Vypadá to velmi dobře, při pohledu do situačky mě ale kvůli horšímu rozlišení napadají některé otázky:
- Hlavní most vidím že je připraven na 3+3 + krajnice, ve směru na Vyškov budou až za most vedeny 3 pruhy, dle situace tam ale vidím ukončení pravého, nikoliv levého pruhu? V místě připojení rampy z Holubic na Vyškov počítám že již rozšíření nebude, to bude končit kousek za mostem?
- Ve směru na Brno půjdou přes most 2 pruhy (logicky) a připojí se 3 pruhy (2 z jihu od I/50 + 1 pruh od severu z II/430), které přejdou ve 3 průběžné + 2 připojovací? Pokud se výhledově rozšíří 3+3 až k Vyškovu, tak se bude krajní pruh z II/430 připojovat do dvoupruhové větve z I/50 ještě před samotným přimknutím k hlavní trase D1?
- Hlavní trasa I/50 bude ve směru k D1 celou dobu dvoupruhová, zatímco ve směru na Slavkov jednopruhová a druhý pruh vznikne až připojení z jižní OK pro výhledové pokračování 2+2 ke Slavkovu?
[D1] Kývalka – Holubice, rozšíření na šestipruh
Re: [D1] Kývalka – Holubice, rozšíření na šestipruh
Některé tyto dotazy mě samozřejmě hned napadly též, ale právě kvůli horší kvalitě situačky jsem o tom ani radši nepsal a věřím, že mapmanovo ano, znamenalo 2-pruhové připojení a odbočení SAMOTNÉ 50.
Nikoli že by se pak někdy v jejím průběhu křižovatkou pruhy ubíraly.
Popravdě k tomu nevidím už ani důvod, protože jakmile je 50 mimo hlavní trasu D1, tak je jak při připojování tak při odbočení dost místa na přídatné (třetí) pruhy pro připojení resp. odbočení z/na kruháč a na II/430.
Domnívám se, že situačka je stav ještě bez 6-pruhu na Vyškov. Čili přes křižovatku už jdou 2 pruhy na D1, protože předtím 2 pravé odbočily. Ale vedle pravého odbočováku je IMHO rezerva právě na 5.pruh do budoucna. A to je spolu s následnými novými mosty, které umožní 3+3 + odstavné to stěžejní. Už pak bude věcí další přípravy, jak se "nakreslí čáry" a značení. Za mě by bylo pohodlnější pro provoz určitě 3+2 od Brna a v průběhu křižovatkou ubrat levý.
Ale celkem mi zatrnulo u toho připojení 430 na Brno .. tam přece snad stačí krátký připojovák, cca 150 m dlouhý (do dvou pruhů z 50) než se 50 přimkne k dálnici, ne ? A právě obdobné řešení bych očekával na rozpletu od Brna 2 na Slavkov + krátký odbočovák na 430. Jestli na Slavkov povede jen jeden pruh, pak ta přestavba nevyřeší bez nadsázky vůbec nic, já věřím, že takhle se nepřemýšlelo ..
Popravdě k tomu nevidím už ani důvod, protože jakmile je 50 mimo hlavní trasu D1, tak je jak při připojování tak při odbočení dost místa na přídatné (třetí) pruhy pro připojení resp. odbočení z/na kruháč a na II/430.
Domnívám se, že situačka je stav ještě bez 6-pruhu na Vyškov. Čili přes křižovatku už jdou 2 pruhy na D1, protože předtím 2 pravé odbočily. Ale vedle pravého odbočováku je IMHO rezerva právě na 5.pruh do budoucna. A to je spolu s následnými novými mosty, které umožní 3+3 + odstavné to stěžejní. Už pak bude věcí další přípravy, jak se "nakreslí čáry" a značení. Za mě by bylo pohodlnější pro provoz určitě 3+2 od Brna a v průběhu křižovatkou ubrat levý.
Ale celkem mi zatrnulo u toho připojení 430 na Brno .. tam přece snad stačí krátký připojovák, cca 150 m dlouhý (do dvou pruhů z 50) než se 50 přimkne k dálnici, ne ? A právě obdobné řešení bych očekával na rozpletu od Brna 2 na Slavkov + krátký odbočovák na 430. Jestli na Slavkov povede jen jeden pruh, pak ta přestavba nevyřeší bez nadsázky vůbec nic, já věřím, že takhle se nepřemýšlelo ..
Je to studie, která má zafixovat ideové řešení. Podrobnosti se rozpracují v dalších stupních. Proto teď nemá smysl řešit detail a odpovídat na položené otázky
Ale jinak odpověď na Petrovy otázky je ano.
Tak nějak jsem to bral no. 
A těch věcí na pohlídání v dalších fázích bude i víc, nejen pruhy na 50. Např. délky druhých přídatných pruhů na hlavní trase, především pak připojováku... Myslím, že základ je prostě konečně položen velmi dobrý i přes tu prudší rampu.
A těch věcí na pohlídání v dalších fázích bude i víc, nejen pruhy na 50. Např. délky druhých přídatných pruhů na hlavní trase, především pak připojováku... Myslím, že základ je prostě konečně položen velmi dobrý i přes tu prudší rampu.