Novináři a jejich bláboly

Off-topic pokec
Odpovědět
theodor less

Re: Novináři a jejich bláboly

Příspěvek od theodor less »

Likas píše: Občas chodím s humanitně orientovanými intelektuály na vlastivědné výpravy a pochopil jsem, že je to nutné brát jako jiný pohled na svět a není smysluplné se nad ním rozčilovat. Pouze vysvětlovat. Ostatně i jim je náš technicistní náhled na svět nepochopitelný
Kdysi jsem četl práci, která dokumentovala menší odolnost "technické inteligence" vůči různým "izmům". Mám zato, že to platí i dnes.
krtek700

Příspěvek od krtek700 »

Tak tady máme konečně jednu práci zDopravy.cz. Už dlouho přemýšlím, jak to má Jan Sůra(majitel, šéfredaktor) veš vztahu k dopravě. Myslím, dvě věci mi příjdou jasné, jeho preferovaný druh dopravy je cyklistika, je zásadní soupeř je ANO.
Velkou otázkou je podle mě jeho/jejich vidění nových infrastrukturních staveb, jak dálnic, tak železnic. Na mě to působí tak, že jsou skoro blíže k pozici prince Patrika, než k nějaké obecné pozici tady na fóru. (nechtěl jsem psát něco jako obecné společenské, protože podle mě je obecné společenské nastavení tvrdý NIMBY systém na cokoli, jakkoukoli výstavbu a celkově změny-Nejlepší jsou odpůrci výstavby nových domů na nových pozemcích, kteří se před pár lety do takového domu také nastěhovali :D).
Už je jenom spekulace, zda je to jejich přesvědčení, nebo to spíš pramení z toho odporu k ANO, který je u Sůry dost značný a nebojí se ho ani projevit(viz komentáře).

https://zdopravy.cz/o-nas-bez-nas-stave ... mku-76988/
Aktuální článek je o modernizaci železniční tratě. Už první věta v nadpisu něco naznačuje a po přečtení má podle mě většina lidí pocit, že vlastně netuší o čem ten spor z článku je, protože článek je podle mého názoru i podle názoru komentujících(což mi přišlo zejména překvapivé, většinou mi přijde, že komentáře stávají na straně zDopravy, tady ale dostali značně nařezáno) postaven dost jednostranně a po přečtení možná dostanete nějaký pocit, ale fakta moc ne.

Jestli jsem to pochopil správně z komentářů, tak se má jednat o přístupovou cestu a pozemek ke stavbě, který sousedí s již modernizovaným úsekem. Projektant zaslal majiteli pozemku smlouvu na pronájem několik dní před odesláním žádosti o stavební povolení.

Přikládám ještě profesionálně provedený nákres, modrá je dobrá a je to ten pozemek a červená značí začátek a směr modernizace. Jestli se nepletu, tak na mě v katastru vyběhlo, že vlastní i další pozemky blíž k rekonstrukci(pravděpodobně to bude pokračování té cesty.)

Obrázek
theodor less

Mnoho zbytečných článků vzniklo vzniklo proto, že "noviny" musí vyjít a novináři musí živit rodiny. Proč ale vznikne zbytečný příspěvek?
Takový příspěvek vznikne tak, že se vezmou domněnky a sbírají se informace, které by tyto domněnky podpořily. Třeba, že Jan Sůra brojí proti ANO. Když se na webu zdopravy objevil komentář: "V Polsku „uplácí“ Kaczyński své voliče stovkami kilometrů nových dálnic, v ČR na to Babišovi stačí jednou před Vánocemi 5.000 Kč…" , pan Sůra reagoval: "Z vašich posledních 30 příspěvků obsahuje 29 slovo Babiš. Běžte si ho prosím řešit jinam. Toto je server o dopravě, ne o politice."
jozka

Příspěvek od jozka »

JJ, pan Sura. Tam se sveho casu objevil clanek o cyklistech a jejich pozadavcich v Berline. Na muj komentar zareagoval pan Sura s tim, ze generalizuju a ze se to nema. Tak jsem mu napsal, ze generalizuju uplne stejne jako autor v clanku (jen tam to bylo proti ridicum). To uz nereagoval. Jen, (ta nahoda!) kdyz jsem chtel reagovat na dalsi clanky, uz to neslo. Protoze "Awaiting for approval". Dockal jsem se jednou, to kdyz jsem reagoval na clanek pana Sindelare, jinak konecna. A mimochodem, nejsem sam, kdo tak dopadl.

Co se toho Babise tyce, kdyz tam loni psal o odvolani proti obchvatu Olbramovic, v zaveru napsal neco ve smyslu "odvolani podaly soukrome osoby, DAVOCAR a taky podavala namitku IMOBA". Novinarina jaksepatri. Stejne tak, kdyz nedavno vysel clanek o zamitnuti odvolani, vyrojily se komentare o Capim hnizdu a Andrejovi, co mu vadi silnice. Pan Sura, ackoliv jinak reaguje na kdejaky prd, najednou nebyl...

Proste si to pamatujte, holoto. K princeznam se necucha, k cyklistum uz vubec a jestli chcete hrozit, tak tamhletim smerem. Jinak, jak natvrdo napsal jednomu komentatorovi, "Vy uz tu nebudete, sbohem". A nebyl.
1975

Příspěvek od 1975 »

Mám podobnou zkušenost a ban přímo od pana Sůry, ale v zásadě jsem na to hrdý:o)
krtek700

Příspěvek od krtek700 »

theodor less píše:Mnoho zbytečných článků vzniklo vzniklo proto, že "noviny" musí vyjít a novináři musí živit rodiny. Proč ale vznikne zbytečný příspěvek?
Takový příspěvek vznikne tak, že se vezmou domněnky a sbírají se informace, které by tyto domněnky podpořily. Třeba, že Jan Sůra brojí proti ANO. Když se na webu zdopravy objevil komentář: "V Polsku „uplácí“ Kaczyński své voliče stovkami kilometrů nových dálnic, v ČR na to Babišovi stačí jednou před Vánocemi 5.000 Kč…" , pan Sůra reagoval: "Z vašich posledních 30 příspěvků obsahuje 29 slovo Babiš. Běžte si ho prosím řešit jinam. Toto je server o dopravě, ne o politice."
Zbytečný příspěvek theo, nebo pane Sůro? :D Ty musíš mít někde databáze různých příspěvku, teď už vytahuješ nejen moje několik let staré příspěvky, ale znáš i komentáře pod články na zDopravy :D.

Příspěvek vznikne tak, že se vezmou fakta. Můžeš klidně říct, že na základě toho vzniknou fakta. Koukám na twitter Sůry a kromě tweetování článků zDopravy(proto na to koukám), tam občas je i něco o Babišovi/ANO. Psal jsem cíleně o vztahu přímo Sůry k těm tématům. Klidně se ho o jeho vztahu k ANO a Babišovi zeptej a myslím, že já jsem jeho vztah popsal ještě korektně. Jestli jsi to nepochopil, tak to nebylo myšleno tak, že má Babiše milovat, ale je to důležité pro kontext ne? Vždyť v dalším pokračování je zamyšlení, jestli prostě nemá rád stavby, nebo to je kvůli tomu ANO, oboje je podle mě možné ne? I když to druhé by bylo hodně divný. To je jako být pacifista, protože ministr obrany je za ANO a vrchní velitel je Zeman.

Mohl jsem taky napsat, že je hezké, že komentuje komentáře pod články, ale styl jakým je komentuje už je trochu mimo(vzhledem k tomu, z jaké pozice to komentuje). Arogatntní, já mám pravdu, vy jste blbci, všichni ostatní jsou vlastně blbci a všechno dělají špatně.

Jinak ti přidám pár jeho komentářů zrovna pod tíhmle článkem, z nich pohoda a objektivnost přímo srší.
Tenhle stát je plný arogantních státních investorských organizací..

To je celý problém. Ale Havlíčkové, Kolovratníci a další pak budou mluvit při zpoždění dopravních staveb o ekoteroristech.

Mohu si také naprojektovat něco u vás na zahradě, zažádat o stavební povolení a pak vám pár dní před vydáním povolení poslat návrh, že si zahradu pronajímám na 50 let za korunu?
Z toho posledního je vidět, že buď má problém s logickým myšlením, lže, nebo vůbec neví, o čem napsal článek, protože jinak by napsal, že si chci postavit něco u sebe na zahradě. Jak jsem ukázal, ten pozemek je mimo stavbu, dokonce s ní ani nesousedí. Možná bych se nedivil, kdyby to bylo ještě jinak, ale pokud použije čistá fakta (citace a číslo pozemku), tak už to nehodlám ověřovat a to by znamenalo ještě horší práci, než jsme si mysleli.
Majkii
Administrátor

Příspěvek od Majkii »

Taky mám takové zkušenosti, že s panem Sůrou nemá smysl nějak polemizovat.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

Ač jsem rád, že server zdopravy.cz funguje a pravidelně informuje, o Sůrovi si také myslím své .. jakási zaujatost je z některých článků hodně cítit, nicméně je to jeho server, jeho věc, to zase na jeho obranu. Když si chci počíst zase opačný proud, zajdu na Spolek D35+D43, tam je to zase komplet PR sračka poslance Kolovratníka.
theodor less

krtek700 píše:... než k nějaké obecné pozici tady na fóru. (nechtěl jsem psát něco jako obecné společenské, protože podle mě je obecné společenské nastavení tvrdý NIMBY systém na cokoli, jakkoukoli výstavbu...)
Jakože lidi z fóra uvítají dálnici před svým barákem?
Standa

Příspěvek od Standa »

Ano, vztah pana Sůry k ANO je krásně vidět například na jeho občasných diskusích s panem poslancem Kolovratníkem. Co se týče infrastrukturních staveb, působí na mě obecně jako velký fanoušek železnice, nicméně je většinou spíš kritický ke stavbám samotným, zejména jejich přípravě (zlý stát) a realizaci (zlé stavební firmy). Ušetřeni nebývají ani dopravci, zejména Smartwings. Spolu s jeho neskrývanými sympatiemi pro cykloaktivisty ho to celkem jasně zařazuje mezi "sluníčka", nicméně v jeho článcích se zpravidla dočtu i spoustu zajímavých informací (zejména z letecké dopravy, která je tady na fóru Českých dálnic pokryta velmi slabě :) ), takže jeho stránky docela rád navštěvuju a trochou té ideologie se nedám rozladit. Diskuse tam bývají také zajímavé, někdy je stíhám i přečíst, nikdy jsem tam ale nepřispíval (už tam mají nějakého jiného Standu :) ).
krtek700

Příspěvek od krtek700 »

Standa: Pravda, na letadla jsem zapomněl. Ta mi příjde, že ho "baví" nejvíce podle twitteru

Theo: A podle tebe je to jenom Nimba nebo uvítám dálnici před svým barákem? Realistický pohled mám přesně zařadit do které kategorie? Asi všichni by si přáli, aby se dalo jezdit autem, ale ty auta by vlastně nikde nebyla(nebo minimálně v jiné dimenzi).
jozka

Příspěvek od jozka »

Mimochodem, asi to tu cte a rozhodl se predvest v plne sile, viz dnesni clanek o porovnani aut v Praze a Vidni a nasledna diskuse :-)
Ulafme

Příspěvek od Ulafme »

theodor less píše:Když se na webu zdopravy objevil komentář: "V Polsku „uplácí“ Kaczyński své voliče stovkami kilometrů nových dálnic, v ČR na to Babišovi stačí jednou před Vánocemi 5.000 Kč…" , pan Sůra reagoval: "Z vašich posledních 30 příspěvků obsahuje 29 slovo Babiš. Běžte si ho prosím řešit jinam. Toto je server o dopravě, ne o politice."
Ten komentář byl můj. A o tom, že je faktický a pravdivý, snad nepochybuje nikdo, kdo se dopravní infrastrukturou a politikou zabývá. Stačí se podívat do kteréhokoliv zdejšího vlákna "Zahájení staveb v roce ...." za poslední roky a porovnat s touto polskou realitou
http://ssc.siskom.waw.pl/

A co se té politiky u Sůry týká, tak o čem jiném, než o politice, je tento článek?:
https://zdopravy.cz/nejvetsi-dopravce-n ... uvu-76916/

Tento můj komentář k tomu článku "Ale když napíšu, včetně ověřeného odkazu, že jistý dopravce sponzoruje vládní ANO a nyní žije z Covidových státních zakázek, tak jsem smazán, protože tady tahám politiku?" samozřejmě neprošel, takže ho tam nenajdete.
Což byla narážka na jiný článek o společnosti EGT Express, která provozuje cargo linky z Číny do Ostravy. A od té doby mám ban...
krtek700

Příspěvek od krtek700 »

jozka píše:Mimochodem, asi to tu cte a rozhodl se predvest v plne sile, viz dnesni clanek o porovnani aut v Praze a Vidni a nasledna diskuse :-)
Tak bylo by spíš zvláštní, kdyby to nesledoval, ikdyž zrovna odpočívku :D. Ale taky jsem si říkal, že to tam poslali schválně. On třeba ten mnou zmiňovaný článek je hlavním článkem, náhoda?
A ještě článek o pracovní skupině do Drážďan a komentář na twitteru.
Někdo: a není 19 členů komise zbytečně málo? :)
Sůra: pro odložení stavby do dalšího století ideální stav:-)
A já bych si zrovna tipl, že kdyby se to protlačilo bez většího zapojení obcí, tak se dozvíme, jak je Správa železnic zlá a autoritářská organizace.
A ne nešikanuji, jenom se bavím tím, jak to vlastně nakonec dneska zapadlo, asi chtěl přesvědčit Thea, že to nebyly falešné domněnky.

PS.: Přikutálel se další příspěvek a zase někdo z Banem, tak se zeptám, to jako rozdává bany na IP? Vždyť když chci vložit příspěvek zadávám jenom jméno a nějaký email. Mimochodem tuší někdo, k čemu chce ten email?
Ulafme

Příspěvek od Ulafme »

krtek700 píše: PS.: Přikutálel se další příspěvek a zase někdo z Banem, tak se zeptám, to jako rozdává bany na IP? Vždyť když chci vložit příspěvek zadávám jenom jméno a nějaký email. Mimochodem tuší někdo, k čemu chce ten email?
Na ten email nikdy niic nepřišlo.
Myslím, že to podle IP není. Určitě by stačilo změnit nick a ten email, ale proč? Já nemám potřebu se vypisovat. A navíc je mi jasné, že ze stylu mých příspěvků by velice rychle pochopil, že jsem zpět...
theodor less

Tak si to shrneme.
krtek700: Jan Sůra(majitel, šéfredaktor) jeho zásadní soupeř je ANO.
theodor less: Jan Sůra odmítl neustálou kritiku Babiše
jozka: Janu Sůrovi vadí Babiš a Čapí hnízdo
1975: :ko:
Ulafme: Jan Sůra kritizuje sponzoring ODS
Majkii: :ko:
Aram: zdopravy :ok: , Jan Sůra :ko:
Standa: Janu Sůrovi vadí Kolovratník
Podtrženo, sečteno:
1) Slovy krtka700 mohu prohlásit, že Jan Sůra je blízko "obecné společenské pozici"
2) Všichni nadáváte, ale všichni rádi čtete.
jozka

Příspěvek od jozka »

Jo jo... jako bych cetl Kechlibara nekdy minuly, predminuly tyden. Sice to bylo k jinemu tematu, ale ta usilovna hra na neporozumnenou... ta je jako vysita.
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

theodor less píše:2) Všichni nadáváte, ale všichni rádi čtete.
A co je na tom jako divného ? Čtu i parlamentní listy a na FB mám lajknutého i Andreje. :mrgreen: Nevím, co je na tom nelogického. Naopak mě to dává alespoň trochu více informací z jiného proudu a nejsem jen součástí své sociální bubliny, jako obecně většina společnosti. Zase máš potřebu debatovat o ničem ?
krtek700

Příspěvek od krtek700 »

To vypadá na to, že tady budeme muset založit téma: Uvádíme Theodora na pravou míru.
Od konce:
2) Dá se říct, že je to jediné pořádné české médium, které se věnuje dopravě, já teda rád čtu o dopravě a jsem rozhodně rád, že Zdopravy existuje. Spíš jsi měl napsat, že za něco je kritizujeme, ne nadáváme. Jak přesně vidíš svět? Když něco používáš, nesmíš na to mít kritický názor? Nedej bože do toho zapojit logiku, co tady zmínil Aram. Mimochodem ono najít médium, které bys nemohl kritizovat je torchu nadlidský výkon, pokud jsi tedy objektivní. Možná ČTK, ale to je trochu mimo kategorie a to že se normální média vždycky "někam nahnou" je přirozené a logické. A nikdo nezná všechno dokonale a nedokáže být 100% objektivní.

1) Tvojí metodiku bys nám mohl docela osvětlit. Kdyby to všechno platilo o Sůrovi jako osobě a nebylo by to v jeho médiu poznat, tak s tím těžko bude mít někdo problém. Jenomže ono to tam vidět je. To že někdy nepřipustí diskuzi a nechce, aby se v diskuzi řešila politika neznamená, že jemu se do článků nedostane a nebo i do jeho vlastních komentářů. I na základě zdejších příspěvků můžeš vidět, že se v diskuzích chová jak neřízená střela a trochu jako diktátor.(na což má teoreticky i právo, je to jeho médium
a ty diskuze jsou tam pouze doplněk, který povolil. Maximálně to můžeš použít jako vzorek jeho přístupu k věcem).

Ten včerejší článek o Vídni a kolech(autech) už tady někdo zmiňoval. Uživatel komentoval, že jedna z těch čtvrtí je převážně přistěhovalecká a že tam úbytek aut může znamenat něco jiného, než že jsou nejpokrokovější(mění auta za MHD a kola). Prostě, že nemusí mít tolik financí. Sůra reaguje: "Nácky tu nechceme. Sbohem."
Když na to chtěl reagovat, mohl rozporovat nějak tu myšlenku. Ne nálepkovat a banovat, protože s tím názorem nesouhlasí.
Standa

Příspěvek od Standa »

krtek700 píše:...Ten včerejší článek o Vídni a kolech(autech) už tady někdo zmiňoval...
Hlavně je přímo v něm IMHO dost brutální argumentační faul, když ve Vídni není započítán "první obvod, kde jsou registrovány automobily veřejných institucí a řady firem" a u Prahy už taková korekce není... Ale v ostatních článcích mi autor až tak agresivní nepřipadá, tohle byla asi "srdcovka" :) .
krtek700

Příspěvek od krtek700 »

Ať necháme spát pana Sůru klidným spánkem, můžeme se zaměřit na vespolek nejoblíbenějšího novináře, slovutného pana Holuba, který vyplodil pro Seznamzprávy své další veledílo.

Babiš není Biden. Ekonomiku má spasit jen 172 miliard
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/babi ... ard-148482

Já už fakt nevím, jestli Holub schválně maskuje, že ten plán obnovy je ten plán obnovy, který se posílá do EU a budou se podle toho rozdělovat ty peníze, které EU zemím přidělalila. (Možná proto je to 172, protože tolik máme dostat, ale nebudu fabulovat vůči pravdě od Holuba )
Mroz

Příspěvek od Mroz »

Komu nedá pan Sůra spát, tak mu může položit dotaz v online chatu.

Proč se Česku nedaří dokončit ani základní dopravní síť, přestože na to má miliardy z EU? Kdo bude platit, až Brusel utáhne dotační kohoutek? Jak se daří propojovat evropskou tranzitní síť a jakým českým regionům chybí napojení? Na co doplácejí čeští řidiči kamionů? Na otázky čtenářů bude v úterý od deseti hodin odpovídat expert Jan Sůra z oborového dopravního portálu Zdopravy.cz.

https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/pr ... 47ab5f122/
kot

Příspěvek od kot »

Taky ty jeho odpovědi stojí za to ! Přímo od Experta s velkým E...
Standa

Příspěvek od Standa »

Mně to zas tak hrozné nepřipadá, spíš naopak. Na stránkách aktuálně.cz to působí až jako osvěta ;) .
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Jo, neodpovídal jako většina "novinářů" kteří by stereotypy jako, ŘSD je celé fuj, v Německu a Rakousku je všechno lepší a u nás se nic nestaví, spíš podporovali.
Ale třeba u dotazu na výkonové zpoplatnění je třeba říct kromě a)budu platit za to co ujedu a technika to umí i to b) že nakonec to bude i tak pro většinu dražší než paušál.
R48 -> D48 se podařilo!
Odpovědět

Zpět na „Odpočívka Na České dálnici“