D11 - opravy, rekonstrukce
Re: D11 - opravy, rekonstrukce
Možná jsem se jen pořádně nedíval, ale včera byla již (podle plánu) uzavřena polovina Exitu 8 (směr HK). Na R1 jsem ale o tom žádnou informaci před odbočením na D11 neviděl. Je sice krásné, že se všichni snaží dostat auta ven z města co nejrychleji, ale neměl by být řidič upozorněn, že z dálnice sjede až po 18 km, protože ten sjezd po 8 km je uzavřen?
jj
dnes mi to hlásil jeden zákazník z Nehvizd
jak jel večer domů, postál si 10 minut v koloně, dojel na exit 18 a objížďkou přes Čelákovice se vrátil do Nehvizd
měl u toho takový zajímavý výraz
jak jel večer domů, postál si 10 minut v koloně, dojel na exit 18 a objížďkou přes Čelákovice se vrátil do Nehvizd
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
A to měl ještě štěstí, že tam nestaál těch minut 30 nebo 40.Mike píše:jj
Jsem mírně překvapen rozsahem oprav na Exitu 8 - je kompletně rozebraná sjezdová větev a začínají rozebírat i vlastní těleso dálnice. Oboje ale pouze "od hrany sjezdu" - rozhraní ponechané dálnice a stavby je přibližně tady. To tedy znamená, že při jakékoli opravě navazujícího úseku od Prahy bude sjezd opět uzavřen. Opravdu by to nešlo udělat lépe?
Ne nutně. Nájezdové větve směr HK budou určitě v provozu a co se týče sjezdu, tak ten se dá celkem rozumně (třeba i za použití provizoria) etapizovat. Případná další uzavírka by tedy nemusela být vůbec nebo nebude delší než na jeden až dva týdny.
Důvod je ten, že není stále rozhodnuto o charakteru opravy úseku km 0-8.
Důvod je ten, že není stále rozhodnuto o charakteru opravy úseku km 0-8.
a kdy že má ten zákrok vlastně končit ?
611 slibují do konce září
dnes to v čelákovicích vypadalo jak v praze u muzea
nějaká nehoda anebo co a ten úžasný podjezd pod kolejemi...
naštěstí jsem to slyšel jen z vyprávění, neb jsem mířil na nymburk
611 slibují do konce září
dnes to v čelákovicích vypadalo jak v praze u muzea
nějaká nehoda anebo co a ten úžasný podjezd pod kolejemi...
naštěstí jsem to slyšel jen z vyprávění, neb jsem mířil na nymburk
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
do konce října
dopravniinfo píše: D11, mezi km 15 a 7.3, ve směru Praha : Dopravní uzavírky a omezení
03.09.2014 10:00 - 15.09.2014 23:59
zúžená vozovka na jeden jízdní pruh , NEDĚLE AŽ ČTVRTEK: Doprava vedena v pásu na Prahu - dvěma JP na Prahu, jedním na Hradec. ČTVRTEK AŽ NEDĚLE: Doprava vedena v pásu na Prahu - dvěma JP na Hradec, jedním na Prahu. Exit 8 Jirny v pásu na Hradec Králové uzavřen (sjezd i nájezd). Objízdná trasa vyznačena.
Práce na silnici
D11, mezi km 7 a 14, ve směru Hradec Králové : Práce na silnici
02.09.2014 10:00 - 15.09.2014 23:59
stavební práce , 1. částečná uzavírka dálnice D11, levých jízdních pruhů pravého i levého pásu v km 7,615 - 7,835 a 14,725 – 14,945 v termínu od 30. 8. 2014, 12:00 hod. do 31. 8. 2014, 14:00 hod. a od 1. 11. 2014 do 2. 11. 2014, 14:00 hod. z důvodu přípravy přejezdů středního dělícího pásu a jejich následného uvedení do původního stavu (FÁZE 0), 2. částečná uzavírka dálnice D11, pravého pásu v km 7,300 – 14,950 a celé pravé poloviny MÚK Jirny (EXIT 8) v termínu od 1. 9. 2014, 10:00 hod. do 15. 9. 2014 z důvodu opravy povrchu vozovky (FÁZE 1),3. částečná uzavírka dálnice D11, pravého pásu v km 7,390 – 14,950 a nájezdové větve pravé poloviny MÚK Jirny (EXIT 8) v termínu od 15. 9. 2014 do 30. 9. 2014 z důvodu opravy povrchu vozovky (FÁZE 2), 4. částečná uzavírka dálnice D11, pravého pásu v km 7,800 – 14,950 v termínu od 30. 9. 2014 do 31. 10. 2014 z důvodu opravy povrchu vozovky (FÁZE 3)., částečná uzavírka dálnice D11, pravého pásu v km 7,300 – 14,950 a celé pravé poloviny MÚK Jirny (EXIT 8) v termínu od 1. 9. 2014, 10:00 hod. do 15. 9. 2014 z důvodu opravy povrchu vozovky, Vydal: Ministerstvo dopravy ČR
Prase aby se v tom vyznalodvs píše:do konce říjnadopravniinfo píše: D11, mezi ...
Ve středu jsem koukal jak pěkně probíhá ta rekonstrukce D11 před Prahou. Jediné co mi tam trochu scházelo, byly údaje na dodatkové značce o tom, jak dlouho ještě pojedu rekonstruovaným úsekem. Což se potvrdilo hlavně pak pozdě večer, při cestě zpět, kdy jsem těsně před tím dlouhým úsekem dojel nadměrný náklad, který se v tom úseku nedal samozřejmě předjíždět a všichni jsme museli jet za nim - a jelikož to byly tři kamiony s nadměrným nákladem + samozřejmě doprovod, tak to tam vše blikalo jako na Matějský pouti, po celém dnu a v noci, nic příjemného. Takže kdyby člověk viděl a věděl, že už jen..2 km.. 
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Monin: Souhlas, je to sice ptákovinka, ale řidičům to dodá optimismus. V Rakousku na A2 jsem kdysi zaregistroval v takovém úseku po cca 1 km značky se zbývajícími metry "už jen..." doprovázené měnícími se smajlíky (od zamračeného po úplně rozjásaného) - asi jsem naivní, ale opravdu mi to ten nepříjemný úsek zpříjemnilo
.
Sjezd na MÚK Jirny (Exit 8) od včera v provozu přesně podle plánu, ale značení je jedna velká hrůza. Během jeho uzavření (posledních 14 dní) byly texty na návěstích přeškrtnuté elektropáskou a na dálnici bylo umístěno přenosné DZ o přejezdu do protisměru - podle režimu v jednom nebo dvou pruzích.
Po včerejším otevření došlo pouze ke dvěma kosmetickým změnám:
- elektropáska zmizela
- před odbočkou se objevila přenosná značka "přikázaný směr objíždění", kde si řidič může vybrat, zda vlevo (na HK), či vpravo (do exitu).
Přenosné DZ o přejezdu (včera jednoho pruhu) do protisměru zůstalo stejné - tedy dle přenosného DZ je dálnice i nadále vedena jedním pruhem s přejezdem do protisměru a kdo ví, že může odbočit a toto DZ "proignoruje", může z dálnice i sjet.
Očekával jsem nějaké přenosné DZ oznamující možnost odbočení, ale to bych asi chtěl moc. Z hlediska DZ mi tahle výluka přijde jako jedna obrovská katastrofa a totální pohrdání řidiči. Kdo si nenajde informace na internetu, na silnici se je nedozví.
Po včerejším otevření došlo pouze ke dvěma kosmetickým změnám:
- elektropáska zmizela
- před odbočkou se objevila přenosná značka "přikázaný směr objíždění", kde si řidič může vybrat, zda vlevo (na HK), či vpravo (do exitu).
Přenosné DZ o přejezdu (včera jednoho pruhu) do protisměru zůstalo stejné - tedy dle přenosného DZ je dálnice i nadále vedena jedním pruhem s přejezdem do protisměru a kdo ví, že může odbočit a toto DZ "proignoruje", může z dálnice i sjet.
Očekával jsem nějaké přenosné DZ oznamující možnost odbočení, ale to bych asi chtěl moc. Z hlediska DZ mi tahle výluka přijde jako jedna obrovská katastrofa a totální pohrdání řidiči. Kdo si nenajde informace na internetu, na silnici se je nedozví.
A co tam podle tebe chybí za informaci?
Umím si představit, že na Pražském okruhu mohly být po dobu uzavírky sjezdu informace o jeho uzavření pomocí IP22ky (POZOR D11 exit 8 uzavřen) - to je určité pochybení.
Ale co chybí na místě u exitu? Vždyť při uzavírce exitu byly na místě informace o uzavření sjezdu uvedeny, byly přeškrtnuty značky informující o výjezdu - teď je vše pryč, takže se řidič řídí normálním trvalým značením...
Je nicméně pravda, že ŘSD nijak s předstihem o uzavírce neinformovalo, a to ani na svém webu ....
Umím si představit, že na Pražském okruhu mohly být po dobu uzavírky sjezdu informace o jeho uzavření pomocí IP22ky (POZOR D11 exit 8 uzavřen) - to je určité pochybení.
Ale co chybí na místě u exitu? Vždyť při uzavírce exitu byly na místě informace o uzavření sjezdu uvedeny, byly přeškrtnuty značky informující o výjezdu - teď je vše pryč, takže se řidič řídí normálním trvalým značením...
Je nicméně pravda, že ŘSD nijak s předstihem o uzavírce neinformovalo, a to ani na svém webu ....
Chybí mi tam přenosné DZ pro uspořádání jízdních pruhů - jeden rovně s přejezdem do protisměru a z něj odbočující do exitu.mapman píše:Ale co chybí na místě u exitu? Vždyť při uzavírce exitu byly na místě informace o uzavření sjezdu uvedeny, byly přeškrtnuty značky informující o výjezdu - teď je vše pryč, takže se řidič řídí normálním trvalým značením...
Pokusil jsem se namalovat "očekávané značení, ale je to opravdu jen "nástřel" - nicméně už jsem ho v takových situacích viděl.
Jenže se mi zdá, že výluka kratší než 2 týdny si podle ŘSD "nezaslouží" pořádné značení.
- Přílohy
-
- Očekávaná značka
- Prejezd2.png (5.16 KiB) Zobrazeno 9433 x
-
- Umístěná značka
- Prejezd1.png (4.55 KiB) Zobrazeno 9433 x
Jasně, rozumím, čili něco jako toto, co je na D1:
Drobně to komplikuje v tomto případě fakt, že se jedná o systém 2+1 s přehazováním, tudíž by se tam 2x týdně musely měnit dvě varianty této značky...
Jinak pro upřesnění - dopravní značení uzavírek na dálnicích podléhá rozhodnutí MD po předchozím stanovisku MV - evidentně ani jeden z těchto dvou úřadů neshledal potřebu, tam takto upravenou značku dávat. Na ŘSD bych to v tomto případě neházel...
Drobně to komplikuje v tomto případě fakt, že se jedná o systém 2+1 s přehazováním, tudíž by se tam 2x týdně musely měnit dvě varianty této značky...
Jinak pro upřesnění - dopravní značení uzavírek na dálnicích podléhá rozhodnutí MD po předchozím stanovisku MV - evidentně ani jeden z těchto dvou úřadů neshledal potřebu, tam takto upravenou značku dávat. Na ŘSD bych to v tomto případě neházel...
Navic pribyla dalsi 'sranda' a to oprava povrchu ve smeru na Prahu za mostem pres Labe. Vcera rano jsme si tam postali cca 10 minut, dneska rano to bylo v pohode. Doprava je tam 1+2 - takze 1 pruh na Prahu a 2 na HK.
Problemem v zuzeni u Jirnu jsou jako obvykle cumilove - vcera odpoledne to na kolem odbocky jelo cca 30-tkou a pote, co jsme minuli stavebni stroje a skupinku pracovniku se to rozjelo na standardnich cca 80-90 km/hod.
Problemem v zuzeni u Jirnu jsou jako obvykle cumilove - vcera odpoledne to na kolem odbocky jelo cca 30-tkou a pote, co jsme minuli stavebni stroje a skupinku pracovniku se to rozjelo na standardnich cca 80-90 km/hod.
Ale nekomplikuje, dneska se tam ty cedule taky střídají - půlku týdne přejezd jednoho pruhu, druhou půlku přejezd dvou - jen by holt byly jiný.mapman píše:Drobně to komplikuje v tomto případě fakt, že se jedná o systém 2+1 s přehazováním, tudíž by se tam 2x týdně musely měnit dvě varianty této značky...
Tak to se omlouvám - nicméně původní připomínka, že jde o pohrdání řidičem platí - jen místo ŘSD jimi tedy pohrdají MD a MV. Nemohu se ubránit pocitu, že to je ještě horší.mapman píše:Jinak pro upřesnění - dopravní značení uzavírek na dálnicích podléhá rozhodnutí MD po předchozím stanovisku MV - evidentně ani jeden z těchto dvou úřadů neshledal potřebu, tam takto upravenou značku dávat. Na ŘSD bych to v tomto případě neházel...
Dálnici D11 čeká další, řekl bych až brutální uzavírka na dva týdny a to přímo v km 0 směr Praha, začíná již zítra !!!
Zdroj: http://www.rsd.cz/doc/Informacni-servis ... a-uzavirkaŘSD píše: Ředitelství silnic a dálnic ČR připravuje částečnou uzavírku na dálnici D11, se začátkem na nultém kilometru u Horních Počernic do místa rozštěpu větví ve směru na Teplice. Od 15. 10. 2014 do 31. 10. 2014 bude doprava střídavě svedena v obou směrech do jednoho pruhu. Zhotovitelem stavby je STRABAG a. s., nejvyšší povolená rychlost v těchto úsecích bude snížena na 60 km/h.
Práce budou prováděny ve dvou fázích:
V první fázi bude provedena oprava pravého jízdního pruhu od km 0,0 do místa rozštěpu větví ve směru na Teplice a Prahu – centrum, větve ve směru na Teplice a pravého jízdního pruhu na mostě větve přes D11. Bude uzavřen levý jízdní pruh levého pásu dálnice D11 od km 0,500 do km 0,200 a pravý jízdní pruh levého pásu dálnice D11 od km 0,200 až do rozštěpu křižovatkových větví ve směru na Teplice a Prahu – centrum. Následně bude uzavřen pravý jízdní pruh křižovatkové větve směr Praha – centrum a celá křižovatková větev ve směru Teplice.
Ve druhé fázi bude provedena oprava levého jízdního pruhu od km 0,0 do místa rozštěpu větví ve směru na Teplice a Prahu – centrum; bude opraven levý jízdní pruh na mostě větve přes D11, při opravě bude uzavřen levý jízdní pruh křižovatkové větve na Prahu – centrum.
Předpokládané časy uzavírky:
1. fáze bude probíhat od 15. 10. 2014 do 19. 10. 2014
2. fáze bude probíhat od 19. 10. 2014 do 31. 10. 2014
Objízdná trasa:
Objízdná trasa za uzavřenou větev ve směru Teplice bude vedena po Silničním okruhu kolem Prahy (SOKP) ve směru Praha – centrum do MÚK Běchovice a odtud zpět po SOKP ve směru na Teplice.
Opraví při tom také ten hup přes podchod a potok?
-
Mosquit
Podle dopravy na GMaps stojí dnes D11 směr Praha až od exitu Jirny. Kolem deváté stála i II/611 i I/2, totál zásek.
Teď to stojí od km 7. Ráno to bylo až od 12. km v zúžení. Masakr včetně objízdných tras 
Jo jo, masakr. Tahle uzavírka se letos vůbec neměla dělat...
Ředitelství silnic a dálnic ČR připravuje částečnou uzavírku na dálnici D11, se začátkem na nultém kilometru u Horních Počernic do místa rozštěpu větví ve směru na Teplice. Od 15. 10. 2014 do 31. 10. 2014 bude doprava střídavě svedena v obou směrech do jednoho pruhu. Zhotovitelem stavby je STRABAG a. s., nejvyšší povolená rychlost v těchto úsecích bude snížena na 60 km/h.
Na ŘSD ještě nevědí, že se místo směru TEPLICE, používá už nějaký pátek název ÚSTÍ/L.?
Na ŘSD ještě nevědí, že se místo směru TEPLICE, používá už nějaký pátek název ÚSTÍ/L.?
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
ŘSD to ví, ale na výjezdu z D11 stále visí Teplice - takže když se škrtá cíl Teplice, tak se musí taky stejně odklonit...
A jeste je to vylepsene tim, ze na R10 exit 10 nelze najet smer Praha...caveman píše:Teď to stojí od km 7. Ráno to bylo až od 12. km v zúžení. Masakr včetně objízdných tras
Vcera rano cca ve ctvrt na sedm ve smeru na Prahu kolona kvuli omezeni mezi 8 a 15 km zacinala uz na MUK Bristvi takze spousta aut sjizdela na starou a brala to pres Nehvizdy (a to vcetne kamionu). Radiozurnal citoval NDS ktere diky dalsimu omezeni pred Cernakem hlasilo zpozdeni 40 minut ktere po chvili zvysilo na 50 a doporucilo sjizdet uz u Sadske.... Takze jsme na Chodov prijeli misto v 7 zhruba ve trictvrte na osm a to je diky tomu ze jsme to vzali pres Jirny, Klanovice, Dubec, Uhrineves a Haje.
To omezeni mezi MUK Jirny a Bristvi bylo ve smeru na HK kde se pokladal novy povrch ale v nedeli se pruhy prehazovaly na 2+1 ve smeru na Prahu. Jen jsem se zapomnel zeptat kolegu jak vypadala cesta odpoledne do HK protoze jsem zustal v Praze.
To omezeni mezi MUK Jirny a Bristvi bylo ve smeru na HK kde se pokladal novy povrch ale v nedeli se pruhy prehazovaly na 2+1 ve smeru na Prahu. Jen jsem se zapomnel zeptat kolegu jak vypadala cesta odpoledne do HK protoze jsem zustal v Praze.