I/57 Jarcová - Bystřička

Polsko – Město Albrechtice – Krnov (I/45) – Opava (I/46, I/11) – Fulnek (D1) – Nový Jičín (D48) – Valašské Meziříčí (I/35) – Vsetín (I/69) – Valašská Polanka (I/49) – Horní Lideč (I/49) – Brumov-Bylnice – Slovensko
jelinekp

Re: I/57 Jarcová - Bystřička

Příspěvek od jelinekp »

Já nevím, jako obyvatel VM mi tahle stavba nepřijde nějak extra přínosná. Jasně, "dvojkřižovatku" s Bystřičkou, Mikulůvkou a Jarcovskou částí Za Vodou opravdu nemusím (navíc se tu na mostě mezi těmito křižovatkami v létě motá dost cyklistů), ale jinak se na tomto úseku dá jet plnou rychlostí. Raději bych napřed viděl oba obchvaty VM a obchvat Brňova. Tohle se může dodělat později, klidně v kategorii 2+1 jako tunel Hřebeč nebo jak to dělají Němci, pokud by to přineslo výrazné úspory. To trasování bylo podle mě vymyšleno, aby mezi čtyřpruhovými obchvaty VM a Jablůnky nebyla "dvoupruhová mezera". S dvoupruhovým obchvatem VM (v jeho rozšíření na čtyřpruh moc nevěřím) tu zde ta čtyřpruhová trasa takové opodstatnění nemá.

Jinak nechápu, kudy měla vést základní varianta, když hladina Vsetínské Bečvy je zde 300 mnm a kopec, pod kterým tunel prochází má 450 mnm. Stavbě tunelu navíc bude muset zřejmě ustoupit zástavba v části Rytvízky, kde se nově bude nacházet severní portál. Podle současného letáku to sice vypadá, že silnice po opuštění severního portálu bude zaříznutá ve svahu a plynule navazovat na dlouhý most přes údolí, ale rád si počkám na další varianty :). Přikládám pár screenů z územního plánu a vyznačený koridor v katastrální mapě mapy.cz.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Aram96

Re: I/57 Jarcová - Bystřička

Příspěvek od Aram96 »

Opět lednový leták bez další změny. https://letaky.rsd.cz/Upload/Stavby/347 ... :18:57.915 Navíc pořád se starou mapkou, za x let to nemohli aktualizovat ? :roll:
Už by to chtělo, aby CK MD rozhodla v brzké době a pokud tunel nevyjde ekonomicky a ani obec nebude pro povrchovou variantu, bylo by IMHO na místě začít připravovat tunelové řešení ale pouze ve 2-pruhu. :kladivo:
Odpovědět

Zpět na „I/57“