4 této trasy nejsou R6, ale I/49a, respektive I/49 (což možná způsobuje ten nesoulad v délce).
Pak jsem našel, že na zbytku mají být dva úseky - hranice SR/ČR–Mestečko, Mestečko–Púchov. V součtu 22,5 km. Od toho masokombinátu na hranice je to klikatou stávající silnicí 17,5 km. Nedovedu si představit, kde by přímější rychlostka nabrala dalších 5 km. Takže předpokládám, že těch 22,5 km je od reálného současného konce R6 (Dolné Kočkovce, respektive na ceduli je Beluša-sever).
Čili, buď zbývá postavit už jen cca 17 km místo 22,5 km. Nebo má R6 pouze 2 km (těsně za sjezdem Beluša-juh začíná již dálnice) místo 7,7 km. Nebo se mezitím změnilo trasování a co nejprve vzniklo jako R6 bylo následně degradováno na I/49a a R6 povede jinudy?
PetrN

Re: R6

Příspěvek od PetrN »

Co vím tak ten kus I/49a nemá být využitý. Už si ale nevzpomínám, kde jsem ty zběžné návrhy trasování viděl...
Odpovědět

Zpět na „Slovensko“