Novináři a jejich bláboly
-
kyk
- Kontaktovat uživatele:
Re: Novináři a jejich bláboly
Protože je to o tématu "kdo chce psa bít, hůl si vždy najde" a samozřejmě o politickém přesvědčení.
Už se to nedá skoro číst.
Už se to nedá skoro číst.
Chápu, zmýlit se může každý. Tedy kromě zaměstnanců ČT, že?1975 píše:ano, přehlédnul jsem se, nic okamurovského, beru
Pořád jste to nepochopil. Napíše-li novinář, že osoba XY je obviněná, zatímco ona je ve skutečnosti obžalovaná nebo odsouzená, tak čtenář dostává chybnou informaci a pokud z jiného zdroje neví, jak je to doopravdy, tak je uveden v omyl. Napíše-li novinář, že vláda schválila zákon, čtenář nedostává chybnou informaci a nemůže být uveden v omyl, protože ze samotné podstaty našeho legislativního procesu je implicitně jasné, že jde o návrh před kterým je cesta do parlamentu.1975 píše:Stejně jak ta snaha vybruslit z nevybruslitelného - rozdíl mezi obviněním/obžalobou si také může divák na základě jiných dat doplnit, tak jako cokoli. Pořád je to ale nepřesná informace.
A tohle jste schopen nějak ozdrojovat a doložit? A uměl byste dát příklad nějakého média, které poskytuje nestranně faktické zpravodajství dle vaší definice?1975 píše:trendem je tam "názorová/angažovaná" žurnalistika, ne nestranně faktické zpravodajství
Mnoho lidí je přesvědčeno, že ČT je antizemanovská, protože se prezident dlouhodobě snaží vyvolat tento dojem a na základě toho vůči tomuto médiu veřejnou nenávist. Přitom analýza RRTV o vysílání před volbou prezidenta v roce 2018 (je ke stažení na jejich webu) prokázala, že 87% všech zmínek o Zemanovi ve vysílání ČT byla neutrálních nebo pozitivních a jen 13% negativních. Takže kterým směrem jde podle vás to jednostranné zaujetí?Lynx píše:ČT je přinejmenším stejně špinavá ve svém jednostranném zaujetí
-
1975
Rozdíl je ve dvou věcech - a) já to uznám (kdy to uznala ČT?), b) oni jsou za to placeni, mají editory atd., já to tady napsal do diskuse.
Obviněný/obžalovaný - jasně, žádná analogie z definice nemůže být 100%, stejně tak ale nemůže novinář předpokládat, že čtenář/divák zná 100% všechny nuance legislativního procesu.
"Názorová/angažovaná" žurnalistika - pojem, který použil/používá třeba Daniel Koppl. Ten něco o mediích ví, i když teď na něj určitě vytáhnete, že naposled dělal pro "dábla" Soukupa.
Ideální médium - ano, v čisté podobě už v zásadě nejsou, médiím vládnou podobní levicoví progresivisté všude. I třeba CNN není dnes to, co byla v 90. letech. Jediné, co to může vyvažovat, je pluralita zdrojů - jenže a) té se právě novináři brání, b) samozřejmě nemá každý na to, mít třeba zpravodaje v USA.
Btw, kdy vy dodáte zdroj pro "mnoha zemí v Evropě"? Ale vy máte Pravdu, vy nemusíte, že.
Obviněný/obžalovaný - jasně, žádná analogie z definice nemůže být 100%, stejně tak ale nemůže novinář předpokládat, že čtenář/divák zná 100% všechny nuance legislativního procesu.
"Názorová/angažovaná" žurnalistika - pojem, který použil/používá třeba Daniel Koppl. Ten něco o mediích ví, i když teď na něj určitě vytáhnete, že naposled dělal pro "dábla" Soukupa.
Ideální médium - ano, v čisté podobě už v zásadě nejsou, médiím vládnou podobní levicoví progresivisté všude. I třeba CNN není dnes to, co byla v 90. letech. Jediné, co to může vyvažovat, je pluralita zdrojů - jenže a) té se právě novináři brání, b) samozřejmě nemá každý na to, mít třeba zpravodaje v USA.
Btw, kdy vy dodáte zdroj pro "mnoha zemí v Evropě"? Ale vy máte Pravdu, vy nemusíte, že.
A mimochodem...

A porad jim to neni divnyRozhodnutí o vydání územního povolení oznámil před měsícem primátor Prahy Zdeněk Hřib.
...
To může trvat minimálně měsíce, ale může se protáhnout i o roky, pokud by spory o umístění stavby skončily u soudu. Teprve pak může investor, Ředitelství silnic a dálnic, přistoupit k žádosti o stavební povolení. Dosavadní harmonogram přitom počítá s tím, že toto povolení bude mít do konce příštího roku.
Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/doprava/ ... oprava_cfr
-
1975
...se hromadí... tomu jsme říkali počítání Kopčema..."jedna, dva, mnoho"...
„V pátek se odvolaly Dolní Chabry a jedna fyzická osoba. V pondělí se pak připojila městská část Praha 20, obce Veleň a Přezletice a další odvolání jsou zatím v podatelně,“ řekl MF DNES vedoucí stavebního odboru na Praze 22. v Uhříněvsi Pavla Vinklářová.
„V pátek se odvolaly Dolní Chabry a jedna fyzická osoba. V pondělí se pak připojila městská část Praha 20, obce Veleň a Přezletice a další odvolání jsou zatím v podatelně,“ řekl MF DNES vedoucí stavebního odboru na Praze 22. v Uhříněvsi Pavla Vinklářová.
-
1975
ten titulek je taky dobrej. https://zdopravy.cz/proti-stavbe-prazsk ... oci-59333/
Je fakt, že starostka HočoPočo je za Ano, ale oficiální postoj "celostátního hnutí" to asi nebude, že.
Je fakt, že starostka HočoPočo je za Ano, ale oficiální postoj "celostátního hnutí" to asi nebude, že.
-
theodor less
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. ... 16#p217416
Zákon č. 90/1995 Sb.
Zákon o jednacím řádu Poslanecké sněmovny
§ 97
(2) Schválí-li Senát návrh zákona, s nímž vyslovila Sněmovna souhlas, nebo se k němu do 30 dnů od jeho postoupení neusnese anebo vyjádří usnesením vůli nezabývat se takovým návrhem, je návrh zákona přijat.
Devatnácetsedmdesátpětko, nechci být hnidopich, ale Parlament schvaluje NÁVRH zákona.1975 píše:Jirko, nechci byt hnidopich, ale je to NAVRH zakona. Zakony stale jeste schvaluje Parlament:o)Jirka L píše:Divím se, že tu ještě nikdo nenapsal o schválení nového stavebního zákona vládou.
https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/31 ... ho-stazeni
To, ze to nema spravne ani verejnopravni CT, jen je dikazem kvality jeji prace.
Zákon č. 90/1995 Sb.
Zákon o jednacím řádu Poslanecké sněmovny
§ 97
(2) Schválí-li Senát návrh zákona, s nímž vyslovila Sněmovna souhlas, nebo se k němu do 30 dnů od jeho postoupení neusnese anebo vyjádří usnesením vůli nezabývat se takovým návrhem, je návrh zákona přijat.
-
1975
Jistě, theodore, a tím přijetím návrhu se to stává Zákonem. Nebo chceš říct, že máme Sbírku Návrhů? Nebo Sbírku Zákonů?
Prosím tě, už dost. Já mám právnický vzdělání a novinářskou zkratku "vláda schválila zákon" bych akceptoval a plně podporuju to co píše Martin_L, protože z kontextu je naprosto jasné, oč jde a člověku, který to neví nepomůže ani když tam bude napsáno "vláda schválila návrh zákona". Jak bylo napsáno výše, formálně poslanci i senátoři schvalují návrh zákona, zákonem se to stává až vyhlášením v Sbírce. Fakt už s tím slovíčkařením přestaňte, je to totálně nepodstatná záležitost a rozhodně bych zrovna tohle ČTčku nevyčítal...
-
1975
OK, nicméně moje zkušenost je úplně jiná - právě že ty máš právnický vzdělání. Ale takových vás je menšina. A samozřejmě, tohle byl příklad, těch nedorazů tam mají pravidelně mnohem víc.
Ale jasně, pojďme třeba k tomu, jaké možnosti má Magistrát u 511 - může vrátit ÚR k doplnění (typicky když tam je námitka, že propadla nějaká stanoviska), anebo to může pouze celé shodit a nechat udělat znovu? Díky za právnickou odpověď:o)
Ale jasně, pojďme třeba k tomu, jaké možnosti má Magistrát u 511 - může vrátit ÚR k doplnění (typicky když tam je námitka, že propadla nějaká stanoviska), anebo to může pouze celé shodit a nechat udělat znovu? Díky za právnickou odpověď:o)
Mylite se - starostka HP byla za mistni nezavisle hnuti HOP (s podporou Namornich loupezniku), ale ke konci unora 2020 ji sundali a je tam nyni starosta za ODS.1975 píše:ten titulek je taky dobrej. https://zdopravy.cz/proti-stavbe-prazsk ... oci-59333/
ANO se nyni v HP podili na 14 clenne koalici, ma 2 zastupitele, z toho 1 zastupitelka je i radni.
-
1975
Ano, máte pravdu, je to "jen" radní, starosta je z ODS.
Dovolil bych si přihodit k "předřečníkům" ještě jeden "solidní" pořad : Nedej se... To je hooodně "objektivní".
Nějak jsem zabloudil do různých politických koutů.
Vysoce postavený Pirát kritizuje ANO, že blokuje 511(viz. HP), klub ANO na magistrátu se postavilo proti HP a žádá vysvětlení od zástupců ANO v HP.(Jenom bych upozornil, že ANO tam má 2 zastupitele a oba jsou v radě). Samozřejmě jsou stránky Pirátů v HP(s jejich podporou) plné odmítání 511 a jak jsem psal jinde, měli jenom těstí, že je na začátku roku vyhodili, protože by to odvolání teď měli na zádech oni
.
Jinak kote to nedej se o 511 je už starý, ale koukám na to kvůli tobě znova
. V 2. díle je TOP zastupitel Běchovic, jak tam bude ta hrozná křižovatka na poli (záběr samozřejmě z pole na obec, protože na druhé straně by byl vidět starý okruh
)
Vysoce postavený Pirát kritizuje ANO, že blokuje 511(viz. HP), klub ANO na magistrátu se postavilo proti HP a žádá vysvětlení od zástupců ANO v HP.(Jenom bych upozornil, že ANO tam má 2 zastupitele a oba jsou v radě). Samozřejmě jsou stránky Pirátů v HP(s jejich podporou) plné odmítání 511 a jak jsem psal jinde, měli jenom těstí, že je na začátku roku vyhodili, protože by to odvolání teď měli na zádech oni
Jinak kote to nedej se o 511 je už starý, ale koukám na to kvůli tobě znova
Krtku, já ten prašivý pořad myslel obecně. Vždy po čase absolovuji nějaký díl a vždy se nestačím divit té totální jednostrannosti. 
-
1975
Dnešní Události...kromě infa o 511, že je 46 odvolání, také info o D3 a výběru projektantů (mimochodem info staré několik dní) - "české úseky jsou v plánu, se zprovozněním nejpozději v roce 2025, zatímco na rakouské straně je hotovo už několik let".
No, jo, žádná lež, jen zkratka...
Asi holt můžeme zabrat kus Rakous až k Freistadtu...
No, jo, žádná lež, jen zkratka...
Asi holt můžeme zabrat kus Rakous až k Freistadtu...
-
kyk
- Kontaktovat uživatele:
Vždyť na nás spousty let čekají.
Ale už vidím ten výsměch, až my budeme po pětatřiceti letech od převratu slavně stavět hraniční úsek a pepíci budou ukazovat prstem na Helmuty že nestíhají.
Ale už vidím ten výsměch, až my budeme po pětatřiceti letech od převratu slavně stavět hraniční úsek a pepíci budou ukazovat prstem na Helmuty že nestíhají.
-
1975
Ano, možná čekali. A to něco mění na tom faktu, že ta nudle od Freistadtu přes Vierzehn, která tam dnes je, FAKT NENÍ dálnice?
A jsou to Kaštani, ne? Na Helmuty už jsme čekali u Rozvadova:o)
A jsou to Kaštani, ne? Na Helmuty už jsme čekali u Rozvadova:o)
Teď jsem narazil na tohle, sice to nemá s dopravou nic společného (i když by takové hodnocení mít mělo), ale mě tohle neuvěřitelně pobavilo.
Použiji titulek z twitteru.
Jak úspěšné byly krajské vlády? “Krajům na posledních třech místech, Olomoucku, Moravskoslezském kraji a Karlovarsku, vládli hejtmani z ANO. Ve středních Čechách a na jihu Moravy přestalo za hejtmanů ANO platit, že zažívají největší vzestup,” píše P.Holub.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/mist ... .seznam.cz
Použiji titulek z twitteru.
Jak úspěšné byly krajské vlády? “Krajům na posledních třech místech, Olomoucku, Moravskoslezském kraji a Karlovarsku, vládli hejtmani z ANO. Ve středních Čechách a na jihu Moravy přestalo za hejtmanů ANO platit, že zažívají největší vzestup,” píše P.Holub.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/mist ... .seznam.cz
Jooo pan Holub, toho by měl někdo už konečně zbavit svéprávnosti...
To je TEN Holub, co byl na aktualne?
No jistě.
On má sice často správné postřehy, ale je z nich schopen vyfabulovat neuvěřitelné závěry...
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
No prave. Kdyz jsem ho mel jeste v zornem poli, tak mel spoustu veci stylem "coho sa babe chcelo, toho sa babe prisnilo".
když už jsme u krajů, dnes jsem měl možnost prolistovat krajský plátek, kde se tedy prezentují jen krajští radní a paní hejtmanka
dozvěděl jsem se, že kraj v posledních dvou letech masivně investoval do komunikací a asi 480km opravil...
možná jsem si nevšiml kolik má kraj těch silnic celkem nebo používám nějaké jiné než ty opravené
dozvěděl jsem se, že kraj v posledních dvou letech masivně investoval do komunikací a asi 480km opravil...
možná jsem si nevšiml kolik má kraj těch silnic celkem nebo používám nějaké jiné než ty opravené
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit