Pozemkové spory (kauza Havránková)

Praha – Hradec Králové – Trutnov – Polsko
Odpovědět

Kolik stránek bude mít tento topic až se majetkově vyřeší 100% pozemků nutných pro D11 po Kukleny?

do 10
5
4%
10 - 25
28
20%
25 - 40
32
23%
40 - 55
19
14%
55+
55
40%

Celkem hlasů: 139

Standa

Re: Pozemkové spory (kauza Havránková)

Příspěvek od Standa »

jonáš píše:Paráda, už když jsem dával odkaz na tu stručnou verzi z netu tak jsem tušil, že to bude něco extra výživnýho 8-) .. prej proč to sem strkám :D

Respekt .. to je ten magacín na tepání zlořádů komunismu, co byl knížete a teď je Bakaly? Jenom jedna ze zájmovejch stran, možná je tam ve hře ještě někdo třetí .. takový šťávy se nepouštěj bez účelu. Bakala je Pravda, nebo Láska?
Asi jak kdy :) ! Heslo jednoho známého: "Pravda a lež musí zvítězit nad láskou a nenávistí!"

Raději už končím, tady se to začíná moc rozjíždět! :D :D :D
radiala

Příspěvek od radiala »

Když jsem poslouchal plamenný projev Nečase na kongresu.Kdybych byl mladý a naivní uvěřil bych mu že se vypořádá z šedou eminencí ve straně.Jenže strana co si zvykla na dary od svých bohatších příznivců těžko odstřihne pupeční šňůru.Chápu projevy se dělají pro potencionální voliče.Kmotry šedý zóny bych upozornil že to nemají dělat tak okatě když něco chtějí.Pokračoval bych dál politickém marazmu.čas mi dá za pravdu.Jestli se mílím tak budu rád když šedá zóna přestane ovlivňovat stát.Nejsem naivní.Proto nevěřím plamenným projevům.Kdy že Nečas jede do Toskánska na dovolenou?Přeji mu šťastnou cestu.Po návratu zapomene na co říkal na sjezdu.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Já bych ho nepodceňoval. Že to nebude jednoduché, o tom není sporu, ale někdo, kdo přežil bez afér doteď, že by to nevydržel i nadále?
radiala

Příspěvek od radiala »

Když na kongresu měli delegáti chudší pohoštění.Večerní zábava za své.To svědčí že strana má hluboko do kapsy.Bylo by hloupý odrazovat mecenáše co stranickou pokladnu drží kladných číslech.Jsem realista.Nový koště dobře mete jak dlouho to bude?Za druhý je ODS strana podnikatelů.Kdyby se snažila strana odradit tuhle skupinu tak budou na tom jak dnes Lidovci.TOP 09 už čeká jak převezme žezlo nejsilnější pravicový strany.Ty se od šedý zóny ještě nedistancovali.Jo kdo leze do ODS tam není pro krásný modrý oči Nečase.Chce vytřískat politický vliv ten zúročit na kapitál v bance.Podnikatelé potřebují státní zakázky.Kdo jim je dá toho budou podporovat.
Mario

Příspěvek od Mario »

Co je to za příspěvky? Promazat! S politikou si jděte někam na xchat....
radiala

Příspěvek od radiala »

Pozemkový spory z Havránkovou je politika od začátku až do konce.Nelze stavbu dálnic oddělovat od politiky.To se na mě nezlobte.
radiala

Příspěvek od radiala »

Podnikatelé chtějí podnikat na pozemcích okolo dálnice.Stavební firmy potřebují státní zakázky na stavbu dálnic.Pochybuji bez politického vlivu jim k tomu pomůže je tak čestného jednání?
Mario

Příspěvek od Mario »

Ano ale kongres ODS a pohoštění na něm je už trochu vzdálené této dálnici..
Mike

Re: kvalitni manipulace aneb na tema ja nechci penize ale pozemk

Příspěvek od Mike »

Tachau píše:tohle Havrankova rojela skvele a tusila, ... ....po vyhnanych nemcich
máte v zásadě pravdu, jen bych rád zdůraznil
po odsunutých :!:
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Bobek

Příspěvek od Bobek »

Že jsem tak smělý, jaký je v tom rozdíl? Prakticky, ne že jedno je eufemismus.
Království a půl princezny za 511.
andy

Re: kvalitni manipulace aneb na tema ja nechci penize ale pozemk

Příspěvek od andy »

Tachau píše:tohle Havrankova rojela skvele a tusila, ze si prikolni na svoji stranu ceskou verejnost (vetsina cechu je zavistiva) v pripade hry na pozemky. Kdyby mluvila o penezich, tak ceska zavist ji uonda do 2 let, takhle si mohla pohravavat za prispeni nemale casti cechu s casem a ziskat pozemky, ktere maji vetsi cenu nez penize.
Nemyslím si, že by jí ty vyměněné pozemky nikdo nezáviděl - stačí si přečíst některé příspěvky i zde na fóru (aniž bych se chtěl někoho dotknout).
Tachau píše:ne nahodou potom prislo to same na Vysocanske radiale
Co si pamatuju, tam šlo spíš o opak - majitel se chtěl zbavit nejen pozemků pod trasou VR, ale i mnoha dalších, které různě po Praze vlastnil..
radiala

Příspěvek od radiala »

Havránkovou bych neobviňoval ze spekulace z pozemky.Ale slouží jako dobrý příklad jak zhodnotit pozemky.Stačí si vyhlédnou pozemek co se bude nacházel kde bude sjezd do vlelkýho města z dálnice.But se budu handrkovat ze státem nebo investorem co chce tam postavit obchodní centrum.Problém je v tom krize ukázala že další obchodní plochy nepotřebujeme.Tak tahle spekulace se nemusí vyplatit.Proto nic takový ho nedělám je mi jedno kolik pozemků má Havránková.Jde mi aby stát vybudoval dálniční sít.Nemusel draho vykupovat pozemky.Článek z Respektu je dobře napsaný pochybuji že tam je celá pravda.Je možný zákulisní jednání jsou barvitější než článek z Respektu.Ten co by se těmto informacím dostal tak by měl problém se zákonem.Nebo je pravda taková ,že pisatel dal fantazii volný průběh.Bojím se že spekulanti ovlivňují zmocněnce za stát.To by znamenalo že je placený státem za něco co si neobjednal.Chtělo by ti prověřit příjmy zmocněnce bude nám jasný víc.Ozvou se hlasy že mi do toho nic není.Když jako daňový poplatník platím člověka co má něco vyjednat tak chci vědět jestli je čistý. :?: :?: :?:
Tachau

to Mike: zduraznuji vyhnanych

Příspěvek od Tachau »

ale to je na delsi diskusi a hlubsi znalosti cele historie. Co ti rika Postelberg?
radiala

Příspěvek od radiala »

O tohle jsem se nazajímal.Mě zajímá D11 a R35 to jsou komunikace co budu využívat do budoucna.
Majkl

Příspěvek od Majkl »

mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Žádný problém na obzoru, soud nemůže (čistě teoreticky vzato může ale nedělá se to) rozhodnout o zrušení této stavby, i když byla postavena jakkoliv neoprávněně... Jde tu o nedodržení úředního postupu, odškodnění poškozeného a pod., o tom všem je potřeba rozhodnout, nicméně odstranění stavby která je v souladu s platnou územně plánovací dokumentací, to by byl nesmysl...
hh
Autor

Příspěvek od hh »

aktualne.cz ...
Mike

Re: to Mike: zduraznuji vyhnanych

Příspěvek od Mike »

Tachau píše:ale to je na delsi diskusi a hlubsi znalosti cele historie. Co ti rika Postelberg?
něco jo
co ti říkaj Lidice, Ležáky :twisted:
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Sosa

Re: to Mike: zduraznuji vyhnanych

Příspěvek od Sosa »

Mike píše:
Tachau píše:ale to je na delsi diskusi a hlubsi znalosti cele historie. Co ti rika Postelberg?
něco jo
co ti říkaj Lidice, Ležáky :twisted:
Děte s tím do ....
Po válce byli němci rádi,že je jenom odsunuli.
Standa

Příspěvek od Standa »

Mario píše:Ano ale kongres ODS a pohoštění na něm je už trochu vzdálené této dálnici..
Co my víme... :D :D :D
Maniac

Příspěvek od Maniac »

mapman píše:Žádný problém na obzoru, soud nemůže (čistě teoreticky vzato může ale nedělá se to) rozhodnout o zrušení této stavby, i když byla postavena jakkoliv neoprávněně... Jde tu o nedodržení úředního postupu, odškodnění poškozeného a pod., o tom všem je potřeba rozhodnout, nicméně odstranění stavby která je v souladu s platnou územně plánovací dokumentací, to by byl nesmysl...
Doufejme, každopádně některé výroky NSS jsou velmi prapodivné, tento mezi ně patří. Podle mě soud jednoznačně ignoroval princip proporcionality, když zcela nekriticky dal zapravdu víceméně subjektivním dojmům jednoho křiklouna před veřejným zájmem. :-(
GiuseppeS

Příspěvek od GiuseppeS »

Cca po měsíci opět na fóru a zrovna jsem to trefil:
:!: Je to tam :!: :ok:

Ptáte se co? Dnes v 15:45 katastrální pracoviště Hr. Králové přijalo podání pod č. V-4664/2010. Předmětem řízení je převod všech spoluvlastnických podílů na "blokačním" pozemku p.č. 827/17 na Ing. Ludmilu Havránkovou. Ledy se hnuly!!!
obr

Příspěvek od obr »

jo, ledy se hnuly a ted máme precedent pro každého dalšího, kdo má nějaký podobný pozemek

cena za 3 ha
- výměnou jiné 3ha
- 20 milionů Kč v penězích
- pronájem 150 ha a příjem z dotací.

A pak nadávejte, že máme nejdražší dálnice, ještě podraží.
S_M_Lomoz

Příspěvek od S_M_Lomoz »

Praha 24. června (ČTK) - Statkářka Ludmila Havránková se dnes nedostaví ze zdravotních důvodů k podpisu smluv o pozemcích potřebných pro dostavbu dálnice D11. ČTK to sdělil mluvčí ministerstva dopravy Karel Hanzelka. Havránkovou prý omluvil její právní zástupce. Dnes přitom vyprší dohodnutý poslední termín pro podpis smluv, o následcích odkladu nechtěl mluvčí spekulovat.
Havránková a její sestra Jaroslava Štrosová dnes měly na Ředitelství silnic a dálnic podepsat se státem smlouvy, na jejichž znění se obě strany předem dohodly a odsouhlasila ho v pondělí vláda. Ta rovněž určila dnešek jako poslední možný termín pro podpis dohod.
Podle mluvčí ŘSD Martiny Vápeníkové nelze bez Havránkové podepsat smlouvu ani se Štrosovou, neboť vládní usnesení předpokládá vyřešení problému za účasti všech dotčených. "Nevíme, jaký bude další postup, počkáme, jak se k tomu postaví vláda," uvedla Vápeníková. Právník Havránkové Pavel Černohous dnes dopoledne zatím nechtěl situaci komentovat, ČTK slíbil vyjádření později.
"Požádali jsme druhou stranu o sdělení náhradního termínu a budeme informovat vládu. O následcích odkladu nechci spekulovat," řekl Hanzelka. Vláda přitom již před několika týdny rozhodla o vyvlastnění pozemků. Rozhodnutí poté ale pozastavila, neboť sestry vyjádřily ochotu jednat a následně ministrům předložily parafované smlouvy.
obr

Příspěvek od obr »

důvěryhodnost pí Havránkové je nula.
Odpovědět

Zpět na „D11“