[D0] 511 Běchovice – Modletice (D1)
Re: 511 Běchovice – Modletice (D1)
Když už si s tím dali takovou práci, proč tam nedali taky obrázek, na kterém by bylo něco vidět. Jeden obrázek rozmazaný, druhý ořezaný a navíc každý zjevně ukazuje něco jiného. S takovouhle prezentací je každý pošle do háje, i kdyby to bylo naprosto geniální.
No tam kam to měli dodat to určitě dodali v plné parádě. No a na svůj web si dali do referencí malej výřez v horší kvalitě, nevidím na tom nic skandálního.P_V píše:...proč tam nedali taky obrázek, na kterém by bylo něco vidět. Jeden obrázek rozmazaný, druhý ořezaný a navíc každý zjevně ukazuje něco jiného....
Teda až na fakt, že bych to taky rád viděl v celku a kvalitně
PS: Jo a když tam píšou že "Studie byla zpracována ... ve 2 základních variantách uspořádání křižovatkových větví..." dá se předpokládat, že každej obrázek bude jinej
kde jsou ty doby, kdy jsme tam chodili kouřit do stohuPetr Pokorný píše:... "Obytný soubor Rodinné bydlení Jahodnice" ...
jenže to ještě nebyla ŠR, nebyla D11, R10 končila v Bakově....
ani ten černý most ještě nebyl
a tady jsme měli na periferii chatu
pak se místo chaty postavil barák a dneska je to "širší centrum"
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
To už jsme hodně OT, ale není to spíš naopak? ... černý most byl ale Černý Most nebylMike píše:...ani ten černý most ještě nebyl...
Pro neznalé místních poměrů ... Černý Most je zbrusu nová městská čtvrť, řekněme tak 30 (?) let stará. Předtím tam bylo jen pole.
No a celé se to jmenuje podle začouzeného mostu přes železnici, kterému se lidově říkalo černý most a který už dnes nestojí (jeho stopy jsou ale stále patrné)
A hele ... dobová fotka! http://www.geocaching.com/seek/cache_de ... e0f8bd75c6
Jo a jedná se o toto místo: http://old.mapy.cz/#mm=PfTcF@x=13338105 ... 20200@z=18
<ot>A Rajská zahrada taky bývala maximálně nad Bulharem.
</ot>
Království a půl princezny za 511.
Zajímavé nápady, které ale po bližším ohledání už tak hezké nejsou:dvs píše:Narazil jsem nyní na variantní řešení MÚK Běchovice (R1 dole; I/12 nahoře).
http://www.bomart.cz/cs/galerie/23/muk-bechovice
- např. ten "ořezaný" návrh má všechny směry kromě přímých klasickými rampami "čtyřlístku", tedy ŠR -> 510 je vratná rampa jedním pruhem (jestli čtu dobře "světové strany") a to si dovedu představit dost těžko
- ten "rozmazaný" návrh vypadá o něco lépe (počty pruhů vidět nejsou), ale obávám se, že délky průpletových úseků na křižovatce R1 x R4 by proti tomuto byly "nezřízený luxus". Jedno z neoddiskutovatelných pozitiv tohoto návrhu je zachování ramp se silnicí I/12 ze včech směrů, je zajímavé, že tato varianta nemá ani tolik mostů (jestli se dobře koukám, tak jde o 3 objekty nad R1 a 3 křížení ramp). Ale obávám se, že je to příliš "nestandardní" a nikdo nenajde odvahu o tom byť jen uvažovat.
Svah 1:3 je zbytečně mírný, většinou se dělá 1:2, ale to záleží hodně na materiálu. U výšky 20 m je to už taky velký zatížení a nároky na podloží... Ale i 1:2 by bylo 80 m šířka (musí se nahoru i dolů).Petr Pokorný píše:... jak by musel bejt širokej? Pokud by to bylo svahovaný 1:3 (je to hodně? nebo málo? nevím...) tak vyjde šířka přes 60 metrů ...
Takže čistě teoreticky by se val vešel na nějakých 45 metrů, pokud by to z jedné strany byl val a z druhé strany zeď? Je to technicky možné?Kubajsu píše: Svah 1:3 je zbytečně mírný, většinou se dělá 1:2, ale to záleží hodně na materiálu. U výšky 20 m je to už taky velký zatížení a nároky na podloží... Ale i 1:2 by bylo 80 m šířka (musí se nahoru i dolů).
Zeď kvůli úspoře místa a val kvůli Běchovickým, pravděpodobně nechtějí koukat do zdi a spíše by snesli zelený kopec.
Podle mapy je v nejužším místě asi 200m. Také by šlo z části postavit opěrnou zeď. Byl to jen nápad, jak vyhovět Běchovickým, aby se mohlo stavět.
Technicky možná zeď určitě je. Technicky možný je taky val vyztužený geotextílií, nebo z lepšího materiálu, nebo oboje. Ale je to drahý.adamos píše:Takže čistě teoreticky by se val vešel na nějakých 45 metrů, pokud by to z jedné strany byl val a z druhé strany zeď? Je to technicky možné?
Zeď kvůli úspoře místa a val kvůli Běchovickým, pravděpodobně nechtějí koukat do zdi a spíše by snesli zelený kopec.
A jakýkoliv snižování záboru pomocí zdí nebo gabionů mi přijde jako neuvěřitelný plýtvání penězma. To se vzhledem k ceně orné půdy (nebo ceně jejího pronájmu) nikdy nevrátí. A stejně by se tam nic nepěstovalo, nebo by se každou chvíli řešil spadlý traktor na dálnici
Edit: Jenom pro rámcovou představu:
http://stavitel.ihned.cz/c1-46473020-op ... eni-terenu
http://www.naue.com/en/applications/civ ... ation.html
Me docela zaujaly ty kolektory na 511, ktery se k vratnejm rampam od jihu pripojujou jakoby zprava, takze pruplet by to de facto byl jenom pro toho, kdo chce sjet az na starou I/12. A obycejny pruplety na I(R)12 byly i v puvodnim navrhu. Pokud by to pomohlo s tim hlukem, tak bych se tyhle varianty tolik nebal, ale je fakt, ze semidirektivni rampu ŠR->510 by to sneslo (i kdyz konecne mame VR, tak cast kamionu porad z ty Prumyslovy jezdit bude). Ale jinak z I(R)12 nejspis podle me na R1 najizdet skoro zadnej tranzit nikdy nebude.MPMP píše:Zajímavé nápady, které ale po bližším ohledání už tak hezké nejsou:dvs píše:Narazil jsem nyní na variantní řešení MÚK Běchovice (R1 dole; I/12 nahoře).
http://www.bomart.cz/cs/galerie/23/muk-bechovice
- např. ten "ořezaný" návrh má všechny směry kromě přímých klasickými rampami "čtyřlístku", tedy ŠR -> 510 je vratná rampa jedním pruhem (jestli čtu dobře "světové strany") a to si dovedu představit dost těžko
- ten "rozmazaný" návrh vypadá o něco lépe (počty pruhů vidět nejsou), ale obávám se, že délky průpletových úseků na křižovatce R1 x R4 by proti tomuto byly "nezřízený luxus". Jedno z neoddiskutovatelných pozitiv tohoto návrhu je zachování ramp se silnicí I/12 ze včech směrů, je zajímavé, že tato varianta nemá ani tolik mostů (jestli se dobře koukám, tak jde o 3 objekty nad R1 a 3 křížení ramp). Ale obávám se, že je to příliš "nestandardní" a nikdo nenajde odvahu o tom byť jen uvažovat.
Jenže osobních aut, co jedou z města a pokračují po R10/D11 bude stále dost - zkuste je "nacpat" do jednoho pruhu na rampu s max. rychlostí 30-40 km/h a ŠR stojí až na Lanový mostMax píše:... ale je fakt, ze semidirektivni rampu ŠR->510 by to sneslo (i kdyz konecne mame VR, tak cast kamionu porad z ty Prumyslovy jezdit bude)...
Proč do jednoho pruhu? Zkusme se aspoň jednou inspirovat v Německu, a když ne v Německu, tak aspoň v Maďarsku, tam už taky umějí připojování 2 pruhy.MPMP píše:Jenže osobních aut, co jedou z města a pokračují po R10/D11 bude stále dost - zkuste je "nacpat" do jednoho pruhu na rampu s max. rychlostí 30-40 km/h a ŠR stojí až na Lanový mostMax píše:... ale je fakt, ze semidirektivni rampu ŠR->510 by to sneslo (i kdyz konecne mame VR, tak cast kamionu porad z ty Prumyslovy jezdit bude)...
Nejdražší silnice je ta, která netojí. I když jsem proti plýtvání, v tomto případě jakékoliv řešení, vedoucí ke vzniku stavby 511, mimo připojení všude jedním pruhem, je výhra.Kubajsu píše:Technicky možná zeď určitě je. Technicky možný je taky val vyztužený geotextílií, nebo z lepšího materiálu, nebo oboje. Ale je to drahý.adamos píše:Takže čistě teoreticky by se val vešel na nějakých 45 metrů, pokud by to z jedné strany byl val a z druhé strany zeď? Je to technicky možné?
A jakýkoliv snižování záboru pomocí zdí nebo gabionů mi přijde jako neuvěřitelný plýtvání penězma. To se vzhledem k ceně orné půdy (nebo ceně jejího pronájmu) nikdy nevrátí. A stejně by se tam nic nepěstovalo, nebo by se každou chvíli řešil spadlý traktor na dálnici
Edit: Jenom pro rámcovou představu:
http://stavitel.ihned.cz/c1-46473020-op ... eni-terenu
http://www.naue.com/en/applications/civ ... ation.html
Nejdražší silnice je ta, která netojí. I když jsem proti plýtvání, v tomto případě jakékoliv řešení, vedoucí ke vzniku stavby 511, mimo připojení všude jedním pruhem, je výhra.[/quote]

Petici za dostavbu SOKP 511 sepsanou říčanskou radnicí podepsalo téměř 5000 lidí.
http://www.ricansko.info/clanky/petici- ... tisic-lidi
http://www.ricansko.info/clanky/petici- ... tisic-lidi
tak to jsem myslel, že to bude aspoň 50.000 lidí 
Ano, taky mě to překvapilo. Říčany mají víc jak 12.000 obyvatel a já a několik kámošů jsme sehnali i nějaké podpisy v práci a od dalších lidí....Užovka píše:tak to jsem myslel, že to bude aspoň 50.000 lidí
Podepsal bych to, ale součástí petice je i podpora severního obchvatu Říčan a když jsem viděl návrh obchvatu, který obchází Babice, tak ani náhodou.
Může mi někdo prosím v krátkosti osvětlit, proč se výstavba 511 tak odsunula ? Přece řešení protihlukových opatření kolem Běchovic nezabere několik let .... Pak jsou nějáké tahanice kolem ÚP, v kterých se ovšem vůbec neorientuji. Nějáký ÚP přeci existuje, tak proč čekat několik let na nějáké úpravy ? Nechápu to.
Proč se tady řeší takový dementní preclík. Musí být pro I/2 přímý čtyřpruh? Nestačilo by tu ostravské řešení - křižovatka by nebyla tak náročná na výšku, byla by přehlednější, a dle mého i podstatně levnější... Intenzitám by vyhovovala a prostorově by se to taky vešlo.
Proč myslíte, že nebyla posuzována třeba takováto varianta?
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Tebou odkazovaná varianta je rovněž připravena 4-pruh, je to dvojče MÚK I/11xD1, čistě bez přímého směru je MÚK I/58xI/56.
R48 -> D48 se podařilo!
To, vím, ale tato se mi víc líbí svou šišatostí a dálniční velkorysostí.
OT: Teď jsem si všiml, že to na mapách.cz značí jako křižovatku I/56 x III/647
OT: Teď jsem si všiml, že to na mapách.cz značí jako křižovatku I/56 x III/647
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Ano, to je správně, I/58 vede v peáži s D1 a I/11 po Rudné.
Tedy až no to, že to není III/647, ale II/647, silnice druhé třídy.
Každopádně, já ty to křižovatky typu "vajíčko" přímo, nemám rád.
Jsou dle mého celkově uživatelsky méně přivětivé, než klasický čtyřlístek s přímými rampami, ať už rozhledovými parametry, tak délkou průpletů. Staví se prakticky jen proto, že je třeba napojit i další silnice, tedy se nejedná o čistě dálniční křížení.
Tedy až no to, že to není III/647, ale II/647, silnice druhé třídy.
Každopádně, já ty to křižovatky typu "vajíčko" přímo, nemám rád.
Jsou dle mého celkově uživatelsky méně přivětivé, než klasický čtyřlístek s přímými rampami, ať už rozhledovými parametry, tak délkou průpletů. Staví se prakticky jen proto, že je třeba napojit i další silnice, tedy se nejedná o čistě dálniční křížení.
R48 -> D48 se podařilo!
Protože toto řešení by nevyhovělo ani dnešním intenzitám, natož pak výhledovým.jeni013 píše:Proč se tady řeší takový dementní preclík. Musí být pro I/2 přímý čtyřpruh? Nestačilo by tu ostravské řešení - křižovatka by nebyla tak náročná na výšku, byla by přehlednější, a dle mého i podstatně levnější... Intenzitám by vyhovovala a prostorově by se to taky vešlo.