I/37 Hradec Králové – Pardubice

[1. úsek] Trutnov (I/14, I/16) – Jaroměř (I/33)
[2. úsek] Hradec Králové (I/31) – Opatovice (D35) – Pardubice (I/36) – Chrudim (I/17) – Ždírec nad Doubravou (I/34) – Žďár nad Sázavou (I/19) – Velká Bíteš (D1)
Odpovědět
monin

Re: I/37 Hradec Králové – Pardubice

Příspěvek od monin »

Apofis74: Chyba bude rozhodně na mé straně. Až nyní si to uvědomuji a to jen díky Vám a hlavně díky Vaší paní manželce, která přesto, že má čočky to přečetla. Jsem rád, že jsem si svůj chybný názor, díky Vám, takto poopravil. Nicméně, chci dodat:-), že i já jsem to samozřejmě, a to i v mém věku přečetl, ale přišlo mi to absurdní - tak obrovská plocha alá značení D1/R1, a na ní miniaturní políčko Praha. Toť vše. Mimochodem, stejná velikost té Prahy, je i na sjezdu z I/37 na R35 u Opatovic, ale zde mi na to asi řeknete, že tam to je trochu do zatáčky a před viaduktem, takže tam stejně každý musí trochu přibrzdit a také že to není, žádné hlavní křížení, či hlavní směr. Jinak, ale když si čtu Váš příspěvek, tak si říkám, že by ta Praha mohla být v podstatě ještě menší, už jen z toho důvodu že z I/37 nikdy nebude pořádná D37, ale jen "R37", s trapnými "110km/h". A nebo, bych tam tu miniaturní Prahu nedával vůbec, a´t občas taky někdo jede ještě i přes Bohdaneč, je tam krásně a třeba by tam i nějakou tu pětku za oběd a kafe nechal. Zdravím Vás, i Vaší paní.
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Majkii
Administrátor

Příspěvek od Majkii »

Trošku OT:

V Opatovicích n. L. zřejmě stále neúspěšně pokračuje boj proti cizákům, co jim tam projížděj autem. Na celým průtahu II/324 jsem zaznamenal spoustu novotou zářících značek zákaz předjíždění, jsou pomalu za každým sjezdem ke kdejaký garáži.

Předpokládám, že místní četnictvo to bude zuřivě hlídat. Třeba pak pár místních i přijde o notičky a třeba i pochopěj, že tudy opravdu cesta nevede...
wazer.cz
Pište česky, prosím!
dvs

Příspěvek od dvs »

Kudy se jezdilo na II/324 dříve? Neodbočovalo se ze starého obchvatu až přes pumpu?
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

Opatovickým nejspíš vadí přírůstek dopravy z Vysoké. Na to by stačilo doplnit MÚK http://mapy.cz/s/97rq
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

dvs píše:Kudy se jezdilo na II/324 dříve? Neodbočovalo se ze starého obchvatu až přes pumpu?
Odbočovalo se na MÚK za elektrárnou, u benzínky to na staré mapě vypadá jednosměrně: http://mapy.cz/s/97rw
michal

Příspěvek od michal »

JirkaS píše:
dvs píše:Kudy se jezdilo na II/324 dříve? Neodbočovalo se ze starého obchvatu až přes pumpu?
Odbočovalo se na MÚK za elektrárnou, u benzínky to na staré mapě vypadá jednosměrně: http://mapy.cz/s/97rw
Dříve se na té křižovatce u benzínky odbočovat vlevo (ve směru od Pardubic) mohlo, pak tam zavedli jednosměrku (jen z Opatovic na I/37) a muselo se odbočovat na té múk nad vlečkou a projíždět celými Opatovicemi.
kik

Příspěvek od kik »

Na stare I/37 od benzinky k elektrarne je sice znacka 'Slepa silnice' ale cas od casu tam nekdo jede a skonci v poli (viz cca tyden stary clanek na iDnes).
Co mi rikal kolega tak stale plati na vyjezdu z benzinky prikazany smer jizdy doleva - tedy zpet na HK. Obavam se ze pokud starosta nedostane rozum a ten zakaz nezrusi tak budou muset Opatovicti jezdit pro benzin do HK. Chapu jeho rozhorceni na zvysenym provozem po otevreni obchvatu ale v tom pripade mel vice tlacit na vybudovani sjezdu/najezdu pro smer na/od Vysoke. Mozna si myslel ze se po vybudovani MUK Bukovina tento provoz presune na silnici III. tridy Hradiste na Pisku - Dritec - Bukovina - Vysoka - HK.
prisec

Příspěvek od prisec »

Ten přikázaný směr doleva na benzince je správný. Někde jsem to zjišťoval a bylo mi řečeno, že sjezd ze silnice I třídy k benzínce musí mít zpátky nájezd na silnici I třídy. To že tam vznikl ten paskvil co tam je je věc jiná. To že auta skončí ve slepé silnici je jen blbost řidičů, kteří jezdí po paměti a nekoukají po značkách.
martas

Příspěvek od martas »

Pokud by se tahle představa stala reálnou, tak by to nebylo vůbec špatné. Viz:
http://pardubice.idnes.cz/nadjezd-krizo ... -zpravy_mt
kik

Příspěvek od kik »

Ten rok 2016 na dokonceni ctyrpruhu az k Paramu mi pripada lehce optimisticky. Ma se predelavat krizovatka pred nadjezdem pres trat na Prahu, rozsirit stavajici komunikaci na 4-pruh a jeste udelat kruhak a cely to stihnout za necele 3 roky znamena v ceskych podminkach zacit uz letos stavet. Jen jsem si myslel ze u Parama bude taky MUK vzhledem k planovanemu 4-pruhu az do Chrudimi. Takhle tam asi bude ve smeru Chrudim - HK uzke misto.
Ale budme optimiste a tesme se na lepsi a rychlejsi prujezd Pardubicemi.
Marooned17

Příspěvek od Marooned17 »

Myslím, že důvod odložení těžších uzavírek je jasný: Letos jsou volby do zastupitelstev.
kolja

Příspěvek od kolja »

V Pardubicích tak vznikla paradoxní situace. Přestavba křižovatky, na kterou čekají desetitisíce řidičů, se přizpůsobuje opravě povrchu výpadovky na Chrudim, bez níž by se žít dalo.
Zdroj: http://pardubice.idnes.cz/nadjezd-krizo ... -zpravy_mt
Co na to říct ??? Na opravené Pardubické silnice potom pošleme objížďku a kamiony.....
kot

Příspěvek od kot »

to kolja: Jsou to vaši zastupitelé nebo ne? Občané Pardubic si je zvolili, tak ať nefňukají...
Majkii
Administrátor

Příspěvek od Majkii »

Objížďka pro kamiony přes město určitě nepovede...
wazer.cz
Pište česky, prosím!
kolja

Příspěvek od kolja »

to Kot - nechápu co to má s věcnou diskusí na tomto serveru společného
to Majkii - na průjezd se dá předpokládat objížďka mimo PA , bohužel však ,nevím zda větší či menší ,část kamionů má cíl ve městě a ty budou bloudit městem .
kik

Příspěvek od kik »

kolja/majki: A kudy by ta objizdka vedla? Jedina ve smeru sever - jih me napada Semtin - Pce nadrazi - Pardubicky (cele po I/36) - Uhreticka Lhota (II/355) - Chrudim (II/340) ale tam neznam stav tech komunikaci 2. tridy. Ve smeru zapad - vychod a opacne by se asi muselo jezdit po trase Valy u Pr. - Hermanuv Mestec (II/342) - Chrudim (I/17) a pak bude po trase uvedene vyse nebo pokracovat po I/17 na Zamrsk a Vysoke Myto.
Majkii
Administrátor

Příspěvek od Majkii »

Přes Přelouč, Lázně Bohdaneč (Heřmanův Městec do toho netřeba tahat), na druhý straně klidně až přes Holice. Už to snad takhle párkrát krátkodobě (v řádu dnů) bylo.

Když mohly být v Pardubicích cedule o neprůjezdnosti tuším Letovic na I/43 pro náklaďáky, tak se nějak zvládne i tohle a případný dálkovější tranzit se přizpůsobí...

Spíš by mě zajímalo, na jak dlouho vůbec ty úplný uzavírky budou muset být. Kdysi před pár lety jsem četl něco o půl roku v souvislosti se strhnutím a znovuvybudováním mostu přes koridor, tak jestli to pořád platí... To bude pak ve městě dost dlouhotrvající masakr i bez kamionů.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
kolja

Příspěvek od kolja »

Pokud bych mohl do toho stavbařům kecat udělal bych nejprve nový dvoupruh - náspy, mostovka na straně k nádraží a tento provizorně zprovoznil , pak bych opravil původní dvoupruh a novou mostovku. Pak by objížďka nebyla až na vyjimky (napojování v řádu dnů max. týdnů) nutná. S vedením objížďky souhlasím s maikim - Bohdaneč - Živanice - Přelouč - Čívice - Bylany - Chrudim. Po městě - Globus - nádraží - Karlovina - višňovka - Dražkovice(kruháč). Ale domácí si najdou i jiné své trasy.
kik

Příspěvek od kik »

Ja to myslel jako objizdku pro kaminony, osobni dopravu bych neresil... Ta si vzdycky cestu nejak najde.
bumbik

Příspěvek od bumbik »

tak ohledně zvýšení na 110 km/h videoreportáž čt24
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/region ... dalsi-rok/
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
dvs

Příspěvek od dvs »

Proč do toho pletou furt to dodělání MÚK Stéblová? Vždyť by se tam po dobu výstavby dalo zpomalení na 80km/h na 300m. Kvůli tomu se přeci nemusí omezovat 14km úsek.

Jo a k těm úpravám. Nějak jsem nepostřehl, že by dali ty svodidla v těch zatáčkách kvůli rozhledu doprostřed?
monin

Příspěvek od monin »

A co by potom ty nekonečné zástupy politiků, úředníků, kteří o takové věci rozhodují a roky o ní diskutují, těžce nad ní hloubají a jednají o ní, včetně těch řad všemožných expertů, co se zamýšlí i nad tím, zda z Pardubic do Hradce je to do kopce či z kopce a zda to nebude mít nějaký negativní vliv na těch 110km/h, co by potom asi tak, tyto všechny zástupy dělaly, co by si počaly, o čem by pak rozhodovaly, kdyby to rozhodnutí udělaly včas a rychle a zohlednily v něm hlavně nejen dobrý stav té komunikace, ale např. i přirozenou inteligenci, drtivé většiny řidičů?
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
pivko

Příspěvek od pivko »

Tato debata je skutečně komická a ukazuje, k čemu nejen tihle "experti", ale rychlostní limity vůbec na komunikacích tohoto typu jsou.
caveman

Příspěvek od caveman »

Na nájezdu od Srchu je už skrta ornice v šířce asi 1-2m (odhadem?) pod celou budoucí komunikací. Smysl mi není jasný - archeologové?
martas

Příspěvek od martas »

Při cestě do Opatovic jsem zabrousil o pár km blíže a byla to radost pohledět. Od Srchu sice žádná sláva. Zrovna tam káceli, ale od Stéblové jeli ve velkém, jelikož tam už vykáceno je. Ornice pryč. Na jednom kousku už byl patrný i archeologický průzkum.
Pár čerstvých fotek:
http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... ova/140310
Odpovědět

Zpět na „I/37“